- 8 Temmuz 2016
- 92
- 24
- 3
- Konu Sahibi busecikbuse
-
Ben hak veremedim sanaöncelikler merhaba 1 ablam var ve aramızda çok büyük yaş farkı var evli ben üniversitede okuyorum ve eve gidip geliyorum neyse konuya geleyim ablam ve eşi sürekli çocuklarını bize yıkıyolar yani yok tatile gitmeler 2-3 günlüğüne yok yürüyüşe çıkarken bize bırakmalar falan yani yeğenlerimi sevmediğimden değil ama emrivaki yapıyolar yani tam gitmeden önce arayıp söylüyolar mecbur kabul etmek zorunda kalıyoruz kaç kere söyledim anneme kabul etme diye çünkü kadın çok yoruluyo zaten hali yok bende hepsine yetişemiyorum yani bide okuyorum ders çalışmam gerekiyo falan evde misafir olunca haliyle pekte çalışılmııyo.annemde yok ben kötü olamam kimseyle sen çok şikayet ediyosan yurtta kal diyo napıcam bende ablamı kırmak istemiyorum en ufak şeye alınıyo nasıl belli ediyim çocuklarını başımıza yıkmaması gerektiğini yardımmm!!!
(sanırım nasıl cevaplanacağını buldum :) ) doğrudur fakat her insanın yapısı farklı ben çok zor dikkatimi topluyorum zaten bide gelip kalsınlar ama emrivaki yapmasınlar sürekli çocukları bize yıkmaya çalışmasınlar yani mesela geliyorlar bize sanki ben hizmetçiymişim gibi özellikle eniştem ablam hizmetçiymişim gibi şunu getir bunu götür demez ama o da çocuklarını yımaya bayılır eniştem sürekli şunu getir bunu yap bide bişeye izin vermeyince yada yapmayınca aaa çocuklar bakın teyzeniz sizi sevmiyor gibilerden söylemeler çocuk bu sonuçta bilinç altına işliyor iğneleyici şakalar falan ohoooo çok uzun hikayeBen hak veremedim sana
Ailemle farklı şehirdeyim ama gidip uzunca kalıırm
Henüz çocuğum yok okuyorum
Oradada derslerime çalışıyorum
5 kardeşim 7 tane yeğenim var
Kardeşlerim çalışıyorlar sabah küçükleri bırakır akşam alırlar
Yemekler falanda hep beraber yenir genelde
Şimdiye kadar hiç rahatsız olmadım
Tezimle uğraşacaksam geçer başka odaya çalışırım
Şimdi anladım sorunu(sanırım nasıl cevaplanacağını buldum :) ) doğrudur fakat her insanın yapısı farklı ben çok zor dikkatimi topluyorum zaten bide gelip kalsınlar ama emrivaki yapmasınlar sürekli çocukları bize yıkmaya çalışmasınlar yani mesela geliyorlar bize sanki ben hizmetçiymişim gibi özellikle eniştem ablam hizmetçiymişim gibi şunu getir bunu götür demez ama o da çocuklarını yımaya bayılır eniştem sürekli şunu getir bunu yap bide bişeye izin vermeyince yada yapmayınca aaa çocuklar bakın teyzeniz sizi sevmiyor gibilerden söylemeler çocuk bu sonuçta bilinç altına işliyor iğneleyici şakalar falan ohoooo çok uzun hikaye
öncelikler merhaba 1 ablam var ve aramızda çok büyük yaş farkı var evli ben üniversitede okuyorum ve eve gidip geliyorum neyse konuya geleyim ablam ve eşi sürekli çocuklarını bize yıkıyolar yani yok tatile gitmeler 2-3 günlüğüne yok yürüyüşe çıkarken bize bırakmalar falan yani yeğenlerimi sevmediğimden değil ama emrivaki yapıyolar yani tam gitmeden önce arayıp söylüyolar mecbur kabul etmek zorunda kalıyoruz kaç kere söyledim anneme kabul etme diye çünkü kadın çok yoruluyo zaten hali yok bende hepsine yetişemiyorum yani bide okuyorum ders çalışmam gerekiyo falan evde misafir olunca haliyle pekte çalışılmııyo.annemde yok ben kötü olamam kimseyle sen çok şikayet ediyosan yurtta kal diyo napıcam bende ablamı kırmak istemiyorum en ufak şeye alınıyo nasıl belli ediyim çocuklarını başımıza yıkmaması gerektiğini yardımmm!!!
Boşa gaz vermeyin arkadaşlar, bir kere uzun sürelik olaylar zinciri cımbızla çekilip anlatılıyor. Biz olayı sadece kişinin anlattığı tarafından biliyoruz, sadece bu yazılanlara bakıp; suçlayıcı yazılar ile konu sahibini gaza getirmek inanın hiç hoş değil.
