• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karnımız doymuyor diyorlar altlarında son model arabalar..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Derdim filan değil kimsenin yaşamı beni ilgilendirmez . Şimdi işin gücün yok bunu mu taktın diyebililirsiniz ama sadece merak ..
Insanlar açız alışveriş zor yapıyoruz diyorlar ama bakıyorum bi Yola çıkınca bile 40 milyardan aşağı araba yok genelde herkesin altında son model arabalar ya da 40 bin en az hiç alt model yok .
Mesela 3-4 gün tatile gidelim ya da gecelik gidelim iki gündüz gezelim diyoruz en ucuz sadece oda 120 tl yada herşey dahil 250 den başlıyo haftasonu full dolu . Bu geçtiğimiz haftasonu gidelim dedik tam üç yer baktık bizşm bütçeye uyan herkesin yer doluydu. Tam 4 saat otel aradım yok .
Bakıyorum gecelik 2000 tl lik otellere bile doluyor . Para yok diyorlar herkes tatilde koskoca şehir bomboş .
Iyce kalabalıklaşmaya başladı izmir. Trafikten gezemedik geçen hfta tam 8 saat trafik hemde kaza yok birşwy yok .
Evimi taşımak istiyorum memnun değilim ev kiraları uçmuş bi taşımak bile en az 4 bin .
Bi bakkala gidiyorum iki parça şeye veriyorum 20 tl. Eskiden 10 sa şimdi 20. Eskiden dediğim geçen sene .
Pazara gidiyorum Eskiden 30 sa şimdi 50 tl gidiyo. Iki kişiyiz bi de çocuk olsa vay halimize. Durunumuz şükür iyi eşim çalışıyor ama bu haldeyken bile doya doya tatile gidemiyoruz öyle bi hfta on gün filan. Nebiliyim Evimiz kira. Bakıyorum herkesin denize sıfır villaları trilyonluk evleri var..
Acaba diyorum nasıl yapıyolar nasıl oluyor bu kadar mal mülk biz mi yanlışız onlar mı müthiş anlamıyorum.
Kimseyi kıskanmıyorum kimsenin malında gözüm de yok sadece insan tabiki kendinin de olsun istiyor yada ne yapabilirim de bşarılı olabilirim diyor..

Karnımiz doymuyor diyen adamı yolda görmezsin zaten. Ya da tatillerde. Ülkede zengin var evet. Ama fakirler daha çok. Onlar da günde 12 saat çalıştıktan sonra cüzi miktarda alışveriş yapıp evlerine uyumaya gidiyorlar. Asgari ücretli adamın tatilde işi ne? Veya da işsiz olan birinin. E işi gücü olan adam da yer yani ne yapsın? 40 milyarlık araba zenginlik göstergesi mi bilemiyorum ama kredi çekip alıyorlar. Bazısı da ödeyemiyor sonra. Bankalarda icralık olmuş binlerce dosya da bu yüzden var.
Kısacası kimse açız derken yalan söylemiyor. Ama sen onları dışarda görmüyorsun zaten. Bir de mesela şuna da çok kızıyorum. Adam gidip 10 liraya gömlek alıyor. Millet de "bakın gördünüz mü bu insanların parası yoksa avmler neden dolu* diyor. Tam bir mantıksızlık.

Karnımiz doymuyor diyen adamı yolda görmezsin zaten. Ya da tatillerde. Ülkede zengin var evet. Ama fakirler daha çok. Onlar da günde 12 saat çalıştıktan sonra cüzi miktarda alışveriş yapıp evlerine uyumaya gidiyorlar. Asgari ücretli adamın tatilde işi ne? Veya da işsiz olan birinin. E işi gücü olan adam da yer yani ne yapsın? 40 milyarlık araba zenginlik göstergesi mi bilemiyorum ama kredi çekip alıyorlar. Bazısı da ödeyemiyor sonra. Bankalarda icralık olmuş binlerce dosya da bu yüzden var.
Kısacası kimse açız derken yalan söylemiyor. Ama sen onları dışarda görmüyorsun zaten. Bir de mesela şuna da çok kızıyorum. Adam gidip 10 liraya gömlek alıyor. Millet de "bakın gördünüz mü bu insanların parası yoksa avmler neden dolu* diyor. Tam bir mantıksızlık.

