karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207

canım ya bugün ruh gibi dolaştım hep hiç aklımdan çıkmadın keşke yanında olsam seni teselli edebilsem elimden bir şey gelmiyor... o ne demek sen annesin hemde melek annesi hem neden bu kadar erken geldiki suyun seni çok iyi anlıyorum bende bebeklerimin öldüğünü en başta yazamıyordum elim varmıyordu kaderimiz buymuş ama inan çok kötüyüm şu an yazacak kelime bulamıyorum inşallah bir dahakinde kucaklarsın sağsalim yavrunu allah yardımcın olsun......

Biz daha birincinin acısını tam olarak atlatamamışken sen aynı acıyı ikinci defa yaşıyorsun elbette kolay değil canım.Bu yalan dünyada zor olan imtihanın ahirette yüzünü güldürecek inşallah.
Rabbim meleklerinin şefaatinden mahrum etmesin iki meleğin güzel annesi.Evet sen annesin hemde melek annesisin bu herkese nasip olmaz canım

saol canım sanada geçmiş olsun dr önce bu hafta kalbi duran bebekler genelde sakat olur dedi patalojiye gönderdi hiç bir sonuç çıkmadı yani nedensiz yere kalbi durmuş bişey bulamadılar zaten dediğin gibi bütün planlar kardeş üzerinden yapılıyor rabbim inş. en kısa zamanda bi kardeş verir yavrularımıza.

canım benim ben her zaman diyorum melek annesi olmak kolay degl..yine anne olamadım deme bogazımda dügümlendi o cümlen..tamam bu dünyada yavrumuz yok ama rabbm biliyo görüyo herşeyi..nasıl üzüldügümzü nasıl canımızın yandıgını..annelik duygusunu en derinden yaşayan bizleriz..üzülme bitanem rabbm geriye en hayırlısını verecek inşallah.meleklerimiz de bu dünyada yok ama ahirette kavuşucaz onlara..sabır bitanem sabırr.rabbim sana bol bol sabır versn..şu bulundugumuz toplumda bile melek annesi olmak öyle zorki..dik durmaya çalıştıkça belimizi büken bşey biri kesin oluyo...rabbm sabır versn..
Bizi bizden başka kimse anlamaz...

canlarım bugün canım yine cok sıkkın..hiç bi yere gtmek istemyorum..biliyorum işte gidince sap gibi kalıcam..herkes naslda denk geliyo cocuklular..yeminle sap gbl kalıyorum..iyi görünmeye çalışmaktan bıktm. kendimi sıka sıka başıma agrılar girdi
Hiç bi yere gtmek istemyorm işte ama bazen mecbur kalıyoruz..yine onlardan birine gttm..herkes sofraya oturcak..köşeye beni oturtturdular..senin cocugun yok senotur köşeye dedler..o an varya öyle kötü oldm doldum ki bagıra bagıra aglamak istedm ama herzamnki gbi kendmi sıktım toparlanmaya çalıştım kimseyi derdmle üzmek istemem..kimisine öyle kolay geliyo ki herksn başına gelyor ya fln diyip geciyolr..bu acıyı bilmedklernden konuşup duruylr..bizi bizden baska kimse anlamaz.kesnlkle yaşamayan bilmez.canlarım iyi ki varsınız sizde olmasanız beni kimse anlamaz kime anlatsam boşa anlatmış olurum

bence hemen dr unu değiştir canım. bak dediği çıkmamış. ben 15. haftada kaybettim. 2 li taramam iyiydi, herşey iyiydi. tüm kan değerlerime baktırdım, pıhtılaşma çıktı. iğne kullanıp kanı sulandırmam gerekiyor.nedensiz yere kalbi durmuş diye bir şey yok canım. senin kanlarına bakıldı mı canım? bece sende de pıhtılaşma var. kanlarına baktırsana canım. sen kaç kayıp verdin?bence hematoloji bölümüne git durumunu anlat, biraz da abart, 3 düşük yaptım de yoksa bakmazlar. uğraş biraz, baktır tüm değerlerine....

