- 4 Mart 2012
- 15.946
- 37.072
- 798
- Konu Sahibi gunesdogacakbence
Neden ortak hesabınız yok..Böyle ayrı gayri takılmak çok garip..Aile Biz demektir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
şimdi o nasıl evlilik
sizin verdiğiniz 1500 nereye gidiyor
ya da size kalacak olan 2000 ile ne yapacaksınız yani nereye harcayacaksınız
örneğin kış geliyor çocuğun botu hangi harcama kalemine dahil ev nafakasından mı alınıyor anne şahsi 2000 lirasından mı alıyor bana şahsi maaşından mı alıyor
örneğin akşam markete gidince bu akşam yemeği masrafı bunun parasını "ev nafakası" bölümünden alalım
bu ped kişisel harcama 2000 tl şahsi harcamamdan düşelim
bu haftasonu benim kuzenin düğününde takı parası benim 2000 den düşsün ay sonu senin dayıoğluna ne alınacaksa sen kendi maaşından ayır mı yapıyorsunuz
ya da ne bileyim dışarıda iki çay içince bölüşüyor musunuz masrafları
ya boyle soyleyince cok sacma geliyor, kulturel olarak da pek bize uygun degil tabi ki de,
bence ikinci evliliklerde bunlar konusulmali,
sonucta yapilan yatirimda ilk evlilikten olan cocuklarin hakki oluyor, ikinci es bunu istemeyebiliyor hakli sebepler ile,
veya daha kotusu olabiliyor, ilk evlilikten olan cocuklarin tum haklari gasp edilebiliyor.
ne bileyim boyle hesap kitap yapmak biraz kotu olsa da en azindan hakkaniyetli bence.
bosanmayi dusunuyorum canim.kendimi cok degersiz hissediyorum.Evlilik sen ben değil biz olmaktır, evlilik güvendir, sırtını dayamaktır, inanmaktır ama bunlar karşılıklıdır. Burada asıl önemli olanda zaten karşılıklı olmasıdır. bazı kadınlar hayat müşterek tabiki vereceksin demiş, tamam hayat müşterek ama haraca bağlar gibi bir koca karısından her ay toplam 1500 TL ev gideri 500 TL bakıcı parası alıyorsa ev işlerininde yarısını üzerine alması gerekir. Sonuçta kadın o evin geçiminin yarısını üstleniyorsa olması gereken budur. Kimse kimsenin hayatını rahatlatmak için evlenmiyor. Siz o adamın hayatında olmasanız o ev ve yemek işleri için ayda en az 1500 TL öderdi, şu halde üste birde para alıyor. Ayrıca ne demek önceki eşinden olan kızına kalır diye evi üstüne almamak, orada eşin aslında eski eşle beraber size güvenmemiş, ben senin yerine olsam tutarık eşten gizli bir kasa oraya alabildiğim kadar altın atarım. Evede beş kuruş vermem istersede o zaman otur ev işlerini paylaşalım derim. Onada yanaşmazsa en az haftada iki gün yardımcı alırsak yemek hariç ev işlerini o yaparsa bu parayı veririm yoksa senin hizmetçin değilim diyin. Ezdirmeyin kendinizi. En fazla boşanırsınız siz ondan hiç almazsanız ayda 1000 TL nafaka alırsınız. Ama sırtınızı dayayamadığınız sizden para kaçıran bir koca ile olmaktan iyidir. Evlilik güvendir güvenmiyorsanız birlikte olmanında bir manası yok.
demiyor musunuz neden?aynen oyle diyor vermek zorundaymisim
calistigim icin eve bakmak zorundaymisim.neden dedigimde bu cevabi veriyor.senin masraflarini ben mi karsilayacagim anlaminda seyler soyluyordemiyor musunuz neden?
eve bakmak zorunda değilsiniz ki
bu adam allah korusun siz hastalansanız bakmaya bile para ister.calistigim icin eve bakmak zorundaymisim.neden dedigimde bu cevabi veriyor.senin masraflarini ben mi karsilayacagim anlaminda seyler soyluyor
peki ben çalışıp eve para vermek zorundaysamcalistigim icin eve bakmak zorundaymisim.neden dedigimde bu cevabi veriyor.senin masraflarini ben mi karsilayacagim anlaminda seyler soyluyor
diger esine verdigi nafaka bitti ilk esinden olan cocuguna ayda 1500 nafaka veriyor.benim ilk esimden cocugum yok.ortak cocugumuz var.Peki diger esine ve cocuguna nafaka veriyor mu ve ne kadar veriyor toplamda? Sizin ve esinizin ortak cocugu mu var yoksa sizinde ilk esinizden olan cocukmu var
zaten cok zoruma gidiyor.disarda calis 1500 evin giderleri icin ver.ustune tum ev islerini yap cocuk bak.karsiligi ne.deger mi goruyorum yok.sevgi mi goruyorum yok..peki ben çalışıp eve para vermek zorundaysam
ev işlerinin yarısını da sen yapmak zorundasın diyin
dişinizi göstermediğiniz müddetçe böyle gelmiş böyle gider
Eski es evlendi midiger esine verdigi nafaka bitti ilk esinden olan cocuguna ayda 1500 nafaka veriyor.benim ilk esimden cocugum yok.ortak cocugumuz var.
ev islerinin yariisni birak.hicbisey yapmaz.bazen tencereler sicak olur icinde yemek.olur.ben uyurum erken uykum gelir 10 gibi.ona birkairim kaldirsin diye.sabah bakarim.tencereler duruyor yemekler bozulmus.nedne boyle yapiyorsun derim.o benim gorevim degil senin gorevin derpeki ben çalışıp eve para vermek zorundaysam
ev işlerinin yarısını da sen yapmak zorundasın diyin
dişinizi göstermediğiniz müddetçe böyle gelmiş böyle gider
yok bekarEski es evlendi mi