kardeşlerimden bıktım acil yardım!!!

busecikbuse

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2016
92
24
3
öncelikler merhaba 1 ablam var ve evli ben okuyorum ve eve gidip geliyorum neyse konuya geleyim ablam ve eşi sürekli çocuklarını bize yıkıyolar yani yok tatile gitmeler 2-3 günlüğüne falan yani yeğenlerimi sevmediğimden değil ama emrivaki yapıyolar yani tam gitmeden önce arayıp söylüyolar mecbur kabul etmek zorunda kalıyoruz kaç kere söyledim anneme kabul etme diye çünkü kadın çok yoruluyo zaten hali yok bende hepsine yetişemiyorum yani bide okuyorum ders çalışmam gerekiyo falan evde misafir olunca haliyle pekte çalışılmııyo.annemde yok ben kötü olamam kimseyle sen çok şikayet ediyosan yurtta kal diyo napıcam bende ablamı kırmak istemiyorum nasıl belli ediyim çocuklarını başımıza yıkmaması gerektiğini yardımmm!!!

Son düzenleme:
Gürultuden falan ders calisamiyorum diye ablaniza imalarda bulunun.

Ya da onlar geldiklerinde kapinizi kilitleyin ders çalışın.

Yurtta kal diyen anneniz içinde,yorulur diye üzülmeyin bence.

Evin varken neden yurtta kalacakmışsın ona anlam veremedim ben,ablan doğurduysa size doğurmuş sanırım ondan fazla çocuklar sizde ablana açık açık de kırılırsa kırılsın sen bebek bakıcısı değilsin kimse kusura bakmasın şahsen derslerim ve bir hayatım varsa her şey bir yere kadar.

öncelikle hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim annem öğrenci yurdunda kal hemde hayatı öğrenirsin manasında söylüyor zaten normaldede yani beni sevmediğinden değil beni çok seviyor fakat o da ailesinden böyle görmüş yani misafire gelmeyin diyemem diyor ablamı kırmak istemiyorum çünkü bikere kalmayın çocuklarınızla manasında bişey söyledim burası benim babamın evi sen kimsin mahiyetinde bi cevap verdi tabii babanın evi ama işlere elini sürmüyosun diyesim geldide kendimi tuttum vallahi dayanamıyorum evde ben ailem yani annem babam ezilmesin diye uğraştıkça onlar beni ortada bırakıyor ( çok yeni kaydolduğum için sizi etiketlemeyi bilmiyorum cevaplara ama hepinize cevap vermeye çalıştım )

Ben hak veremedim sana
Ailemle farklı şehirdeyim ama gidip uzunca kalıırm
Henüz çocuğum yok okuyorum
Oradada derslerime çalışıyorum
5 kardeşim 7 tane yeğenim var
Kardeşlerim çalışıyorlar sabah küçükleri bırakır akşam alırlar
Yemekler falanda hep beraber yenir genelde
Şimdiye kadar hiç rahatsız olmadım
Tezimle uğraşacaksam geçer başka odaya çalışırım

(sanırım nasıl cevaplanacağını buldum :) ) doğrudur fakat her insanın yapısı farklı ben çok zor dikkatimi topluyorum zaten bide gelip kalsınlar ama emrivaki yapmasınlar sürekli çocukları bize yıkmaya çalışmasınlar yani mesela geliyorlar bize sanki ben hizmetçiymişim gibi özellikle eniştem ablam hizmetçiymişim gibi şunu getir bunu götür demez ama o da çocuklarını yımaya bayılır eniştem sürekli şunu getir bunu yap bide bişeye izin vermeyince yada yapmayınca aaa çocuklar bakın teyzeniz sizi sevmiyor gibilerden söylemeler çocuk bu sonuçta bilinç altına işliyor iğneleyici şakalar falan ohoooo çok uzun hikaye

