Karisini baska erkeklerden koruyamayan koca

Cesur olmak illa ki akılsızca kendini tehlikeye atmak demek değildir. Erkek cesur olmalı. Karısını sahiplendiğini,koruyup kolladığını hissettirmeli.
Ben de olsam sizin gibi hissederdim. Çünkü eski nişanlım cesaretsizin tekiydi. Beni savunmasını bırak hakkını bile savunamazdı. Biri ters bir şey der diye çekinirdi. Tedbirli olmak ayrı şey, pasif ve ezik olmak ayrı şey. Tedbirli insan şiddete meyletmeden de hakkını savunabilir. Pasif ve ezik insansa hep sessiz ve korkaktır. Ve pasif erkek iticidir. Aksini kimsenin inkar edeceğini sanmam. Çünkü pasiflik altında özgüvensizlik ,korkaklık barındırır.

Yorumlarken "Kavgayı kızıştırmak" olarak yorumlamışlar da mevzu tamamen kayıtsız kalmak aslında.

Sen anlatmışsın ben de kendimden örnek vereyim, haklı olduğum ve bu düzenin böyle olmaması gerektiğine inandığım şeyi kavga sınırında tartışacak kadar ileri gidebilirim, "Ne yaptığını sanıyorsun sen?" diye dümdüz girdiğim de olur. Eşimin savunmasına-beni korumasına ihtiyacım yok ama onun "Eşim" olduğunu hissetmeye ihtiyacım her zaman var. Yoldan geçen alelade bir insan mı ki uzaktan benim tartışmamı kayıtsızca izlesin ya da illa "Ne diyooğğnn" diyerek elinde parke taşı elin adamlarına atlasın? Hayır. Bana göre çok daha sakin ve çözüme dönük bir insandır, biriyle tartıştığıma şahit olsa, gelir sorar "Durum nedir, ne oluyor?" diye. Karşısındaki adama da gerektiği yerde "Ayıp ediyorsunuz, bu şekilde hiçbir yere varamayız" da der, der de der. Öyle benim önüme geçip, öfkeyle çözümü göremediğim anda çözdüğü çok şey oldu tatlı diliyle.
Kadın erkek, yok kavgaya girdi vs değil, adam izlemiş ya bön bön. Sinema izler gibi elin herifinin karısına bağırmasını izlemiş. Olacak iş mi?
Normali budur zaten.
Başa çıkamadığın yerde polisi ararsın.

Herkes en kötü senaryoya göre yorum yapmış.

Normal davranmak için cesarete methiye düzmeye gerek yok.
Çünkü normal olan budur, araya girer ortamı yatıştırırsın.
Kenarda çekirdek çitleyen el gibi izlersen ne saygı kalır, ne sevgi, ne toplum düzeni.

Ya belli ki manyak ben gidip de böyle insana bulaşmam, ha bulaşıyorsam da gidip kendimi savunabilecek düzeyde hissediyorsam bulaşırım. Bulaşıp da sonra "Ay biri beni savunsun" demek de bana saçma geliyor. Herkesin bir can derdi var ne olursa olsun. Birilerinin benim için canını riske atmasını istemem bencillik. Kendine güvenmiyorsa adamla laf dalaşına girmesin. Eskiden trafikte çok bulaşırdım insanlara şu an bulaşmaya çekiniyorum. Önceden de söyledim benim başımda bir koca/baba/erkek kardeş yok. Yoldan geçenlere mi güveneyim beni savunsun diye? Yapacak bir şey yok, bulaşıyorsam başa çıkması gereken benim. Konu sahibi kendine güvenmiyorsa adamla laf dalaşına girmemeliydi.
Tabiki o da doğru ama eş olarak savunmalıydı bence.

O adamin sana yaptiklarina ayni ortamda sahit oldumu esin?
Bu da oyle iki yuzludur kimse bilmez herkes melek sanar bencildiir
evet bana ve anneme dayilandi.kocam o pznk e kizacagina anneme karışma dedi.kpedere söyledik kendisi pek asar keser ya o kadarcık caresiz pzvnke bisey bile diyemedi havasi fos.

Bir de zaten adam başını tehlikeye mi koysun zihniyetiyle sokakta dövülen öldürülen kadınlara kimse yardım etmiyor. En basitinden o oteldeki kadın aklımdan hiç gitmiyor.

