karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207

hayatım progestanın hiç bir zararı yok yararı var. eğer progestan hormonu yetersiz olursa bebek düşüyo onun için önlem amaçlı veriyor doktorlar. heleki düşük yapan kadınlara direk veriyorlar ben tam 14.haftaya kadar kullandım çalışan olduğum için doktor vajinal yolla al dedi bana ozaman baş ağrısı ve bulantı etkisi olmuyo ve vajinal yoldan direk rahime ulaşıyo. ben amelyat eldiveninin parmaklarını kesip sadece işaret parmağıma geçirip yerleştirdim sabah akşam. yerleştirdikten sonra yarım saat kalkmaman gerek. yani tamamen önlem amaçlı bu ilaç bi zararı yok. zaten artık hemen herkes kullanıyo bu ilacı.

Merhaba kızlar bende daha 1 hafta önce 11. haftamda bebeğim alındı :'( suni sancı ile anomalili bebek teşhisi konuldu kalp atışı yüksekti ve ensesi dahil beyninde kistler vardı bir umut kaç dr. gezdim hepsi aynı kromozom anomalisi olduğunu %85 down sendrom ve yaşama şansı hiç yok dediler ve alındı miniğim şuan cennette ve ben hala onu rüyalarımda görüyorum..

Ve 3 ay korunmann ardında folik asit kullanmaya başlayacağım dr. kontrolünde hamile kalana kadar kaldıktan sonra 3. ayıma kadar devam edeceğimi söyledi dr.um..

Buraya üçlü testimin sonucunu yazcaktm ama kısmet deglms..sevincm yine kursagmda kaldi.yine bebegimn cinsiyetını ögrenemedm.yine tek bi tulum bile alamadm.yine isım düşûnmeye firsatm olmadi.yine ilk tekmeleri hissedemedm.yine erteledm hayallerimi.yine rabbimden sabir diledm.yine kaybettm melegimi kızlar yine ayni hastanenin aynı odasnda dogurdm minicik bedenini..ve yine orda birakp kucagm bos döndm eve.yine insanlarn boş tesellileri.yine kaygilar.yine üstüme gelen duvarlar..

O kadar alıntı yaptım kızlardan ama senin yazını okuyunca tıkandım.Çok çok ama çok üzüldüm (( Ne desem yetersiz kalacak biliyorum hiç bir söz acını hafifletmeyecek belki ama bu da geçecek canım Rabbimin takdiri elden ne gelir ki...

İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raci’un...Şüphesiz Biz Allah’tan Geldik ve Şüphesiz Dönüşümüz O’nadır.

Tek teselli cennette sana şefaat edecek 2 meleğin var artık.Rabbim sabır demiyorum hamdedecek gücünü artırsın

Fatma canım gözünaydın hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah

Meggie oğluşumuz geliyormuş hayırlısıyla sağlıkla gelsin inşallah canım

Çok daha güzel şeyler yazmak isterdim ama yorgunbulutların yazısını okuyunca bütün kelimeler düğümlendi

slm kızlar benimde 4.5ay önce kızımın kalbi durdu daha 4aylıktı suni sancıyla normal doğum yaptım o an anlatılamaz çok kötüydü kızımı gördüm ufacıktı ama çok tatlıydı bende 2aydır hamile kalmak istiyorum ama daha olmadı çok üzülüyorum abimin eşide hamile onunla 1hafta arayla doğum yapacaktık çarşamba günü onu kontrole götürdüm kızını gördüm ultrasonda ve kendimi tutamadım çok ağladım dr un yanında oğlum var 1tanede 4yaşında anne kardeşim ne zaman gelecek diyo sürekli bebek kıyafeti görsek anne kardeşimede alalım diyo anlatamadım ona zaten anlayamazki içim parçalanıyo öyle deyince rabbim isteyen herkese evlat verir inşallah kimseye evlat acısı yaşatmasın

canım benim ne diyecegimi bilemiyorum kitlendm..okurken kendmi tutamadm cok üzüldm...ne desem boş sana teselli veremem..teselli edecek bşy yok şuan seni biliyorum..yine demişsin..o yineler öyle zor ki yaşamayanlar asla bilemez...insanların acıyarak bakması dedign gbi boş teselliler bilmiyorm ne yazacagımıda bilmiyorum..off içimden bşylr koptu..iyi düşünmeye calışıyorm ama acaba bu gttigmde ne olacak belkide eve bebegmle dönemicem düşünceleri almaya basladı..iyi bi deneyimimiz olmadı ki iyi düşünelm aklımıza kötü şeyler getrmeyelm..diger annelerden farkımız bu işte..dogana kadar diken üstünde yaşa yaşayablrsen..rabbim sabır versn.hayırlısını versn..bir daha yaşatmasın...sabırrr..

ne diyeceğimi bilemiyorum dünyam durdu sanki. canım ya kıyamam ben sana demek allahım seni çok seviyormuş inan yazacak başka kelime bulamıyorum dondum resmen. neden neydi bu defa allah sana sabır versin inan çok üzüldüm

ne kadar üzüldüğümü anlatamam sana. Halbuki ben 1 hafta önce sana yazmıştım ve bir haftadır cevabını bekliyordum. Bende ilk bebeğimi trizomi 18 yüzünden kaybettim. şu an tekrar hamileyim 9 haftalık. Ama korkudan günler geçmiyo. Doktorlar sanki tekrar olacakmış gibi tedirgin yaklaştıkça sanki umudum dahada azalıyo. Bende seni görmüştüm. 17. Hafta yazıyodu hamileliğinde ve bir umut yazmak istedim. Senden güzel şeyler duyacağımı düşündüm. 1 haftadır cevabını bekliyordum.bugün okuyunca şok oldum ve inan çok üzüldüm. Seni çok iyi anlıyorum ama bu durumda ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah sabır versin arkadaşım.

