karışığım bu aralar... yardım edebilir misiniz?

MissMini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
668
69
123
kızlar buaralar acayip dertleniyorum. şöyle ki; 23 yaşımdayım ve 11 aydır çok güzel giden bi ilişkim var. biraz anlatayım karakterini bana karşı tutumunu; erkek arkadaşım dışarda ağırdır gerekmediği yerde pek konuşmaz, laubali olmaz, seviyesini korur. benimleyken de oldukça çocuktur şakalar falan yani aslında dediğine göre sadece bana yapmış şaklabanlıklar (onun ağzından) ben biraz çocuk ruhluyum da ben yapmışım onu öyle.
ayrıca mülayimdir, sakin, çabuk sinirlenmez. ben hemen parlarım ama o beni yatıştırır.
utangaçtır da biraz, bazen de heycanlandığını çok belli eder bana :1::1:
sorumluluklarını bilir; mesela harçlığını aldı ilk önce ev kirasını, fatura paralarını ayırır kenara koyar onlar yokmuş gibi davranır. kalan parasıyla idare etmesini bilir.
bana karşı da her zaman anlayışlıdır. ona kırılırsam gönlümü almadan o gece ne kendisi uyur ne beni uyutur. kırgınlığım geçene kadar uğraşır defalarca olsa da anlatır da anlatır içimi rahatlatabilmek için. rızamı almadan bi işe kalkışmaz.ama benim çok istediğim bişi olduğunda kıyamaz çok rızası olmasa da tamam der. tabi ben de onu üzcek kırcak bişi yapmadım yapmam da :31:
ayrıca temiz tertiplidir. ben dağıtsam da arkamdan toplar hemen :1: hatta beni kpss sınavında beklerken boş oturmamış çantamın içini temizleyip düzenlemiş. :1::1:
yani aslında imrenilcek bi ilişkimiz vardır. :nazar::nazar:

ama gel gelelim buaralar fazlasıyla taktığım konuyaaaa.. bilemiyorum belki de şuan abartıyorum diyorum kendi kendime ama bide siz düşüncelerinizi söylerseniz daha iyi olucak.
burdan okuduğum konulardan etkilenip daha fazla takmış olabilirm konuya ama sevgilim ailesine bağlı. yani annesine babasına hayır diyemiyor. şimdiye kadar da hiç dememiş hep istediklerini yapmaya çalışmış. mesela haziran sonu birlikteydik buarada aynı yerde okuyoruz ben kpss'ye grcektim o da benimle olcaktı o gün ama birlikte zaman geçirelim diye sınavdan 2 hafta önce gittik şehre. hem de o sırada evini taşıcaktı. neyse bi hafta geçti. 2. hafta annesi başladı aramaya gel diye işler varmş yapılcak ki abisi var ama yetmiyormuş işte. sürekli arıyor ee bizim de yüzümüz düşüyor haliyle içimiz rahat etmiyor. ama sevgilim de henüz evini taşıyamadı eşyalarla faln uğraşıyor. neyse bişekilde geçirdik o günleri canımız sıkıla sıkıla.

şimdi de sevgilim yine okuduğu şehre gtti bugün. yarın ehliyet sınavına giricek ve sonrasında direksiyon kursu alcak. okullarada az kaldı daha dönmem diyordu ben de onun yanına erken gidicektim bana hep erken gel erken gel diyip duruyordu. yazın hiç görüşemedik. hatta düşündüğünden erken gidip sürpriz yapmayı düşündüm. ama bugün konuştuğumuzda babası niye gittin işler vardı demiş. bahçe işleri. kurstan sonra hemen dön sen olursan bi haftaya bitiririz demiş ki sevgilim bitmez diyor.abisi falan da orda. hatta sevgilim büyük bahçe için işçi tutcaklar diyordu. ama bana bugün dedi gidebilirm kurstan sonra okulun açılmasına bir iki gün kala döneriz. sinirlendim ben de. biz senle ne konuştuk hayaller kurduk ben sana sürpriz yapıcaktım ama kursağımda bıraktın falan dedim. işte babam çağırdı kıyamıyorum hayırsız evlat olmak istemiyorum gibi gibi... ki bu çocuk yazın ramazanda gidip bahçede tırpan yaptı bayramdan sonra gidip hasat yaptı.. şimdi okullara 1 hafta kala yine oraya gideyim diyor. ben de diyorum ee hani nerde bizim planlarımız???