canim cok uzuldumm,
allahim sana bol sabirlar versin insallah,
inan dicek bisey bulamiyorum,
kelimeler bogazimda dugumleniyor ne desem teselli etmeyecek seni,
sadece sana sabir diliyorum rabbim sana saglikli evladini versin insallah...

canım zaten ben hemotoloji bölümünde tedavi olmuştum kansızlıktan dolayı hiç bişey yok ama yinede dr umu değiştirdim bu ay başka dr görüncem hayırlısı inşallah

canım zaten ben hemotoloji bölümünde tedavi olmuştum kansızlıktan dolayı hiç bişey yok ama yinede dr umu değiştirdim bu ay başka dr görüncem hayırlısı inşallah
canım anlattıklarından dolayı sende de pıhtılaşma olduğunu düşündüm. yani trombofii paneli vs bakıldı mı sana. faktör V Leiden testlerine

selam melek anneleri formunuzu yeni gördüm ben bebeğimi dr un verdiği tarihe 2 gün kala ölü olarak sezeryanla dünyaya getrdim karnımda öleli 2 gün olmuş ben sancıyla gittim.hiç bi neden belirleyemediler.ikimizdede sorun yoktu bitek sezeryan sırasında gördüğü için kakasını yutmuş olabileceğini söyledi dr.sizlerin durumları ne nasıldı bnm gibi olan varmı merak ediyorum.

cnm benim beni hıçkırıklara boğdun acımı tazeledinnnrabbim sabır versinnnnnnnn

kaç gündür girmiodum topiğe girip bi bakım dedim içimde sevinç vardı sanki birileir daha gebeyim yazmışdır die düşündüm ama malesef yeni katılan arkadaşlarla ve yorgun bulutlarla acım tazelendiiikızlar nolucak biim halimizzzzbenden birlikte evlenenlerin hepsinin 2.ci cocuğu oldu boğuluyorum artıkkkburdan başka beni anlayanımda yok

ahh daha birde hastanede imzan gerekmiş die beni çağırdılar ben kürtaj olmak istemiyordum bebeğim yaşamadığı halde.zorla beni götürdüler imza attırdılarrdoğumuma şimdi sayılı günlerim kalmıştı belkide bebeğim kucağımda olacaktıı şimdi

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, muhakkak bi hayır vardır. Allah hayırlı sağlıklı ömürlü evlatlar versin inşallah tüm isteyenlere

Bende 38.haftada kaybettım bebegımı sezaryenle alındı.sebep bulunamadı kalbı durmus.ama daha genetık testlerı yaptırmadım sonucu ne çıkar bılemıyorum. Sana bı daha ne zaman hamıle kalabılırsın dendi. Bana en az6 ay dedı doktorum. Sımdı başka doktora gıttım ölü bebegı nıye sezeryanla aldılar dıye çok kızdı. Bende anlamadım ben zaten yıkılmıştım .doktorda genelde sezaryen yaptırıyor herkes dedı benım zaten düşünecek halımde yoktu

Ne dıyebılırımkı çok üzgünüm ağlattın benı. Elı boş eve gıtmek nasıl bı acıdır bılıyorum çok ıyı anlıyorum çok zor. Ama bu günlerde geçecek hep böyle devam etmez hayat. bızımde mutlu olacağımız günler gelecek . Sadece sabretmelıyız Allah hıcbırımıze bu acıyı bır daha yaşatmasın. Kalbımızdekı bu acıyı dındırıp bıze yenı evlatlar nasıl etsın buna ınanıyorum. Hersey düzelecek hep böyle devam etmeyecek umudumuzu yıtırmıycez