Büyüklerimizin söylediği bir laf vardır torun çocuktan daha tatlıdır diye, annenizin torununu sevmesi kadar doğal bir şey yok. Eminim oda ablanlara sürekli torunlarımı özledim diyodur. Eğer torununu özlemiyorsa sıkıntı. Sizin durumunuza gelince; yaşam biçiminizi kendiniz seçemiyorsunuz fakat kendiniz yaratabilirsiniz. Eminim aynı üniversitede okuyan, para kazanmak için bir işte çalışıp ders çalışmaya vakti olmadan başarılı olanlarda vardır. Yani beterin beteri var. Ders çalışamamanızı bahane ederek diğer insanların özgürlüklerine müdahale etmeniz oldukça yanlış.
Yani demem şu ki; siz ne kadar ders çalışamadığınız için yeğenlerinizin gelmesini istemiyorsanız, ablanızda eşiyle başbaşa kalabilmek için annenize torunlarını getirmek isteyebilir. Siz hem annenizin yaşamına hemde ablanızla eniştenizin yaşamına tamamen bencillikten dolayı karışıyorsunuz, farkında değilsiniz.
Peki bunları bi tarafa bırakıp sizin açınızdan olaya bakmak gerekirse, ders çalışmanız gerekiyor, planladığınız bir gelecek var ve bunları yapmak için imkanınız yok. Yukarıda da dediğim gibi yaşam biçiminizi kendiniz seçemiyorsunuz fakat kendiniz yaratabilirsiniz. Her üniversitenin kütüphanesi vardır, ders çalışmak için birebir sessiz ortam. Bu üniversiteler kütüphanelerini sizlerin hizmetine ücretsiz şekilde sunmaktadır. Hem size verilen bu hizmet sayesinde kütüphanede daha sessiz bir ortamda daha konsantre olarak ders çalışmak mümkün. Kütüphanede ders çalışarak hem ailenizin yaşamına karışmamış olur hemde daha başarılı olursunuz.
Eklemeyi unutmuşum; size sürekli iş yaptırdıklarını söylemişsiniz, kütüphane size iş yaptırmak için evden oldukça uzak bir yerde.
Aynen anneniz ablanlara gitsin.hem çocukların oyuncağı yemeği taşımak sorun olmaz.hemde kendi düzeni bozulmaz.anneniz bunu yapmalı.eğer ablanız bu teklife olumlu bakmıyorsa gervćekten kötü niyetli derim.kendi evi temiz düzenli ve masraf yapmıyor.sizleri kullanıyuor sevgisi boş,saygısı yok demektir.ortak nokta bulmak gerek.zeytinanlamlara st: 47723683 .!.:Çoğu dediğinize katıldım
Cocuklari anneye birakip basbasa kalma ozgurlugu kismi haric
Basbasa kalmak isteyen 2 çocuğu neden yapar ki? Bence oyle bir ozgurluk cesidi yok. Yani çocuklardan uzaklasip kafa dinlemek icin başkasının basina atamazsin. Bence eve oyun ablasi cagirilmali anneanneye birakmak yerine
Ya da hadi anneanne de bakmak istiyorsa o zaman bazen cocuklar anneye gelir, anneanne de arada kizinin evine gidebilir.
Birine hosgeldin diğerine yurda cik demek bence haksızlık
çocuk yapacaksa bakmasını da bilecekler. ne bu böyle. arada bir olsa neyse de her defasında diyorsunuz. bence güzel bir şekilde söyleyin ablanıza. şu aralar derslere konsantre olamıyorum diyerek lafa başlayabilirsiniz.öncelikler merhaba 1 ablam var ve aramızda çok büyük yaş farkı var evli ben üniversitede okuyorum ve eve gidip geliyorum neyse konuya geleyim ablam ve eşi sürekli çocuklarını bize yıkıyolar yani yok tatile gitmeler 2-3 günlüğüne yok yürüyüşe çıkarken bize bırakmalar falan yani yeğenlerimi sevmediğimden değil ama emrivaki yapıyolar yani tam gitmeden önce arayıp söylüyolar mecbur kabul etmek zorunda kalıyoruz kaç kere söyledim anneme kabul etme diye çünkü kadın çok yoruluyo zaten hali yok bende hepsine yetişemiyorum yani bide okuyorum ders çalışmam gerekiyo falan evde misafir olunca haliyle pekte çalışılmııyo.annemde yok ben kötü olamam kimseyle sen çok şikayet ediyosan yurtta kal diyo napıcam bende ablamı kırmak istemiyorum en ufak şeye alınıyo nasıl belli ediyim çocuklarını başımıza yıkmaması gerektiğini yardımmm!!!
