- 3 Eylül 2012
- 21.892
- 57.794
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
katılıyorum. görümcemde annesıne etmedıgını bırakmıyor, ondan da kıymetlısı olmuyor. arkasından bize şikayet edıyor ama davranıslarına da sessız kalıyor kayınvalıdem.Olay annede biter aslında, durumlar karşısında şikayetçi oluyorsa kendisinin söylemesi gerekli bence, söylemiyorsa da karışılmamalı kendi tercihidir.
Olay annede biter aslında, durumlar karşısında şikayetçi oluyorsa kendisinin söylemesi gerekli bence, söylemiyorsa da karışılmamalı kendi tercihidir.
Benim kayınvalidem de kendini çok yıpratıyor ve arada eşim ablalarıyla kötü oluyor. Kullanan razı kullandıran razı sen karışma diyorum... Bir susuyor iki susuyor üçüncüye kıyamayıp yine söyleniyor ama herkes hayatından memnun.katılıyorum. görümcemde annesıne etmedıgını bırakmıyor, ondan da kıymetlısı olmuyor. arkasından bize şikayet edıyor ama davranıslarına da sessız kalıyor kayınvalıdem.
gercekten rahatsız olan biri ciddi şekilde uyarır dıye düşünüyorum
iş gercekten anne de bıtıyor.
Annenin direk sınırlarını koyması lazım, kavga sırasında değil normalde de dillendirmesi lazım. Siz bunları konuşurken annen ne dedi mesela? Muhtemelen evet haklı, istemiyorum dememiş susun kavga etmeyin gibi şeyler söylemiştir.Annem tabi ki durumdan şikayetçi, ne analar güldü ben şu hayatta gülemedim diye yaşıyor.
Bıktım sizden, bir gün alıp başımı memlekete gideceğim diyor.
Kaç yaşına geldiniz millet için bile beni eziyorsunuz, benim düzenimi beğenmiyorsanız yaşamayın
benle bile demişliği var.
Tabi ki kızgınlıkla, kavga sırasında ağlayarak söylüyor bunları.
Sonra yine klasik fedakar anne rolüne dönüp ben gidersem bu evi birbirlerinin başına yıkar bu geçimsizler diye
katlanmaya devam ediyor.
Bu huzursuzluklara o da alışmış gibi, benim sınavımda buymuş diyerek yaşıyor hayatını aslında.
Bense artık annem bu yaşından sonra rahat etmeyecek de ne zaman edecek diye delirip saldırıyorum.
Kardeş sevgisi falan kalmıyor içimde gerçekten.
İyi huyları yok mu bunların elbette ki var..
Ama şu annemi üzme, bunaltma konusu nefret duymama yetiyor.
Annemin kıymetini kaybedince mi anlayacaklar Allah korusun?
Üzülüyorum hem de çok..
Bu nedenle aramayayım biraz hatalarını anlasınlar, kendilerini değiştirsinler modundayım.
Ne yalan söyleyeyim nasıllar merak bile etmez oldum bu son kavgadan sonra.
Tek düşündüğüm annem oldu.
katılıyorum. görümcemde annesıne etmedıgını bırakmıyor, ondan da kıymetlısı olmuyor. arkasından bize şikayet edıyor ama davranıslarına da sessız kalıyor kayınvalıdem.
gercekten rahatsız olan biri ciddi şekilde uyarır dıye düşünüyorum
iş gercekten anne de bıtıyor.
kesinlikle öyle oluyor. benımkı sesını bıle cıkarmıyor '' hak edıyor'' dıyor.Benim kayınvalidem de kendini çok yıpratıyor ve arada eşim ablalarıyla kötü oluyor. Kullanan razı kullandıran razı sen karışma diyorum... Bir susuyor iki susuyor üçüncüye kıyamayıp yine söyleniyor ama herkes hayatından memnun.
tabii bu kişiden kişiye göre degısıyor. sözünü gecırememıs olması elbette ayrı durumPeki yüzlerine şikayet edip yine de durumu düzeltemeyen anne ne yapmalı? :)
Benim annem yüzlerine haykırıyor bunları.
