Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ??

Abim ve yengem bize 2 tam altın ve 200 Euro para takmıştı. Bir altın bana, bir altın eşime. Bir 100lük bana, bir 100lük eşime. Bizim buralarda damat/gelin es geçilmez. Yani sadece kardeşe değil ikisine de takılır. O yüzden böyle olmuştu.
Bir de televizyonumuzu aldılar.

Nişan da çeyrek zaten takacağım düğün için bilezik Grami hesaplıyorum kara kara :)
adetler degisiklik gosteriyor olabilir ama bizde kiz tarafi nisanda taki takmaz. Erkek tarafi takar. Kiz tarafindan da hediye getiren olursa ceyizlik vs gibi gelinde birikir her sey. Siz neden nisanda ceyrek takacaksiniz?

Çeyrek Nisanda az mı olur ? Düğünde çeyrek takmayacagim bilezik takacağım ama işte kaç Gr takılır ne takılır onu sormak istedim çok uçuk fiyatlar çünkü
Nişanda bizde takı takılmaz az çok bilemem. Bence değil. Ama düğüne ince para etmeyecek bir bilezik yerine cumhuriyet alın. Ben o ince bileziği bozdurdım para etmedi o cumhuriyetler bilezikten çok kazandırdı bana

Hatırası olan bir kolye alabilirsiniz.
Maddi olarak şu an elimden bir şey gelmiyor derseniz gelininşzşn zevkine hitap edecek bir şeyler hoş olur.

şimdiden gram altın dolar vs alın saklayın altın yaza 1400 e çıkacak deniyor hiç alamazsınız o zaman

İnce bilezik acaba ayıp olur mu diye düşünüyorum zaten ince de olsa takacağım ama. 7 bin liralik baktım mesela incecik birşey. 20 Gr su an zorlar beni.
İnce ayıp olmaz bence. Fiyatlar ortada.

Bn bilezik takmıştim ama 6-7 sene oldu herşey ateş pahası şimdi durumunuza göre ayarlayin

Çeyizine aldığım şeyleri dahil etmeden sadece takı olarak söyleyeyim.
Nişanda çeyrek taktım düğün içinde bilezik düşünüyordum.Ama kardeşim ve eşi düğünden sonra takılarla kredi borcu ödeyeceklerdi ve kardeşim bilezik alırsan o da bozulur ben başka bir şey alsam bozulmasa bende hep hatıra kalsa dedi.Tabi ki seve seve kabul ettim.Bileziğe denk gelecek bir kolye istedi ve onu aldım.

Iki kardesime de ceyrek taktim. Onlar bana bir sey takmadilar

Madsi durumum sizden iyi ve de on yil oncesi falan galiba

Kimse kimseye darilmamistir herhalde, neticede defterle gezen akrabalar degiliz.

Ama ikisinin düğününde de anne babama masraflarda yardim ettim imkanim el verdigince.

Ben çeyrek takmıştım

Teşekkür ederim güzel fikir onlara da bakayım

Şimdi konunuzu okurken bana ne taktıklarını düşündüm. 4 kardeşiz en küçükleri benim. 3 üde çeyrek taktı ve çeyizime hiç bişey almadılar.

Abim 8 sene evvel evlendiğinde 3 bilezik takmıştım, eşimin kardeşi 5 sene önce evlendiğinde ona 3 bilezik takmıştım , şimdi evlenseler 1 bilezik bile takamazdım asla , ince bir bilezik yerine tam altın takmanız daha uygun olacaktır bence yada her zaman takılacak şık bir kolye , altın aldı başını gitti şimdilerde anne- babalar bile bilezik takmakta zorlanıyor kimsenin o sebeple bir şey diyebileceğini sanmıyorum ama ince bilezik kesinlikle takmayım görümcem kaynımın düğününde 10 gr. Bilezik takmıştı ayarı da düşüktü çeyrek parası bozdurdular geri bunu takacağına çeyrek taksaydı bu nasıl bilezik diye çok laf duydu

Ablam 5 sene önce evlendiğinde ben hala lisans öğrencisi ve kendi geliri olmayan biri olduğum için ne nişanda ne de düğünde hiçbir şey takmamıştım sadece biriktirdiğim harçlıklarla yeni evinde kullanır diye kahve makinesi, kettle ve nevresim seti almıştım. Onları bile beklemiyormuş çok şaşırıp sevinmişti. Ben kasım ayında nişanlandım yani doların ve altının en yüksek olduğu dönemde. Ablam bana tam altın, eniştem de altın bir bileklik taktı. Ama onların çocuğu veya büyük borçları yok. Olsaydı takamazlardı ve ben buna asla bozulmazdım. Düğünde ne takarlar bilmiyorum ama yine umursamıyorum çünkü kardeş kardeşin ne taktığına bakmaz, o günde yanında olup destek olmasına önem verir. siz de 1 sene içinde ne kadar biriktirebilirseniz o kadarlık bir şey takarsınız hiç dert etmeyin.

Ablam bana bilezik takmisti dugunumde. Annem ile babamin taktigindan 1 kac gram eksigini takmisti. Bence bilezikten daha azini takmaniz cok hosgoruyle karsilanmayabilir. Belki gramini butcenize gore ayarlarsiniz. Bilezik sonucta goz dolduruyor her sekilde.

İkişer bilezik takmışlardı.Ben de inci ve bilezik takmistim erkek kardesim evlenirken.Ama tabi simdi altın çok pahalı.Maddi durumunuzu bilmiyorum.Normalse bir bilezik iyi olur.Degilse bilemedim

Gecen hafta kucuk kardesim nisanlandi 2bin civari bileklik taktim
Abim nisanlanacak aynisini onada dusunuyorum
Dugun bir kac aya olacak bir bilezik takicam 15gr civari olabilir bilmiyorum oyle dusundum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…