Kardeşle tamamen zıt karaktere sahip olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende kardeşimle çok zıtım, hiç benzemeyiz. Zaman zaman kardeşime gerçekten çok sinir oluyorum, ama onu çok sevdiğim için alttan alıyorum. Bizi tanıyanlar onun kaprislerine senden başka kimse katlanamaz diyorlar, haklılar ve benimde katlanmamam lazım bir insan olarak ama sevgim ağır basıyor alttan alıyorum. Bu doğru bir hareket mi bence değil ama ya ilişkimin kötü olmasını göze alacağım ya alttan alacağım, ben ikinciyi tercih ediyorum.

Ikinizde evlenip yuva kurunca nasill bi birlik beraberlik içerisinde olacaksınız bakın görün. Kız kardeşler anne baba evinde anlaşamaz ama ayrı evlere gecince birbirine bağlanır kördüğüm olur

Ben de abla olana tarafım 7 günün her günü kavga ederiz o daha konuşkan atiktir ben daha sessiz sakin. Pazartesi kavga ederiz ertesi gün işten gelince hiç bir şey hatırlamayız bile.Nişanlımın yanında mahcup etti beni bir kere demedim neden öyle yaptın diye. kabullendim herkesin kendi karakteri var Benden daha iyi olsun isterim hep hiç bir şeyinde gözüm yoktur asla kıskanmam. Ama biliyorum oda kıskanmaz düşsem kaldırır. Bende ne kadar kızsam da küssem de iyiki var diyorum ailecek sevgimizi dışa vuramıyoruz öyle geldi öyle gidiyor. Kardeş dahi olsa beş parmağın beşi bir olmuyor. Ama İçinde hainlik varsa ne yapsan boş kardeş falan dinlemiyor.

Biz de kız kardeşimle çok zıttız onun çıkarı olmadığı sürecek ortak bişeyler paylaşmayız yapmayız. Ben bunu biraz onun ergenliğine bağlıyorum. Aşırı asi bir karakteri var. Gerçi 20 yaşına girecek artık bitsin şu ergenlik 🤷‍♀️ ben onun da evlenip bir yetişkin olduğunda düzeleceğini umuyorum.

Merhaba.
Üzülüyorum gerçekten kandan kardeşi olanların, onlara yakın, ruhundan anlayan, rahatça konuşabileceği 'gerçek' kızkardeşleri olduğunu görünce. Sorun bizde mi diyorum, yoksa herkes mi böyle. Hayatın bi çeşit ironisi midir bilmiyorum: ömür boyu mecbur muhattap olacağın, aynı aileye mensup olduğundan mütevellit 'kızkardeşin' seninle bu kadar zıt oluşu.

Hemen hemen hiçbir konuda uyuşmuyoruz, sadece kendine odaklı, konuşmalarında oldukça ben odaklı, empati yapmaktan yoksun. Bağıra çağıra konuşan herşeyi ben bilirim edasında bir insan. Aynı dili konuşamıyoruz. Haftalardır konuşmadığımız bile oluyor.

En yoğun zamanlarım, bir buçuk aya evleneceğim. Bu cuma evimde temizlik olucak. Anneme soruyor yanımda: (konuşmuyoruz) cuma gelecek misin? Annem cevap veriyor, temizlik var ya evde diye. Bir kere de evde otur diyor. Umrunda değil telaşlarım, tepkimi dile getiriyorum. Merak bile etmiyorsun, evet işin varmış diyeceğine hala kendini düşünüyorsun diyorum. Bir sebepten tartışmıştık, kalbimi kırdın diyorum. Ben seni kırmadım diyor. Bu durumda bile bencilce düşünen biri. Kendi kalbimin hesabını benden daha iyi biliyor!

Tekrar ediyorum, saymakla bitmez o kadar zıttız ki. Hiçbişeyimiz benzeşmiyo.. hayatın esprisi sanırım işte bu işte bu kadar karakterleri çelişen iki insanın aynı kanı taşımalı ve ömür boyu hiç ayrılmayacak olmaları.

Malesef 1 adette bende bulunmakta 1 yaş var aramızda ikiz gibi büyüdük çocukken hiç ayrılmazdık arkadaşımız olmasa bile birbirimize yeterdik ergenlikte işler değişti boğa burcu birde ben kova ikimizde de inat var yine de herşeye rağmen başıma bişey gelse en çok onun canının yanacağını bilirim oda aynı şekilde kendisi evlendi boşandı ayrı yaşıyor şuan oğluyla ayda yılda bir görüyorum bir erkek kardeşim var onunla çok iyi anlaşırım kızkardeşimle 1 senedir küsler yani sorun ben de değil onu herkes biliyor kardeşim kompleksleri olan bir insan kıskanma huyu var ama kötü biri değildir ağzına geleni söyler arkadan iş çevirmez benim de hatalarım var tabi ergenlikte arkadaşlarım olunca onu dışladım davranışları beni utandırıyordu şimdi düşünüyorum da ne olursa olsun herkes gider kardeş kalır keşke biraz daha ablalık yapsaydım ona şimdi bile elimi uzatsam çocuk gibi seviniyor son zamanlar da aramız daha iyi çok şükür

Fazla muhabbet tez ayrılık derler ya o hesap. İleride belki daha az görüşünce düzene girer ilişkiler.. hepinize görüşleriniz ve destekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. :)) size de bol sabırlar ve hayırlı neyse o olsun diyorum hanımlae:KK200:

Kız kardeşimle biz de benzemeyiz hiç ama iyi anlaşırız. Tek ortak noktamız birbirimizin fikirlerine, hayata bakış açısına ve kararlarına saygı duyabilmek. Bana ters olan bir şeyi gelip bana rahatlıkla anlatabilir çünkü yargılamayacağımı bilir. Ben de aynı şekilde davranırım ona. Yani olay aslında zıt karakterlere sahip olmak değil kardeşinizin insan ilişkilerinde başarız olması ya da sizi sevmemesi. Bence her kardeş öyle görüşüp, konuşmak zorunda değil. Sizi mutsuz eden insan kardeşiniz hatta anneniz, babanız bile olsa araya mesafe koymalısınız. Kan bağı var diye görüşmek zorunda değilsiniz.

Kız kardeşimle biz de benzemeyiz hiç ama iyi anlaşırız. Tek ortak noktamız birbirimizin fikirlerine, hayata bakış açısına ve kararlarına saygı duyabilmek. Bana ters olan bir şeyi gelip bana rahatlıkla anlatabilir çünkü yargılamayacağımı bilir. Ben de aynı şekilde davranırım ona. Yani olay aslında zıt karakterlere sahip olmak değil kardeşinizin insan ilişkilerinde başarız olması ya da sizi sevmemesi. Bence her kardeş öyle görüşüp, konuşmak zorunda değil. Sizi mutsuz eden insan kardeşiniz hatta anneniz, babanız bile olsa araya mesafe koymalısınız. Kan bağı var diye görüşmek zorunda değilsiniz.

hayranım böyle olgun düşünce yapısına sahip insanlara.. ne güzel farklı olsanız bile anlaşmanın bir yolunu bulmuşsunuz ve bağlarınızı koparmamışsınız. devamını dilerim.. haklısınız iyi gelmiyorsa araya mesafe koyup daha iyi olmaya bakmalı. güzel yorumunuz için teşekkür ederim

yaa ben seviyorum minik şapşalımı, ne kadar karakterlerimiz farklı olsa da o hassas kalbinin minnoşluğunu yanımda hissedebiliyorum.. kopamıyorum ondan, o da benden :KK15:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X