- Konu Sahibi mutluluk_27
-
- #2.461
cnm gercekten cok cok zor 3. kez yasadim bu duyguyu her seferinde basa dondum Allahim buyuk olacak elbet bir gun
bnmde kasiklarim agriyor bugun 11 gun oldu kurtaj olali 5 gun normal kanamam oldu ondan sonra damla damla geldi 3 gundur falan da sariya döndü lekelenme yarin drum var patolojiden sonuclar temiz cikti simdi kana baktiricam bakalim insALlah birsey cikmaz
Allahim derdini veriyor sabrini bile veriyor ben korunmiycam ilk adetten sonra salacam cayira kan tahliline gore
26 haftalık ikizlermi kaybedeli 5 bucuk ay oldu.korunmayı bıraktıgım ay hamile kaldım çok şükür..rabbim nasip etti hayırlısını versin inşallah hepimize..şimdi 8 haftalık bebişim..vee Allahın izniyle büyük gün geldi pazar günü UMRE ye gidiyorum rabbim izin verirse..hamile olarak o güzel yerleri gezmek cok iyi gelecek.canlarım kader arkadaşlarım hepinize dua edicem orda dualar kabul olurmuş bide hamilenin de duası kabul olur derler ya..bol bol dua edicem saglıklı hayırlı evlat isticem hepimiz için..biraz bulantım halsizligm var ama rabbim hayırlısıyla güç kuvvet vericek ibadetlerimi yapabilicm inşallah..bu ara yogunum yazamam diye erken yazim dedim..hakkınızı helal edin dertleştk o kadar..görüşmek üzere hayırlısıyla dualarımdasınız....
geçmiş olsun allah sabırlar versin..ben ilk bebeğimi 20.haftada ikinci bebeğimi 16.haftada kaybettim canım..her zaman ya 9 ay taşıyıp da ölenler ne yapsın die düşündüm..beterin beteri var deyip daha kötülerini düşünüp şükretmekten başka yolu yok bu çaresizliği gidermenin..rabbine sığın bol bol dua et allahım hayırlı zamanda elbet verecektir...
çok geçmiş olsun allah sabır versin haklısın insan bebeğine böyle bir şeyi yakıştıramıyor işte ama ilahi takdir allah bebeklerimizi bize cennette şefaatçi kılsın
cnm gercekten cok cok zor 3. kez yasadim bu duyguyu her seferinde basa dondum Allahim buyuk olacak elbet bir gun
bnmde kasiklarim agriyor bugun 11 gun oldu kurtaj olali 5 gun normal kanamam oldu ondan sonra damla damla geldi 3 gundur falan da sariya döndü lekelenme yarin drum var patolojiden sonuclar temiz cikti simdi kana baktiricam bakalim insALlah birsey cikmaz
Allahim derdini veriyor sabrini bile veriyor ben korunmiycam ilk adetten sonra salacam cayira kan tahliline gore
fatmacım hem üzüldüm hem de çok sevindim senin adına, benibilmiyorsundur çünkü yeni katıldım aranıza maalesef,,, bir hafta oldu ben kaybedeli... nolur bizler için de dua et Allah ın bizlere de tamamına eren gebelikler nasip etsin,, hepsini de hayırlısıyla birlikte sağlıklı aklı başında bütün uzuvları yerli yerinde hayırlı ve salih nasip etsin inşaallah...o mübarek yerde hem de hamileyken duaların kabul edilir inşaallah yüce yaradan tarafından...Allah ibadetini şimdiden kabul etsin inşaallah
doğru söylüyorsun canım ama insanız işte... Allah ım güzel haberlerle unuttursun inşaallah hepimize...
