• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kargo sorunu 2

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet, duyar kasanlarin gazabindan allah korusun ama avmler de kapali.olduundan su surecte herzaman olduğundan daha fazla alisveris yapiyorum. Iade de gönderiyorum. Suan sadece ptt kargoda sorun yasiyorum. Cunku asiri sira oluyor. Ve kalabalikta sıra beklemek istemedigim icin bir urunu iade edemedim. Onun disinda daha yeni yurtici ile gonderdim sorun olmadi. Gecen hafta surat gonderdim sorun olmadi.
Sormayın ya. Boş yere duyar kasıyorlar. Madem öyle kapatılsın her yer alışveriş falan yapılmasın, kargo gönderimi olmasın. E ticaret çalışmasın.
Benimki 3 iş günü dediği için bu kadar sorun oluştu, 15 gün falan olsa beklerim ama 3 gün dediler. Sanırım bende başka kargo firmasıyla göndereceğim başka çare yok. Yoksa ürünler elimde kalacak.

Kötü denk gelmiş. Ben de iade edebileceğimi düşünmezdim. Çünkü İstanbul malum virüs olarak daha yoğun yer ve çalışmazlar diye düşünmüştüm ama aldılar. İade kargo numarası vs de verdiler.
umarım Ptesi sorununuz çözülür
Umarıım.
Çözülmezse başka kargo firmasıyla göndermeyi deneyeceğim artık. Başka çare yok.

Özel süreçten geçiyoruz sorun etmez şirket, kargo ile sürecin ilerlemesini yazılı bı şekilde kanıt al eline.
Yaşadıklarını kargo şirketine mail at elinde delil olsun.
Ola ki şirket süre geçti dedi.
Kargo sorunu olduğu için iade de pürüz yaşarsan kargo şirketi karşılar maddi kısmı.
Süre pazartesi son. Cuma 1 mayıstı cumartesi sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı o yüzden veremedim. Aramalarım var zaten kaydedilmiştir, şikayetvara yazacaktım ama bilemedim. Yazmalı mıyım ki?

Koronadan dolayı sık yaşanan ve herkesin şikâyetçi olduğu bir konu. Lutfen cok gerekli olmadikca alisveris yapmayalim internetten, isi icin veya gercek ihtiyaci icin alisveris yapanlarin hakkina girmeyelim.
Aslında çok gerekli bir kargo olmadığını kabul ediyorum.
Ancak biz siparişi okulların açılması ihtimaline karşı verdik, zira kardeşime eşofman tişört gibi yazlık kıyafetlerin alınması gerekiyordu. Kendime de birşeyler almak istedim ve aldım. Kendime almasaydım kardeşime yine almak zorundaydım. Nitekim ikimizin ürünleri de aynı kargo poşetiyle geldi.
Karşıt fikrinizi saldırmadan gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Süre pazartesi son. Cuma 1 mayıstı cumartesi sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı o yüzden veremedim. Aramalarım var zaten kaydedilmiştir, şikayetvara yazacaktım ama bilemedim. Yazmalı mıyım ki?
Benim alanım Crm canım.
Bu işler de mutlaka elinde kanıt olsun.
Hem mail at hem şikayetim var a istersen yaz.
Bana onaylamam için bı müşteri şikayeti getirdiklerinde müşterinin yazılı kanıtı olması her zaman ilk aranandır. Konuşma kayıtları bazen yok olabiliyor.
İşini sağlam kazığa bağla.

