Asıl soru şu kardeşiniz size ya da sizin düğününüzde çalışmıyorsa çocuklarınız doğduğunda ne taktı. Normalde size ve yeğenlerine karşı verici bir insan mı? Sizin müstakil bir geliriniz yok. Bence onun size taktığına ve yaptığı şeyleride dikkate alarak eşinizede danışıp makul birşeye karar verin. Zaten kardeşiniz cidden kardeşse çalışmayan ve ev kredisi ödeyen ablasına takı yüzünden tavır almaz. Zaten o size özel günlerinizde gerektiği şekilde takısını ve hediyesini alan biri ise eşinizde bunun altında kalmaz. Ama eşle sen kardeşine şunu taktın , benimkinede takacaksın diye evde huzursuzluk çıkarmanız anca kendi evliğinize zarar verir. Ayrıca eşinizin kardeşine takılan takı bana göre kıstas olamaz. Kişiler evlenince tek bir birey olmuyorlar, adam müstakil kazancı ile eşi çalışmıyorsa onun ve evin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda ama hayat müşterek kavramı, bir adam için kendi kazancı ile eşinin tüm sülalesine kendi sülalesine taktığı takının aynısını takmayı gerektirmez. Konu sahibi çok istiyorsa müstakil kazancı ile beğenmediği takıyı yükseltebilir.
Turkiye sartlariyla cok iyi yapmisinizNişanda tam altın düğünde 22 gram bir bilezik takmıştım. Kınada da tam altın koymuştum kınasını ben yaktığım için. 2 sene oldu. Hem nişan da hem düğün de uçak biletleri vs.de olduğu için bu kadar yapabildim çünkü kardeşim için elimde ne varsa verebilirdim.
Fakat bu durum hem sizin durumunuzla alakalı hem de aileler arasında nasıl takı takıldığıyla alakalı bence. Bizde halalar amcalar falan da hep bilezik takar. Ama eşimin ailesinde öyle bir şey yok mesela.
Sözünde hiç bişey takmadımMerhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir
adetler degisiklik gosteriyor olabilir ama bizde kiz tarafi nisanda taki takmaz. Erkek tarafi takar. Kiz tarafindan da hediye getiren olursa ceyizlik vs gibi gelinde birikir her sey. Siz neden nisanda ceyrek takacaksiniz?
erkek kardeşim evlendi, gelinimize bilezik (gramı hatırlamıyorum ama çok okkalı değil orta halli bir şeydi) kardeşime tam altın taktım. bugün evlense bilezik takamazdım muhtemelen ikisine de altın takardım ya da uygun ama şık bileklik/kolye gibi günlük takabileceği bir seçenek olabilirdi.Merhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir
Turkiye sartlariyla cok iyi yapmisiniz
Helal olsun
Nişanda yarım takmıştım, düğünde de ince bilezik takmıştım.
Ama durumum o kadardi, sıkıntıya düşmemiştim. Ey gidi zamanın yarımlari yaa, ele bile çeyrek takardik.. nereden nereye geldi ekonomi((
altın hesabı açın bankadan 300 tl 500 tl elinize ne geçerse altın alın.birikince satar bilezik alırsınız.10 gram da yeter de artar bile.altın çok artacak yaza zatenn.Aynen uzak akrabaya arkadaşa çeyrek takılırdı. İşte bende ince takacagim gibi görünüyor ama içime de sinmiyor bir yandan
Nişanda: cumhuriyet altınıMerhabalar
Aynen uzak akrabaya arkadaşa çeyrek takılırdı. İşte bende ince takacagim gibi görünüyor ama içime de sinmiyor bir yandan
altın hesabı açın bankadan 300 tl 500 tl elinize ne geçerse altın alın.birikince satar bilezik alırsınız.10 gram da yeter de artar bile.altın çok artacak yaza zatenn.
Vay be maşallah Allah arttirsinNişanda: cumhuriyet altını
Düğünde: 3lü burma bilezik + 1000€
Bizde öyle
yurtdışında yaşıyor normal.sen türkiye şartlarına göre al bir şeyler.malum son 6 ayda iyice fakirleştikVay be maşallah Allah arttirsin
Amin, cümlemizinkiVay be maşallah Allah arttirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?