karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207
sonunda bugün normalden 2 gün önce adet oldum arkadaşlar.geriye umudu kalan tek MUTLULUK kaldı sanırım.canım naptın test falan yapmadın mı? adetin gelmemiştr umarım senn de..üstüne dün ve bugün ardarda iki arkadaşımın hamilelik habeini aldım yine..onlar içn seviniyorum fakat her haberle daha da kabuğuma çekiliyorum sanki.daha bi kopuyorum normal hayattan.aklıma daha çok takıyorum..bi de öğretmenm ben..öğrencilerime faydam günden güne azalıyor gbi hissediyorum.derse giresim bile olmuyor çoğu zamn.benm olayım farklı çünkü ne bilim ya.çocuklar koşup oynadıkça dua ediyorum allahım bana da nasip et die.işin kötüsü ben köyde öğretmenlik yapıorum burdaki kadınlar ne doktor görüyor ne ultrason ne ilaç ne bişi..maşallah hepsinin dörder dörder çocuğu var.hayrt ediyorum ve 3-4 çocuğu olanlar benm yaşımda hep allahım vernce veriyor işte kısmetten öte yol gitmez der annem hep...

Canım benim Rabbim hakkımızda ne hayırlıysa onu nasip etsin ben kızımı kaybettikten sonra kendime gelememiştim ama bugün şunu çok iyi anladım ki önce sağlık kendimizi yiyip bitirdikten sonra çocuk olmuş ne fayda ben şimdi bel fıtığından yatıyorum yemek yerken ve lavabo dışında kalkmak yasak yarım bir insansın adeta namazı bile oturarak kılıyorum kendimi yıprattım neye yaradı önce Rabbim eşlerimize ve bizlere sağlık versin sonra da hayırlı evlatlar nasip etsin ne olur kendi sağlığınızı da düşünün

canım çok doğru söylüyorsn da işte insanız..yani ben kendime inan çok ayar çekmeye çalışıyorum.hıçkırıklarla ağlarken de allahım çok şükür diye diye ağlarım inan.sonra kendime hemen çekidüzen veririm iyi olcak güzel olcak böyle ağlayıp sızlanmanın anlamı yok deyi toplarım kendimi yoksa insan dipsiz kuyuya düşüyor sanki.ama yine dağılmış buluyorm kendimi...elde değil ama bak adet oldum.çok üzüldüm ama bi yandan da şükrediyorum adet olabildiğime.ama takmamaya gayret edicem önümüzdeki aylarda.allahım verdikten sonra yok yumurtlamaymış yok hesaplamaymış yok gün aşırı ilişkiymiş..allahın dediği olur..allah sabredenlerle beraberdir.herkesin bebeği yanında ama sabrettiğimiz sürece bizm yanımızda rabbimiz var.öbür dünyada da meleklerimiz inşallah...

[TABLE="class: cms_table_cms_table"]
[TR]
[TD]isim[/TD]
[TD]bebeğini kaybettiği hafta[/TD]
[TD]bebeğini kaybetme sebebi[/TD]
[TD]bebeğine sahip olduğu yol[/TD]
[TD]beklenmeyen adet tarihi[/TD]
[TD]sonuç[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]mutluluk_27[/TD]
[TD]25+0[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][URL="http://www.kadinlarkulubu.com/bahceci-grup-f1063/"]tüp bebek[/URL][/TD]
[TD]28.11.2012[/TD]
[TD]beklemede[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]cnnm[/TD]
[TD]25+0[/TD]
[TD]kan tranfizyonu[/TD]
[TD]doğal yolla ikiz[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]beklemede[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]meggie129[/TD]
[TD]14+0[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]doğal yolla[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]beklemede[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]minenisa[/TD]
[TD]27+0[/TD]
[TD]pıhtılaşma[/TD]
[TD]doğal yolla[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]beklemede[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]yaprk[/TD]
[TD]21+3[/TD]
[TD]dekolman plesanta[/TD]
[TD]doğal yolla ikiz[/TD]
[TD]30.12.2012[/TD]
[TD]beklemede[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]asaletlim[/TD]
[TD]28+0[/TD]
[TD]plesantada pıhtılaşma[/TD]
[TD]doğal yolla[/TD]
[TD]24.12.2012[/TD]
[TD]beklemede[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]EMA[/TD]
[TD]24+0[/TD]
[TD]erken doğum[/TD]
[TD]doğal yolla[/TD]
[TD]04.12.2012[/TD]
[TD]beklemede[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]yorgunbulutlar[/TD]
[TD]20+0[/TD]
[TD]trizomi 18[/TD]
[TD]doğal yolla[/TD]
[TD]23.12.2012[/TD]
[TD]beklemede[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Son düzenleme:
canım arkadaşlarım merhabalar bugün adet günüm ama doğum öncesi adetlerim düzenli değildi pkos vardı bende bilmiyorum gerçek adet günü mü evde 2 kez idrar testi yaptım negatif çıktı akalım hayırlısı bir gelişme olursa paylaşacağım ilk yer burası.