Aslında çok gerekli bir kargo olmadığını kabul ediyorum.
Ancak biz siparişi okulların açılması ihtimaline karşı verdik, zira kardeşime eşofman tişört gibi yazlık kıyafetlerin alınması gerekiyordu. Kendime de birşeyler almak istedim ve aldım. Kendime almasaydım kardeşime yine almak zorundaydım. Nitekim ikimizin ürünleri de aynı kargo poşetiyle geldi.
Karşıt fikrinizi saldırmadan gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Zaten artik almışsınız bir careniz yok ki olmadiysa mecbur iade edilecek sonucta müşterisiniz. Ikinci el sitelerinden mail geliyor bana, belki biliyorsunuzdur normalde 3 gun icinde kargoya verilmesi gerekiyor o sarti kaldirmislar. Belki aldığınız site de iadeler icin gun şartını uzatmistir veya baska calistiklari firma varsa onlardan gonderebilirsiniz

Bu dönemde alışveriş yapmayı düşünceli bir hareket bulmuyorum. Ciddi bir durumun içerisindeyiz ilaç ve çok elzem gıda dışında kargoları meşkul etmeyin bence. 1 kapı eksilse onların faydalarına. Hem kendinizi korumak adına hemde karşı tarafı. Adam kargoyu vermeden hapsırmıs olsa geçmiş olsun. Yada binanızda korona varsa adamın günahına giriceksiniz. Yani her türlü riski aza indirmek gerekir.

Evet çok hassas bir konu bu, aynen katılıyorum.

Alışveriş sitelerine bir kere bile bakma gereği duymadım.

Gelmesi gitmesi iadesi sorun, başkasının hakkına girmek Başka sorun.

Evet çok hassas bir konu bu, aynen katılıyorum.

Alışveriş sitelerine bir kere bile bakma gereği duymadım.

Gelmesi gitmesi iadesi sorun, başkasının hakkına girmek Başka sorun.

Bunu yazıp yazmak aklıma şu geldi ; ekonomi bir şekilde canlanmak zorunda. Alışveriş yapanlarda olmasa düzen dönmez.

Bunu yazıp yazmak aklıma şu geldi ; ekonomi bir şekilde canlanmak zorunda. Alışveriş yapanlarda olmasa düzen dönmez.
Bence de haklisiniz. Bende esnaflar acilip korona bitince kucuk esnaflardan alisveris yapmaya çalışacağım. Internetten satis yapanlar bir sekilde ceviriyor kendini. Korona bitince ekonomik olarak cok zor durumlarda olacagiz :(

Sormayın ya. Boş yere duyar kasıyorlar. Madem öyle kapatılsın her yer alışveriş falan yapılmasın, kargo gönderimi olmasın. E ticaret çalışmasın.
Benimki 3 iş günü dediği için bu kadar sorun oluştu, 15 gün falan olsa beklerim ama 3 gün dediler. Sanırım bende başka kargo firmasıyla göndereceğim başka çare yok. Yoksa ürünler elimde kalacak.
Yalniz siz kargoyu kargoya teslim ettiyseniz ve alindi islemi yaptilarsa sizin sorumlulugunuz bitiyor. Baska bir mesajinizda aldilar subede bekliyor diye okudum o yuzden yaziyorum

Tmm herkes kargocular açısından duyarlı davranıyor haklılar ama diğer yandanda düşünülmeli çoğu iş yeri kapattı sadece online satış yapan insanlar var bu süreçte kimse sipariş vermezse ne yicek bu insanlar aylarca iş arayan onlarca insan var kargo şirketleri daha fazla çalışan alsalar hiçbir sorun çıkmaz 2 kişilik işi bir kişiye yüklüyorlar.

Zaten artik almışsınız bir careniz yok ki olmadiysa mecbur iade edilecek sonucta müşterisiniz. Ikinci el sitelerinden mail geliyor bana, belki biliyorsunuzdur normalde 3 gun icinde kargoya verilmesi gerekiyor o sarti kaldirmislar. Belki aldığınız site de iadeler icin gun şartını uzatmistir veya baska calistiklari firma varsa onlardan gonderebilirsiniz
Bir tek o kargoyla anlaşmalılar, firmayla görüştüm. Dinlersem başka firmayla ücretini benim ödemem şartıyla gönderim yapabileceğimi söylediler.