Tabiki o da doğru ama eş olarak savunmalıydı bence.

Belki yapısal olarak kavga etmeyi sevmiyor/beceremiyordur. "Böyle erkek mi olur" falan demek acımasızlık. Her erkek laf dalaşına giremeyebilir, saldırgan olamayabilir. Belki anlamadı ne olduğunu ortama sonradan girdiyse. Adamla polemiğe giren konu sahibi, korkup savunma bekleyen yine konu sahibi. Ben kocamın böyle bir tip olduğunu biliyor olsam ya herhangi bir saldırıya hazır pozisyonda olarak adamla laf dalaşına girerim ya da adam laf atınca hiç onu kale almadan yürür giderim.

Bir de zaten adam başını tehlikeye mi koysun zihniyetiyle sokakta dövülen öldürülen kadınlara kimse yardım etmiyor. En basitinden o oteldeki kadın aklımdan hiç gitmiyor.
Demekki benide sokakta oldurseler saldirsalar bu da kendi basi belaya girmesin diye kacanlardan olucak..ustelik sozde esim bu kisi

Cesur olmak illa ki akılsızca kendini tehlikeye atmak demek değildir. Erkek cesur olmalı. Karısını sahiplendiğini,koruyup kolladığını hissettirmeli.
Ben de olsam sizin gibi hissederdim. Çünkü eski nişanlım cesaretsizin tekiydi. Beni savunmasını bırak hakkını bile savunamazdı. Biri ters bir şey der diye çekinirdi. Tedbirli olmak ayrı şey, pasif ve ezik olmak ayrı şey. Tedbirli insan şiddete meyletmeden de hakkını savunabilir. Pasif ve ezik insansa hep sessiz ve korkaktır. Ve pasif erkek iticidir. Aksini kimsenin inkar edeceğini sanmam. Çünkü pasiflik altında özgüvensizlik ,korkaklık barındırır.
Tam olarak demek istediklerim
..ama siz cok sanslisiniz kurtulmussunuz o insandan..ben omur boyu mahkumum

Valla ben bazi kadinlari anlamiyorum. Adam ota b.ka kizsa sinirli olur, ay beni rezil ediyo derler. Sessiz dursa sumsuk olur. Ya neden kavgaci adam istiyosunuz ki? Hangi cagda yasiyoruz? Memleketin sokaklarinda her gun bi kavga dovus. Gereksiz guc gostergesi.. Magara caginda mi yasiyoruz ki kavga cikarmak erkeklik gostergesi olsun? Temizlikci amca bi kenara cekil dedi diye de kavga cikaracaksak ohooo. Kadinlarin boyle fantezileri olduktan sonra daha siddet bitmez bizim memlekette ya.

Bence siz de eşinizi kendinizden soğutmuşsunuz, tek taraflı değil. Biraz daha sakin yaşasanız? Yani hayat böyle geçmiyor gerçekten. Ben eşim benim için kavga etse çok rahatsız olurum.
Cidden bu anlattiklarimi oturun dusunun empati kurun ..gercekten de rahatsiz mi olurdunuz...ki ben kavga istemiyorum ozguvenli bir sekilde dursun saygi cercevesinde de ufak capli tartisma yapabilir

Asıl olması gereken eşini savunmalı evet ama burada yorum yaparken detayları atlıyoruz. Konu sahibinin eşinin fiziksel gücünü bilmiyoruz, ben kadın halimle dışarıdaki boks torbalarına vururken bir çok erkekten daha güçlü vuruyorum, her erkek güçlü değil. Adam kendinin güçsüz olduğunun farkındaysa, kavga deneyimi yok, dövüşmeyi bilmiyorsa her türlü dayak yiyeceğinden de emindir. Erkeklerin tartışması da biz kadınların laf dalaşına benzemiyor, adamla sakin sakin konuşayım olayı yok %99 kavgayla sonuçlanıyor ve adamda karısının yanında dayak yemek istemiyor olabilir. O satıcıyla gereksiz laf dalaşına girmek yerine he he deyip yoluna devam etmeliydin, Hayat aksiyon filmlerindeki 1 erkeğin 5 erkeği yere sermesi gibi olmuyo, gidin dövüş sporlarıyla ilgilenen erkeklerle samimi şekilde bu konuyu tartışın onlar bile sokak kavgasına girmez, girmek istemez çünkü fairplay denilen olay yok, neyle karşılaşacağını asla bilemezsin.

