• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karmakarışığım..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.500
3.818
448
Dönem dönem herkeste belli sıkıntılar oluyor sanırım, ben mi çabuk yıkılıyorum bilmiyorum. Henüz 4 aylik evliyim ve işten dolayı hiç yüzüm gülmedi. Bir yere girdim olmadı 2.girdiğim yerde ise şirket kapandı derken ben yine işsizim.

Daha doğrusu öyle bunaldim ki başladığım yere dönüyorum sürekli ve artık iş bile aramak içimden gelmiyor üstelik bir de endometriozis (çikolata kisti) hastası olduğumu öğrendim. 3 aylık bir tedavi sürecinden sonra gittiğim 2 doktor da doğal yolla hamile kalmaya çalışmamı söylediler.

Bazi yorumlarım da çocuk fikrine soğuk olduğumu yazardım ve 2-3 seneye kadar da ciddi anlamda düşünmedim çünkü borcumuz ancak bitecekti.

Yalniz her zaman herşey düşündüğümüz gibi olmaz ya doktora 1 sene beklemem mümkün değil mi dedim mümkün olmadığını, ilerde çok ugrasabilecegimi söyledi.

Kaldı ki bugün 2 iş görüşmesine gittim direkt çocuk düşüncemin olup olmadığını sordular. İyice umutlarım tükenmeye başladı.

Aklım ve duygularım birbirine girdi açıkçası çok karışığım sürekli düşünüyorum ama içinden çıkamıyorum..

Maddi olarak sizin çalışmanıza ihtiyaç var mı? Eğer yoksa ve 1 yıl bile brklemek doğal yolla çocuk sahibi olmanızı etkiliyorsa mutlaka çocuk sahibi olun derim. Ama maddi olarak sizin maaaşınıza ihtiyaç varsa eşinizle bu konuyu konuşup bir karara varmanıx daha mantıklı

Maddi olarak sizin çalışmanıza ihtiyaç var mı? Eğer yoksa ve 1 yıl bile brklemek doğal yolla çocuk sahibi olmanızı etkiliyorsa mutlaka çocuk sahibi olun derim. Ama maddi olarak sizin maaaşınıza ihtiyaç varsa eşinizle bu konuyu konuşup bir karara varmanıx daha mantıklı

Sürekli konuşuyoruz ama hani derler ya aşağı tukursem sakal yukarı tükürsem bıyık maalesef ki maaşıma gecinmemiz için ihtiyaç var.

Diğer taraftan bu rahatsızlık gebeliği ne kadar zorlaştırıyor belli değil 3 ay da olabilir 6 ay da 1 seneyi de bulabilir belki diğer yöntemler son çare olarakta denenebilir. Doktorlar zaten bu yüzden hamile kalmaya çalışmamı istiyorlar.:KK14:

Bir de çevremdeki herkes olmamasi ihtimalinden dolayı yap gitsin modundalar nasıl olacak böyle, bu sıkıntılarla deyince yapacak bişey yok, olsun deyip geçiyorlar..:KK43:

Son düzenleme:
Bu karari esinle vermen lazim biz ne desek bos. cok zor bi durum.yeni evlisin bebek sorumluluk uykusuzluk yorgunluk demek. Bunlara hazir olman lazim iyi dusunun. Gercekten cok karisik bir durum Allah yardimciniz olsun.

Allah Kerim. 'O' ol dedikten sonra içinde filizlenir bebeğin. Bence ne çok üstüne düş ,bu konunun ,ne de unut. Daha önemlisi gecinmeniz, bakarsın düze çıkınca Rabbim size neşenizi gönderir. Hem daha çok yeni evlisin bence evde bulunduğunuz zamanı iyi değerlendirin eşinle. El ele yürüyüş bile insanı toparlanmasina sebeb olur. Tavsiye ediyorum.

Smuwilacım ben cocuk ve iş konusunda karar almaya karşıyım. Bir arkadaşım hamileyken cok sert politikaları olan bir firmaya girdi. Söyle dememe rağmen söylemedi, sonra da mecbur kaldı karnı büyüdü. İşten atmalarını bekliyorduk ki amirleri olumlu karşıladı. Doğum iznini kullanıp geri döndü hemen.

Sen işine bak. Ya nasip de Rabbine bırak.

şuan düşünmüorum ama sonuçta evli bir insanın birgün bebek sahibi olucam diye cevap vermek doğru bence eger biri sizin bebeğiniz olacak die işten atacaksa atsın yani...

Smuwilacım ben cocuk ve iş konusunda karar almaya karşıyım. Bir arkadaşım hamileyken cok sert politikaları olan bir firmaya girdi. Söyle dememe rağmen söylemedi, sonra da mecbur kaldı karnı büyüdü. İşten atmalarını bekliyorduk ki amirleri olumlu karşıladı. Doğum iznini kullanıp geri döndü hemen.

Sen işine bak. Ya nasip de Rabbine bırak.

Haklısınız sanırım 3 ay sonra doktorun çocuk için soyleyeceklerinden korkuyorum çünkü bir çok kişinin dediği gibi daha 4 aylık evliyim benim gözümde çocuk olması için gereken şartlar gerceklestirilmedi ama ne desek boş Allahın dediği olur..

şuan düşünmüorum ama sonuçta evli bir insanın birgün bebek sahibi olucam diye cevap vermek doğru bence eger biri sizin bebeğiniz olacak die işten atacaksa atsın yani...

Valla en son görüşmeye gittiğim de çünkü geliyorlar 6 ay 1 sene sonra doğum falan bizi zor durumda birakiyorlar gençler zaten artık 3 4 sene düşünmüyorlar gibi şeyler söyledi katilmak zorunda kaldım bende aslında hala düşünmüyorum çocuk cok büyük sorumluluk benim için ama doktorun dediği gibi birgün çok isteyip çocuğumun olmama ya da uzun uğraşlar sonucunda olması ihtimali de söz konusu teşekkür ederim yorumunuz için. .

Bu karari esinle vermen lazim biz ne desek bos. cok zor bi durum.yeni evlisin bebek sorumluluk uykusuzluk yorgunluk demek. Bunlara hazir olman lazim iyi dusunun. Gercekten cok karisik bir durum Allah yardimciniz olsun.

Bende zaten maddi anlamı geçtim manevi anlamda da hazır değilim o yüzden kolay gelmiyor gözüme. .

Back
X