Yalniz siz kargoyu kargoya teslim ettiyseniz ve alindi islemi yaptilarsa sizin sorumlulugunuz bitiyor. Baska bir mesajinizda aldilar subede bekliyor diye okudum o yuzden yaziyorum
Alındı işlemi de dahil hiçbir işlem yapmadılar. Ben sadece kargoya verdim cumartesi girişini yapacağız dediler, şimdi de pazartesi diyorlar. Pazartesi olmazsa gidip kargomu alacağım. Verdiğime dair herhangi bir kayıt yok ama telefon görüşmeleri var.

Benim alanım Crm canım.
Bu işler de mutlaka elinde kanıt olsun.
Hem mail at hem şikayetim var a istersen yaz.
Bana onaylamam için bı müşteri şikayeti getirdiklerinde müşterinin yazılı kanıtı olması her zaman ilk aranandır. Konuşma kayıtları bazen yok olabiliyor.
İşini sağlam kazığa bağla.
O zaman hemen mail atayım firmaya. Teşekkür ederim. ❤️

Düşünsenize herkes evde güvendeyken asgari ücretli maaşınızla evinize ekmek götürmek icin risk altında millete kıyafet getir götür yapıyorsunuz.
Yoğunluktan aksama olduğu icin bir de azar işitiyorsunuz belki müşterilerden belki üstlerinizden :KK43:
Ben niye bu kadar üzüldüm bu konuda boğazım düğümlendi ya :cry:

Not: bu arada siz de risk alıp gitmeyin şubeye size de yazık değil mi bir kıyafet icin risk alıyorsunuz sağlığınızı

Aslında size hak veriyorum bu süreçte ihtiyaç duyduğum şeyleri bile korkudan alamıyorum

Ama ekonomi de canlı kalmak zorunda.
O mağazalardan ekmek yiyen binlerce insan var
Şu süreçte kargocularin işi çok zor evet ama düşünün kargo şirketlerinin tamamen kapandığını.o zaman bu insanlar da işsiz kalacak

Hayat bi şekilde devam ediyor

Çalışmayan ya da şirketi home ofice çalışmasına izin veren insanlar disarda insanlarin olmasını tuhaf karşılıyor.
Ama bugün pazarcı da belediye çalışanı da bankacı da marketci de çalışıyor

Tamamen insanların evde olması gibi bi şey çok zor

Kaldi ki konu sahibi de kardeşine okul için ihtiyaç almış.gidip ruj ya da oje almamış sonucta

Aslında size hak veriyorum bu süreçte ihtiyaç duyduğum şeyleri bile korkudan alamıyorum

Ama ekonomi de canlı kalmak zorunda.
O mağazalardan ekmek yiyen binlerce insan var
Şu süreçte kargocularin işi çok zor evet ama düşünün kargo şirketlerinin tamamen kapandığını.o zaman bu insanlar da işsiz kalacak

Hayat bi şekilde devam ediyor

Çalışmayan ya da şirketi home ofice çalışmasına izin veren insanlar disarda insanlarin olmasını tuhaf karşılıyor.
Ama bugün pazarcı da belediye çalışanı da bankacı da marketci de çalışıyor

Tamamen insanların evde olması gibi bi şey çok zor

Kaldi ki konu sahibi de kardeşine okul için ihtiyaç almış.gidip ruj ya da oje almamış sonucta
Kıyafet aldım.
Yani kardeşime eşofman tişört tarzında şeyler. Beden dersinde okulda giymesi için. Kargoyu da 30 nisandan önce söyledim, yani okulların 30 nisanda açılabileceği ihtimalini düşünerek. Hani sadece kendim için kargo söylesem haklısınız derim ama konuda da yazdım, kardeşime de aldım. Hanımefendilerin yaptığı sadece saygısızlık. Başka birşey değil.