biz onla daha dün böyle bi konuşma yaptık. mesela eve yeni bikaç gün önce net bağlattı. biz msn de görüşürken abisi veya kardeşi gelsin hemen onlara verir yeni açmış olsak dahi. oyun oynuyolar canım oynasınlar ben seni yine görürüm der ki bugün okuduğu şehire gitti pc'yi de onlara bırakcaktı nette takılsınlar diye. yani hiç diyemez onlara işte MissMiniyle konuşuyorum yarım saat sonra alın diye.

ben buraya yazdıklarımı söyledim ona ailene çok bağlısın yarın öbür gün evlendiğimizde daha da bağlı olursun bizim kurmaya çalıştığımız aileden önde tutarsın dedim.

çok anlayışlı cevaplar verdi. bu dediğin şeyi çok iyi biliyorum işte babam bize bunu çok yaptı bizim kazandığımız parayı kardeşlerine dağıttı hep biz idare ederiz. ama biz evlendiğimizde sen ve çocuklarım benim herşeyim olcak, ikimizin de önceliği bizim ailemiz olcak ben asla sizin önünüze geçirmem kimseyi dedi.

ona inanmayı o kadar istiyorum ki. diyorum acaba kafamı durduk yere hiçbişi yokken kendim mi bulandırıyorum diyorum.
abartıyor muyum acaba diyorum... kafam allak bullak. çok karışık yazdım aslında aklıma geleni yazdım biraz yarım da anlattım olayları çok uzun sürmesin diye. ama genel durum böyle.
biraz uzun oldu sanırım okuyanların gözlerine sağlık... :16::16:
aydınlatılmaya ihtiyacım var. çok doğru düşünemiyor olabilirim şuan. kendi kendimi dolduruyor olabilirm. sizceeee????

hiçte abarmıyorsun
bence senin işin okuduğun konulardan bile zor
çünkü hayır diyemeyen bir erkek ve hep iki tarafıda memnun etmeye çalışan biri, bu işten en fazla zararı görecek olanda yine kendisi
ve bu sorunun bi çözümüde yok bence
öncelikle sen ve çocuklarımız olacak lafını söylerken samimi olduğuna o an doğru söylediğini sandığına eminim seni kandırmaya falan çalışmıyor yani ama öyle olmayacak malesef

Son düzenleme:
Başta okurken "Böyle mükemmel erkek var mıymış ? :53: " oldum.
Sonra okuyunca "Yokmuş :1:"

Ailesinde de var, sevgilinde de var biraz ama abartılacak kadar değil.
Sabredeceksin. Eğer anlattığın kadar akıllı bir adamsa ailesiyle, sevgilisinin yerini ayırmayı zaten bilir.
Takma bence sen bunlara kafanı.
Bir şey varsa da zamanla belli olur. :34:

Son düzenleme:
hiçte abarmıyorsun
çünkü hayır diyemeyen bir erkek ve hep iki tarafıda memnun etmeye çalışan bir biri, bu işten en fazla zararı görecek olanda yine kendisi
öncelikle sen ve çocuklarımız olacak lafını söylerken samimi olduğuna o an doğru söylediğini sandığına eminim seni kandırmaya falan çalışmıyor yani ama öyle olmayacak malesef

Ekleyecek bir şeyim yok.:46:

canım sen fazla abartmışsın ortada sorun olacak hiçbir şey göremedim.Ailesi yeni ev taşımış mecburen çağırmışlar, msn falan vermeside abartılacak bir durum değil belki utanıyordur onların yanında yok sevgilimle konuşuyorum veremem demekten.. elle tutulur bir şey yok bence zaten söylemiş böyle olmayacak sadece biz olacağız diye ayrıca sen şimdiye takılma ileriye yönelik düşünüyorsun madem evlenince evine bakarmı sorumluluk sahibimi vs diye bakmalısın bunlar geçici şeyler

Ailesine bağlı olması çok güzel bişey.
Benim sevgilimde öyledir bazen rahatsız olurum bu durumdan ama beni mutlu eder.
Anlattığın kadarıyla olgun biri ne zaman hayır diyceğinide bilmesi gerekir çok takmayın bence zamana bırakın...

