karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207
bende 13 haftalık bebeğimi 3 hafta önce kaybettim,kalbi durdu sebepsiz.Kelimeler kifayetsiz.Allah sabır ve kuvvet versin ,başka ne denebilirki.

allahım yardımcın olsun evet başka denecek bişe yok maalesef..ben bu acıyı iki kez yaşadım 8 ay arayla..ikisinde de olur böyle şeyler dediler..allahım sabrını da veriyor herlde yksa yürek dayanmaz..allahım hepimizn yardımcısı olsun...

günaydın yazamıyorum çok sık kızlar. günüm gecikti test yaptım silik çıktı. dün kan testi yaptırdım 246 çıktı beta hcg. bugün 5.gün adetimin gecikmesi doktora gitmedim henüz inanın korkuyorum gitmeye temmuzda kaybetmiştim. korku sevinç biraz ne biliyim çok karışık duygular ne yapacağımı şaşırdım alttan bakar diye gitmeyim hemen dedim bilmiyorum kötü mü ediyorum şu an. bu hafta izin aldım zaten yarın memlekete gidicm yakın zatende 5 gün orda olucam gelince gidiyim doktoruma diyorum hayırlısı bakalım ya nasip sevinemiyorum bile korku çekingenlik ne biliyim

hayırlı olsun cnm hamilesinnnnn.zaten doktorlar 10günün geçince gel diolarrr.kendine çok dikkat ettttt.

hayırlı olsun cnm hamilesinnnnn.zaten doktorlar 10günün geçince gel diolarrr.kendine çok dikkat ettttt.

saol canım teşekkür ederim rabbim isteyen herkese nasip etsin inşşş. darısı tüm arkadaşlarımın başına. bakalım hayırlısı haftaya cumaya dönmüş olucam o zaman gidicm doktoruma kısmetse bi aksilik olmazsa inşş..

cannm bnmm cok sevindm..korkma cnm iyi düşünmeye calış..inan bende sen gbiym..doktora gitmeye korkuyorm..hayırlısı olsun cnm..rabbim inşallah saglıklı bi şekilde kucagımza almayı nasip eder yavrularımızı...benim küçügüm 7+4 haftalık..ilk gebeligm sorunsuzduda.bunda biraz sorun cıktı..bilmiyorum başına gelen varmı kese arkasında kanama varmş..en önemliside tiroidlerm hiç calışmıyomş kontrol altında olacakmşım levotiron kullanıyrm ne olcak blmyorm..tsh hormonum düşmezse ya düşük yaparmışım yada cocugm sakat olurmş yüzüme aynen böle söyledler cok üzgünmm..senin adına cokkk sevndm cnm

allahım hayırla sağlıkla nasip etsin inşallah canım çok sevindim..insan korkuyor evet ama bol dua et..rabbim yardımcın olsun..sen iyi ol ki bebeğin de iyi olsun..

canım kontrol altında olursan bişi olmaz inşallahh..doktorlar neler söylemiyo ki insanın yüzüne.biz dayanıklı olmak zorundayız..öyle koyverme kendini..rabbim ol dedikten sonra olmayan bişe var mı?inşallah sağlıkla alırsn kucağına

Allah korusun canım yaa... Allah esirgesin bebeğini... benm oldu kanama alanı 8-9 haftalıkken kesenin yanında vardı kanama alanı ama bende hiç kanama gelmedi çamaşırıma fln. doktorum çarşıya bile çıkmıcaksın hiç yürümüceksin dedi. hep arabayla gidip geldim gerekmedikçe dışarı hiç çıkmadım hiç iş yapmadım yemek bile... 3 hafta sonra geçti kayboldu risk kalktı. sen moralini yüksek tut ve elinden geldiğince uzan dinlen. tsh hormonunu da kontrol altına alırlar üzülme tamam mı senin ihtiyacın olan en önemli şey moral motivasyon...

cnmm çok sevindim :) Allah tamamına erdirsin inşallah.. sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.. isteyen herkese Rabbim nasip eylesin evlat sahibi oalmayı inşallah canım arkadaşlarım benim...

günaydın yorgunbulutlar... iyiyim canım şimdilik bir yaramazlık yok inşallah olmazda... şunu öğrendimki hamilelikte asla stres sıkıntı ve üzüntü yaşamamak lazımmış. şimdilik kafama hiç bir şey takmıyorum. Rabbim hepimize evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip eylesin canım benim... inanın olun ki her gece ama her gece dualar ediyorum... internette tanıştığım yazıştığım tüm arkadaşlarıma evlat sahibi olmayı nasip eyle Allahım diyorum... dün eşim istanbuldan dönerken feribotta iki kadının konuşmasına şahit olmuş. kadınlardan biri hamile imiş 23 yaşlarında ilk hamileliğiymiş 7 aylık falanmış bir de yanında yoğun bakım hemşiresi oturuyormuş kızın. konuşuyorlarmış hamile olan diyomuş ki ben günde bir paket sigara içiyorum. hemşire de sen napıyosun yazık bebeğe ben neler gördüm böyle sigara içersen bebeğin ciğerleri gelişmez yaşayamaz demiş. kız da amannn ben bırakamam sigarayı napayım demiş... kızın annesi de yanındaymış o da destekliyomuş kızı bırakamaz içsin falan diyomuş... nasıl insanlar var... bizlerse bebeişlerimizin üstüne titriyoruz yediğimiz herşey içtiğimiz herşeye hareketlerimize... çoğu sevdiğim şeyden onun için vazgeçtim eminim buradaki herkes de aynı şeyi yapar... kader kısmet işte...

