- Konu Sahibi mutluluk_27
-
- #2.421
Emınımkı esın onunda uzuldugunu gorup daha fazla uzulme dıye boyle yapıyor. Ikınızde bırlıkte kahrolsun daha cok bırbırınızı etkıleyıp daha cok uzulursunuz. Bır kısı guclu olmak zorundakı dıgerını toparlasın. Erkekler bıze gore daha guclu bızım yanımızda sıradan bırseymıs gıbı yapıyorlar daha cok uzulmeyelım dıye.sonucta hayat devam edıyor mecbur ayakta durmak gerekıyo. Ilk zamanlar dayanılmaz olan bu acı zamanla hafıflıyo. Bunu bende yasadım herkeste soyluyo. Yenı umutlar yeserıyo. Yıne cocugun olucak ıns bu kez saglıkla kucagına alacaksın. En kısa zamanda toparlan dıye ugrasıyordur. Bende yasadım bunları cok zor ama sımdı daha ıyıyım. Ve dıyorum ıyıkı esım bana uymadı, o da benım gıbı yasasaydı acısını asla toparlanamazdık. Bana dedıkı kendıne acıma artık. Iyıkıde demıs cunku gercekten kendıme cok acıyordum ıyıce yıpranıyordum. Acı hep ıcımızde olacak ama cok daha hafıf. Ve bızım yenı umutlarla saglıklı bebeklerımızı kucagumıza alıcaz Allahımızın ıznıyle. Meleklerımızlede cennette bulusucazzamanla hersey cok daha ıyı olacak
cnnm 16. haftada geldi suyum..evet insan ne diceğini bilemiyor gerçkten..sabır ve dua..ben hastaneden alamadım bile yavrularımı..cesaret edemedim.. daha çok üzülürüm die orda bıraktım geldim..ben nası anneyim? insan evladını bırakır mı küçücük de olsa..bıraktım işte..unutmaya çalışmayı tercih ettim..patoloji sonucunda "karın boşluğu açıldığında organlar düzenli gözlendi" diye yazmışlar...ben nasıl dayanayım bu cümleye? sabır sabır sabır...
kimseye anlatamıyorum içimdekileri... 8.5 aylık bebegimin karnımda öldüğünü ögrendim.. normal dogum yaptım... içim o kadar acıyorki...acim bi türlü hafiflemiyor... eger dogsaydı bu benim ilk çocugum olacaktı.. bundan önce bırcok kez düşüğüm oldu... yaklaşık 2 hafta olmak üzere ama benim acim gün geçtikçe artıyor.. eşim okadar duyarsızki sanki başkasının çocugu ölmüş gibi davraniyor.. benim üzüntüme ise hiç saygısı yok... aileside aynı şekilde davraniyor.. birtek arkadaşlarım ve kendi ailem destekçim... acılarım geçermi bilmiyorum ama acim biraz hafifledikten sonra evliliğimi gözden geçirmeyi düşünüyorum... çok üzgünüm...
sen git memnun kalırsan bende gideyim cnmm.kullandığın ilacın adını bana özleden yazarmısın annemde bi ilaç kullanıoda a-onla aynımı die bakıcambu arada maonyaa canım bu kayınvalideni anlayamadım ben senn..yani eskiden nasıldı bu bebek konusu daha hiç yokken..bi onu düşünmek lazım..hep mi böyleydi yoksa bebek konusundan sonra mı böyle tuhaf konuşmaya başladı? allahım yardımcın olsun.zaten birisi iyi niyetle bile bişe sölese batabiliyo insana..yaramız var çünkü..ama bile bile yapıyosa biraz az görüşsen olmaz mı canım ya? ya da benm gbi psikiyatri ilaçları iç..hiçbişeyi takmıyosun inanki..öyle donuk donuk oturuyosun..çay dökülmüş gürültü olmuş önümden hamile geçmiş...vız geliyo..