ayy güzelim senn çok canın sıkılmış belli.ama içine atmaman da güzel bişey.benden sana tavsiye ben de eşimle evlenmeden önce iki sen eflört ettik bir sene nişanlı kaldık sonra evlendk ama şu dersi çıkardm kesnlkle sevgili ilişkilerinde mesafeli olmak gerekiyor.gençlik ateşiyle yaşanan bazı şeyler daha sonra büyük pişmanlıklar ortaya çıkarabilir bir çok arkadaşımda gördm bunu ben yaşamad çok şükür ve yaşamamın en büyük sebebi de mesafeli olmamdır üniversiteyi kazandığım ilk sene çıkmaya başlamıştık o çalışıyor başka bir şehirde öyle ayda bir buluşarak geçti işte seneler evlendk felan neyse canm senn derdine derman kısmına geliyorum erkekler evlennce değişir derler ya aslında değişmezler biz onların aileleriyle olan ilişkilerine uzak olduğumuz için tanıyınca değişti sanarız sevgi saygı oldukça yine devam ediyor ama her zaman ailesiyle kendi ailenle de arada bi çizgi olması lazım bu çok önemli!!evlennce artık başka bir aile oluosun önce sevgilinin de dediği gibi eşin gelir sonra aile şimdiden sıkma canını

hiçte abarmıyorsun
çünkü hayır diyemeyen bir erkek ve hep iki tarafıda memnun etmeye çalışan biri, bu işten en fazla zararı görecek olanda yine kendisi
iştee korktuğum da buyduu..
ben de öyle düşünüyorum ama inanmak istemiyorum.
o sadece bana güven diyor. yapamıcağım bişi olsa sana söz vermem ama ben de yaşadım biliyorum ve bunu sana yaşatmam diyor.
ona inanmayı okadar istiyorum ki.
kalbim inan derken mantığım hayır diyor.
ve bu yüzden ayrılık aklıma geldikce canım yanıyor. gözlerim doluyor... :50:

bana göre sen de haklısın; ama bence bekleyip sabretmeye değer bir erkek. en azından tek kötü huyu buymuş, oradan bak :) bence anlayışlı biri erkek arkadaşın. sinirlerine hakim olup ne hissettiğini anlatmaya ve ne beklediğini söylemeye çalışırsan kazançlı çıkarsın diye düşünüyorum..

bugün ona biraz kızdıktan içimdekileri iyice bi döktükten sonra tamam dedi gitmicem ayın 10unda gel buraya. haklısın söylediklerinde ben onlara buzamana kadar çok yardım ettim zaten. yeterince görevlerimi sorumluluklarımı yerine getiriyorum arayıp konuşucam gelmiceğimi söylicem falan dedi. ama nolur bilemem tabiii. gerçi ben söyledikten, çıkıştıktan sonra ne anlamı kalır bilinmez..

iştee korktuğum da buyduu..
ben de öyle düşünüyorum ama inanmak istemiyorum.
o sadece bana güven diyor. yapamıcağım bişi olsa sana söz vermem ama ben de yaşadım biliyorum ve bunu sana yaşatmam diyor.
ona inanmayı okadar istiyorum ki.
kalbim inan derken mantığım hayır diyor.
ve bu yüzden ayrılık aklıma geldikce canım yanıyor. gözlerim doluyor... :50:

ama ayrılmayacaksın ve evleneceksin, daha kötüsü oğlullarıyla ilişkilerine mani olduğun gerekçesiyle ailesi sana gardını alacak, eşin daha da arada kalacak, hatta bazen ailesi ağır basacak, keşke kararlı bir tutum sergileyebilse ama hiç bi insana hayır demeyi öğrenmemişki bu yaştan sonrada öğrenmez
ya içini karartmak tabii ki istemem keşke tam tersi olsa, kötü bi insan olsa zaten bana uygun değildi dersin ama çok iyi biri ve aşıksındır bırakamazsın, o da sana çok aşıktır, kalbini kırmak istemez ama bi taraftan ailesine hayır demeyi bilmez, herhalde bu senaryo binlerce kez yaşanmıştır
inşllah canı gönülden dilerim ki yanılırım

