Hebehubele

'Mutlu bir kalp büyütüyorum'♡
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
3.594
9.503
88
Aslında derdim bir değil bir çok ama hepsine konu açmaya uğraşıp sayfayı meşgul etmek yerine daha mantıklı olacağını düşünerek açıyorum.
Eski konularımı bilenler unutsun lütfen ve en baştan ilk defa konu açıyormuşum gibi yorum yapılsın lütfen.
Ben çok değiştim çok hafifledim çünkü kalbim yerine mantığım doğrultusunda ilerleyeceğim hayatım boyunca Allah izin verirse.

Şimdi sorunlarıma gelecek olursak
1. Eşim çok sivridilli artık konuşması bile batar oldu. ( bunu diğer maddelerde anlayacaksınız)
2. Laf sokmaları çok fazlalaştı. Şöyle ki onun ailesi bana çok yaptı çektirdi hala yüzlerine bakarım güleryüzümü saygımı eksik etmem. Gülerim yeri gelir ama belirli bi mesafe koydum son zamanlarda. Onun ailesinin bana neler yaşattığını bilir fakat gölgeler , yaşatmamışlar gibi davranır ve laf sokar . Örnek yeni gelin aldık benim dayıma . Dayının gelini senin bizimkilere soğuk olduğun kadar soğuk mu ? Memleketini sevmem ona rağmen her sene iki jez gitmek MECBURİYETİNdeymişim . Sürekli işte benim köyüm benim memleketim sen aman hiçbirseyi sevme sen hiçbiseyden hoşlanma der.

3. Çok sorgular
Yemeğin tuzu niye böyle olmuş?, bu ayakkabıları neden buraya koydun?
Şunu ben böyle kullandim bişey olmadı ne yaptın da bu hale geldi? Çaydanlık neden öyle? Burana ne olmuş neden böyle herşeyi sorgular.

4. Kendi memleketini övmeye bayılır sevmediğimi bildiği halde inadima inadıma yapar tv de memleketenin kanalını açıp izlettirir. Memleketini onum yüzünden sevmiyorum ( eğer benimle orda yaşamazsan Bosanırız demişti ve gerçekten ramak kaldı boşanmaya 3 ay ayri kaldik o yüzden)
Milletino de sevmiyorum memleketini de sevmek zorunda olduğumu düşünmüyorum . Bana akli sira saçma sapan şakalar yapar ki gerçek olduğunu düşünüyorum geçen memleketine gitti ben burda kalsam diye mesaj atmiş . Gelme eninde sonunda gideceğin beni bırakacağın yer ora dedim gelme sende rahat et bende dedim . İnadima iş yapıyor.

5. Daha doğmamış çocuğuma don biçmeye kalkar çocuğumu tarlaya götürcem ona iş yaptircam diye sinirim tepeme fırlar.

6. Dışarı çıkariz bi tuhaf tavırlar evdeki sevecen halinden eser yok

O bunları yaparken gayet sakin . Inatlaşmadan sevecen ve güleryüzlüyüm ayni zamanda tatli dilliyim .ona rağmen herşeyin sebebi benim ben iyi olursam oda iyi olurmuş ki öyle birşey yok. İstiyorum ki bu ' ÖKÜZCE' lisanindan vazgeçsin yada biraz törpileyeyim .içine kaçmış olan emekli ruhsuz yaşlı tipten kurtmak istiyorum onu bunun için fikirlerinize ihtiyacım var.

Ve ufak bir sorumda var diğerlerinden farklı.
(Eşiniz her birlikte olmak istediğinde oluyormusunuz? Yorgun , hasta, aranız bozukken falan ? Hayir dediğinizde tepkisi ne oluyor eşinizin ? )
Şimdiden teşekkürler...