emacım çok geçmiş olsun canım benim rabbim şifa versin inşllah bu liste hepimize uğur getirir hayırlısıyla bebişlerimizin haberlerini ekleriz bir de onlar için tablo yaparız umudm bu inanıyorum bir eyler olacak...kendine dikkat et bu arada ..

yorgunbulutlar canım benim senin yazdıklarını okuyunca film şeridi gibi canlandı her şey gözümün önünde yaşadıklarımız hissettiklerimiz karşılaştıklarımız o kadar ortak ki inşallah bebişlerimizde ortak olacak mutluluk haberleri vereceğiz birbirimize..

meggie o nasıl söz tabi ki kızmadım çok iyi yapmışsın canım ben beklemedeyim bakalım hYIRLISI MEVLADAN...

yaprk dalgın olman normal canım kendini üzme her şey yolna girecek inşallah...

cnnm tuanamasal ema yorgunbulutlar yaprk meggie minenisa asaletlim ve sayamadığım daha nic canlrım inşallah her şey güel olacak mevlam verecek yeter k hep istediğim söylediğim hayırlısı ve sağlıklısı olsun..oO ol deyince oluverir ya her şey inşallah en yakın zamanda bizler için de bebişlerimize ol deyivermiştir rabbim hepimiz duamdasınız öpüyorum allah'a emanet olun...

ne demiş ti HZ. ALİ
"ALLAH KABUL ETMEYECEĞİ DİLEĞE DUA ETTİRMEZMİŞ."

ve ne demişti rabbim bizlere
"ALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR."
hepinizi çok seviyorum...

Son düzenleme:
cnm öncelikle geçmiş olsun hepimize.sonucları aldım yazmıssın ben bı haftadır falan takıp edmıyrum.daha önce yazdım sanırım patolojı sonucum cıktı dıye..temız cıktı cok şükür ama bısey merak ettım bazı arkadaslar burda sebepler yazmıs acaba bu sebepleri nasıl ögrendınız.bende mesela kan pıhtılasması var mı yok mu nasıl ögrenırım.test mutalaka yaptırcm ama patolojıden sızın anlattıgınız gıbı detaylı cıkmıo demı.siz özel olarak yaptrdınız sanırım.

Amin canım benim iyi ki böyle bir konu açıp bizleri topladın burda Allah razı olsun gönlüne göre versin inş

canım evet bunlar özel testler özzel hastanelerde veya tıp fak.de falan yaptırılıyor devlet yaparsa testi ücretsiz fakat en az 2 düşüğün olması gerekiyor özelde ise parasını vererek yaptırabiliyosun hemen... ben yaptırdım hafif pıhtıya eğilim çıktı... ama bir sürü testi var bunu araştıran faktör V,antitrombin,faktör V leiden,mthfr,lupus testleri... falan filan birsürü canım yaa... bebeğim patalojiye gitti benim sadece yapısal incelemişlerdi genetiğe bakmamışlar yani eli var ayağı var falan filan yapısal bozukluk yok yani temiz dendi... ölüm sebebini bildirmediler ki ben de bu testleri yaptırdım ama bunlarda da düşüğe neden olabilecek bir sonuç çıkmadı hafif bir eğilim varmış ama yinde hamileliğim boyunca iğne vurulucam hergün karından. bebeği koruma amaçlı dedi doktorum bana veya ona zararı olmazmış sadece koruma amaçlı dedi. çünkü düşüğü olan kadının diğer bebeğinde de düşük olasılığı biraz artarmış hiç düşük yapmamış kadına göre. oyüzden dozajını doktorum belirleyecek tabi inşallah hamile kalabilirsem :) yardımcı olabildiysem birazcık ne mutlu canım...

