- Konu Sahibi mutluluk_27
-
sonunda bugün normalden 2 gün önce adet oldum arkadaşlar.geriye umudu kalan tek MUTLULUK kaldı sanırım.canım naptın test falan yapmadın mı? adetin gelmemiştr umarım senn de..üstüne dün ve bugün ardarda iki arkadaşımın hamilelik habeini aldım yine..onlar içn seviniyorum fakat her haberle daha da kabuğuma çekiliyorum sanki.daha bi kopuyorum normal hayattan.aklıma daha çok takıyorum..bi de öğretmenm ben..öğrencilerime faydam günden güne azalıyor gbi hissediyorum.derse giresim bile olmuyor çoğu zamn.benm olayım farklı çünküne bilim ya.çocuklar koşup oynadıkça dua ediyorum allahım bana da nasip et die.işin kötüsü ben köyde öğretmenlik yapıorum burdaki kadınlar ne doktor görüyor ne ultrason ne ilaç ne bişi..maşallah hepsinin dörder dörder çocuğu var.hayrt ediyorum ve 3-4 çocuğu olanlar benm yaşımda hep allahım vernce veriyor işte kısmetten öte yol gitmez der annem hep...
Canım benim Rabbim hakkımızda ne hayırlıysa onu nasip etsin ben kızımı kaybettikten sonra kendime gelememiştim ama bugün şunu çok iyi anladım ki önce sağlık kendimizi yiyip bitirdikten sonra çocuk olmuş ne fayda ben şimdi bel fıtığından yatıyorum yemek yerken ve lavabo dışında kalkmak yasak yarım bir insansın adeta namazı bile oturarak kılıyorum kendimi yıprattım neye yaradı önce Rabbim eşlerimize ve bizlere sağlık versin sonra da hayırlı evlatlar nasip etsin ne olur kendi sağlığınızı da düşünün
cnm öncelikle geçmiş olsun hepimize.sonucları aldım yazmıssın ben bı haftadır falan takıp edmıyrum.daha önce yazdım sanırım patolojı sonucum cıktı dıye..temız cıktı cok şükür ama bısey merak ettım bazı arkadaslar burda sebepler yazmıs acaba bu sebepleri nasıl ögrendınız.bende mesela kan pıhtılasması var mı yok mu nasıl ögrenırım.test mutalaka yaptırcm ama patolojıden sızın anlattıgınız gıbı detaylı cıkmıo demı.siz özel olarak yaptrdınız sanırım.Canım ben smear sonucunu aldığım gün doktor artık bebek düşünebilirsiniz demişti ama ben kızıma evlendikten 1 yıl sonra hamile kalmıştım yine uzun sürecek diye korkuyorum ama nasip kısmet artık Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah
canım sana da çok geçmiş olsn kusuruma bakma dalgınım halaallahım şifanı versn inşllh önce sonra da bebişini..
canım arkadaşlarım merhabalar bugün adet günüm ama doğum öncesi adetlerim düzenli değildi pkos vardı bende bilmiyorum gerçek adet günü mü evde 2 kez idrar testi yaptım negatif çıktı akalım hayırlısı bir gelişme olursa paylaşacağım ilk yer burası.
emacım çok geçmiş olsun canım benim rabbim şifa versin inşllah bu liste hepimize uğur getirir hayırlısıyla bebişlerimizin haberlerini ekleriz bir de onlar için tablo yaparız umudm bu inanıyorum bir eyler olacak...kendine dikkat et bu arada ..
yorgunbulutlar canım benim senin yazdıklarını okuyunca film şeridi gibi canlandı her şey gözümün önünde yaşadıklarımız hissettiklerimiz karşılaştıklarımız o kadar ortak ki inşallah bebişlerimizde ortak olacak mutluluk haberleri vereceğiz birbirimize..
meggie o nasıl söz tabi ki kızmadım çok iyi yapmışsın canım ben beklemedeyim bakalım hYIRLISI MEVLADAN...
yaprk dalgın olman normal canım kendini üzme her şey yolna girecek inşallah...
cnnm tuanamasal ema yorgunbulutlar yaprk meggie minenisa asaletlim ve sayamadığım daha nic canlrım inşallah her şey güel olacak mevlam verecek yeter k hep istediğim söylediğim hayırlısı ve sağlıklısı olsun..oO ol deyince oluverir ya her şey inşallah en yakın zamanda bizler için de bebişlerimize ol deyivermiştir rabbim hepimiz duamdasınız öpüyorum allah'a emanet olun...
ne demiş ti HZ. ALİ
"ALLAH KABUL ETMEYECEĞİ DİLEĞE DUA ETTİRMEZMİŞ."
ve ne demişti rabbim bizlere
"ALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR."
hepinizi çok seviyorum...
cnm öncelikle geçmiş olsun hepimize.sonucları aldım yazmıssın ben bı haftadır falan takıp edmıyrum.daha önce yazdım sanırım patolojı sonucum cıktı dıye..temız cıktı cok şükür ama bısey merak ettım bazı arkadaslar burda sebepler yazmıs acaba bu sebepleri nasıl ögrendınız.bende mesela kan pıhtılasması var mı yok mu nasıl ögrenırım.test mutalaka yaptırcm ama patolojıden sızın anlattıgınız gıbı detaylı cıkmıo demı.siz özel olarak yaptrdınız sanırım.
