Kardeşlerime söylemeli miyim

Sizin evinizde elektrik-su kullanıyor, yiyip içiyorlarsa tabiki destek olmalılar. İki kişinin yediği ile dört kişinin yediği aynı mi? Bunu kendileri düşünmeli. Misafirlik değil çünkü bu.

Annemmer üç kişi biz beş. Faturalar hep daha fazla bize geliyor.

İyi geceler, iki tane erkek kardeşim köyden iş icin yanima geldiler işe girdiler maaşlarini alinca köye gönderiyolar, eşim söyle bizede biraz destek olsunlar diyo, bende ayip olur diye söylemekden çekiniyorum sizce söylesem ayip mi olur
Bendeki yatili kadin birlikte kaldiklari aile evinde kaldigi geceler icin 150 tl veriyor.
Buyuk sehirde koyden misafir gelmesi tamam ama dahi degilse okusun diye kardes, calissin diye kardes, fazla gelir artik bu ekonomik sartlarda.
Esinizin de 2 akrabasini ayni sure ayni sartlarda tasimak borcunuz bence.
Cok iyi damatmis sizinki. Aileniz sansli. Ama esinizi soyletmeyin bile. Akilli bir kadin olarak hakli mi diye degil de bu isin adaleti nedir diye sormaniz lazim.
Acikca diyeceksiniz kira, gida, temizlik, vb toplam masraf su. Yerlesecekseniz sartla su.
Aksi halde cocuga altin, ima ederek sikayet vb sonunda 2 kardesini evine sigdiramamis olursunuz bu hikayenin sonunda.
Ustelik esinin 2 kardesiyle ayni evde yasayan koca bir sure sonra hasım olur yada hadım

ablacım şimdi bir yetişkin bir öğünde ortalama 2 porsiyon rahat yiyor. 1 ekmekte çok rahat. Hadi de ki günde 2 öğün yediler. Öğünü 50den 100 lira. ee bunlar 2 kişi ettimi 200 lira.
30la çarp. 6BİN TL.
bunlar duşa giriyor, doğalgaz kullanıyor, su ve elektrik kullanııyor. Adam kendi çocuğunun rızkından neden bu 2 koskoca ayıya aylık 8 bin heba etsin. Ne demek söylemezdim. Söylenir. Şak diye söylenir hemde
Ben kalmalarindan yana değilim ki zaten. Konu sahibinin durumu bana göre zor soylesen dert söylemesen dert. İki kardeşin düşünmesi gerekir diyorum madem kaliyorlarsa el atmaları gerek . Yani söyleyebilene helal olsun ama ben yapamazdim.

Sizin söylemeniz değil onların umursamazlıkları ayıp. Kesinlikle söylenmeli eşiniz çok haklı. Bu devirde herşeyi bedavaya getirip tüm parayı cebe koymak büyük saygısızlık. Hem kocanıza hem de kocanıza karşı mahçup edilmiş size

Sen tek olsan kendi kardeşlerin neyse dersin de elin adamına çok gelmiş olabilirler doğal

Kardeşten para yardımı istemek yerine kendi düzenlerini kurmalarını ev kurmalarını isteyin derim. Yediğimiz ekmek gözüne battı deyip çıkabilir işin içinden. Bu arada eşiniz haklı. Maddi yardımı geçtim evde uzun süreli misafir hiç hoş değil

Valla bu gidişle eşiniz bıkar ve sizden de destek, anlayış göremeyince boşar sizi.
Ondan sonra üçünüz birden köye geri dönersiniz, demedi demeyin.
Zaten çalışan bir kadın da değilmişsiniz. Öyle annenize, kardeşlerinize falan da güvenmeyin derim. Anneniz iki yetişkin oğlunun masraflarını damadına yüklemekte beis görmemiş. Kardeşleriniz de eniştesinin mali durumunu hiç etmekten beis görmüyor. Boşansanız sanıyor musunuz ki size destek olurlar.

Yazık günah değil mi esine? Eskisi gibi değil devir sofraya bir tabak fazla koymak artık çok masraflı. Senin buna sessiz kalman bile tuhaf. Ben olsam direk artık ev bakın biz gecinemiyoruz enisteniz maddi olarak çok zorlanıyor derdim. Nereden ev bulucaz vs derlerse ee o zaman herşeye ortak olacaksiniz dersin sende

Bence altın alma fikri daha kötü yerlere gidebilir. Evinde kaldık çocuğuna altın aldırdı derler. Kaldı ki altın fiyatları tavan yapıyor almak istemezler😃
bence de çok saçma fikir

İyi geceler, iki tane erkek kardeşim köyden iş icin yanima geldiler işe girdiler maaşlarini alinca köye gönderiyolar, eşim söyle bizede biraz destek olsunlar diyo, bende ayip olur diye söylemekden çekiniyorum sizce söylesem ayip mi olur
hiç o toplara girmeyin , gelirken şunları alın diyin . et aldır ekmek aldır . arabaya benzi koyup pikniğe gididn

Yazık günah değil mi esine? Eskisi gibi değil devir sofraya bir tabak fazla koymak artık çok masraflı. Senin buna sessiz kalman bile tuhaf. Ben olsam direk artık ev bakın biz gecinemiyoruz enisteniz maddi olarak çok zorlanıyor derdim. Nereden ev bulucaz vs derlerse ee o zaman herşeye ortak olacaksiniz dersin sende
Haklisiniz bende o şekilde konuşmayi düşünüyorum

Hepinize teşekkür ederim, haklisiniz kardeşlerimle konuşmaya karar verdim

Back
X