Merhaba kızlar
Geçenlerde de kargoyla alakalı bir konu açmıştım. O sorunum çözüldü ancak aynı kargo firmasıyla yeni bir sorun oluştu.
Malım evdeyiz,internet alışverişleri tavan yaptı.
Bende hazır evdeyken kardeşimle benim giyim ihtiyaçlarımızı aldım. Buraya kadar tamam.
Kargo hızlı bir şekilde geldi, ürünler süper bu da tamam.
Ancak bazıları olmadı. Bende iade etmek istedim. Firma bana iade kodu verdi. Bu arada kargo salı günü gelmişti.
Çarşamba iade etmeye gittim, kotamız dolu alamıyoruz perşembe erkenden gelin iade kotası dolmadan alalım dediler. Perşembe günü gittim, firma sistemi kapatmış alamıyoruz dediler. Kargoyu teslim alabileceklerini KESİNLİKLE cumartesi günü sisteme erkenden giriş yapacaklarını ve iade sürecini başlatacaklarını söylediler. Veee bugünde aradım, sonuç yok. İşleme alamadık dedi. E benim kargomun iade süreci geçiyor. Saçmalığa bakar mısınız ya.
İnsanlar canının derdinde farkında mısın ? Ben hamileyim kokudan midem bulandığı için evimde yemek pişiremediğim günlerde sırf o paketçilere böyle bir süreçte zahmet vermemek için dışardan yemek söyleyemiyorum. 1 buçuk ay sonra doğum yapacam bebeğime bir tane çöp almadım. Kargoculara üzüldüğümden. Utanıyorum, eziliyorum. İki parça çapıtının derdine düşmüşsün böyle bir süreçte. Allah size nezaket duygusu versin ne diyim...

İnsanlar canının derdinde farkında mısın ? Ben hamileyim kokudan midem bulandığı için evimde yemek pişiremediğim günlerde sırf o paketçilere böyle bir süreçte zahmet vermemek için dışardan yemek söyleyemiyorum. 1 buçuk ay sonra doğum yapacam bebeğime bir tane çöp almadım. Kargoculara üzüldüğümden. Utanıyorum, eziliyorum. İki parça çapıtının derdine düşmüşsün böyle bir süreçte. Allah size nezaket duygusu versin ne diyim...
Sen beni azarlama haddini nereden buluyorsun? Al kardeşim, seninki elzem ihtiyaç değil mi? Senin bebeğin doğmayacak mı? Almak zorunda değil misin? Bak çok önemli olsaydı alırdın, demek ki varmış kıyafeti bu yüzden almıyorsun. Konumda boş boş duyar kasmayın ya. Kargoyu 30 nisandan önce verdim, yaz geliyor ve okulların açılacağını düşünerek kardeşimin giyim ihtiyaçlarını aldım. Eşofman, tişört vs. Beğendikten sonra kendime de aldım. 2 kişi için tek kargo geldi. Kafama göre boş şeyler almadım. Kimseyi de 2 kargo için ayağıma çağırmadım, hatta teslim alırken adamla karşılaşmadım bile. Dışarı çıkarken de eldivenimi maskemi takıp gidiyorum. sen 200 300 lirayı hiç edebiliyorsan et ama ben edemem. Allah sana yardım etsin, yaptığın sadece konumu sabote etmek. Bu boş duyarı gidip e ticaret sitelerine yap, hala gönderim yapan firmalara yap. Madem öyle kargo firmaları çalışmasın, keyfi kargolar almasın. Bu neyin duyarı yani? Gücünüzün yettiğini ezmeye çalışmayın, gidip firmalara ses çıkarın. Hadi hadi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu okuyunca anneme alacagım anneler gunu hedıyesıden vazgecmeye karar verdim agagagaga ya hedıyede sorun cıkarırsalar.
Sabah erkenden ust uste ara olmadı git dukkana orda dur. İade suresi dolarsa elınde kalır aldıkların malesef canım😥

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X