Kocanızı sevmiyosunuz net sevmediğiniz bir adamdan neden çoçuk yaptınız sanırım hamile siniz doğmamış çoçukla ilgili hayalerine bile kızmışsınız kocanızın

Eski konulariniza baktım şimdi tekrar yorum yapmak istedim
Anladığım kadarıyla genel olarak kendinizden şikayetçi ve mutsuz bı insansınız
Hepimizin olduğu gibi kayinvalidenizle probleminiz var o taraftan da huzursuzsunuz

Asıl sorun eşinizle birbirinize olan sevginiz bitmiş adam şaka yapsa takılsa bile gözünüze batıyor evliliginiz bitse kısa sürede toparlanacak kadar sizin içinde bitmiş aslında

Memleketini çok seven bı adam sizin yanınızda da huzursuz oraya gittimi çok mutlu oluyor bu sebeple, kalsam mı dediğinde kal gelme diyecek kadar kopmussunuz

Eğer boşanmak gibi planiniz yoksa asla böyle saçma şeylerden tartismayin çünkü anlattiklariniz incir çekirdeğini doldurmayacak türden

Saygıyla devam edin bari evliliginize

Ben eşinizden ziyade sizde de kusur buldum
-Doğmamış çocuğa don biçmesi sizi sinirlendiriyor ama biçtiği donda gayet eğlenceli akla mantığa yatmayan bir durum yok
-eşinizle neden gitmeyesiniz ki memleketine ben olsam sevmesemde giderim yiyecek dövecek halleri yok ya hem eşimin gönlü olur hemde aklım kalmaz senede 2 gayet makul
-Güleryüzlüyüm demişsiniz sevecenim demişsiniz ama eşiniz tarafından nasıl göründüğünüzü biliyormusunuz?
-Dışarıda erkekler genelde öyledir
Ben sorun göremedim yani ama eski konularınıza da bakmadım

İçim şişti, sürekli eleştiren, gözünün üstünde kaşın var diyen, canı sıkıldıkça size saran, size eş gibi değil de, kendisini memnun etmekten yükümlü geyşası gibi davranan biri sanırım.

Bir kere yemeğin tuzu, salatanın limonu vb eleştiriler, çok küçük de görünse, sürekli bunu işitmek, hele ki zaman ve emekten verip bir şeyler hazırlamışken, takdir edilecek yere iyiden iyiye görev bellemesi, gurme gibi olmuş olmamış yorumları filan... Bu noktada ben o yemeği yedirmem adama mesela. Beğenmiyorsan kalk kendin yap der, alırım önünden tabağını ki bunu yeni evlendiğimizde benimkine yaptım. İlk ve son oldu, baktı eleştiri ona açlık olarak geri dönecek, her yemeğime eline sağlık hayatım çok güzel olmuş der oldu, güzel olmasa bile.

Çocuk olmadan önce çocuk hayali kurması gibi düşünün eşinizin "Tarlada çalışırız" demesini, buna takılmayın mesela. Bizde de çocuk olmadan önce (ki kız çocuk hayali kuruyorduk öyle) derdim "3 kız doğuracağım, kızlar çetesi olacağız evde. Sen tek kalacaksın ahaha" filan takılırdım. O da "Ben kızları kendi askerim yaparım görürsün, bu evin çete reisi benim" filan derdi. Buna katılın siz de, tarlaya götürürüm, çalışırız deyince siz de üretin kendi hayallerinizi. Bu bana abes gelmedi.

Resmen inada binmiş memleket meselesi. Birbirinize de batıyorsunuz. Tahammül, şakalaşma kalmamış. Hep laf sokma yarışı. Sanki iş arkadaşın veya kaynanan gibi. Sirke-limon olayına dönmüş. Burçlarınızı söyleyebilir misiniz ?

