karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207

Megıgıe lütfen olumsuz düşünme pozıtıf ol mutlu ol.sureklı haraket etmeyebılır ya da hıssetmeyebılırsın bu kötü bırsey olduğu anlamına gelmez.sen en kısa zamanda doktora görün emınım hersey yolunda ve lütfen pozıtıf duşun bebegını kucağına alacağın mutlu gunlerı duşun. Her sıkıntı bır gün geçer.canını bırseyler sıktıkca hep mutlu günlerını duşun. Sıkıntılar zamanla geçer. Stres üzüntü hamılelıkte hıc ıyı degıl ben çok yapmıştım çünkü sıkıntılı günler gecırmıstım. Ama sımdı kendıme çok kızıyorum. Hersey olacağına varıyor hamılelıgının tadını çıkar. Bak bende artık senın gonderdıgın duvayı takıyorum ınsallah hayırlısıyla hamıle kalırım:))))

meggie benim bi arkadaşımınkide böyle ahreketi durdu doktor ayaklarını kaldır yat demiş telefonda ertesi gün doktora gittiki minik yaramazzzın hiç bişeyi yok.eminimki sneinkide öyle olur.neden kendini üzdün bitanem ev için bebeğini düşün dünya bizim olsa ama çocuğumuz olmasa neye yararr

meggie ev kira araba iş güç her şey olur canım..bunları düşünmeyi eşine bırakmalısın.lütfen kendini yıpratma böyle şeyler için..allahım sağlık versn gerisi olur..bebeğinin iyi olduğuna yürekten inanıyorum..lütfen üzme bizi..evham yapmadan görün yine doktoruna..bizi de haberdar et..

Haklısın canım yaşadığımız bu acı aslında bizi allaha daha çok yaklaştırıyor, daha çok dua etmemizi, daha çok iman etmemizi sağlıyor, ilk zamanlar her şerde bir hayır vardır dediler hep bana, çok kızdım bunun hayrımı olurmuş, benim küçücük bebeğim öldü dedim, ama şimdi şimdi ben de öyle düşünüyorum, allahım bu acıyı bize verdiyse bir sebebi vardır elbet, belki bizi daha büyük acılardan korudu, belki daha büyük mutluluklara vesile oldu bilemiyorum ki, her ne olursa olsun çok zor ama dayanmak ve sabretmek zorundayız, görüyorum ki sen tevekkül sahibi güçlü birisin, emin ol bunun mükafatını alacaksın...[/QUOTE]

allahım bu olanları isyana değil de sabra vesile kılsın inşallah..çıkarmamız gereken dersleri çıkarmayı nasip etsin..ne diyelim..

evet çok şükür temiz çıktı..en azından aynı kromozom anomalisini falan görmedik bebeğimde..allahım bu günleri de geçirmemizi nasip etsin..

böyle düşünmekten başka bişe yapamıyorum canım..çünkü rabbimin beni sevdiğini biliyorum ben ya buna çok inanıyorum.. o yüzden de bunun bi hayrı olduğuna da eminim..böyle düşünmek biraz olsn hafifletiyor acımı..biraz olsun huzur buluyorum..inşallah güzel olucak biliyorum..

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlarım. bugün gittim doktora iyiymiş çok şükür. çok hareketli değildi gerççi ultrasonda ama gelişimi olması gerektiği gibi. ben bu evhamlı halimle ne yapacağım bilmiyorum. dua ediyorum bol bol hepimiz Rabbime emanetiz... Rabbim bizlere eşlerimize ve dünyaya getireceğimiz, doğacak evlatlarımızaa hayırlı ömürler nasip eylesin... biz melek anneleri, acı yaşamış anneler olarak böyle hassas olmamız çok normal ama ben eminim ki diğer annelere göre daha üstünüz çünkü Rabbimiz bizleri öyle seviyormuş ki bizlerden olan evlatlarımızı cennetine melek yaptı... evlatlarımız melek oldular onlar herkesten daha mutlulular şimdi... her gece dua ediyorum hepimize sakın sizleri anmadığımı düşünmeyin... yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun...

çok şükür cnmmm.şükür namazı kılsan çok faysdasını görürsünnn.

yorgunbulutlar nasılsınnnnnnnn cnm

Canım çok sevındım ınan Allah sağlıkla tamamına erdırsın nacızane tavsıyem kendını yorma hep dınlen ve canınıda hıcbırseye sıkma. Hamılelıgının tadını çıkar

meggie canm cok sevndm cok şükür içim rahatladı.lütfen yorma kendine beden olarak da psikolojk olrak da cok etkiliyo..canım kendne bebişimize iyi bak

Annesi sürekli hareket edemez ya yorulur tabii uğurumuz bir daha stres yapma Çikolata yersen bebiş hareketlenirmiş arada ye ihmal etme şifa olsun size
dualarında unutmadığın için de Allah razı olsun canım

bişey olmayacağına inandığımı söylemiştm canım bak şükür herşey yolunda..stresten uzak dur lütfen..duaların için de allah razı olsn..bizi unutmadığına eminim çünkü ben hiç bi an hiçbirinizi unutmuorum..