Onları da görüyorum ışıklarda dilenenleri sokakta yatanları ama insana olmayan değil olan ilgi çekici geliyo .

Onları da görüyorum ışıklarda dilenenleri sokakta yatanları ama insana olmayan değil olan ilgi çekici geliyo .
Eee o zaman? Konu baştan mantıksız. Karnımiz doymuyor diyorlar ama son model arabalarda geziyorlar yazmışsın başlığa. Kimmiş onlar merak ettim. Benim memur maaşım var ailemle yaşıyorum pek bir masrafım yok ama aylık 2500 lira ile son model araba alamam ya da normal bir araba bile alamam mesela. Asgari ücretle çalışanlar zaten alamaz. İşsiz olan otobüse bile binemez. Yani cevabı bu kadar uzatmamin sebebi konuda bı "ekonomi aslında çoh eyi" havası sezmemdi. Kimse açız derken yalan söylemiyor.

Konuyu bırsktık hatalara mı yorum yapıyoruz
Beni ilgilendirmez diye başlayıp, anlatıp anlatıp bu nasıl oluyor diyerek bitirmişsiniz. aynı şeyi ben de yazacaktım, o yüzden size ben de cevap verdim. Dediklerinizin bazısına katılmıyorum, bazısında hak verdim. Yukarıya değil aşağıya bakarak mutlu olabiliriz..

Eee o zaman? Konu baştan mantıksız. Karnımiz doymuyor diyorlar ama son model arabalarda geziyorlar yazmışsın başlığa. Kimmiş onlar merak ettim. Benim memur maaşım var ailemle yaşıyorum pek bir masrafım yok ama aylık 2500 lira ile son model araba alamam ya da normal bir araba bile alamam mesela. Asgari ücretle çalışanlar zaten alamaz. İşsiz olan otobüse bile binemez. Yani cevabı bu kadar uzatmamin sebebi konuda bı "ekonomi aslında çoh eyi" havası sezmemdi. Kimse açız derken yalan söylemiyor.

O zaman düzeltiyorum açız diyen kadar çok fazlada zengin var .. Ama sanırım diğer çoğunluk zengin olmasada durumu iyi çünkü 8 saat trafik yapacak kadar çok araba var ve hepsi pahalı

Gecelik 2000₺ veren adam 40binlik arabaya mı biner? Herkes kesesine göre yapıyor tatilini. Kimi ultra otellerde, kimi pansiyonda, kimi çadırda.araba parasıyla nasıl bağdaştırdınız anlamadım.ordan villaya nasıl geçtiniz hiç anlamadım :)
Havuz problemlerinden beter olmuş konu :deli:

Gecelik 2000₺ veren adam 40binlik arabaya mı biner? Herkes kesesine göre yapıyor tatilini. Kimi ultra otellerde, kimi pansiyonda, kimi çadırda.araba parasıyla nasıl bağdaştırdınız anlamadım.ordan villaya nasıl geçtiniz hiç anlamadım :)
Havuz problemlerinden beter olmuş konu :deli:

Ayrı Ayrı yerlerden örnek vrrdim hepsini birleştirmeye çalışırsanz anlamamanız normal

Algı meselesi.
Siz sizden daha zenginlere bakıyorsunuz.. sanki ülke de fakir insan kalmadı gibi yazmışsınız

Herşey aşırı pahalı,ama torba torba alışveriş yapmışlar.
Bütün oteller çok pahalı ama tıklım tıklım dolu.

Hiç cüzdanında 10 tl ile yiyecek almaya çıkanları,evinin kirasını odeyemeyenleri,çocuğunun üstüne başına sadece senede bir kez kıyafet alabilenleri vs..yazmamışsınız..onlar orda yaşamıyor mu?

Back
X