• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşlerime söylemeli miyim

Ee yuh ama 😳 Kardeşleriniz ne kadar rahat ve yüzsüz. Hem evin hiçbir masrafına ortak olmuyorlar hem de ne kadar kalacakları bile belli değil. Eşinizde peygamber sabrı varmış. Bir de şöyle düşünün sizin eşinizin 2 koca kardeşi ve size yerleştiler ne kadar kalacakları da belli değil. Rahatsız olmaz mısınız? Ben kardeşime gitsem kendimde rahatsız olurum bize kardeşim zaruri bir şey olmadıkça bu kadar uzun sure kalsa ben bile bir süre sonra rahatsız olurum (hastalık, deprem gibi olaylar hariç tabiki). Evde rahat hareket edemem, istediğim gibi rahat giyinip eşimle öpüp koklaşamam.
Siz söyleyemiyorsanız bile annenize söyleyin onlara söylesinler yavaştan ev baksınlar kendilerine. Böyle ev üstünde ev olmaz.

Kesinlikle. Birçok erkek bu inceliği düşünecek kapasitede değil zaten. Ki erkek o yapıda olsa bile arkasında duran bir kadın çok güzel yönlendirebiliyor erkekleri. Zor değil aslında kişi başı 3bin para vermek yani. Burda da birilerinin zoruna gidiyor.
Ben iki tarafında ailesinin gelememesinden tarafım açıkçası ya
Kız kardeşimin bulunduğum şehre çalışmaya gelme ihtimali vardı. Kiralar 15 bin üstü diye biz bir odamızı ona açacaktı eşim asla dışarda kalmasın kız başına dedi. Annem asla kabul etmedi. Tüm maaşını sana verse bile evlilik birliğiniz bozulur asla olmaz dedi ve kız kardeşimin burda işe girmesini bile engelledi. Anne var, anne var.
Bunlar burda yer içer, adam olup giderler, en ufak bi şeyi bahane edip bir güzel kavga çıkarırlar ki minnet borcu silinsin, olan konu sahibinin evliliğine olur. Hiçbir evlilik 3 göz evde bu kadar sığınmacıyı kaldırmaz. Şimdiden zarar görmeye başlamışlar bile. Paralar bu sefer de evlilik terapistine psikologlara falan gider, iki yakaları bi ömür bir araya gelmez.

Bunlar burda yer içer, adam olup giderler, en ufak bi şeyi bahane edip bir güzel kavga çıkarırlar ki minnet borcu silinsin, olan konu sahibinin evliliğine olur. Hiçbir evlilik 3 göz evde bu kadar sığınmacıyı kaldırmaz. Şimdiden zarar görmeye başlamışlar bile. Paralar bu sefer de evlilik terapistine psikologlara falan gider, iki yakaları bi ömür bir araya gelmez.
konu sahibi bıraksın parayı bunları evden yollasın bence

Konu sahibinin evden göndermeye niyeti yok 300-500 koparıp kocasına bak yardım ediyorlar demek istiyor.
Bulmuşsunuz mülayim çökmüşsünüz valla
Nasıl evden gönderirim diye bile düşünmüyorsunuz para versinler kalsınlar onlardan gelen para da kuş kadar olur

Çok rahatsız edici. Kocaman adamlar asla düşünmüyor mu bunları anlayamadım. kiralık ev var deyince duymamış gibi mi yapiyorlar ne saçmalık bu. Alın karşınıza konuşun en azından kirayi odesinler mutfak alışverişine destek olsunlar öyle saçmalık olmaz. Belki bir süre sonra ödüyoruz ki ödüyoruz eve çıkalım derler.

Kocanız haklı gibi değil haklı 2 aydır siz de kaliyorlarmis uzun sürede kalacaklarmis 2 kişinin masrafı ile 4-5 kişinin masrafı bir mi kullandığın su, elektrik,eve yaptığın market harcaması bir mi adam günlük 7 ekmek alıyormuş en basiti onlar olmazsa belki 2 tane alacaksiniz yada en fazla 3 tane.

Kendinize 1 paket makarna yapıyorsanız 2 paket yapacaksınız ,anneniz güya kardeşlerinize söylüyormuş o zaman oraya giden parayı size geri yollasin kardeşleriniz o parayı durduk yere göndermiyordur istemişler demek ki 2 aydır yolluyorlar .

Ya sonra kadın kadının düşmanı diyorlar doğruyu söyleyince, adamı bulmuşlar mazlum ses çıkarmıyor çöküyorlar tepesine ailecek.para verse bile ben kabul etmem ,ne münasebet. Geçici olur süre bellidir amenna başımın üstünde.ama bunlar yerleşik belli.

Yok altın yok fatura ne münasebet kardeşim.madem temelli kalacaksiniz gidin kendinize iki kardeş ev tütün ne halimiz varsa gorun. Hani kardeşleri bekar olur tek evde kalır tamam bunlar artik aile çocuk var şey var Allah Allah aklım almıyor yani. Annesi de sözde demiş de kardeşleri duymamazlığa geliyormuş boş versenize o parayı alan anneniz değil mi ee?? Danışıklı dövüş işte damadı söğüşlemeye çalışıyorlar adama acıdım vallaa

Dip not ,acaba adamın kardeşleri gelseydi durum ne olurdu ,?burdaki konu şöyle olurdu,"kocamın kardeşleri geldi evime çöktü,nasıl kurtulurum vb." %100 böyle olurdu

Siz de fazla rahat geldiniz hani eşiniz yardım etsinler demese sanki hiç ağzınızı açmayacaksınız
Ama eşinize yazık değil mi maaşlarını alıp bedavaya yaşıyorlar ve bunu pişkinliğe vurmuşlar
yardım etmesinler kiraya çıksınlar iki kuruş verip eşine laf filan sokarlar olan evliliğinize olur :kahve:

ÇOcuğunuz varsa, çocuğunuza altın isteyin, evdeki masraflarına göre. Öyle pat diye para konusunu açamazsanız hadi yeğeninize altın alın, hediyeniz, çocuğun rızkı vs dersiniz.
Niye zorla hediye aldırtsın ki? Çok itici duruyor bu.