Şimdi anladım sorunu
Evet bu durumda rahatsız edici
Sizinkiler edepleriyle gelmiyorlar
Yeğenlerinle ilgilen ama onlara hizmet etme
Ablan haklı babasının evı onunda evı madem öyle çekinmesin kendi işlerinide kendileri görsünler

Ablanız geldiğinde veya çocukları size bıraktığı da "Ayy iyi ki geldiniz, çok sevindim. Ben de evde biri olunca derse konsantre olamıyorum. Sizin ev şimdi bomboş. Ben des çalışmaya oraya gideyim" diyin. İstemezlerse "aaa ablamın evine gidemez miyim, öğrenciyken ders çalışmam için yardımcı olmayacaksanız ne zaman olacaksınız" dersiniz. O sizin yaşam alanına cümbür cemaat gelip hizmet bekliyorsa, siz de onun yaşam alanına ondan hiç hizmet beklemeden tek başınıza gidebilmelisimiz.

Yok, bunu yapamam diyorsanız, internetten evinize en yakın veya evinizden ulaşımı en kolay kütüphaneyi ve parkı bulun. Onlar size geldikçe veya çocukları size bıraktıkça kütüphaneye veya parka gidin. Hizmet bulamayınca surat asarlarsa assınlar. Hiç üstünüze alınmayın ve gülümseyin. Laf söylerlerse "ben ders çalışıyorum. Ben istemez miyim sizinle vakit geçirmek. Anlayışınız için teşekkür ederim" diyin. Anneniz de misafirini tek başına ağırlasın madem. Belki o zaman hayır demeyi veya ağırlarken ablanızdan ve eniştenizden yardım istemeyi öğrenir.

Boşa gaz vermeyin arkadaşlar, bir kere uzun sürelik olaylar zinciri cımbızla çekilip anlatılıyor. Biz olayı sadece kişinin anlattığı tarafından biliyoruz, sadece bu yazılanlara bakıp; suçlayıcı yazılar ile konu sahibini gaza getirmek inanın hiç hoş değil.

Büyüklerimizin söylediği bir laf vardır torun çocuktan daha tatlıdır diye, annenizin torununu sevmesi kadar doğal bir şey yok. Eminim oda ablanlara sürekli torunlarımı özledim diyodur. Eğer torununu özlemiyorsa sıkıntı. Sizin durumunuza gelince; yaşam biçiminizi kendiniz seçemiyorsunuz fakat kendiniz yaratabilirsiniz. Eminim aynı üniversitede okuyan, para kazanmak için bir işte çalışıp ders çalışmaya vakti olmadan başarılı olanlarda vardır. Yani beterin beteri var. Ders çalışamamanızı bahane ederek diğer insanların özgürlüklerine müdahale etmeniz oldukça yanlış.

Yani demem şu ki; siz ne kadar ders çalışamadığınız için yeğenlerinizin gelmesini istemiyorsanız, ablanızda eşiyle başbaşa kalabilmek için annenize torunlarını getirmek isteyebilir. Siz hem annenizin yaşamına hemde ablanızla eniştenizin yaşamına tamamen bencillikten dolayı karışıyorsunuz, farkında değilsiniz.

Peki bunları bi tarafa bırakıp sizin açınızdan olaya bakmak gerekirse, ders çalışmanız gerekiyor, planladığınız bir gelecek var ve bunları yapmak için imkanınız yok. Yukarıda da dediğim gibi yaşam biçiminizi kendiniz seçemiyorsunuz fakat kendiniz yaratabilirsiniz. Her üniversitenin kütüphanesi vardır, ders çalışmak için birebir sessiz ortam. Bu üniversiteler kütüphanelerini sizlerin hizmetine ücretsiz şekilde sunmaktadır. Hem size verilen bu hizmet sayesinde kütüphanede daha sessiz bir ortamda daha konsantre olarak ders çalışmak mümkün. Kütüphanede ders çalışarak hem ailenizin yaşamına karışmamış olur hemde daha başarılı olursunuz.