amin yaprakcım amin. inşaallah bize de hayırlı ve tamamına eren güzel sonuçlanan gebelikler nasip etsin Allah ım. mutluluklarımız tam olsun inşaallah
canım canım çok üzüldüm.. Allah ım yaşatmasın aynı şeyi bir daha inşaallah... sonuçların güzel çıkmasına inan çok sevindim... pıhtılaşma sorunu falan mı var acaba baktırmışsındır mutlaka ama. ben sanırım beklicem üç ayı iyice düzelsin ne var ne yoksa iyileşsin diye düşünüyorum... ben de patoloji roporunu buğün aldım çok şükür temiz dedi dr um. sadece üç ay korun yeter dedi çok şükür çok korkuyordum bir yıl der diye... yalnız raporda yazan şeyler kafamı karıştırdı yazıyım istiyorum bir bilgin varsa ya da bilgisi olan varsa ve cevaplarsa çok sevinirim. raporun sonunda
gönderilen materyalden hazırlanan kesitlerin histopatolojik incelenmesinde kan fibrin kitlecikleri yanı sıra ileri derecede iltihaplı ve nekrotik desidual dokular arasında nekrobiyotik değişiklikler gösteren koryon villusları dikkati çekmiştir açıklaması yapılmış,
tanıda : dejenere, nekrotik ve iltihaplı plasental dokular yazıyordu çok endişelendim bunu okuyunca acaba iltihap falan mı var diye.. dr temiz diyince çıktıktan sonra okumak aklıma geldi raporu. diğğer taraftan herhangi bir şey olsa mutlaka tedavi önerirdi diyorum çünkü dikkatli bir dr dr um ama yine insan korkuyor... ilk reglinden sonra kontrole gel dedi.. inşaallah her şey ama her şey normaldir...
canım çok geçmiş olsun Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın isteyen herkese evladını kucağına almayı nasip etsin inşallah... benimde geçen yıl bebeğimin 14 haftalık iken kalbi durmuş ve ben gittiğimde 15.haftamdaydım. benim de patoloji sonucum da yaygın ödem, gibi dejenerasyon gbi kelimeler vardı ama bunlar aslında Rabbimiz meleklerimizin ruhunu aldıktan sonra onların ufacık bedenlerinin bozulmaya başlamasından kaynaklanıyormuş. yani oraya kan akışı olmadığı için meleklerimiz öldüğü için vücut atmaya çalışıyor ve bozulmalara uğruyor. bana doktorum kafatası kemikleri bile birbirine geçmiş dedi öleli olmuş baya bozulmuş demişti... çok kötü günlerdi birdaha yaşatmasın Rabbim inşallah... senin meleğin de öleli uzun süre geçmişse ondan öyle sonuçlar çıkmıştır. doktorun sonucunda önemli bir şey okusaydı eminim temiz demezdi sana... umarım hayırlı zamanda tekrar hamile kalır kucağına alıp büyütebilrsin canım... Rabbim hepimize nasip etsin inşallah...
Allah razı olsun canım... amin amin... ilk gidişimizde kesesini kendisini ve kalp atışını duymuştuk 6+3 günlüktü... iki hafta sonra tekrar gidicektik... ama ilk gittiğimizden tam bir hafta sonra kahverengi bi leke geldi dr gittik apar topar ve o zaman öğrendik hala 6+3 günlük görünüyordu demekki ilk görüşümüz son görüşümüz olmuş. eşim hiç göremedi bile çünkü alttan bakmıştı drbir hafta benle kalmış bebeğim... dün araştırdım biraz netten çok net olmamakla birlikte senin dediklerinle örtüşüyor canım... biraz daha rahatladı içim... dr um da titz bir dr bir tehlike görseydi müdahale ederdi gibime geeliyor ama insan yine de korkuyor... bir daha yaşamak istemiyorum o yüzden önceden alınması gereken bir önlem varsa alınsın istiyorum... ilk hamileliğimdi..
amin canım amin Allah ım hayırlı ve tez zamanda nasip etsin bu kez tamamına erdirsin, sevincimizi mutluluğumuzu tam yaşatsın yarım bırakmasın inşaallah..
hayırlı olsun yeniden hamilesin maaşaallah... sen ne kadar korundun dr bana 3 ay korun dedi iki adet geçsin üstünden dedi... hemen oldu korunmayı bırakınca... Allah hayırlısıyla birlikte tamamına erdirsin inşaallah... sağ salim kucağına almak nasip olsun inşaallah can-ı gönülden diliyorum
canım ben 7.ayımda hamile kalabildim 3 ay sonra bırakmıştım korunmayı aslında ama hemen olmadı.benimde ilk hamileliğim idi ben çok araştırdım hafif kan pıhtılaşmasına eğilim çıktı bende ve iğne kullanmaya başladım hamile kalınca... ayy insan korkmaz mı hala çok korkuyorum öyle pimpirikli öyle endişeliyim ki... Rabbime emanet yavrularımız inşallah... amin canım Allah hayırlısıyla sonuna kadar götürmeyi nasip etsin tüm melek annelerine her gece dua ediyorum bir daha yaşamayalım o acıyı... kimse yaşamasın herkes sağlıkla alsın evladını kucağına inşallah... çok kötü çok zor bi acı imiş...