canım kayınvalidenin kasıtlı olarak yaptığını sanmıyorum bence sen üzülmeyesin diye öyle takmamazlıktan geliyordur yoksa niye istemesin ki? eğer kasıtlı olduğunu düşünüyorsan pek görüşme allah nasip eder en kısa zamanda inşallaaaah (aminnnnn)
Canım kayınvalıdenın ses tonu mımıklerıde cok onemlı tabıkı ama ben yazdıklarından aksıne senı dusundugu ıcın boyle konusuyormus gıbı anladım. Benım esım ve kendı annemde uzulmıyım dıye bana hep benzer seyler soyluyor. Baskası konu acsa kapatmak ıcın boyle kestırıyorlar. Ben bu donemlerde cok hassas oldugumuz ıcın boyle dusundugumuzuu dusunuyorum. Iyı bırsey bıle soylense yorum ıstemıyor ınsan. Ama tabıkı yıne en ıyı kendın bılırsın. Ama ben kotu nıyetle yapıyormus gıbı hıssetmedım
çok üzüldüm ya arkadaşım hiç bozma moralini nasipten öteye gidilmiyo neden ben niye ben deme isyan etme verende alanda rabbim elbet bi bildiği var. bundan sonrası için kendi sağlıgın benden ve ruh sağlıgına bak. dün ilk defa nerdeyse 9 ay geçti kaybedeli mezarlarına gittim yıkıldım ağladım sızladım topraklarına elledim kendi kendime dedim kaç kere gitmelisn ne biçim annesin sen ama gidemedim eşim götürmek istemedi daha çok etkilenecskn diye . sonunda gittim giden geri gelmiyo .... sabır gerçekten sabır ne deseler boş organları düzgündü ama başka bi problem vardı demek en önemli öğrendiğim cümle başıma gelenlerden sonra hamile birini görünce Allah tamamına erdirsinn oldu ama doğana kadar doğduktan sornada kaybetmek var nasip kader ne ise yaşanan o. Allah başka acı göstermesin
bu arada maonyaa canım bu kayınvalideni anlayamadım ben senn..yani eskiden nasıldı bu bebek konusu daha hiç yokken..bi onu düşünmek lazım..hep mi böyleydi yoksa bebek konusundan sonra mı böyle tuhaf konuşmaya başladı? allahım yardımcın olsun.zaten birisi iyi niyetle bile bişe sölese batabiliyo insana..yaramız var çünkü..ama bile bile yapıyosa biraz az görüşsen olmaz mı canım ya? ya da benm gbi psikiyatri ilaçları iç..hiçbişeyi takmıyosun inanki..öyle donuk donuk oturuyosun..çay dökülmüş gürültü olmuş önümden hamile geçmiş...vız geliyo..
merhaba yorgun bulutlar. ben sana daha öncede yazmıştım ama sanırım benim yazdığımı görmedin. senden haftalardır cevap bekledim. senden duyacağım iyi şeyler belki bana umut olur dedim. ama senin ikinci defa yaşadıklarını görünce yıkıldım. bende ilk bebeğimi 10 haftalık dr. gittiğimde ense kalınlığı 4,5 görüldü sonra ünv. hast. gönderdiler. cvs yapıldı. trizomi 18 çıktı. gebelik sonlandırıldı 12 haftada. patoloji sonucu çıktı. herşey çok kötü. bebeğin sağlam yeri yok desem yeridir. 6 ay korkudan tekrar hamile kalmaya korktum. şu an hamileyim tekrar 12 haftanın içindeyim. ama hamileliğimin başından beri doktorlar sürekli olumsuz. ilk bebeğimi duyduktan sonra çok risklisin diyolar. halbuki o zaman tekrarlama olasılığı herkesteki gibi demişlerdi. geçen hafta 2 li testimizi yaptırdık.normal bir doktorda değilde perinatologta yapılmasını istediler yaptırdık. dün sonuçlar çıktı. sonuçlar mükemmel dedi doktor. çok sevindik ama sadece yarım saat. sonra doktor aradı. dedi ki laboratuvar hesaplama yaparken trizomi olduğunu dikkate almadan sonuç çıkarmış. bunu hesaba kattığımızda risk gözüküyo. ben muayenede ve sonuçlarda risk görmüyorum ama sen dana önce bunu yaşadığın için tekrar yaşama ihtimalin yüksek. emin olmak için cvs yaptır diyolar. perinatolog ünv. hastanesindeki prof. aramış birlikte hesap yapmışlar. prof. demiş gelsin bide ben göreyim. pazartesi gidicez şimdi ve bana tekrar cvs önerecekler biliyorum. ama geçen sefer bebeğim zaten hasta olduğunu görerek cvs yaptırmıştık. ama şimdi sağlıklı gözüken bebeğe cvs yaptırıpta kaybedebilme ihtimali çok korkutuyor beni. sende ikinci bebeğinde benim gibi bu zorlukları yaşadınmı. sendende cvs istedilermi. yada 2 li testinde bunu dikkate aldılarmı. seni üzmek istemiyorum. ama beni en iyi anlayacak kişi sensin. lütfen bana bu sefer cevap yazarmısın?
