Kardeşlerde yaş aralığı

Oğlum 23 aylık aralarında 29 ay olacak.İlk bir yıl zor geçer mutlaka ama sonrası güzel olur diye düşünüyorum.Ben tek çocuğum o yüzden oğlumun bir kardeşi olsun.Yaş farkı da çok olmasın paylaşımları daha fazla olsun istedim.Bence 3 yaş iyi

Bizim 6 yaş olacak arada.
Bana kalsa 1 sene daha beklerdim sanırım zira kizım ilkokula başlayacak Eylülde. Ona daha fazla vakit ayırmak isterdim bu sene ama planladığim gibi olmadı.
Kıskançlık kac yas olursa olsun olur bence,daha küçük yaşlar belki acıkça ifade etmez ama yaş büyüdükçe dile getiriyorlar.
Kızım bir gün çok heyecanla kardeşim gelsin artık derken,iki gün sonra anne kalsın orada biz böyle iyiyiz diyebiliyor.
Kucağıma almamam sorun oluyor bazen,bazen de bana yardımcı olmak için çırpınıyor.
Bilemiyorum,ne yaşayacağız,neler göreceğiz ama şu an gayet dengesiz bir şekilde ilerliyoruz bilinmeyene.
Tek dileğim ikisine de layıkıyla yetebilmek.

Açsan bir dert açmasan bir dert. Peş peşe olunca yeterince ilgi verilmiyor. Arayı açınca da kıskançlık oluyor. 4 - 5 - 6 yaş normal bana göre.

Şuan kaç yaşındalar?
Benim kizlar 1bucuk ve 5bucuk yasinda.Ilk yılim 4yas farka ideal diyen uzmanlara sovmekle gecti.Ama şuan niye öyle söylediklerini anlıyor ve kendilerinden bu vesileyle özür diliyorum
1.5 ve 5.5
Biz De sorunlar devam ediyo malesef umarım ben de birgün kendilerinden Özür dilerim

Bence 5 yaş ideal, öyle isterdim hep,İlki kıskanır diye düşünürdüm, bazen de yetemem diye endişe ederdim ki ikizlerimiz oldu:)

şimdi üçüne birden yetmeye çalışıyorum:)

Sen kendini ne zamn hazır hissediyorsan o zaman yap derim. Bende arada 4-5 yaş olsun istemiştim 2 yaş oldu çokta iyi oldu. Ama çok zorlandım.

Ay ne guzel:) benim buyukler gibi:)) bu telefon isi iyiymus bende yapayim bakim neler konusuyolar:)) aslinda dusunsene onlarin dillerinden onlari dinlemis oluyosun.. buze farkli sekilde anlatiyolardir anlatacaklarini sanirim

Benim oğullarımin arası 2yaș 9 ay çok memnunum hep birbirleri ile oyalaniyorlar. Şuan 7 ve 9 yasindalar evde sanki hiç çocuk yokmuş gibi

Büyüğüm 10 küçükler 5 yaş ( ikizler)
Bir bakıyorum birbirlerini yiyorlar , bir bakıyorum çok güzel oyun kurmuş oynuyorlar.
Kardeşlik bağlarıda kuvvetli gözüküyor (şimdilik). İleride ne olur bilemem tabi.
Bence 5 yaş fark fazla değil, ideal bile diyebilirim, kendimce

Kendinizi ne zaman hazır hissederseniz doğru zaman gelmiştir,çevreyi hiç takmayın 2. çocuğunuz olur 3. yap derler iki oğlun hadi birde kız doğur derler,yada tam tersi iki kızın olur oğlan nerede hadi birde oğlan doğur derler.

Kardeşimle aramda 9 yaş var çok güzel anlaşıyoruz bizim açımızdan bir sorun yok.

Benim kızların arası 4.5 yaş büyüğü benle uyuyordu kardeşi doguncada gitmedi odasına bayaa zor oldu şimdi 8.5 yaşında hala durumu zorluyor senle yatıcam diye ikna Edip odasına yatiriyorum neyse ki ufaklık bir benle bir ablasıyla tam alışamadı 4 yaşına girmek üzere onun dışında bir sıkıntı olmadı çok şükür ideal bence

Ablamla aramızda 3 yaş, ikiz kız kardeşlerimle aramızda 8 yaş var. Hangisiyle uyuşuyorsunuz derseniz küçüklerle daha iyi anlaşıyoruz, kafa yapılarımız daha benzer. Arada hiç 8 yaş yok gibi, en iyi arkadaşlarım onlar benim..

Bence bu kisiye gore degisen bir durum
Benim iki oglum vsr aralari 16 ay kucuk 15 aylik buyugum 30 aylik oldu
Oyle guzel oynuyorlar ki
Sabah uyanip birbirlerine oyle guzel guluyorlarki
Kardesi dusunce abisi, abisi dusunce yeri kardesi dovuyor cok komikler :)))
Buyuk oglumun yemek problemi vardi kucugum ek gidaya baslayinca ona baka baka yemeye basladi :))
Zor yanlari da var ikisininde dediginiz gibi bensiz uyumazlar asla
Kiskanclik yok mu derseniz arada oluyor, ellerinden biseyler aliyor kaciriyorlar, bazen ufak itismeler oluyor, vurmalar oluyor ama cok guzel bisey :))

Nickianne senin durumunda bişey yokki bence kızın büyümüş zaten dahada iyi kardeşine yardım eder sana kolaylık olur
Asıl ben düşünüyorum 2.nasıl bakarım diye oğlum daha 10 aylık ama birkaç sene bekleyecek vaktim yok:)

Takipteyim. Ben de kararsızım. Ama benim daha var. Bebeğim on aylık henüz.
Merhaba bence siz daha bekleyin benim bebeklerinin arası 18 ay şimdi biri 2aylık biri 20 aylık çok çok zorlanıyoruz oğlum 2 yaş sendromunda sanırım çok huysuz diğeri kolik hiç durmuyo susmuyo ilki ikiz doğsaymış daha az zorlanırmisim düşünün ileride ne olur bilmiyorum. şimdilik durum bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…