Açıkça, ayrı eve çıkıp çıkmayacaklarını, orada kalmaya devam edeceklerse evin giderlerine katkıda bulunmalarının gerektiklerini söyleyecek. Bu kadar basit. Söyleyemem derse de yemek için bir şey lazımsa onlara aldırtsın. Para isterlerse de o zaman lafını söyleyecek zemin oluşur.

Bana kalsa ben evimde de uzun süre kalmasını istemem. Özel hayat diye bir şey kalmaz.

İyi geceler, iki tane erkek kardeşim köyden iş icin yanima geldiler işe girdiler maaşlarini alinca köye gönderiyolar, eşim söyle bizede biraz destek olsunlar diyo, bende ayip olur diye söylemekden çekiniyorum sizce söylesem ayip mi olur
Eve alınacak şeylerin listesini verin ellerine akşam gelirken alıversinler . Böylece para istemeden katkı sağlamış olurlar .

İyi geceler, iki tane erkek kardeşim köyden iş icin yanima geldiler işe girdiler maaşlarini alinca köye gönderiyolar, eşim söyle bizede biraz destek olsunlar diyo, bende ayip olur diye söylemekden çekiniyorum sizce söylesem ayip mi olur
2 kardeş sizin eve niye çöktüler onu anlamadım. 2 kaynınız yapsa bunu ortalığı yıkarsınız evimde ne işleri var diye kardeşiniz olunca parasız otel hizmeti mi sunuyosunuz? Eşinin yerinde olsam böyle sakin kalmam

Kardeşleriniz geçici işte çalışmıyor belli ki. Yani bu sizde kalma işi onlar evlenene kadar mı sürecek?
Eşiniz çok sabırlı ama bence bir yere kadar sürer bu sabrı. Sonunda olan evliliğinize olur.
Sizin kardeşlerinize kesin dille ayrı eve çıkmanız gerekiyor demeniz gerekir. Pasif pasif böyle oturarak evliliğinizin yıkılmasını seyrediyorsunuz farkında değilsiniz.
Anne babanız da garip onlar niye söylemiyor çocuklarına. Hatta ev bakıp onları şehire yerleştirmeleri gerekir. Bunu yapmayıp köye gönderilen para dan size yollamıyor bile. Kusura bakmayın ama asalak gibi bir aileniz var

Bence kocana biri akıl vermeli .evden gönder diye . Gitmiyorlarsa da boşan diye .
Sizi ben hiç masum görmedim . Gönderme niyetiniz yok . Eşiniz masrafa ortak olsunlar demese sizin için o da sorun teşkil etmiyor.
Kocayı saf yerine koymuşsunuz ama yarın öbür gün hepinizi birden kapının önüne koyarsa şaşırmayın .

Tatil için birkaç günlük yada birkaç haftalık olsa elbette ayıp olur denmez.
Ama baya işe girip yerleşik hayata geçmişlerse yanınızda, o zaman siz demeden önce onların çıkarıp vermesi gerekirdi. Onların ses etmeden takılmaları ayıp bence. Usulünce isteyin bence.

evet ev kira faturalari eşim ödüyo onlar isten gelip yatiyolar
Bence eve giderine ortak olmak yerine bir şekilde evden göndermelisiniz
Süre de belli değil demişsiniz hadi belli olsa yine neyse
Evliliğiniz mahremiyetiniz bozulacak
Bence büyük sıkıntı

Tum kirayı ödetmek doğru olmaz ama bedava yaşamalari da doğru değil. Ahırdan bozma paylaşımlı ranzalı erkek otellerine gitseler onların bile aylığı 3 bin lira. Sizin evinizde ekmek elden su gölden yaşıyorlar. Hiç de utanmiyorlar.
Böyle is olur mu?
Mutlaka konuş, Agrina giden varsa da ittirsin gitsin, en azından bir boğaz eksilir
Bayılıyorum yorumlarına 🫠🤣

Annenize de çok güvenmeyin yalandan diyordur.Gercekten sizi düşünse yuvanizin dagilacagindan korksa ordan ne yapar eder para verdirirdi yalandan ben söylüyorum yapmıyorlar diyor.Ogullarinin para göndermesi çok daha önemli kızının huzuru,konforu pekte umrunda değil Ya da sizi ve eşinizi saf görüyor hiç umursamıyor.Siz de eşinizi saf görüyorsunuz süresi belli olmayan misafirlikte ekonomik yük kocanın üstünde.Abla olarak seni de kaale alan yok.
( Kocan belkide para gelir diye kardeslerinize ses çıkarmamış, o da elinde patlamış )

B3nce istemeyin ama ev tutsunlar kiralik ev bakın onlara atin bu nasil falan diye taşiyın

Back
X