ben de kaybettim meleğimi... hiç aklıma gelmemişti böyle bir ihtimal... desteğinize, tecrübelerinize ihtiyacım var... ne zaman geçecek ne zaman normale döneceğim bilemiyorum... geçtiğimiz perşembe aldılar bebeğimi... ilk kontrolümde 6+3 haftalıktı, kesesini kendisini ve kalp atışlarını duyduk, dünyalar bizim oldu... iki hafta sonra gelişimini takip için yeniden gidicektik ama geçtimiz çarşamba kahverengi bi akıntı geldi dr a gittik ve bu kez dünya başımıza yıkıldı... çok zormuş Allah ım kimseye yaşatmasın...
kürtajdan sonra bu 3. günüm çok şükür kanamam olmadı gerçi iyi birşey mi onu da bilmiyorum... ara ara sancılar oluyor kasıklarımda sanki bebeğim benimleymiş gibi oluyor o zaman... bunun haricinde iyiyim elhamdülüllah... Allah ım kimseye yaşatmasın hiç bir acıya benzemiyormuş kendimi hiç bu kadar çaresiz hissettmemiştim...

geçmiş olsun allah sabırlar versin..ben ilk bebeğimi 20.haftada ikinci bebeğimi 16.haftada kaybettim canım..her zaman ya 9 ay taşıyıp da ölenler ne yapsın die düşündüm..beterin beteri var deyip daha kötülerini düşünüp şükretmekten başka yolu yok bu çaresizliği gidermenin..rabbine sığın bol bol dua et allahım hayırlı zamanda elbet verecektir...

çok sevindim iyi olmanıza..takma da zaten bişeyi..en azından bu 9 ay boyunca takma..sonra bol bol takarsın :) dua ettiğine eminim canım çünkü ben de ediyordum burdaki herkse..ben hamile kaldım nasılsa diyemiyor insan çünkü birbirimizi ancak biz anlarız..dualarınla dualarımızla inşallah bizlerde feraha çıkarız bigün inanıyorum..allahım ona ömür verdiyse inan hiçbişe etkilemiyor..belki de öyle takmayanların işleri daha yolunda gidiyor canım..biz de sakına sakına gözümüze çöp batırıyoruz sanırım..allah hayrlısını versn..

canım ilgin için çok teşekkür ederim...inşaallah hepimize hayırlı zamanlarda hayırlısıyla birlikte nasip etsin ve tamamına erdirsin inşaallah... Allah ım senin de acılarını unuttursun inşaallah canım hepimizinkini güzelliklerle unuttursun inşaallah

çok sevindim allah tamamına erdirsin darısı tüm isteyenlerin başına

çok geçmiş olsun allah sabır versin haklısın insan bebeğine böyle bir şeyi yakıştıramıyor işte ama ilahi takdir allah bebeklerimizi bize cennette şefaatçi kılsın

cnm gercekten cok cok zor 3. kez yasadim bu duyguyu her seferinde basa dondum Allahim buyuk olacak elbet bir gun
bnmde kasiklarim agriyor bugun 11 gun oldu kurtaj olali 5 gun normal kanamam oldu ondan sonra damla damla geldi 3 gundur falan da sariya döndü lekelenme yarin drum var patolojiden sonuclar temiz cikti simdi kana baktiricam bakalim insALlah birsey cikmaz
Allahim derdini veriyor sabrini bile veriyor ben korunmiycam ilk adetten sonra salacam cayira kan tahliline gore

Son düzenleme:

gurbetgüzeli geçmiş olsn canım..sen ne kadrlık hamileydin? ben de 2. kez kaybettim bebeğimi..benm de patoloji tem,z çıktı..pıhtılaşma var bende ama onla alakası yok dediler..bugün 28. gün..adetim de geliyor sanırım dedim sevindim sabah ama 3-4 damla dışında bişe yok..korkuyorum ya..kürtajda da zorladılardı biraz..müdahele ederken, kendi aralarında yapışıklık olur öyle falan diye konuşuyolardı zaten..içim içimi yiyo valla..allahım hepimizin yardımcısı olsun..ben de tam tersi düşünmüyorum bi süre..3 ay zaten koruncaz..ondan sonra da bikaç ay daha beklemeyi düşünüyorum..sabır allahım sabır ne diyelim..

merhaba sende mi hamilesin ? teşekkür ederim amin saolasın. henüz doktora gitmedim şehir dışındayım çünkü cuma gidecem kısmetse. ben kaç senedir levetron kullanıyorum zaten çalışmıyomuş tiroit hormonum düşük tehlikesi falan diyolar tabi ama ilaçları düzenli kullanırsan bişey olmaz inşşş . benimde yüksektü değerlerim şimdi normal sayılır ama en ideali 2.5 sanırım değerin endokrin uzmanına gidecem bende bi kadın doğumcuma gideyim bakacaz sonra hayırlısı bakalım..

kızlar kaç gündür yazamadım çok teşekkür ederim ayrı ayrı hepinize Allah razı olsun. darısı başınıza sizlerinde inşşş...
ben henüz doktora gidemedim kalp atışlarını duymadan ve doktorumdan iyi bişeyler duymadan rahat edemicem gerçi duysamda ilk yaşadıklarımdan sonra insan bi tedirginlik içinde oluyo.. Allah herkesin gönlüne göre versinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…