• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karma karışık bir durum içerisindeyim yardım istiyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var.

Turkish Delight

beni yaradan,elbet yolumu gösterir.
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
3.349
3.499
133
bilmeyenler için söylüyorum arkadaşlar 3 çocuk annesiyim.2 ci dogumum ikiz.Kendi memleketimizde ve Ankarada da çalıştıgım dönemde oğlum küçük iken annem baktı o 10 yaşında.Memlekete gittikten sonra annemin ihmalkarlıgına geldi ve o zaman 4 yaşındaki oğlum annemin evini yaktı :KK43: .Sonra İkizlerim doğduktan sonra Antalya ya yerleştim.Annem memlekette kaldı.İkizlerim dogunca da eşim kv leri çağırdı Ben o zaman doğum iznindeydim.6 ay kadar Kv benimle baktı ikizlerime aslında cocuklar büyüyene kadar kv bakacaktı Kayınbabam beyin felci geçirdi apar topar döndüler memlekete şimdi kısmen iyi kayınbabam.Bizde annemi getirdik eşimle 2 yaşına kadar beraber baktılar işi gücü bıraktı eşim.Şimdi bürosunu açtı kendi eşini yapıyor .Çocuklar 2 bucuk yaşında ve yine annem bakıyor.Annem sarı nokta hastası kolu platinli ve şişman kendini zor kaldırıyor.Eşim annemin cocuklara iyi bakmadıgını doyurmadıgını söylüyor nerdeyse bundan emin.Allah razı olsun elinden geleni yapıyor annem fakat çocuklara kahvaltı yaptırmak yerine kek çikolata verdiği oluyormuş.Bir defa da döverken yakalamış.(anneanne biz bile sabredemiyoruz olabilir) Güdü z aklımız cocuklarada kalıyor borçlarımız var ev kira bakıcı tutma imkanımız yok.Eşimde anne babasını çağırma kararı aldı (bende kızdım benim annem o istmiyorsan anneme yardımcı tut dedim)ev üstüne ev olmaz .Kv eşimle tartışırken araya girer küser gider vs.Kayınbabamda hasta zaten .Bir yandan da çocukların hayatı söz konusu birgün başlarına bişey gelirse diye içim içimi yİyor ahhh bu parasızlık :KK43: Ev işi de zaten akşam 3 yaşlı ve 2 cocukla beni bekliyor olacak.Ben sinirli bir insanım kafam allak bullak ne olur bir akıl verin.Ne yapacağımı şaşırdım.

Bakıcı tutma imkanım olsa zaten bu kadar düşünmezdim arkadaşlar.

Annen çocuklara bildiğin bakamıyor bence. Büyük oğlanın evi yakmasından falan da bahsetmiyorum. Kazalar olur. Çok geçmiş olsun bu arada ama çocukları dövmesi falan benim için bardağı taşıran son damla olurdu.

Aslında senin durumun aile ve iş hayatını planlamadan çocuk yapınca yaşanan olumsuzluklara en iyi örnek. Belli bir yaş üzerindeki insanlar tam zamanlı çocuk bakabilecek olsaydı Allah menopoz diye bir şey icat etmezdi. Üzülüyorum bu anneanne ve babannelere. Hem yaşlısın, hem hastasın. Üstüne bir de torun bakıyorsun hem de tam zamanlı!!

Bence biraz da kayınvalidenle dene. Belki o dövmez çocukları ve hiç değilse kahvaltıda omlet falan yedirir.

Annen çocuklara bildiğin bakamıyor bence. Büyük oğlanın evi yakmasından falan da bahsetmiyorum. Kazalar olur. Çok geçmiş olsun bu arada ama çocukları dövmesi falan benim için bardağı taşıran son damla olurdu.

Aslında senin durumun aile ve iş hayatını planlamadan çocuk yapınca yaşanan olumsuzluklara en iyi örnek. Belli bir yaş üzerindeki insanlar tam zamanlı çocuk bakabilecek olsaydı Allah menopoz diye bir şey icat etmezdi. Üzülüyorum bu anneanne ve babannelere. Hem yaşlısın, hem hastasın. Üstüne bir de torun bakıyorsun hem de tam zamanlı!!

Bence biraz da kayınvalidenle dene. Belki o dövmez çocukları ve hiç değilse kahvaltıda omlet falan yedirir.
canım ya annem öldüresiye dövmüyor ki çocukları.Belki bir tokat atmıştır ama biz kızınca onuda yapmıyor zaten kızdık bildiğin.Eşim kıyameti koparttı.

Esiniz hakli bence. Bir daha yangin cikarsa ne olacak?
Belli ki anneniz bu isin altinda kalkamiyor. Ustelik dövüyormuş. Kvniz dövse, olabilir nolcak der miydiniz yine?
Bence anneniz kesin bakmasin. Krese verseniz? 2 yasinda alan kresler var.
ikimizde çalışıyoruz ev kira işin içinden çıkamaz olduk canım.Borçta ödüyoruz.

O yasta alan kresler varsa oraya verin yoksa da bi yol bulunur insallah. Bence kv kb cagirmayin sonra cocuklar buyuse de gitmezler siz de git diyemezsiniz ondan sonra omur boyu beraber yasamak zorunda kalirsiniz. Cunku gitsinler desen esin sana annem babam yasli babam hasta nasil gitsinler vs gibi seyler soyler. Ama dersenki benim icin sorun yok omur boyu onlarla yasarim o zaman cagirin.

kv çok kalamaz sanmıyorum babam hasta şartları zorlarız çokça çocuklar için.

O yasta alan kresler varsa oraya verin yoksa da bi yol bulunur insallah. Bence kv kb cagirmayin sonra cocuklar buyuse de gitmezler siz de git diyemezsiniz ondan sonra omur boyu beraber yasamak zorunda kalirsiniz. Cunku gitsinler desen esin sana annem babam yasli babam hasta nasil gitsinler vs gibi seyler soyler. Ama dersenki benim icin sorun yok omur boyu onlarla yasarim o zaman cagirin.
benimde içim almıyor bu durumu zaten.

Umarım şartları zorlar kreş bulursunuz.
Bulamazsaniz anneniz bakmasın. Zaten hastaymış Üstelik ikiz bebek çok zor Benim de var 11 aylıklar.

İnşaallah hayırlı bir çıkış yolu bulursunuz.zor bir durum.

3-4 saatliğine birini bulamazmısınız sizi zorlar mı maddi açıdan
Veya kahvaltılarını yemeklerini hazır bırakıp çıkın anneniz sadece ısıtıp yedirsin
Kahvaltıda arada kek yesinler ne olacak diyorum eğer muhtaçsanız idare etmeye çalışın

Back
X