çok şükür cnmmm.şükür namazı kılsan çok faysdasını görürsünnn.

yorgunbulutlar nasılsınnnnnnnn cnm

iyiyim şükr canım..daha iyiyim..pazartesi okula başlıycam daha iyi olurum inşallah..psikiyatri ilaçlarının da faydası oldu sanırım ama ilaçları bırakıp bir psikologla görüşücem inşallah..beynimin içinde dönenlerle başedemiyorum..

kimseye anlatamıyorum içimdekileri... 8.5 aylık bebegimin karnımda öldüğünü ögrendim.. normal dogum yaptım... içim o kadar acıyorki...acim bi türlü hafiflemiyor... eger dogsaydı bu benim ilk çocugum olacaktı.. bundan önce bırcok kez düşüğüm oldu... yaklaşık 2 hafta olmak üzere ama benim acim gün geçtikçe artıyor.. eşim okadar duyarsızki sanki başkasının çocugu ölmüş gibi davraniyor.. benim üzüntüme ise hiç saygısı yok... aileside aynı şekilde davraniyor.. birtek arkadaşlarım ve kendi ailem destekçim... acılarım geçermi bilmiyorum ama acim biraz hafifledikten sonra evliliğimi gözden geçirmeyi düşünüyorum... çok üzgünüm...

allah sabır versin canım belki eşin sana belli etmemeye çalışıyordur ama eminim onunda içi yanıyordur benimde bebeklerim öldüğünde eşim üzülmüyor umursamıyor sanıyordum bu yüzden bizimde aramız açılmaya başlamıştı bir gün gece uyandım eşim yanımda deildi mutfakta sigara içip ağlarken yakaladım onu önce gizlemeye çalıştı sonra dediki sen hep uyurken ben ağlıyorum yeterince üzülüyorsun bende ağlayıp sızlasam sen toparlanamazsın o an hak verdim belki oda öyledir. canım ilk bir kaç ay boğulacakmışsın gibi oluyor hep sonra yavaş yavaş alışıyorsun bu acıya bir süre sonra o kalp sızısı senin hayatının bir parçası gibi oacak o zamana kadar dua et allaha sığın..

meggie çok şükür bir şey yokmuş o kadar evham yapma sıkma uğurumuzu. evle falanda ilglenme tek işin uğurumuzu beslemek olsun öpüyorum ikinizide

yorgunbulutlar cnm medikal parktaki psikoloğu çok iyi söylüyor.ben sankodakine gitmiştim buket hanıma hiç memnun kalmadım kadına ne anlattıysam boş ver takma dedi takma demek kolay

kızlar geçen gün eşimin anneannesi bana dua ediodu yaşlı die ona çok yardım ediyorum -allahım sana bi çocuk versin bu iyilikleirnin yüzü suyu hürmetine; falan diodu bende amin diyodum.kayın validemde yanımızdaydı böyle bi sohbette bana kalırsa onunda amin inşş hayırlısıyla vesayri cümleler kurması gerekken o - amannn herşeyin hayırlısı olsun dedii çok sert bi şekilde.hep tv de hastalıklı çocukalr falan görünce benim duyacağım kadar yüksek sesle allahım ne verirsen hayırlısını verrr hayırsızsa vermeeee falan dio sonrada bana bakıo en son o tepkiyide verince onu oracıkta boğasım geldiiikaıdnın üstüne sanki kuma gelmişim gibi torun istemio gibime gelioo.siz ne düşünüosunuz bu cümleler hakkında??

kendisi yüzünden hep kötü olumsuz şeyler düşünmeye başladım bi çocuğum oluşa sanki bişeyli doğacak gibi gelio ağıma bile almak istemiyorum korkuyorummmve bu beni çok yıpratıo.kürtaj oldumda doktorum ilk 3ayda kalbi duran bebekler eğer yaşarsa sakat olurlar hastalıklı bebekler kendi kendileir imha edio die cümleler kullanmıştı.ondada bak doğsa şöyle olurmuş böle olurmuş dieee konuşuoduuu

