- 13 Temmuz 2018
- 1.786
- 3.627
- 83
- 35
NedenHicbisey
Merhaba kasımda erkek kardeşim evlendi bilezik taktım ben 4500 vermistim 5 ay önceMerhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir
Evlendiginden ailecek haberimiz yoktu
Ahahah sonrasindaki surec cok tatli olmuyo malesefKeşke bizim de olmasaydı
esinizin kardesine bilezik takip kendi kardesinize altini takmak kardesinize ayip olur .ozellikle aile tarafindan bilezik taktiginiz biliniyorsa .Merhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir
Durumum varsa bilezik tabiki de ama yoksa günlük kullanabileceği bir künye alırdım geline . Bence günlük takılar da lazım çünküMerhabalar
20 gram bilezik takmıştım ama o zaman bu fiyatta değildi.150 TL falandı gramı. İnce de olsa bilezik uygun olur.
Nişanda tam altın düğünde 22 gram bir bilezik takmıştım. Kınada da tam altın koymuştum kınasını ben yaktığım için. 2 sene oldu. Hem nişan da hem düğün de uçak biletleri vs.de olduğu için bu kadar yapabildim çünkü kardeşim için elimde ne varsa verebilirdim.
Fakat bu durum hem sizin durumunuzla alakalı hem de aileler arasında nasıl takı takıldığıyla alakalı bence. Bizde halalar amcalar falan da hep bilezik takar. Ama eşimin ailesinde öyle bir şey yok mesela.
Bir sene içinde para ayarlayabilirsiniz çeyrek için
Kardeşe çeyrek mi takılır yaaa.
O zaman bir ihtiyaçlarını alın. Mesela bulaşık makinesini yada buzdolabını. Hoş o bile yetersiz de.
Benden büyük ablamlar evlenirken ben kendi harçlığımla çeyrek takabilmiştim. Ama onlar bana birer cumhuriyet taktılar. Doğrusu da bu bence. Sonuçta şu pahalılıkta evleniyor kardeşiniz. Emin olun daha zor ona. Düşünmeniz bile tuhaf kardeş en öte şeydir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?