yanlış anlamadım değil mi? sen şimdi hamile misin? çok sevindim... yanlış anladıysam lütfen kusura bakma... sürekli kan değerlerine baktır canım özellikle B12,folat ve demir...
selam kızlar inş herşey yoluna girer .bugün gidicem doktora ilk bende bat'a göre 6 haftalık olması gerek sanırım alttan bakmak isterse diye çekiniyorum biraz çok garip hisler içindeym mutlu olamıyorum korkuyorum erken mi gidiyorum bilmiyorum hayırlısı bakalım
yok canım ben daha yeni oldum kürtaj dün tam bir hafta oldu... üç ay korunma süresi verdi dr. estağfurullah... dr a folik asti kullanmaya devam ediyim mi diye sormayı unuttum sen kullanmışmıydın kürtajdan hemen sonra... bir de pıhtılaşmanın olup olmadığı nasıl anlaşılıyor.gönderilen patoloji sonucundan belli oluyor mu yoksa ayrı bi kan testi mi yaptırılması gerekiyor bilgilendirirsen sevinirim canım.hamileyken yaptırdığımda saydığın değerler iyiydi normaldi yani..
inşaallah canım inşaallah... bilmiyorum belki de çoktan çıkmışsındır ama korkmana gerek yok bendede ilk alttan baktı üstten görünmeyince 6 haftalıktı benim de (benim bata göre 8 haftalık olması gerekiyordu ama 6+3 günlük olduğu ortaya çıkmıştı) gitmediysen henüz okursun inşaallah acı falan olmuyor telaş etme canım. inşaallah güzel haberler alırsın. bize de yaz olur mu sonucu...
inşaallah canım inşaallah... bilmiyorum belki de çoktan çıkmışsındır ama korkmana gerek yok bendede ilk alttan baktı üstten görünmeyince 6 haftalıktı benim de (benim bata göre 8 haftalık olması gerekiyordu ama 6+3 günlük olduğu ortaya çıkmıştı) gitmediysen henüz okursun inşaallah acı falan olmuyor telaş etme canım. inşaallah güzel haberler alırsın. bize de yaz olur mu sonucu...
canım yaa kusura bakma yanlış anlamışım. sen doktor 3 ay korun dedi benim hemen oldu yazınca korunma süren bitti hamile kaldın sandım... kusura bakma nolur... sana özelde yazdım. korunmadan sonra bebiş istiyosan folik asidi iç canım onun bi zararı yok..
çok sağol canım inş..merhaba gittim bat'a göre 6 haftalık. karnımdan baktı ve keseyi gördü çok şükür 10 gün sonra kalp atışını duyak için gideceğiz kısmetse inşş.. hayırlısı bakalım inş sorunusuz bi dönem geçiririm . doktorum eskiden bildiği için beni ikiz değildir inş dedi önceki kaybım yani ilk gebeğimde ikizdi 25 haftalıkken kalpleri durdu nasip olmadı.. beta hcg değerine göre büyük bi ihtimal tekil gebeliik dedi ama kalp atımını duyunca emin olucaz dedi.. Allah tamamına erdirir inş bu sefer. Allah herkesin gönlüne göre nasip etsinn
hopefor çok geçmiş olsun yeni gördüm senin hikayeni. Allah tez zamanda nasip etsinn inşş çok yenii bi kayıp ve erken dönem kaybı seninki Allah hayırlısını nasip etsinn
Merhaba arkadaşlar. Bebeğini kaybeden herkese geçmişler olsun. İnşallah sağlıklı bebeklerimize kavuşur bu acıyı unuturuz hayırlı bir şekilde. Bebeğine kavuşmuş arkadaşlarımıza da hayırlı sağlıklı ömürler diliyorum.
