karmakarışığım

Ev verecek diye eşinizle olan o zamanki tartışmaları anlaşmazlikları göz ardı etmişsiniz gibi sanki.iyi de sevmiyor muydunuz eşinizi? Açıkcası buradan eve kanıp evlenmiş gibi görünüyorsunuz yani.eşinizle de cok iyi anlaşamıyorsunuz galiba.ev de yok elde.o yüzden pişman gibisiniz.

Toparlanın evi malı mulkü bişverin.eşinizle mutlu olmaya çalışın.evi düşündükçe daha çok hırslanır, esinizden daha da uzaklasırsınız.bana hırslı olan kayınvalide degil de sizsiniz gibi geldi.

O değil de biz ne yapalım.bu konular ne kadar çok bu ara.evlenecek kızlar ev istiyor.ev verilmeyince surat asıyor.çok şükür evimizi arabamızı kendimiz aldık.tırnaklarımızla kazıyarak, çalısarak, üreterek.evet zor ama.anne babalardan da ev kalacak yani Allah gecinden versin.iki tarafın da malı mülkü var.bogazlarına mı çökelim verin diye.darda kalırsak yardımcı olmak isterlerse oluyorlar sagolsunlar.onu bile istemiyoruz.kendileri toruna harçlık oyuncak parası bilmem ne diye veriyorlar.

Yani gecen sene bu kredi konuları konuşulurken iş yerindeki bir kız övünüyordu ben nişanlıma ev aldıracağım ev almadan evlenmem.sonra ömür boyu borç öderim falan...ondan sonra da kayınvalide ev aldı diye her hakkı görüp kendi borcunu ödettiği zaman da vay efendim paramıza göz dikti.e sen insanların 30 yıllık emeklerini istersen onlar da senden yardım gibi para ister hersey ister.lafım durumu müsait olanlara ev alabilecek maddi durumda olanlara değil tabiki.

Ama konudaki ev yarım kalmış demekki dişinden tırnağından arttırılanla yaptırılıyor.ne yapsin kadın.böyle bir sürü örnek var.kendileri evde oturuyor falan diyen oluyor.insanlar 20 30 sene sonra ev alıyor emekli maaşıyla gelin gelip diyorki ben kiradayım onlar kendi evinde.ay sinirlerim bozuldu.konu dışına çıktım kusura bakmayın

vala hayatımdan kimseden beklentim olmadı kaynanam ev mevzusunda size yardım ederiz olur halledilir dedi ben biz kendimiz hallederiz bi şekilde dedim size güvenerek ev alamayız biz genciz dedim .keşke daha çok olsa yaşlılara versek dedim .ev almak bu devirde çok zor ama faizler vs krediler yinede yaşlılardan beklenti içinde olmamak lazım olan varsa verir içnden gelerek istemeyek veirlen para ile alınan ev size huzur vermez .

baştan böyle bişey demese olmaz mıydı

yahu dedi veya demedi. artık vermiyor para orası belli. zaten zorlama bi evlilik olmuş sizinkisi kaynana o bu para pul diyeceğinize kocanızla evliliğinizi nasıl daha güzel yaşarsınız buna bakın. gerekiyorsa evliliğiniz için bir aile terapistine gidin. bu konu ile ilgili de sürekli evde konuşuyorsanız kocanız da sizi haklı iken haksız konumda görebilir.
karı koca çalışıyorsunuz biraz dişinizi sıkın ille ev alacağız diyorsanız çekin kredinizi alın. herkes aileden ev sahibi olup oturmuyor.

kesinlikle katılıyorum. o kadar bedavacı bi milletiz ki kendi çabamızla bir şey sahibi olalım yerine hep birileri bize versin, baksın kafası.
yurtdışında zorunlu ilköğrenim kısmından sonra ailelerin çoğu eğitim için bile para vermiyor çocuklarına git çalış diyor ve hemen hepsi 13-14 yaşından itibaren yazları tam gün kışları okuldan sonra çalışıyor.
bizim bebelerimiz ana baba baksın okutsun evlendirsin ev sahibi yapsın sonra torun olunca onlara da baksın. oh ne ala.
ben de 7 yıllık evliyim her şeyi eşimle kendimiz yaptık ve kimse evimizle ilgili harf diyemez çünkü kimsenin bir kuruşu dahi yok. kv lerinden istiyorlar sonra kv o evle ilgili söz sahibi olunca bir ton laf. e malı mülkü alınca iyiydi laf söyleyince mi tü kaka..
velhasıl işte böyle..

Müge anlıdaki mehir cinayetinin konusunu andırdı. Kimseden bişey beklemeyin, kendinize ve eşinize güvenin. Kimse zorunda değil, kanunen de zorlayamazsınız. Anca vefatı durumunda mal paylaşımı yapılır, öteki türlü içinden gelirse yapar ve malesef mecbur değil. Kaygılanmayın cesaretli olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…