siz de olmasanız kime ne anlatılır bilmiorum.acıda da sevinçte de hep yanımdaydınız..allahım hepinizin yüzünü güldürsn inşallah..nasıl siz benle sevindiyseniz ben de sizle sevinir avunurum şimdi inşallah..benim allahtan gelene bişe dediğim yok inanın..kahrı da hoş lütfu da..ama insanlar beni yiyip bitirdi..yaşın genç yine olur..allah verdi allah aldı..gbi laflar teselli olmuyor bi başkası söyleyince..daha doğrusu hiç böle şeyler yaşamamış biri karşıma geçip de yaşın genç diyor..sen 22-23 yaşında doğurmuşsun..benm hala elim boş ve bundan sonra da ne olacağımız belli değil..ben de şükrediyorum ama böyle bi insan söyleyince inandırıcılığı kalmıyo bu lafların..birinciyi kromozom anomalisinden kaybettim..ikinciyi de suyun erken gelmesinden..bunlarla kalsa iyi demir eksikliği kan pıhtılaşması...yani düşünceğim şey bir değil..kafam allak bullak..ne diceğimi ne düşünceğimi şaşrdm..bazen dua ederken bile ne diyeceğimi bilmiyorum..allahım bana evlat ver demeye korkar oldum..hayırlısnı ver diyorum..sen kullarına zulmetmezsin diyorum ne diyeyim ki başka..üstüne burda yeni doğum yapmış garip garip hareketleri olan bi arkadaşım vardı..eşim de ona benm biraz yalnız kalmaya ihtiyacım olduğunu söylemiş benden habersz..ben üzülmeyeyim die..o da bundan dolayı bana küstü şöyle bi durumda..ne denir ki? sabır çekiyorum bol bol sabır..sabrın sonu bigün elbette selamete varır..bebeğimin ultrason fotosuna baktım az önce..o kadr güzel net duruyo ki..kolu bacağı..yüz hatları..bir de açılan kesesi..ultrasonda öylece bakakaldım kesenin açılmış yerine..neden oldu die sorgulamıyorum bile artk allahıma bıraktım herşeyi..eşimle dün evlenmişiz gbi yaşamaya karar verdm..ilk günlerimzdeki gbi gezip tozucaz..kafelerde, bowlinglerde, sinemalarda...herşeye sıfırdan başlamaya karar verdm..eşimi çok seviyorum..bi gün elbette bebeğimiz olucak inanıyorum..ama buna odaklı yaşamak yoruyor beni..bırakıp sadce eşimle mutlu olmayı denicem..o bebek olsun diye ilişkiye girmeyi haketmiycek kadr güzel bi insan..onun varlığı olmasa bebeğin de bi anlamı yok..neyin doğru olduğunu bilemiyorum ama biraz da böyle yaşamaya çalışıcam..tabi ne kadr başarılı olurum bilinmez...

durumumuz aynı bizim cnm ama benim dediğim gibi genetik düşünülmemesinin nedeni bi tane sağlıklı evladım var ondan olsa gerek.ben dr a nekadar koruncam demedim çünkü 3 4 ay geçse bile bişey olmuyo biliyorum.2 sene dimi dedim evet dedi geçti oda.bnm yengem 15 ay arayla 2 sezeryan oldu şükür çok iyi.bnm 8 ay oldu zaten yaza düşünüyorum nasipse.dr un neden kızdıgını bnde merak ettim.çünkü ben ölü diyemi bebeğim bilmiyorum bebeğimi çıkarırlarkendi sanırım çok zorlandım o karın ağrım içimi oydular sanki.buradan sizin yasadıklarınızı görerek anlamak istedim

yaa canım çok üzüldüm yorgunbulutlar Allah sabır güç versin ne diyim ya sabır Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin

ya etrafımızdaki hiç kimse bizi anlayamaz başına gelmeyen bilemezz burda paylaşıyoruz sıkıntıları 8 ay oldu ikizlerimi kaybedeli eskilerden bilen biliyo. dengesiz insanlar o kadar çok ki hayatınızda her yerde iş yerinde bugün bayanın biri hiç muhabbetim yok düzgün ne dese bana bi bakıp baştan aşağı gene mi hamilesinn?

aptal şey ya sen kimsin benim özel hayatımla ilgili böyle herkesin ortasında soruyosun göbek kaldı heralde doğumdan sonra sinir oluyorum ya bide gene mi diyo danki 10 kere hamile kamışm ya da bu konuları onla paylaşmışım falan böyle dengesizler çokk kafayı takmamak lazım hayırlısı herşeyin sabır diliyorum herkese güçç kuvvet diliyorum

Allah yar ve yardımcınız olsun dermansız dert vermesin rabbim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…