Ne zamandir var bu takintim ama ilk defa simdi soyledim anneme oda norolojiye gidelim dedi
Ister sende bi git bu kadar asiri oluyosa :)
Merak ettim simdi diziyi :)))
Iyi siz Allah tan bu kadar ilerlemeden kurtulmussunuz
Norolojiye mi gitmem daha iyi olur yoksa psikiyatristemi acaba ?
merhaba arkadaşlar benim kendimi bildim bileli bi takıntım var mesela pencerenin karelerini dolabın kaç çekmecesi var hep sayıyorum
televizyondaki ve odadaki insanları sayıyorum hep çift rakam olsun diye bi kişi daha ekliyorum falan bunları yaparken o kadar çok kafam agrıyo ki ama durduramıyorum kendimi
odadaki insanları sayıyorum örneğin 11 kişi var diyelim 4-3-4 diye gruplandırıyorum ama illa ki tek rakam ortada olacak
uyuyacağım zamanda odada kaç tane kare bişey varsa sayıyorum yani ezbere sayıyorum bide ezberledim 28 tane kare var o derece :26:
bide mesela kareler sağ taraftaysa sağ dişimi bastırıyorum soldaysa sol dişimi bastırıyorum sonradan dişerimde ağrımaya başlıyo
kafayı yicem yakında sizdede böyle birşey var mı yada nasıl bırakabilirim çünkü artık fazlasıyla kafamı ağrıtıyor
Bunu okuyunca kendi halim aklıma geldi bende takıntılıydım ama karelere kişi sayısına değilbenim takıntım üstümüzdeki kıyafetlerle birlikte oturunca buruşur ya özellikle etek ve elbiseler hani buruştuktan sonraki o tırtıklı kumaştaki doku beni çok mutlu ederdi eskiden annemi çileden çıkarmıştım kadın otururdu kalkacak mutfağa ya diğer oda ya peşinden koşardım kırışmış olan eteğin kumaşına dokunmak için sonra kendi kendine geçti bu anlattığım rahat bir 5 yıl olmuştur
Psikolog ya da psikiyatrist ben ilaç kullanmadım ama psikiyatriste giderseniz kesin ilaç verir.Tabi ilaç kullanmanız da gerekiyor olabilir önceliği psikoloğa verirdim ben olsam ilaç gerekirse söyler çünkü zaten psikiyatriste de bir gidin diye
anlattğınız şeyler obsesif kompulsif bozukluk belirtileri.tedavi olunmazsa ileri boyutlara ulaşabiliyormuş.. o yüzden kısa sürede psikiyatriste gitmenizi öneririm
Sanirim herkesin bi takintisi var bendede eskiden fayans cizgilerine basmama takintisi vardi birde disari viktigim zaman tabelalari okuma takintim vardi simdi uok şükür tek çözüm saymayacaksin vaska birşeyi düşünüp onu kafandan cikaracaksin tamamen psikolojik bir durum altinda yatan birsey vardir muhakkak en onemlidi de yanlizlik olabilir...
Eşimde var çift takıntısı, televizyonun sesi çiftte duracak, yanlışlıkla çarptıysam ona tekrar çarpmalıyım, öptüysem tekrar, dolaptan çikolata getirdiyse mümkün oldukça 2 tane yemeye üstelik bana da yedirmeye çalışır, en olmadı 2 ye böler 2 tane yaparız. Plakalardaki rakamlar tek ise toplar çıkarır çift elde eder. Aklıma bunlar geldi. Yapmadığında kötü bir şey olacak hissi geliyormuş. İşin özü adam bildiğin obsesifKendi adıma çok şeker buluyorum hareketlerini, hele bazen insanlara açıklaması gerektiğinde ( Geçen gün bir yerde elimizdeki kağıt üzerine bir çizgi attı adamın biri, eşim 2.yi rica etti ) ama eşim sürekli aklının çalışmasından, bir şeyler düşünmesinden rahatsız.Eğer çok rahatsızsanız bir psikiyatr yardımcı olacaktır.
Oyy eski gunlerimi hatirladim:))
Hala sayarim da eskisi kadar değil.
Ozellikle cicek yapraklarini saymak cok fenaydi.
hayir gözüm de gormuyor adam gibi, kisa kisa yaprak sayiyordum.
bir de sanki hizlica sayiverirsem kendime bile caktirmayacakmisim gibi gelirdi.
arabalari sayardim, merdiven basamaklarini, kaldirim taslarini...yolda giderken yanimdan gecen aracin aklimda belirledigim hayali bitis cizgisine kac saniyede varacagini, ışık yandiginda bekleyen arac sayisini...of say babam say.sonra gozlerim gittikce bozuldu istesem de sayamaz oldum.kendime telkin vere vere çözdüm meseleyi cok şükür.
Darisi diger uğraşanlara.
bende herzaman olmamak kaydıyla bir şekilin çizgilerini sayıyorum veya yazının mesela show tv nin showu diyelim kendim yazıyormuş gibi her çizgide sayıyorum ve genelde napıp edip 5 10 15 gibi sayıları tutturuyorum bilmiyorum anlatabildim mi herzaman yapmıyorum ama bunu heralde stresli olduğum zamanlar da yapıyorumdudak çevresini çizgisini kaşların çizgisini ama hep 10 çıkarıyorum
Dışardan birisi içimi okusa yani deli der sürekli rakamlar yani bi kerede yetmiyor aynı şeyleri 10-15 kere tekrar sayıyorum
psikiyatriste gitsem fayda eder mi diye bende düşünüyordum ama kendi kendime de halledemem ki
mesela tv izliyorum bir bakmışım gene saymaya başlamışımelimde değil ister istemez saymaya başlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?