Kıymetliler olayı yok ama öyle de olsalar evlatlarım atamam Allah iyi etsin hepsini,
onlar kötü olsa yine bana dokunuyor ne yapayım modu var.
Kardeşlerim işi yüzsüzlüğe vurdular.
Annem anne çekiyor.
Bu ev de baba evi, ben buyum, düzenimiz bu olayı.
Tabi sorsanız annemi seviyorlar, bana bir hafta gelse ne zaman geliyorsun diye
zırt pırt eller telefonda rahat vermezler.
Ama kendilerini düzeltme konusunda çaba sıfır.
belliki anneniz sessis sakin,masum biri.
o'da kızlarına laf geciremiyor demekki.sizde buna dayanamıyorsunuz ve haklı olarak annenizi korumaya calışıyorsunuz. ki ben olsam bende aynı seyi yapardim ama asla kardeşlerimle küs kalamazdim.
bende ailemden uzakta gurbette yaşıyorum.ailemin yanına gelince benimde kiz kardeşimle tartişmam oldu benzer bi konu yuzunden.o an okadar sinirlendim bGırdım cagırdımki sen kardesim degilsin artık benimle sakın birdaha konuşma bike dedim o sinirle.
ama daha akşam olmadan okadar uzuldumki; kendi kendime dedim zaten aylarca kardeşlerimden ayrı kalıyorum,gurbette onlarınasıl özluyorum diye nasil üzüldüm.
gittim kız kardesimin yanına canım niye böyle yapıyosun ben seni çok seviyorum.isterimki hep mutlu ol ama boyle olmayalım biz kardeşiz dedim.
( kız kardeşimde cok iyi cok temiz cok başarılı bi öğretmen) ( görev yaptıgı yer nedeniyle psokolijisi bozuk resmen teroristlerin içinde okula gidiyo.bu yuzden sinirleri cok yıprandı.ve cok uzak bi bolgede) boylede dusunerek onun için cok üzüldüm.
sizde kardeşlerinizi alın karşınıza guzelce anlatın uyarın.
Karşındaki hatasını kabul edip özür dilese bile unutamaz mısın? Kinciyim yazdığın için soruyorum.
Annenin direk sınırlarını koyması lazım, kavga sırasında değil normalde de dillendirmesi lazım. Siz bunları konuşurken annen ne dedi mesela? Muhtemelen evet haklı, istemiyorum dememiş susun kavga etmeyin gibi şeyler söylemiştir.
Durum vahim o zaman. Kovuyorsun gitmiyorlar ama küsmeyi gerektirecek bir durum yok bence. Daha doğrusu küsünce elde edilecek bir şey yok, onlar yine orada annenin başının etini yemedeler, tek fark sen ablalarınla konuşmuyorsun. Nasıl çözülür bilemedim gerçekten.Güzelce bir kez anlatırım, iki kez anlatırım huyumdur.
Koca kazıklar güzellikten anlamayıp sana ne deyince deliriyorum.
Ben onlara değil anneme üzülüyorum gerçekten.
Kardeş sevgisi görmez oldu gözüm.
Şu an inan onları hiç özlemedim aklım, fikrim annemde.
Evet onlar da çok sıkıntı yaşadı kendileri stresliler ve mutsuzlar.
Bu tahammülsüzlükleri ondan.
Ama biz zaten babamızı kaybettik annemizden değerli kimimiz var ki?
30 yaşından büyük insanlar bunu düşünemiyor mu?
Unutamam ama kardeşim olduğu için unutmaya çalışırım ararım en azından.
Ama bu konuda evet haklısın hiç demediler.
Bu evin düzeni bu sen kimseyi değiştiremezsin diyor benim bir küçüğüm bile.
Bir de anneme sabret anne onların sorunları var diye akıl veriyor.
Dedim sen sabret! Senin yaşın 27 kv nin küçük bir saçmalığına bile sabredemiyorsun.
Anneme ne güzel akıl veriyorsun. Onun sabretme zamanları daha bitmedi mi?