Şöyle bir özet geçeyim hanımlar .
1 aylık gelinken tarlada çalıştırmaya götürdüler köy le hiçbir zaman alakam yoktu evlenene kadar hasta oldum orda yataktan kalkamaz haldeydim kahvaltı yemek bulaşık 10 kişilik evde bana yaptırıyodular . Annemle telfeonda konusmama karışıyodular iki dakikadan fazla konuşsam görümcem gelip kapi dinliyodu . Hastayim tarlaya.gitmek istemiyorum diye annesinin lafiyla esim bana vurdu kayinvalidede izledi oh olsun dedi bosanmamiz için elinden ne geldiyse yapti baştan beri sevmedi istemedi kv beni bidaha gidip ayni seyleri yasamaktan korkuyorum ve nefret ettim esim ordada 1 ay konusmadi benimle . Ağlayıp yalandan yapmadığım şeylerle eşimi yalandan doldurdu . Ki bu kış eşim annesinin lafiyla benimle 6 ay konuşmadı . Yüzüme bakmadi kadjn yerine bile koymadi . Sebebiyse benim ailem kanser hastaligi gecirdi esim beni gondermek ostemedi ayni ildeki ailemi görmeye bende tartıştım dinlemedim gidip gunu birlik döndüm geldim ne aradi o süreçte ailemi ne de dogru düzgün ziyaret etti ne benim yardimci olmama izin verdi ikiside yasli insanlar annemde babamda yardima ihtiyaclari vardi . Esimin isime gelmeyen birsey olduğu zaman bosanmayi cok kolay dile getirdigi icin soğudum kabul. Bunu yapmazsan olmaz ayriliriz bunu yapmak mecburiyetindesin zorundasin diye diye hayatimdan sogutular . Kv avucunun icine almaya çalıştılar ayri kaldik esimle dedim o sirada vajinismus hastasiydim esim bana siddet uyguluyodu arkamdan başkasıyla yatti o yuzden oglumla yatmiyo diye bi sürü yalan uydurmuş bikadin namusuma kadar dil uzatmasina ragmen ben hala yuzune bakip hicbisey olmamış gibi dVraniyorum esimin hatri icin hala bana laf söylüyorlar hala benden bi ton beklentileri var . Evime geri geldigimde herkes sana Allah sabir versin kv den cok fena dediler senin gibi gelini bas üstünde taşıması gerekir dediler halada diyolar . Ben esimi seviyorum sevmesem ayrılırdim hala bişeyleri yoluna sokmaya çalışıyorum eşim de yavaş yavaş düzelmeye başladı. Daha da düzeltmek istiyorum

bir önceki yorumuma ek: siz sadece birbrinizi sevmiyor değilsiniz sen kendinide sevmiyorsun..

Birbirinin beklentilerine uygun kişiler degilsiniz belli ki. Hatayı en basta yanlis kisiyle evlenerek yapmissiniz (ikiniz de)

Ayrica aramiz bozuksa esimden o tarz bir teklif asla gelmez zaten.

Ya senin adına üzüldüm. Baksana ailen de yaşlıymış. Eşin çok anlayışsız ve anne ağzı bakan bir tip. Sizin aile olduğunuzu idrak edememiş. Dışarıya aynı şekilde devam ettiğini gösteriyor, içeride sana biraz iyi davranıyor. Sende buna kanıyorsun. Ben evli değilim. Çok olumlu yorum yapamam ama eşin gibi bir adamla ömrümü geçirmek istemezdim. Evlilik birbirlerini seven ve mutlu olmaya çalışan insanların becerebileceği bir oluşum. Ailen arkanda mı ? Sana destek olurlar mı? Madem çok seviyorsun, bir süre daha çabala ama çocuk sahibi olma lütfen.

İyi de, eşinizin tüm bunlardan sonra ciddi toparlama gayreti oldu mu? Hadi boşanmadiniz, ayrı kaldınız, seviyordunuz bir araya gelmek istediniz ama şiddetin telafisi oldu mu? Özürler dilenip, bir daha seni incitmeyecegim dendi, sözler verilip sizi el üstünde tutmaya, bebek gibi gözünüzün içine bakmaya, o pişmanlığı her hareketi ile, incelikleri ile göstermeye başladı mı eşiniz?

Bu kadar olumsuzluk, bu kadar berbat olayların üzerine, siz mi çabalıyorsunuz bir de? Bu sevgi değil, bağımlılık, bir çeşit hastalık gibi ama. İnsan iğrenir ki, en ufak yanlış cümlesinde eskiler akla gelir ki. Eşiniz gayet rahat, hem suçlu hem güçlü, siz de tek taraftan bir evliliği sırtlanmış götürmeye çalışıyorsunuz, siz neyini affettiniz bu adamın allasen? Tabi ki kıymetiniz olmaz onun gözünde, eleştirir de, tarlaya da sürer, canı sıkılırsa eskisi gibi döver de.

Düzelmez, hele siz her şeye rağmen çabaladıkça, daha da yayar kendini, geçiniz siz o "Yavaş yavaş düzeliyor"lu hayalleri.

Arkamdalar çok şükür destek olurlar . Çocuk düşünmüyorum şuan da ama çocuk olsa dahi sabrımın tükendiği yerde biter .

Şiddet olmadı barıştıktan sonra zaten aradan yillar geçti. Pskolojik olan mevcut şuanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…