Son düzenleme:
canım sen fazla abartmışsın ortada sorun olacak hiçbir şey göremedim.Ailesi yeni ev taşımış mecburen çağırmışlar, msn falan vermeside abartılacak bir durum değil belki utanıyordur onların yanında yok sevgilimle konuşuyorum veremem demekten.. elle tutulur bir şey yok bence zaten söylemiş böyle olmayacak sadece biz olacağız diye ayrıca sen şimdiye takılma ileriye yönelik düşünüyorsun madem evlenince evine bakarmı sorumluluk sahibimi vs diye bakmalısın bunlar geçici şeyler

ailesi değil canım sevgilim ev taşımaya uğraşıyordu. ailesi bahçe işleri için çağırdı. işi bitmemişti sevgilimin daha yani ev henüz tutulmamıştı. annesi tamam gel bikaç günlük sonra yine gidersin falan diyordu. ama sevgilim tavrını hiçbir zaman net belli etmedi. tamam anne işlerimi halledip gelebilirsem gelcem falan falan...
yaa diyorum anlaaattt şu şu şu işlerim var fazla eşyalarımı satıcam , elektrik suyu açılcak eşya taşıncak... ama yok aklına bile gelmiyordu ben söyledikten sonra arayıp söylemeye niyetleniyordu...

kızlar dediğiniz gibi bu sorun dışında aramızda öyle büyütülcek bi tartışma olmamıştır 11 aydır kalbimizi hiç kırmadık. ufacık tartışmamızda bile saatlerce konuşur benle herşeyin düzeldiğine emin olmak için.
beni yurda bırakır bırakmadan önce sorar bugün seni üzdüğüm kırdığım bişi yaptım mı diye...
yaptıklarını saymakla bitiremem. ama mantığım bu durum seni üzücek diyor. :50:

ama ayrılmayacaksın ve evleneceksin, daha kötüsü oğlullarıyla ilişkine mani olduğun gerekçesiyle ailesi sana gardını alacak, eşin daha da arada kalacak, hatta bazen ailesi ağır basacak, keşke kararlı bir tutum sergileyebilse ama hiç bi insana hayır demeyi öğrenmemişki bu yaştan sonrada öğrenmez
ya içini karartmak tabii ki istemem keşke tam tersi olsa, kötü bi insan olsa zaten bana uygun değildi dersin ama çok iyi biri ve aşıksındır bırakamazsın, o da sana çok aşıktır, kalbini kırmak istemez ama bi taraftan ailesine hayır demeyi bilmez, herhalde bu senaryo binlerce kez yaşanmıştır
inşllah canı gönülden dilerim ki yanılırım

ailesi bana gardını alır mı bilemem şöyle 5 kardeşler 2 kız 3 erkek. aynı şeyi ben de dedim. annen seni kıskanır mı benden falan diye 3 oğlu var hangi birini kıskansın dedi. söylediklerinizde haklısınız ben de zaten sizim gibi düşünüyorum büyük ölçüde. ama kolayca silip atamıyorum zira gerçekten insan gibi insan. bekleyip göreyim desem durum daha da zorlaşır mı bilmiyorum. ayrılayım desem hem kendim hem onun için yıkım olur ki sen beni bıraksan ben seni bırakmam diyor. ayrılmayı hiç düşünmüyor düşündürtmüyor da.
dedim yaa çıkmazdayım karmakarışığımm. :50:

canım ben sana ayrıl demiyorum, demem, diyememde zaten, zaten işi zorlaştıran kısımda bu, ayrılınılacak bi insan olmayışı

canım ben sana ayrıl demiyorum, demem, diyememde zaten, zaten işi zorlaştıran kısımda bu, ayrılınılacak bi insan olmayışı

evet işte kesinlikle...
içime sinmeyen ekstradan davranışları tavırları olsaydı düşünmezdim bile.
ama bu gelecek işi... yani şimdiden göremiyoruz. olur mu olmaz mı bilemiyoruz.
tamam şuanki durum bunu gösteriyor ama ilerde nolur bilemiyoruz.
bekleyip görmek mi???
yoksa vazgeçmek mi??
:50:

ailesi değil canım sevgilim ev taşımaya uğraşıyordu. ailesi bahçe işleri için çağırdı. işi bitmemişti sevgilimin daha yani ev henüz tutulmamıştı. annesi tamam gel bikaç günlük sonra yine gidersin falan diyordu. ama sevgilim tavrını hiçbir zaman net belli etmedi. tamam anne işlerimi halledip gelebilirsem gelcem falan falan...
yaa diyorum anlaaattt şu şu şu işlerim var fazla eşyalarımı satıcam , elektrik suyu açılcak eşya taşıncak... ama yok aklına bile gelmiyordu ben söyledikten sonra arayıp söylemeye niyetleniyordu...

