Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ??

Merhaba kasımda erkek kardeşim evlendi bilezik taktım ben 4500 vermistim 5 ay önce

Benim yorumum ne yap et bir bilezik tak.
En düşük gramlisindan felan.
Çünkü çeyrek felan kardeş olunca basit kalıyor.
Ve bu laf oluyor.
Çok kotu durumdaysan bilemem tabi.

esinizin kardesine bilezik takip kendi kardesinize altini takmak kardesinize ayip olur .ozellikle aile tarafindan bilezik taktiginiz biliniyorsa .
incede olsa bir bilezik takin

Asıl soru şu kardeşiniz size ya da sizin düğününüzde çalışmıyorsa çocuklarınız doğduğunda ne taktı. Normalde size ve yeğenlerine karşı verici bir insan mı? Sizin müstakil bir geliriniz yok. Bence onun size taktığına ve yaptığı şeyleride dikkate alarak eşinizede danışıp makul birşeye karar verin. Zaten kardeşiniz cidden kardeşse çalışmayan ve ev kredisi ödeyen ablasına takı yüzünden tavır almaz. Zaten o size özel günlerinizde gerektiği şekilde takısını ve hediyesini alan biri ise eşinizde bunun altında kalmaz. Ama eşle sen kardeşine şunu taktın , benimkinede takacaksın diye evde huzursuzluk çıkarmanız anca kendi evliğinize zarar verir. Ayrıca eşinizin kardeşine takılan takı bana göre kıstas olamaz. Kişiler evlenince tek bir birey olmuyorlar, adam müstakil kazancı ile eşi çalışmıyorsa onun ve evin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda ama hayat müşterek kavramı, bir adam için kendi kazancı ile eşinin tüm sülalesine kendi sülalesine taktığı takının aynısını takmayı gerektirmez. Konu sahibi çok istiyorsa müstakil kazancı ile beğenmediği takıyı yükseltebilir.

Son düzenleme:
Kardeşim yok ama en samimi kuzenim bilezik takmişti. Digerleri ceyrek takti galiba.
Eşimin kardeşlerinin hepsi bilezik takti.

Ben evlenirken eşimin kardeslerinin hepsi evliydi zaten bilezik takan kuzenime de bilezik takmistim.

Ha durumum olmasa kendimi yirtmazdim sirf bunun icin o ayri ama zorlayabiliyorsam kesin yapardim yerinizde olsam..

Bileklik takmıştım bilezik gibi bozdurulacak birşey olsun istemedim hatıra kalması için . Ablam da bana düğünüm de ince bir kelepçe takmıştı

Kulplu Reşat altını kolye takabilirsin bence cok hos olur.bilezik alsan buyuk ihtimal bozduracak ztn. Kolyeyi takabilirde.. Altın fiyatları uçtu.. Maddi olarak da sıkısıksınız borc var 3 cocuk bu devirde kolay degil.. Kimse sizi yadırgamaz yani. 5 bin civarı harcamak ideal olur sizde zorlanmamıs olursunuz

Durumum varsa bilezik tabiki de ama yoksa günlük kullanabileceği bir künye alırdım geline . Bence günlük takılar da lazım çünkü

20 gram bilezik takmıştım ama o zaman bu fiyatta değildi.150 TL falandı gramı. İnce de olsa bilezik uygun olur.

İnce bilezik acaba ayıp olur mu diye düşünüyorum zaten ince de olsa takacağım ama. 7 bin liralik baktım mesela incecik birşey. 20 Gr su an zorlar beni.

Benim kendi ailemde de takılır. Eşimin tarafında yoktur. Kayınvalidem kardeşinin çocuğuna 50 lira takmıştı mesela o kadar yok :) ben evlenirken halalarim teyzelerim amcalarm filan bilezik takmıştı hep ama eşime hiç takilmamisti.

Kardeşe çeyrek mi takılır yaaa.
O zaman bir ihtiyaçlarını alın. Mesela bulaşık makinesini yada buzdolabını. Hoş o bile yetersiz de.
Benden büyük ablamlar evlenirken ben kendi harçlığımla çeyrek takabilmiştim. Ama onlar bana birer cumhuriyet taktılar. Doğrusu da bu bence. Sonuçta şu pahalılıkta evleniyor kardeşiniz. Emin olun daha zor ona. Düşünmeniz bile tuhaf kardeş en öte şeydir

Çeyrek nişanda az mı olur ? Düğünde çeyrek takmayacagim bilezik takacağım ama işte kaç Gr takılır ne takılır onu sormak istedim çok uçuk fiyatlar çünkü

Ki ek olarak büyük ablam inoks çaycı ablam filtre kahve makinesi de aldılar o dönemde. Abim altına ek bana süpürge hediye etmişti. Ev hediyesi de alır kardeşler. Ben de lise son sınıf öğrencisi halimle tabak çanak almıştım o dönem epey parasız aç kalmıştım bu nedenle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…