Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ??

Ben evlenirken kardeşim küçüktü okuyordu henüz. Birde bizde bekarlar takmaz genelde. O yüzden birşey takmamisti ama yeğenlerine çok düşkün. Sürekli hediye alir ya da bizim bir ihtiyacimiz olduğunda koşar. Ben eşimin kardeşine takılan taki ile kıyas yapmadım eşime asla. Zaten kardeşi evlenirken abisi olarak bilezik takması gerektiğini ben söyledim ona kalsa çeyrek takar geçerdi :) kardeşinin nisaninda da hatıra olarak ince Trabzon burmasi almıştım hatta. Ama o zaman zorlamamisti bizi dediğim gibi. 80 lira filandi gram. Şimdi uçtu gidiyor :) müstakil kazanç olarak bakmıyorum biz aileyiz su an evlenseydi kardeşi çeyrek takar geçerdi eşim eminim :)

Turkiye sartlariyla cok iyi yapmisiniz
Helal olsun

Sözünde hiç bişey takmadım
Evlenirken bilezik taktım. Yine olsa yine bilezik takarımm. Kuzenler ve arkadaşlar ceyrektir benim gözümde. Ama kardeş bilezik.

adetler degisiklik gosteriyor olabilir ama bizde kiz tarafi nisanda taki takmaz. Erkek tarafi takar. Kiz tarafindan da hediye getiren olursa ceyizlik vs gibi gelinde birikir her sey. Siz neden nisanda ceyrek takacaksiniz?

Ben erkek tarafıyim :) bizde nisanda çeyrek vs takılır asıl takı düğünde takilir

erkek kardeşim evlendi, gelinimize bilezik (gramı hatırlamıyorum ama çok okkalı değil orta halli bir şeydi) kardeşime tam altın taktım. bugün evlense bilezik takamazdım muhtemelen ikisine de altın takardım ya da uygun ama şık bileklik/kolye gibi günlük takabileceği bir seçenek olabilirdi.
hatıralık bir şey olması mühim, yoksa kardeş desteği başka düğün takısı başka. durumunuz neye elveriyorsa onu yapın hiç bilezik falan şart değil bence.

Siz deyince kendimi zorladım biraz ama ne takmıştım gerçekten unuttum. B12 eksikliği kötü birşey. Abime sorayim ne taktigimi ama o da bilmez. En iyisi geline sormak. Hatırlasa hatırlasa bi o bir de annem hatirlar galiba acaba birsey takmadım mi. Vay halime ya sıfır hatırlama

Bizde nişanda bir şey yapılmaz.

2010'da evlenen kardeşimin ankastre setini almıştım, ilaveten düğününde inci set takmıştım. 2019'da ben evlendim. Kardeşlerim aynı şekilde ankastre takımını hediye etti, ilaveten her biri ayrı ayrı 30-35 gr bilezik taktılar. Fakat hepimiz amir, yönetici pozisyonunda çalışan insanlarız.

Bu biraz da sizin bütçeniz ve kardeşlik bağınızla alakalı. Kardeşlerim için elimi asla ardıma koymam.

Nişanda yarım takmıştım, düğünde de ince bilezik takmıştım.
Ama durumum o kadardi, sıkıntıya düşmemiştim. Ey gidi zamanın yarımlari yaa, ele bile çeyrek takardik.. nereden nereye geldi ekonomi((

Son düzenleme:

Aynen uzak akrabaya arkadaşa çeyrek takılırdı. İşte bende ince takacagim gibi görünüyor ama içime de sinmiyor bir yandan

Erkek kardeşimin eşine yüzük taktım annemler set almıştı ama içinde yüzüğü yoktu ona yakışır bir yüzüktü Mesela.
Kiz kardeşim evlendiği zaman da, Reşat altını olan bir kolye hediye etmiştik

Aynen uzak akrabaya arkadaşa çeyrek takılırdı. İşte bende ince takacagim gibi görünüyor ama içime de sinmiyor bir yandan
altın hesabı açın bankadan 300 tl 500 tl elinize ne geçerse altın alın.birikince satar bilezik alırsınız.10 gram da yeter de artar bile.altın çok artacak yaza zatenn.

Nişanda: cumhuriyet altını
Düğünde: 3lü burma bilezik + 1000€
Bizde öyle

kardeşlik bambaşka bir şey. ileride başka konularda desteklersiniz. illa maddi olmaz destek, bazen kardeşinin varlığı yetiyor. gönlünüzü yormayın, samimiyetiniz yeter. hem çalışmıyormuşsunuz da, altın uçmuş gitmiş herkesçe malum.

altın hesabı açın bankadan 300 tl 500 tl elinize ne geçerse altın alın.birikince satar bilezik alırsınız.10 gram da yeter de artar bile.altın çok artacak yaza zatenn.

Öyle yapacağım ev alacağız derken ne var yok bozdurdum valla. Alıp köşeye atmak lazım dediğiniz gibi. Belki düşer umut fakirin ekmeği :)

Bu kişinin durumuna bağlı bence .
Benimki evlenmedi daha
Evlenirse 20 bin yardımda bulunacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…