çok çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemiyorum şuan kelimeler tükendi sanki..tek diyebileceğim allahım sabır versin canım benim çok zor yaa offff..

şuan yazını okuyunca cok kötü oldum kelimeler ne desem anlamsız suan..rabbim sabır versin.cok üzüldüm yaaa senın ıkıtane meleğin var artık..sebep ne dendii.allahım yardımcın olsun dicek sölücek bişey bulmaıyrr dondum kaldım suan

şok oldum hatta dondum ilk okuduğumda... şuan gözyaşlarımı tutamıyorum tarifi yok çok kötü oldum canım Allah yardımcın olsun... daha yazamıyorum ağlamaktan diyecek birşey de bulamıyorum çok ama çok üzüldüm..

çok geçmiş olsun. Allahım sana bol sabır versin. büyük acı yaşamayan bilemez. ben de 16 . haftada kontrole gittiğimde 15 hafta iken kalbi durmuştu. aynen ben de doğum yaptırıldım. zor bilirim. problemin neydi. ben ara sıra buraya da giriyorum. tamamen takip edemiyorum ama. ben de pıhtılaşma var. iğne kullanmam gerekiyor hamilelikte. senin problemin neydi? pıhtılaşmamı? iğne kullanıyormuydun?

progestanı hamilelik öncesi kullanan var mı aranızda. ben de 1 martta düşük yaptım. 4 haftalıktı. progeseron hormonum düşük çıktı, hemen progestana başlattı dr, günde 3 vajinal. ama 1 gün anca kullanabildim. ertesi gün düştü. acaba hamilelik düşündüğüm zamanlar kullansam nasıl olur?

Allah sabır versin. bir daha yaşatmasın inşallah.

geçmiş olsun. ben de 15 haftalık doğum yaptım.kalbi durmuştu. benim de 5,5 yaşında kızım var. aynı durumdayız, kardeşim olursa.... diye başlayan cümleler, kardeşe göre planlar yapılıyor bizde de... teşhis ne kondu. pıhtılaşma mı var sende de?

ilk bebeğin neden ölmüş, araştırıldı mı? ikinci de ne kullandın? gözün aydın. kızının ömrü uzun, bahtı güzel olsun.

arkadaşlar merhaba,ben de bebeğimimin kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. ilk gebeliğimdi. Rabbim isteyen herkese hayırlı zamanda hayırlı evlatlar versin inşallah,zor ama Rabbim verdi Rabbim aldı elden gelen bişey yok. sormak istediğim doktorum kürtaj sonrası hiç kan testi yapmadı vitamin vs. vermedi 2 ay korun dedi sadece. ben pıhtılaşma testi istediğim için 2 ay sonra yapılır o zaman gel yapalım dedi. gerçekten öyle mi şimdi yapılamaz mı genetik testi? onun sonucu da 1 ayı buluyormuş galiba. bilenler cevaplarsa çok sevinirim. Rabbim yrdımcımız olsun

Sevgili arkadaşlarım;inanın ne diyeceğimi bilemiyorum.Hıçkırıklar boğazımda yumru yaptı resmen.Allah'ım sabır versin inşlh.Sığınacak tek limanımız olan Rabbimize teslimiz.En hayırlı zamanda en hayırlı ve sağlıklı evlatlar dilerim.

Hepinzden allah razi olsn.hala sabahlari uyandgmda bunlarn rüya oldugna inanmak istiorum ama degil.her sabah önce umuit sonra yikim..sonra yine rabbime sıginıyorm.szi merk içnde biraktm kusurma bakmayn ama elim gitmedi anlatmaya.tamda kontrole gitcegmz gün sabah uyykumdan ani bi sıvı akışiyla uyandm..yolda da her yer islandı.meger bebegimn suyuymuş.hala kalbi atiodu melegimn yama enfeksiyon kaparsam koxmaya bile girebilecegmi söyledilr.yaşamicak dediler.bu kez kendi ellerimle imza attm bebegimi almalari icn.bitti yine hersey.icim yagniyor.iki kez dogugm yaptm ama elim boş.ben şimdi anne olamadim mi.ben yine mi anne deglm?dik durmaya calştkca belim bükülyr snki.o yineler saplanyr kalbime.yavrum sapasaglamdi bu kez
ama yine nasip olmadi.bana kalmadi yine..yine bakamadm bile yüzüne.bana mi benziyodu babasina mi hic bilemicem..öbür dünyada görür mym
meleklerimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…