Eklemeyi unutmuşum; size sürekli iş yaptırdıklarını söylemişsiniz, kütüphane size iş yaptırmak için evden oldukça uzak bir yerde.

Çoğu dediğinize katıldım
Cocuklari anneye birakip basbasa kalma ozgurlugu kismi haric
Basbasa kalmak isteyen 2 çocuğu neden yapar ki? Bence oyle bir ozgurluk cesidi yok. Yani çocuklardan uzaklasip kafa dinlemek icin başkasının basina atamazsin. Bence eve oyun ablasi cagirilmali anneanneye birakmak yerine
Ya da hadi anneanne de bakmak istiyorsa o zaman bazen cocuklar anneye gelir, anneanne de arada kizinin evine gidebilir.

Birine hosgeldin diğerine yurda cik demek bence haksızlık

Odana gider kapiyi kilitlersin canim bu kadar kolay
Kulaklarina da tikac oneriyorum
Ben unideyken her gun kutuphanede calisirdim. Evimden daha guzeldi, hem sessiz hem de serin evde klimamiz yoktu cunku ve cehennem gibi yaniyordu ev.
Calisacaksan kutuphane diyorum ben

Aynen anneniz ablanlara gitsin.hem çocukların oyuncağı yemeği taşımak sorun olmaz.hemde kendi düzeni bozulmaz.anneniz bunu yapmalı.eğer ablanız bu teklife olumlu bakmıyorsa gervćekten kötü niyetli derim.kendi evi temiz düzenli ve masraf yapmıyor.sizleri kullanıyuor sevgisi boş,saygısı yok demektir.ortak nokta bulmak gerek.

çocuk yapacaksa bakmasını da bilecekler. ne bu böyle. arada bir olsa neyse de her defasında diyorsunuz. bence güzel bir şekilde söyleyin ablanıza. şu aralar derslere konsantre olamıyorum diyerek lafa başlayabilirsiniz.

ne sıklıkta bunu yaptıkları önemli.
ancak tepki vermesi gerekens en değilsin annen.
yani gerçekten ogün bir işi var ise ,hasta ise kızına güzellikle izah edebilmeli.
ablan da bu konuda annesine anlayış göstermeli.
arada bir bırakıyorlarsa senin zaten karışman hoş olmaz.
haliyle burası benim babamın evi der ablan.
ama ablan da enişten de senden hizmet bekliyorlarmış sanırım buna da hakları yok.
asgari ölçülerde hizmet edersin.
derslerin yoğun ise etmek zorunda değilsin bana göre.
sürekli gelip gittikleri "babalarının evi" ise o ev kalkıp bir zahmet kendi işlerini görsünler.
işlerine geldiğinde ev sahibi ,işlerine gelmediğinde misafir gibi davranmaya da hakları yok.
ama annen de gelmeyin diyemez evladına.
bu yönde ona baskı yapmaya hakkın yok.
dediğim gibi müsait olmadığı zamanalrı annen belirterek biraz düzene koyabilir gelip gitme işini.

cevabınız için teşekkür ederim fakat emin olun burda ben haklıyım çünkü annem öyle torunlarına düşkün biri değil hiç bir zaman torunlarımı özlüyorum diye bir şey demiyor çünkü çok meşgul bir insan evde oturup çocuk bakmaya vakti yok keza öyle bir insan da değildir ablamın eşiyle yalnız kalması benim ve ailemin özgürlüklerini kısıtlayabileceği anlamına gelmez doğurduysa bakmak zorundadır.çünkü zorunlu şeylerinde zaten biz yanında oluyoruz ki ablamın eşi uzakta çalıştığında 1 sene çocuğuyla beraber gene bizde kaldı madem çok yalnız kalmak istiyor babaannesine bıraksın ama değer verince eşit değer hizmet etmekse sürekli biz yani çok normal istekleri olsa elbetteki karışmazdım.

herkes ortayı bulamaz herkes ana olamaz al işte örnek konu.kızı yurda gönderecek birileri g...tü rahat yayıp kendini kullansın diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…