Son düzenleme:

allahım sabırlar versn ama canım biraz zaman ver kendine..acılar kabuk bağlayacak merak etme..eşin de üzülüyordur eminim ama erkekleri anlamak mümkün değil..bi de onlar bebekten çok bizi düşünüyorlar..bana bebeği almazsak sana zarar verir dediklerinde eşim bi an duraksamadı..benm için sen önemlisin dedi..yani onlar bebeği bizim kadr düşünmüyolar. biz annneyiz ölüm döşeğinde bbile yavrumuzu düşünürüz ama onlar bilmiyor..bir bayan bebek anne rahmine düştüğü anda anneliği hissediyor biliyor ama erkekler bebek doğmadan babalık nedir evlat acısı nedir bilmiyorlar..fazla yüklenme canım eşine de kendine de..ve kaldıramıycağını düşünüyorsan bi psikolog ya da psikiyatristle görüş derim..bana faydası oldu..

yorgunbulutlar cnm medikal parktaki psikoloğu çok iyi söylüyor.ben sankodakine gitmiştim buket hanıma hiç memnun kalmadım kadına ne anlattıysam boş ver takma dedi takma demek kolay

evet ben de duymuştum medikaldekini ama ben bi sitede devlet hastanesinde bi doktora rastladım..herkes hakkında inanılmaz güzel yorumlar yapmş..ben dedim bu özel muayenehanedir ama yoo basbaya 25 aralık devlet hastanesi yazıodu..bi arayıp haftaiçi ondan randevu alıcam..ilaçların faydasını gördm aslnda ama sersem gibiyim..pazartesi okula bu şeklde başlayamam..bu yüzden içmek istemiyorum ilaçları..takma demek ne kolay insanlara doktorlara..allahım sabır versn bize..

bu arada maonyaa canım bu kayınvalideni anlayamadım ben senn..yani eskiden nasıldı bu bebek konusu daha hiç yokken..bi onu düşünmek lazım..hep mi böyleydi yoksa bebek konusundan sonra mı böyle tuhaf konuşmaya başladı? allahım yardımcın olsun.zaten birisi iyi niyetle bile bişe sölese batabiliyo insana..yaramız var çünkü..ama bile bile yapıyosa biraz az görüşsen olmaz mı canım ya? ya da benm gbi psikiyatri ilaçları iç..hiçbişeyi takmıyosun inanki..öyle donuk donuk oturuyosun..çay dökülmüş gürültü olmuş önümden hamile geçmiş...vız geliyo..

canım kayınvalidenin kasıtlı olarak yaptığını sanmıyorum bence sen üzülmeyesin diye öyle takmamazlıktan geliyordur yoksa niye istemesin ki? eğer kasıtlı olduğunu düşünüyorsan pek görüşme allah nasip eder en kısa zamanda inşallaaaah (aminnnnn)

Canım kayınvalıdenın ses tonu mımıklerıde cok onemlı tabıkı ama ben yazdıklarından aksıne senı dusundugu ıcın boyle konusuyormus gıbı anladım. Benım esım ve kendı annemde uzulmıyım dıye bana hep benzer seyler soyluyor. Baskası konu acsa kapatmak ıcın boyle kestırıyorlar. Ben bu donemlerde cok hassas oldugumuz ıcın boyle dusundugumuzuu dusunuyorum. Iyı bırsey bıle soylense yorum ıstemıyor ınsan. Ama tabıkı yıne en ıyı kendın bılırsın. Ama ben kotu nıyetle yapıyormus gıbı hıssetmedım

Emınımkı esın onunda uzuldugunu gorup daha fazla uzulme dıye boyle yapıyor. Ikınızde bırlıkte kahrolsun daha cok bırbırınızı etkıleyıp daha cok uzulursunuz. Bır kısı guclu olmak zorundakı dıgerını toparlasın. Erkekler bıze gore daha guclu bızım yanımızda sıradan bırseymıs gıbı yapıyorlar daha cok uzulmeyelım dıye.sonucta hayat devam edıyor mecbur ayakta durmak gerekıyo. Ilk zamanlar dayanılmaz olan bu acı zamanla hafıflıyo. Bunu bende yasadım herkeste soyluyo. Yenı umutlar yeserıyo. Yıne cocugun olucak ıns bu kez saglıkla kucagına alacaksın. En kısa zamanda toparlan dıye ugrasıyordur. Bende yasadım bunları cok zor ama sımdı daha ıyıyım. Ve dıyorum ıyıkı esım bana uymadı, o da benım gıbı yasasaydı acısını asla toparlanamazdık. Bana dedıkı kendıne acıma artık. Iyıkıde demıs cunku gercekten kendıme cok acıyordum ıyıce yıpranıyordum. Acı hep ıcımızde olacak ama cok daha hafıf. Ve bızım yenı umutlarla saglıklı bebeklerımızı kucagumıza alıcaz Allahımızın ıznıyle. Meleklerımızlede cennette bulusucaz zamanla hersey cok daha ıyı olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…