merhaba yorgun bulutlar. ben sana daha öncede yazmıştım ama sanırım benim yazdığımı görmedin. senden haftalardır cevap bekledim. senden duyacağım iyi şeyler belki bana umut olur dedim. ama senin ikinci defa yaşadıklarını görünce yıkıldım. bende ilk bebeğimi 10 haftalık dr. gittiğimde ense kalınlığı 4,5 görüldü sonra ünv. hast. gönderdiler. cvs yapıldı. trizomi 18 çıktı. gebelik sonlandırıldı 12 haftada. patoloji sonucu çıktı. herşey çok kötü. bebeğin sağlam yeri yok desem yeridir. 6 ay korkudan tekrar hamile kalmaya korktum. şu an hamileyim tekrar 12 haftanın içindeyim. ama hamileliğimin başından beri doktorlar sürekli olumsuz. ilk bebeğimi duyduktan sonra çok risklisin diyolar. halbuki o zaman tekrarlama olasılığı herkesteki gibi demişlerdi. geçen hafta 2 li testimizi yaptırdık.normal bir doktorda değilde perinatologta yapılmasını istediler yaptırdık. dün sonuçlar çıktı. sonuçlar mükemmel dedi doktor. çok sevindik ama sadece yarım saat. sonra doktor aradı. dedi ki laboratuvar hesaplama yaparken trizomi olduğunu dikkate almadan sonuç çıkarmış. bunu hesaba kattığımızda risk gözüküyo. ben muayenede ve sonuçlarda risk görmüyorum ama sen dana önce bunu yaşadığın için tekrar yaşama ihtimalin yüksek. emin olmak için cvs yaptır diyolar. perinatolog ünv. hastanesindeki prof. aramış birlikte hesap yapmışlar. prof. demiş gelsin bide ben göreyim. pazartesi gidicez şimdi ve bana tekrar cvs önerecekler biliyorum. ama geçen sefer bebeğim zaten hasta olduğunu görerek cvs yaptırmıştık. ama şimdi sağlıklı gözüken bebeğe cvs yaptırıpta kaybedebilme ihtimali çok korkutuyor beni. sende ikinci bebeğinde benim gibi bu zorlukları yaşadınmı. sendende cvs istedilermi. yada 2 li testinde bunu dikkate aldılarmı. seni üzmek istemiyorum. ama beni en iyi anlayacak kişi sensin. lütfen bana bu sefer cevap yazarmısın?
duygularını cok merak edyorm canm meleklerinin mezarına gitmşssn anlatırmısın..nerdeyse aynı şeyleri yaşamışız..bende 27 haftalık İkizlermi kaybettm kasım ayında normal dogum yaptrdlr ilk canlarımdı ama olmadı işte nasip kısmet..hiç bşy cıkmadı sonuc olarak gebelgm cok iyi gdyodu..pıhtılşma fln hc bşy yok..mezarlarına cok gtmek istyrm ama gidemedm..bi kere yarı yoldan döndüm aglaya sızlaya..cok gtmek istyrm eşim izin vermyo.acımız hiç bi zaman hafiflemyorda mezarlarını görüp sarıldıktan sonra nasl duygulr içindesn merak ettm..bi rahatlık mı geldi yoksa daha mı kötü oldn..neler hissdysn..
evet seni çok iyi anlıyorum emin ol..ben de 10.haftada öğrendim ama 20.haftaya kadr bekledim karnıma ölmesini üstelik..çok özür dilerim önceden nerden yazdın bilmiyorum ama görsem mutlaka cevaplardım canım..evet aynı şeyleri yaşamışız..doktorum bana da ikinci kez hamile kaldığımda cvs yapılsın demişti daha ortada bebek bile yokken..benm de ikili testim temiz çıkmıştı..ama yine de cvs öneriyolar..ben yaptrmadım..bebeğim iyiydi çünkü senn de dediğin gbi neden düşük riskini göze alacaktım ki..yaptrmadım sonuç olarak..bebeğimi ikinci kez kaybetmemin trizomiyle alakası yok dediler canım için rahat olsun..ben bu sitede trizomi 18 den sonra ikinci bebeğini sapasağlam doğuran arkadaşlar gördüm..bu benim kısmetimmiş..sen içini ferah tut..bişey olmycak allahın izniyle..ki bebeğimin patoloji sonuçlarında da bişe çıkmamıştı..doktor bebekte bi problem yokmuş deyince sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim ama rabbimin bi bildiği vardr dedim..korkma sen..dua et allahın izniyle hiçbişe olycak bebeğine..