Geçen hafta bende kalp atışı durduğu için 18 haftalık bebeğimi suni sancı ile doğurdum sonrasında da kürtaj oldum içerde parça kaldığı için. Bebeğimi görmek istemedim dayamazdım sanırım. Büyük hayallerle çıktığım hamilelik yolculuğum kürtaj masasında sonlandı hiç aklıma gelmemişti böyle bir son ama elden birşey gelmiyor. Psikolojik olarak çok kötüyüm ama güçlü durmaya çalışıyorum buda beni daha fazla yoruyor. Genetik incelemeye gitti bebeğimizden alınan parça, sonuçlar inşallah temiz çıkar. Yani bebeğimizin ölüm nedenini bilmiyoruz. Aklımda hep bu soru.
Ben hamile kalmadan önce protrombin zamanı ve ınr diye testler yaptırmıştım. Acaba pıhtılaşma testi denilen bu mu oluyor bilenler yardımcı olursa sevinirim. Birçok arkadaşımız pıhtılaşma nedeniyle kaybetmiş bebeklerini, bildiklerinize ihtiyacım var. Gittiğim doktorlar hep çok yoğun oluyor bir türlü istediğim ilgiyi göremiyorum tatmin edici cevaplar bulamıyorum. Genetik incelemeden sonucumuz geldiğinde özel bir doktora gideceğim tek umudum o artık.
İçimi döktüm azda olsa, bizi birbirimizden başka anlayacak yoktur sanırım çünkü çevremden söylenen teselli sözleri bile yaramı kanatıyor. Hayırlısı ile bu günleri atlatırız inşallah.
Selam güzel anneler,dua toğindekilere toplu mesajdır...Kızlar Nisan yağmurlarının faziletlerini duymuşsunuzdur...Toplama günleri Hicri Takvime göre hesaplanıyor...Hicri takvime göre Rumi Nisan ayının 7'sinden ay sonuna kadardır...Ben sizler için hesapladım...Yazacağım tarihler kullandığımız miladi takvime göre...Bugünden itibaren başlayıp 13 Mayıs'a kadar(13 Mayısta dahil) toplamaya başlayabilirsiniz.... 20 Nisan- 13 Mayıs arası toplama günleri...Hikmete bakın ki tamda Efendimiz(s.a.v)'in doğum gününde başlıyor :) Ben tüm detaylarını yazıcam size,sormak istediğiniz özel bişey olursa aklınıza takılan mesaj atarsınız kızlar...Sizleri Allah için seviyorum,şuanda Ezan-ı Muhammedi okunuyor,Şafi olan Rabbim maddi-manevi şifalar ihsan eylesin hepimize
..........................
Peygamberimiz (s.a.v)’den rivayet olundu ki:
‘’Cebrail a.s Bana öyle bir ilaç öğretti ki, (o ilaç sayesinde,insanların) doktorların ilaçlarına hiç ihtiyacı kalmaz..’’
Eshab-ı Kiram : (o ilaçtan) Bize de haber ver,Ya Rasulullah dediler,Rasulullah (s.a.v):
‘’Nisan yağmurunu alınız (toplayınız).O’na;70 defa Fatiha-i şerife,70 defa İhlâs-ı şerif,70 defa Felak suresini,70 defa Nâs suresini,70 defa Tesbih duasını ((Sübhanallahi vel-hamdü
Lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vâllahü ekber ve lâ havle velâ
kuvvete illâ billâhil-aliyyıl-azîm )) okuyunuz.Sonra, 7 gün devamlı olarak sabah akşam birer bardak içiniz.Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk’a yemin ederim ki,Cebrâil Bana dedi ki ; Bu sudan içen kimsenin,cesedinden,damarından,sinirinden,etlerind en,o kimseye ağrı,acı veren rahatsızlığını Cenâb-u Hakk giderir ve o kimseye sıhhat ve afiyet verir.’’
Yine başka bir Hadis-i Şerif’te :
‘’Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk’a yemin ederim ki,çocuğu olmayan bir erkek,bu sudan hanımına içirirse,Allahü Teala’nın izni ile hanımı hamile kalır.Hanımının başı ağrıyan bir erkek bu sudan,hanımına içirirse,bu su,ona (sıhhati için) yeterlidir.İçen kimsenin balgamını keser.Rüzgar ona zarar vermez,çirkin haller kendisine isabet etmez.Bel ağrısından,karın ağrısından,şikayeti kalmaz.Alaca hastalığından korkmaz.Göğüs ağrısı çekmez.Kalbine gelen vesvese (evhâm) ,gönlünden çıkar gider.Kendini çok beğenmek,hased,kibir,düşmanlık,gıybet ve koğuculuk (gibi manevi hastalıklar dahil), dünyada yaşayan her fani (geçici) olanlar için Allahü Teala’nın izni ile fayda vericidir..’’
