Abim ve yengem bize 2 tam altın ve 200 Euro para takmıştı. Bir altın bana, bir altın eşime. Bir 100lük bana, bir 100lük eşime. Bizim buralarda damat/gelin es geçilmez. Yani sadece kardeşe değil ikisine de takılır. O yüzden böyle olmuştu.Merhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir
adetler degisiklik gosteriyor olabilir ama bizde kiz tarafi nisanda taki takmaz. Erkek tarafi takar. Kiz tarafindan da hediye getiren olursa ceyizlik vs gibi gelinde birikir her sey. Siz neden nisanda ceyrek takacaksiniz?Nişan da çeyrek zaten takacağım düğün için bilezik Grami hesaplıyorum kara kara :)
Nişanda bizde takı takılmaz az çok bilemem. Bence değil. Ama düğüne ince para etmeyecek bir bilezik yerine cumhuriyet alın. Ben o ince bileziği bozdurdım para etmedi o cumhuriyetler bilezikten çok kazandırdı banaÇeyrek Nisanda az mı olur ? Düğünde çeyrek takmayacagim bilezik takacağım ama işte kaç Gr takılır ne takılır onu sormak istedim çok uçuk fiyatlar çünkü
şimdiden gram altın dolar vs alın saklayın altın yaza 1400 e çıkacak deniyor hiç alamazsınız o zamanBenim kendi ailemde de takılır. Eşimin tarafında yoktur. Kayınvalidem kardeşinin çocuğuna 50 lira takmıştı mesela o kadar yok :) ben evlenirken halalarim teyzelerim amcalarm filan bilezik takmıştı hep ama eşime hiç takilmamisti.
İnce ayıp olmaz bence. Fiyatlar ortada.İnce bilezik acaba ayıp olur mu diye düşünüyorum zaten ince de olsa takacağım ama. 7 bin liralik baktım mesela incecik birşey. 20 Gr su an zorlar beni.
yaza gramı 1400 üstüne çıkacak 10 gram bilezik en az 13 bin olacak yanii.eskiden 10 gram takmaya utanırdık uzak akrabaya arkadaşa falan takardıkİnce ayıp olmaz bence. Fiyatlar ortada.
yaza gramı 1400 üstüne çıkacak 10 gram bilezik en az 13 bin olacak yanii.eskiden 10 gram takmaya utanırdık uzak akrabaya arkadaşa falan takardık
Bn bilezik takmıştim ama 6-7 sene oldu herşey ateş pahası şimdi durumunuza göre ayarlayinMerhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir
Ben çeyrek takmıştımMerhabalar
Teşekkür ederim güzel fikir onlara da bakayımKulplu Reşat altını kolye takabilirsin bence cok hos olur.bilezik alsan buyuk ihtimal bozduracak ztn. Kolyeyi takabilirde.. Altın fiyatları uçtu.. Maddi olarak da sıkısıksınız borc var 3 cocuk bu devirde kolay degil.. Kimse sizi yadırgamaz yani. 5 bin civarı harcamak ideal olur sizde zorlanmamıs olursunuz
Gecen hafta kucuk kardesim nisanlandi 2bin civari bileklik taktimMerhabalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?