tamammm:))ben yanlış anlamışım evet bu konuda sen haklısın o zaman ama anlattığın diğer şeylere bakılırsa tek sorun hayır diyememesi belki buda zamanla düzelir..sen bak biraz zamana bırak, dene ufak tefek konularda tepkisini iyice ölç bak olmadı ozaman ayrılma vs düşünürsün sonradan enazından denedim ben elimden geleni yaptım ama olmadı dersin denemedim acaba olurmuydu demekten daha iyidir..

evet işte kesinlikle...
içime sinmeyen ekstradan davranışları tavırları olsaydı düşünmezdim bile.
ama bu gelecek işi... yani şimdiden göremiyoruz. olur mu olmaz mı bilemiyoruz.
tamam şuanki durum bunu gösteriyor ama ilerde nolur bilemiyoruz.
bekleyip görmek mi???
yoksa vazgeçmek mi??
:50:

bence sen hiç kafanı bulandırma, bunları düşünme aşkının tadını çıkar
nişan ne için var, bunları bilmek ya da öngörebilmek için var
bence nişan sürecinde sende ailesine karıştığında işin rengi belirmeye başlar, şimdi kim ne söylese, sen ne düşünsen havada ve boş açıkcası
o yüzden bekleyip görmek derim ben, umarım gönlünce olsun herşey
:13:

Son düzenleme:
tamammm:))ben yanlış anlamışım evet bu konuda sen haklısın o zaman ama anlattığın diğer şeylere bakılırsa tek sorun hayır diyememesi belki buda zamanla düzelir..sen bak biraz zamana bırak, dene ufak tefek konularda tepkisini iyice ölç bak olmadı ozaman ayrılma vs düşünürsün sonradan enazından denedim ben elimden geleni yaptım ama olmadı dersin denemedim acaba olurmuydu demekten daha iyidir..

evet canım düşünüyorum acaba zamanla düzelebilir mi düzeltebilir miyim diye ki zaten henüz yeni ilişkimiz yani 11 ay oldu tamam ama artık yeni yeni ailesiyle ilgili şeylere dönüyorum başlarda hep onu tanımaya çalıştım şimdi ailesini, ailesiyle olan ilişkilerine bakıyorum.
aslında düşününce saygısından, onlar iyi olsun aman hastalanmasınlar (babası yakın zamanda kalp krizi geçirdi) küçük kardeşine de özeniyor ergenlik çağı diye bakıyor. ilerde nasıl olur bilmiyorum. doğru yola girmesi için azcık çemkirmem yetiyor aslında ama iştee illa uğraştırıyor :1:

bence sen hiç kafanı bulandırma, bunları düşünme aşkının tadını çıkar
nişan ne için var, bunları bilmek ya da öngörebilmek için var
bence nişan sürecinde sende ailesine karıştığında işin rengi belirmeye başlar, şimdi ben ne söylesem sen ne düşünsen havada ve boş açıkcası
o yüzden bekleyip görmek derim ben, umarım gönlünce olsun herşey
:13:

madem ne ileri ne geri ozaman hiç düşünme diyosun :1::1:
haklısın daha sağlıklı karar verebilmek için ailenin de içinde olmak gerekiyor sanırım. birebir şahit olmak başka sonuçta.
bide benimle olacak ilişkileri de önemli sonuçta şuan oğulları bekar ve istedikleri gibi komut verebiliyorlar. ama nişanlandığımızda bize saygı duyarlar mı bu önemli. çok teşekkür ederim canım yaa yorumların için ilgilendiğin için..:16:

ne yapmasını bekliyordun ki gitmesin mi ?
sen eşi, nişanlısı veya sözlüsü değilsin ki sadece sevgilisisin onlar ise ailesi tabi ki ailesine gidecek
aynı durum sende olsa annen senin yardımına ihtiyaç duysa sevgilinde gel gel dese kimi tercih edeceksin
sen sevgilinle öylece otururken annen elinde çapa tarla kazsa ne kadar rahat ederdi için
şu dönemlerinde muhtemelen sevgilini tercih edip ona gidersin ama az daha olgunlaş anne kıymetini az daha anla o zaman şu durumu sorun etmen sana gereksiz gelecek

Back
X