Tefsir-i Kebir ( Kur’an-ı Kerim Tefsiri) ‘den naklolundu..
canım Allah razı olsun senden... nasıl güzel bir yürege sahipsin... kardeşimde benim için toplamış ben bilmiyordum daha doğrusu duymuştum ama yağmurlar acılı dönemime denk geldi ama dediğin tarihten önce toplamış yani 3-4 gün öncesine ait... olmuyor mu şimdi onlar senin verdiğin tarihe göre???
Selam güzel anneler,dua toğindekilere toplu mesajdır...Kızlar Nisan yağmurlarının faziletlerini duymuşsunuzdur...Toplama günleri Hicri Takvime göre hesaplanıyor...Hicri takvime göre Rumi Nisan ayının 7'sinden ay sonuna kadardır...Ben sizler için hesapladım...Yazacağım tarihler kullandığımız miladi takvime göre...Bugünden itibaren başlayıp 13 Mayıs'a kadar(13 Mayısta dahil) toplamaya başlayabilirsiniz.... 20 Nisan- 13 Mayıs arası toplama günleri...Hikmete bakın ki tamda Efendimiz(s.a.v)'in doğum gününde başlıyor :) Ben tüm detaylarını yazıcam size,sormak istediğiniz özel bişey olursa aklınıza takılan mesaj atarsınız kızlar...Sizleri Allah için seviyorum,şuanda Ezan-ı Muhammedi okunuyor,Şafi olan Rabbim maddi-manevi şifalar ihsan eylesin hepimize
..........................
Peygamberimiz (s.a.v)den rivayet olundu ki:
Cebrail a.s Bana öyle bir ilaç öğretti ki, (o ilaç sayesinde,insanların) doktorların ilaçlarına hiç ihtiyacı kalmaz..
Eshab-ı Kiram : (o ilaçtan) Bize de haber ver,Ya Rasulullah dediler,Rasulullah (s.a.v):
Nisan yağmurunu alınız (toplayınız).Ona;70 defa Fatiha-i şerife,70 defa İhlâs-ı şerif,70 defa Felak suresini,70 defa Nâs suresini,70 defa Tesbih duasını ((Sübhanallahi vel-hamdü
Lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vâllahü ekber ve lâ havle velâ
kuvvete illâ billâhil-aliyyıl-azîm )) okuyunuz.Sonra, 7 gün devamlı olarak sabah akşam birer bardak içiniz.Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakka yemin ederim ki,Cebrâil Bana dedi ki ; Bu sudan içen kimsenin,cesedinden,damarından,sinirinden,etlerind en,o kimseye ağrı,acı veren rahatsızlığını Cenâb-u Hakk giderir ve o kimseye sıhhat ve afiyet verir.
Yine başka bir Hadis-i Şerifte :
Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakka yemin ederim ki,çocuğu olmayan bir erkek,bu sudan hanımına içirirse,Allahü Tealanın izni ile hanımı hamile kalır.Hanımının başı ağrıyan bir erkek bu sudan,hanımına içirirse,bu su,ona (sıhhati için) yeterlidir.İçen kimsenin balgamını keser.Rüzgar ona zarar vermez,çirkin haller kendisine isabet etmez.Bel ağrısından,karın ağrısından,şikayeti kalmaz.Alaca hastalığından korkmaz.Göğüs ağrısı çekmez.Kalbine gelen vesvese (evhâm) ,gönlünden çıkar gider.Kendini çok beğenmek,hased,kibir,düşmanlık,gıybet ve koğuculuk (gibi manevi hastalıklar dahil), dünyada yaşayan her fani (geçici) olanlar için Allahü Tealanın izni ile fayda vericidir..
Tefsir-i Kebir ( Kuran-ı Kerim Tefsiri) den naklolundu..
estağfurullah canım... şimdi antibiyotik içiyorum o bitsin başlayım olmazsa.. çok sağol canım ilgin için Allah razı olsun dediğin yeri de okuyacağım...
oh maaşallah inşaallah dediğin gibi sorunsuz bir hamilelik geçirirsin ve bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşaallah..
sağol canım amin amin inşaallah bu kez senin de dediğin gibi tamamına erdirsin ve sağlıklı aklı başında hayırlı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?