çok sağol inan içime su serptin biraz. inan bana 2 gündür uyku girmiyo gözüme. doktorlar psikolojimizi hiç düşünmüyolar bunları söylerken. bizde eşimle cvs yaptırmama kararı verdik şimdilik. zamana bırakmak istiyoruz. Allaha sığınıyoruz. zaten eninde sonunda onun dediği oluyo. bizim trizomi hikayemizin olması hayatımız boyunca hep karşımıza çıkacak. bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekecek. senin içinde dua ediyorum. herşeyi zamana bırak sende, akışına bırakmak lazım bazen. herkesin sınavı farklı bizimde sınavımız böyleymiş. umarım yaşadıklarımızın sonunda güzel günlerimiz yakındır.
uzun zamandır bebeğimin ultrason kağıdına bakmak istiyorum fakat elim gitmiyo bi türlü..bugün bir arkadaşımın hamile haberini aldım dolaylı yoldan ve hiç bu kadar etkilenebilceğimi düşünmemiştim..duyduğumdan beri kendime engel olamadan ağlıyorum..o kadar kilo verdim,adetlerim düzene girdi,yumurtlamayı kolaylaştırıcı ilaçlar içiyorum ama hala hamile kalamadım..5 ay geçti üzerinden bebeğimi kaybedeli..bide kürtaj sonrası hemen hamile kalırsın derlerdi..nerde hani??bu nasıl bir sınav bir türlü geçemiyorum..isyan etmek istemiyorum ama çok şey mi istiyorum ki?anne olmak bu kadar zor olmamalı dimi
dediğin gbi zaten rabbimin dediği oluyor nihayetinde..o yüzden düşünmekten delirmek yerine biraz akışına bırakmak iyidir..rabbim sizin yüzünüzü güldürsn de inşallah ben de senden umut bulurum ne diyim..allahım sabrın sonunu elbette selamet edicektr...
superisi canım...çok zor evet..ama bak ben hamile kaldım yine 5.aya girerken kaybettim...onca emek yine gitti..kahroldum..belki olmamasında da vardr bi hayır canım benim..sen ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama ben 2 yıllık evliyim..arkadaşlarım bebeklerini büyüttüler die düşündükçe içim içimi yiyor..ben de artk yeni evlenmiş gbi davranmaya karar verdm..rabbim verirse olur vermezse olmuyor canım ben denedim gördüm..başımıza ne gelirse gelsin rabbimin takdiridir ve bu takdir eminim ki bizim için en hayrlısıdır..çünkü allah kullarına karşı annenin yavrusuna olduğundan daha merhametlidir..allah kullarına zulmetmez..
doğru söylüyosun canım bende diyorum herşeyde bir hayır vardır..vakti zamanını bekliyo gelmek için diye ama bazen sabrım kalmıyo..ben 5 yıllık evliyim canım ve artık herkesin bebek sorularından bıktım..herkese hesap vermek zorundaymışım gibi soruyolar işte..etrafımda benden sonra evlenen herkesin çocuğu var dediğin gibi..gördükçe kahroluyorum benim neyim eksik diye..senin yaşadıkların benimkinden bin kat daha zor tahmin ediyorum 2. kere aynı acıyı yaşamak çok çok kötü..ama takdir ediyorum seni güçlü dimdik ayaktasın..aslında en doğrusunu yapıyosun oturup dert yansak üzülsek sürekli kendimize yapıcaz başkasına değil..artık yepyeni bir sayfa açıyosun hayatında..daha 2 yıllık evliymişsin ama o 2 yılın içine neler sığdırmışsın..allahım bizim için hayırlısını biliyodur sabredip beklemekten ve dua etmekten başka çaremiz yok..en kısa zamanda hayırlı haberler veririz inşallah canım..
Buraya üçlü testimin sonucunu yazcaktm ama kısmet deglms..sevincm yine kursagmda kaldi.yine bebegimn cinsiyetını ögrenemedm.yine tek bi tulum bile alamadm.yine isım düşûnmeye firsatm olmadi.yine ilk tekmeleri hissedemedm.yine erteledm hayallerimi.yine rabbimden sabir diledm.yine kaybettm melegimi kızlar yine ayni hastanenin aynı odasnda dogurdm minicik bedenini..ve yine orda birakp kucagm bos döndm eve.yine insanlarn boş tesellileri.yine kaygilar.yine üstüme gelen duvarlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?