merhaba arkadaşlar benim kendimi bildim bileli bi takıntım var mesela pencerenin karelerini dolabın kaç çekmecesi var hep sayıyorum
televizyondaki ve odadaki insanları sayıyorum hep çift rakam olsun diye bi kişi daha ekliyorum falan bunları yaparken o kadar çok kafam agrıyo ki ama durduramıyorum kendimi
odadaki insanları sayıyorum örneğin 11 kişi var diyelim 4-3-4 diye gruplandırıyorum ama illa ki tek rakam ortada olacak
uyuyacağım zamanda odada kaç tane kare bişey varsa sayıyorum yani ezbere sayıyorum bide ezberledim 28 tane kare var o derece :26:
bide mesela kareler sağ taraftaysa sağ dişimi bastırıyorum soldaysa sol dişimi bastırıyorum sonradan dişerimde ağrımaya başlıyo
kafayı yicem yakında sizdede böyle birşey var mı yada nasıl bırakabilirim çünkü artık fazlasıyla kafamı ağrıtıyor
Dışardan birisi içimi okusa yani deli der sürekli rakamlar yani bi kerede yetmiyor aynı şeyleri 10-15 kere tekrar sayıyorum
psikiyatriste gitsem fayda eder mi diye bende düşünüyordum ama kendi kendime de halledemem ki
mesela tv izliyorum bir bakmışım gene saymaya başlamışımelimde değil ister istemez saymaya başlıyorum
eşimde de merdiven basamaklarını sayma hstalığı var
irtibatımız olan her evin merdiven basamak sayısını bilir, ailemin eş dost akrabanın okulun vs gibi....
benimde aşırı olmamaklar birlikte simetri sorunum var, bir milim bile eğri dursa düzeltmem lazım...
ev telefonunun kablosunu düzeltecek diye kopardım resmen, kısa geliyor diye eğri duruyor azcık, ama bana dert oldu..asıla asıla kopacak yakında...
perdelere takıntılıyım birde, tülün perdenin azcık biryeri kırışık dursa kalkar düzeltirim...
insan kafayı yer yaa Bende ablamın evinde falan nerde kac tane kare var hepsini ezberledim
Ne kadar gereksiz aslında ama insan hakim olamıyor kendine :)
Aklını kurcalayan sorun neyse onu çözersen alışkanlık ilerlemeden kurtulabilirsinBu geçmişten bir sorunda olabilir, ama sen yinede 1 kez pisikiyatr dene ..
birdee yolda yürürken kaldırımların çizgisine basmamaya özen gösterirdim, yada bi mağazada dolaşırken yerdeki fayansların çizgilerine basmamaya çalışmak vs
şimdi bu alışknalığımı yendim ama simetri sorunum devam ediyor...
Gönderdiğiniz siteye baktım teşekkürler
böyle devam ederse giderim ama psikiyatr hap veriyordu demi ben bi ara kullandım ama ruh gibi gezmiştim
hap falan vermesinide istemiyorum aslında
Düşük dozlu antidepresan verir, cipralex gibi bişi, benim dr kitaplar falan önermişti, onları okumuştum, hatta okurkende satırları sayıyordumher görüştüğümüzde kitabı nasıl buldun diye soruyordu, tabi ben saydım ettim diyemiyordum, konsantreni çok bozar bu olay, hatta dr ye ilk gittiğimde kalorifer peteğini saydım dedim ya, adam tlfnda yaklaşık 5 dak konuştu ve konuşurken kahkaha attı, bende farkında olmadan dişlerini saymışm artık nasıl açmışsa ağzını, aslında 2 saniye ama göz acaip aşina oluyor sayarken, 28 dişiniz var sanırım alt ve üstten 2 şertane yok dediğimde adam resmen şok olmuştu:18: seni kim bu hale getirdi demişti
Komedi yaa çok güldümm
Yakın bi zamanda gideyim İnşallahta düşük dozda bir şey verir..
Yani başımı ve dişimi ağrıtmasa neyse dicem önceden bu kadar da aşırı değildi artık alışkanlık haline getirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?