Valla ben bazi kadinlari anlamiyorum. Adam ota b.ka kizsa sinirli olur, ay beni rezil ediyo derler. Sessiz dursa sumsuk olur. Ya neden kavgaci adam istiyosunuz ki? Hangi cagda yasiyoruz? Memleketin sokaklarinda her gun bi kavga dovus. Gereksiz guc gostergesi.. Magara caginda mi yasiyoruz ki kavga cikarmak erkeklik gostergesi olsun? Temizlikci amca bi kenara cekil dedi diye de kavga cikaracaksak ohooo. Kadinlarin boyle fantezileri olduktan sonra daha siddet bitmez bizim memlekette ya.
Anlamak istediniz gibi anlamayin luyfen dovussun kavga yapsin benim icin demiyorum elin adaminin yaninda bari kocam oldunu hissettirsin beyfendi lutgen uzatmayalim tarzi bise dese bile yemin ederim yanimda hissederim ama ezik ezik bakmak seyretmek bunu hangi insan nornal karsiliyor?

Asıl olması gereken eşini savunmalı evet ama burada yorum yaparken detayları atlıyoruz. Konu sahibinin eşinin fiziksel gücünü bilmiyoruz, ben kadın halimle dışarıdaki boks torbalarına vururken bir çok erkekten daha güçlü vuruyorum, her erkek güçlü değil. Adam kendinin güçsüz olduğunun farkındaysa, kavga deneyimi yok, dövüşmeyi bilmiyorsa her türlü dayak yiyeceğinden de emindir. Erkeklerin tartışması da biz kadınların laf dalaşına benzemiyor, adamla sakin sakin konuşayım olayı yok %99 kavgayla sonuçlanıyor ve adamda karısının yanında dayak yemek istemiyor olabilir. O satıcıyla gereksiz laf dalaşına girmek yerine he he deyip yoluna devam etmeliydin, Hayat aksiyon filmlerindeki 1 erkeğin 5 erkeği yere sermesi gibi olmuyo, gidin dövüş sporlarıyla ilgilenen erkeklerle samimi şekilde bu konuyu tartışın onlar bile sokak kavgasına girmez, girmek istemez çünkü fairplay denilen olay yok, neyle karşılaşacağını asla bilemezsin.
Tamam bu sokak olayibi gectim kendini korudu cekildi bi kenara karisinin erkekle sokak kavgasini seyretti diyelim tamam ...ama ablasinin kocasiyla yaptigim tartismada en ufak bir cumle bile kurmamasina ne diyelim ya enazindan ortami yumusatmak maksatli seyler bile dememesi ..ben demiyorumki vursun kirsin doksun hic hoslanmam macodan krodan asiri fevri erkekten cunku benim babamda oyleydi ..

bu pasif hal çok yanlış. oldu olacak sultan filmindeki şener şen gibi 'tinirlenmeyin tultan hanım tinirlenmeyin' deseydi:işsiz:

Istemezsiniz tabiki ama belanin nerden gelecegi belli olmaz. Siddetin hic bir turlusunu ve kavga eden erkegi sevmiyorum sahsen. Ama baska pasiflikleri de varmis onlar sayginizi azaltmis. Saygi duymadiginiz biriyle iliski cok zor, bence en temel kurallardan biri. Neden bosanamam diyorsunuz?
Bu dehil iste canim birtek bu degil ufak tefek buyuk kucuk herseyde pasif ya saygi sifir bende ..bosanmak kolay degil cocukla biyerlere sigibmak falan..simdilik sabrediyorum

Walla kimse elinde ki ile yetinmeyi bilmiyor. Sende biraz huysuz sun gibi geldi bana nedense o adamdan almak zorunda olmadığın gibi cevap da vermek zorunda değildin sen kavgacı bir tipsin bence hiç gerek yok yani böyle şeylere.kocanı ille de kavgacı olsun dersen önünü alamaz yarın şiddet mağduru olarak buraya konu açarsın ...hiç gerek yok haline şükret ve sus bence...

Back
X