Siz sabredin bir şeylere artık benim annemin huzurlu yaşama zamanı ne zaman gelecek?
Hayır beni savundu.
Bana beğenmiyorsan evine deyince sen defol git asıl yeter bıktım sizden dedi.
Yanında olmam iyi hissettiriyor bunu hissediyorum.
Ama onlar benden büyük ve çok aksiler bana saldıracaklar diye de korkuyor bu yüzden tamam sushadi diye odadan
çıkarmaya çalıştığı çok oldu :)
Benim haklı olduğumu belirtse de bizimkiler pek yüzsüz babamın evi deyip geçiyor mesela..
tabii bu kişiden kişiye göre degısıyor. sözünü gecırememıs olması elbette ayrı durum
açıkça rahatsızlıklarını söyluyorsa ve gerektıgınde trıbını de ciddi anlamda atmıssa, buna ragmen her sey aynıysa yapacak bişi yok..
sen söylemıssın söyleyecegını trip atmak ıstıyorsan at
ama degısen bişi olmayacak
sen buna ciddi anlamda kırıldıysan telefonlarına bi müddet cevap verme o zaman.Tribini de attı, kızıp gidin evimden de dedi, günlerce küs de kaldı.
Hep bir kısır döngü günler geçiyor, unutuluyor.
Onlar anne diye elinde bir poşetle geliyor mesela eve bir şey almış.
Ya da birinin selamını getiriyor.
Hiç bir şey olmasa eve bir misafir geliyor uzun süreli.
Küslük sonlanıyor onlar ders almıyor aynı tas aynı hamam.
Benden istedikleri oraya yılda iki gidiyorsam tatil gibi gitmem ve bu kavgaları görmemem, karışmamam.
Düzene müdahale etmemem.
Ben de diyorum ki ben oraya yılda iki geliyorsam annemi üzgün, mutsuz görmek istemem.
Madem öyle sen benim karışacağım durumlar yaratma.
Bari ben varken tut o çeneni..
Böyle böyle uyuşamadık.
Durum vahim o zaman. Kovuyorsun gitmiyorlar ama küsmeyi gerektirecek bir durum yok bence. Daha doğrusu küsünce elde edilecek bir şey yok, onlar yine orada annenin başının etini yemedeler, tek fark sen ablalarınla konuşmuyorsun. Nasıl çözülür bilemedim gerçekten.
Canım annen otoritesini kurmadıkça sen hiç bir şeyi değiştiremezsin. hatta hep kötü sen olursun buna emin ol. anneler evlatlarına ne olursa olsun kıyamıyor ben bunu anladım. Allaha bırakıyorlar her şeyi. evlat olunca akan sular duruyor her derdini çekiyorlar. kendini üzme annen bu kadar sorun etmiyor sen de etmemeye çalış..
not: bende bunlara benzer şeyler yaşadım. senin gibi davrandım ama elime hiç bir şey geçmedi. olan benim yıpranan sinirlerime oldu vallahi.
sen buna ciddi anlamda kırıldıysan telefonlarına bi müddet cevap verme o zaman.
yani olay sadece annen degıl, siz tartısmıssınız sonuctaOtoritesini kuramıyor.
Babam varken korkarlardı, bir çekinilirdi evde.
Ondan sonra böyle oldu.
Evet annem evlat diye çekiyor ama ben kardeş diye çekemiyorum maalesef.
Kötü olsam da umrumda değil ben kötü olayım annem huzurlu olsun artık.
İyice dokunur oldu..
Telefonlarına cevap veriyorum da ben aramıyorum, ,ilgilenmiyorum.
Tabi çok kırıldım ayrım yapıyor sana bile dendi.
Beni görünce gözü kimseyi görmüyormuş annemin.
İyi madem hiç gelmeyeyim de rahat edin. Anne özledikçe sen gel hem bunlardan kurtulmuş olursun dedim.
Böyle mi ayrılmalıydık?
Küçük değiller ki yaşlarına vereyim.
Biraz daha uzatayım bakayım.
Teşekkürler yorumun için bu arada..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?