Canım ben smear testini bebek için yaptırmadım Smear testi rahim ağzını (serviks) değerlendirmek ve hem enfeksiyonlar hem de kanser- kanser öncüsü durumlar açısından kontrol etmek için yapılan özel bir rahim ağzı tarama testi bu. Her kadının yılda muhakkak 1 defa yaptırması lazımmış.İyi bir doktora gidip test yaptır inş kan pıhtılaşması için.Bu arada burda kan pıhtılaşması için test yaptıran ark var onlar daha iyi biliyordur konuyu ben yaptırmadım çünkü Rabbim hepimize şifa versin inş

kan pıhtılaşması sonucum çıktı kızlar.herkesten 3 4 tüp kan almışlar benden tek tüp kan aldılar acaba yanlışmı yaptılar kaç dr ye sordum doğru dedi hepsi.ama kk daki kızlarda tek tüple olmaz diolar.sonuçlarımı yazayım bileniniz varsa açıklama getirirse sevinirim.

materyal: tam kan
kullanılan method: rt-pcr
faktör v mutasyonu: mutasyon saptanmamıştır
prothrombin g20210a mutasyonu:mutasyon saptanmamıştır
faktör xııı v34l mutasyonu: mutasyon saptanmamıştır
mtfrh a1298c mutasyonu: mutasyon saptanmamıştır
mtfrh c677t mutasyonu : mutasyon saptanmamıştır
pal-1 4g/5g mutasyonu: 4g/5g

canım senin bu yaptırdığın genetik olarak incelenmesi ama en önemlisi de bu zaten bence... başka testler de var antitrombin, lupus testleri, faktör V (leiden değil senin yaptırdığın leiden), proten s, protein c, homosistein falan bikaç test daha var bunlarda genetik incelenmiyo sadece değerlere bakılıyo. ama senin yaptırdığın en önemlisi bu testler içinde bence tabi sen doktoruna danış yine de... mesela protein s ve c yi yaptır istersen o baya bi belirleyici oluyomuş pıhtı olayında. ama sende mutasyon hiç çıkmamış ne güzel sende pıhtı sorunu yok gibi. ben ne var ne yok tüm testleri yaptırdım protein s yüksek çıktı, antikardiyolupus orta düşük çıktı mtfrh a1298c ve pal-1 4g/5g de de mutasyon çıktı... sonuç: hafif derecede pıhtıya eğilim var ama düşüğe sebep olacak düzeyde değilmiş...

kızlarr adet oldum dedim ama adetim çok aşırı yoğun ve ağrılı geçiyor.sol kasığıma ara ara sancılar giriyor.yani kendimi normal adetten farklı hissediyorum bi şeklde.ben de tekrar test yaptm düşük falan mı yapıyorum acaba ya? yine silik çıktı ve eşim bile gördü çizgiyi.bin defa sordum evet görüyorum dedi ya.ne bilim bin tane şey duyuyoruz boş gebelik dış gebelik mol gebelik kimyasal gebelik...allahım aklıma bin tane şey geliyor.özellkle de dış gebelikten acayip tırsıyorum..bi fikri olan var mı randevu aldım zatn 2.30 a ama çok tedirginim ya

Canım bir fikrim yok ama doktordan sonra hemen yaz durumunu merak ettim Rabbim bütün kötülüklerden korusun inş.iyi haberlerle gel

inş iyi haberlerle dönersin bi sıkıntı çıkmaz hayırlısı olsn cnm stres yapma hiç stresde bizi kötü etkiliyo bedenen ... testler bazen yanlış ya da bozuk olabiliyo son kullanma tarihi falan geçmişse .. kesin sonuç kan testi

bende onlara baktırıymı yoksa gerek yokmu

Kızlar Merhaba,

Yukardaki mesajı Ağustos ayının ortalarında yazmışım heralde, Şimdi tesadüfen bir arkadaş beğenmiş ve ben bu topiği hatırlayıverdim birden:)

Kızlar güldüğüme bakmayın, bu olayın üstünden 2.5 ay geçti ve ben ekim ayında tekrar hamile kaldım. Korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalmıştım... Endişeliydim korkuyordum falan ama umutluydumda... B-HCG düzenli olarak arttı, kese göründü, kanama yok vs herşey yolunda derken ben bi gün kendimi çok kötü hissettim, dedim dr gidicem iyi hissetmiyorum, dr gittik evet gerçekten doğru hissetmiştim 7 haftalık olmuştuk ama hala sadece kese gözüküyordu üstelik nerdeyse ilk gördüğümüz günkü büyüklükte... Anlayacağınız Boş Gebelik( Yine kürtaj oldum. İlki 1 Ağustosta 11 haftalıkken, ikincisi 20 Kasımda 7 haftalıkken((

Şimdi yorgun ve mutsuzum... Önümüzdeki ay yani ilk adetten sonra bu durum 2. düşük olduğu için araştırılacak artık... Korkuyorum... Ama hayırlısı olsun da ben bu bebek olayını her zamankinden daha çok istemeye başladım... Önümüzdeki süreci merak ediyorum ve bir daha ne zaman başlayabilicem merak ediyorum

Off ağlattınız beni...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…