ne sıklıkta bunu yaptıkları önemli.öncelikler merhaba 1 ablam var ve aramızda çok büyük yaş farkı var evli ben üniversitede okuyorum ve eve gidip geliyorum neyse konuya geleyim ablam ve eşi sürekli çocuklarını bize yıkıyolar yani yok tatile gitmeler 2-3 günlüğüne yok yürüyüşe çıkarken bize bırakmalar falan yani yeğenlerimi sevmediğimden değil ama emrivaki yapıyolar yani tam gitmeden önce arayıp söylüyolar mecbur kabul etmek zorunda kalıyoruz kaç kere söyledim anneme kabul etme diye çünkü kadın çok yoruluyo zaten hali yok bende hepsine yetişemiyorum yani bide okuyorum ders çalışmam gerekiyo falan evde misafir olunca haliyle pekte çalışılmııyo.annemde yok ben kötü olamam kimseyle sen çok şikayet ediyosan yurtta kal diyo napıcam bende ablamı kırmak istemiyorum en ufak şeye alınıyo nasıl belli ediyim çocuklarını başımıza yıkmaması gerektiğini yardımmm!!!
cevabınız için teşekkür ederim fakat emin olun burda ben haklıyım çünkü annem öyle torunlarına düşkün biri değil hiç bir zaman torunlarımı özlüyorum diye bir şey demiyor çünkü çok meşgul bir insan evde oturup çocuk bakmaya vakti yok keza öyle bir insan da değildir ablamın eşiyle yalnız kalması benim ve ailemin özgürlüklerini kısıtlayabileceği anlamına gelmez doğurduysa bakmak zorundadır.çünkü zorunlu şeylerinde zaten biz yanında oluyoruz ki ablamın eşi uzakta çalıştığında 1 sene çocuğuyla beraber gene bizde kaldı madem çok yalnız kalmak istiyor babaannesine bıraksın ama değer verince eşit değer hizmet etmekse sürekli biz yani çok normal istekleri olsa elbetteki karışmazdım.Boşa gaz vermeyin arkadaşlar, bir kere uzun sürelik olaylar zinciri cımbızla çekilip anlatılıyor. Biz olayı sadece kişinin anlattığı tarafından biliyoruz, sadece bu yazılanlara bakıp; suçlayıcı yazılar ile konu sahibini gaza getirmek inanın hiç hoş değil.
Büyüklerimizin söylediği bir laf vardır torun çocuktan daha tatlıdır diye, annenizin torununu sevmesi kadar doğal bir şey yok. Eminim oda ablanlara sürekli torunlarımı özledim diyodur. Eğer torununu özlemiyorsa sıkıntı. Sizin durumunuza gelince; yaşam biçiminizi kendiniz seçemiyorsunuz fakat kendiniz yaratabilirsiniz. Eminim aynı üniversitede okuyan, para kazanmak için bir işte çalışıp ders çalışmaya vakti olmadan başarılı olanlarda vardır. Yani beterin beteri var. Ders çalışamamanızı bahane ederek diğer insanların özgürlüklerine müdahale etmeniz oldukça yanlış.
Yani demem şu ki; siz ne kadar ders çalışamadığınız için yeğenlerinizin gelmesini istemiyorsanız, ablanızda eşiyle başbaşa kalabilmek için annenize torunlarını getirmek isteyebilir. Siz hem annenizin yaşamına hemde ablanızla eniştenizin yaşamına tamamen bencillikten dolayı karışıyorsunuz, farkında değilsiniz.
Peki bunları bi tarafa bırakıp sizin açınızdan olaya bakmak gerekirse, ders çalışmanız gerekiyor, planladığınız bir gelecek var ve bunları yapmak için imkanınız yok. Yukarıda da dediğim gibi yaşam biçiminizi kendiniz seçemiyorsunuz fakat kendiniz yaratabilirsiniz. Her üniversitenin kütüphanesi vardır, ders çalışmak için birebir sessiz ortam. Bu üniversiteler kütüphanelerini sizlerin hizmetine ücretsiz şekilde sunmaktadır. Hem size verilen bu hizmet sayesinde kütüphanede daha sessiz bir ortamda daha konsantre olarak ders çalışmak mümkün. Kütüphanede ders çalışarak hem ailenizin yaşamına karışmamış olur hemde daha başarılı olursunuz.
Eklemeyi unutmuşum; size sürekli iş yaptırdıklarını söylemişsiniz, kütüphane size iş yaptırmak için evden oldukça uzak bir yerde.
yok o kadar sert çıkmmaya gerek yok annemi hatalı görmüyorum çünkü üsstüne biraz fazla gittim sanırımherkes ortayı bulamaz herkes ana olamaz al işte örnek konu.kızı yurda gönderecek birileri g...tü rahat yayıp kendini kullansın diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?