cnm öncelikle geçmiş olsun hepimize.sonucları aldım yazmıssın ben bı haftadır falan takıp edmıyrum.daha önce yazdım sanırım patolojı sonucum cıktı dıye..temız cıktı cok şükür ama bısey merak ettım bazı arkadaslar burda sebepler yazmıs acaba bu sebepleri nasıl ögrendınız.bende mesela kan pıhtılasması var mı yok mu nasıl ögrenırım.test mutalaka yaptırcm ama patolojıden sızın anlattıgınız gıbı detaylı cıkmıo demı.siz özel olarak yaptrdınız sanırım.
kan pıhtılaşması sonucum çıktı kızlar.herkesten 3 4 tüp kan almışlar benden tek tüp kan aldılar acaba yanlışmı yaptılar kaç dr ye sordum doğru dedi hepsi.ama kk daki kızlarda tek tüple olmaz diolar.sonuçlarımı yazayım bileniniz varsa açıklama getirirse sevinirim.
materyal: tam kan
kullanılan method: rt-pcr
faktör v mutasyonu: mutasyon saptanmamıştır
prothrombin g20210a mutasyonu:mutasyon saptanmamıştır
faktör xııı v34l mutasyonu: mutasyon saptanmamıştır
mtfrh a1298c mutasyonu: mutasyon saptanmamıştır
mtfrh c677t mutasyonu : mutasyon saptanmamıştır
pal-1 4g/5g mutasyonu: 4g/5g
kızlarr adet oldum dedim ama adetim çok aşırı yoğun ve ağrılı geçiyor.sol kasığıma ara ara sancılar giriyor.yani kendimi normal adetten farklı hissediyorum bi şeklde.ben de tekrar test yaptm düşük falan mı yapıyorum acaba ya? yine silik çıktı ve eşim bile gördü çizgiyi.bin defa sordum evet görüyorum dedi ya.ne bilim bin tane şey duyuyoruz boş gebelik dış gebelik mol gebelik kimyasal gebelik...allahım aklıma bin tane şey geliyor.özellkle de dış gebelikten acayip tırsıyorum..bi fikri olan var mı randevu aldım zatn 2.30 a ama çok tedirginim ya
kızlarr adet oldum dedim ama adetim çok aşırı yoğun ve ağrılı geçiyor.sol kasığıma ara ara sancılar giriyor.yani kendimi normal adetten farklı hissediyorum bi şeklde.ben de tekrar test yaptm düşük falan mı yapıyorum acaba ya? yine silik çıktı ve eşim bile gördü çizgiyi.bin defa sordum evet görüyorum dedi ya.ne bilim bin tane şey duyuyoruz boş gebelik dış gebelik mol gebelik kimyasal gebelik...allahım aklıma bin tane şey geliyor.özellkle de dış gebelikten acayip tırsıyorum..bi fikri olan var mı randevu aldım zatn 2.30 a ama çok tedirginim ya
canım senin bu yaptırdığın genetik olarak incelenmesi ama en önemlisi de bu zaten bence... başka testler de var antitrombin, lupus testleri, faktör V (leiden değil senin yaptırdığın leiden), proten s, protein c, homosistein falan bikaç test daha var bunlarda genetik incelenmiyo sadece değerlere bakılıyo. ama senin yaptırdığın en önemlisi bu testler içinde bence tabi sen doktoruna danış yine de... mesela protein s ve c yi yaptır istersen o baya bi belirleyici oluyomuş pıhtı olayında. ama sende mutasyon hiç çıkmamış ne güzel sende pıhtı sorunu yok gibi. ben ne var ne yok tüm testleri yaptırdım protein s yüksek çıktı, antikardiyolupus orta düşük çıktı mtfrh a1298c ve pal-1 4g/5g de de mutasyon çıktı... sonuç: hafif derecede pıhtıya eğilim var ama düşüğe sebep olacak düzeyde değilmiş...
bende onlara baktırıymı yoksa gerek yokmu
Merhaba Kızlar,
Ne çok çekmişsiniz siz böyle ya( Allah yardımcınız olsun...
Benimde 2 ay önce kalp atışlarının durması nedeniyle 3 aylık gebeliğim sonlandı( Zaten onun 15 gün öncesi rahatsızlanmış aşırı kanama yaşamış ve 5 gün hastanede yatmıştım. Hastaneden çıkarken iyiydik, 10 günde evde yattım. Kontrole giderken 15 gündür ilk defa yataktan kalktığım için kendimi kötü bakımsız hissediyordum, eşime dedimki saçma gelecek ama eğer bebeğim hala sağlıklıysa annesini böyle saç baş dağınık, bakımsız görmesin... Ağır hareketlerle kalktım, hazırlandım, biraz makyaj yaptım, iyi gelmişti.
Sevgili Dr'umuz bizi herzamanki enerjisi, sempatikliği ve ilgisi ile karşıladı. Ultrason için odaya geçtik, hazırlanırken dr'uma ben kötü bişey duymaya hazır değilim noolur bana kötü bişey söylemeyin dedim( (Sanki içime doğmuş gibi) Ama ultrasonu yerleştirir yerleştirmez eşim anında anladı zaten, şaka gibi kalbi durmuştu.
Aslında şimdi alışsamda ondan sonraki süreç ne gözümün önünden gidiyor ne de aklımdan çıkıyor. Kürtaj öncesi yatış işlemleri yapıldı. Öğlendi gittiğimizde akşam kürtaja alacaktı. Nasıl bir ağlama krizi, nasıl bir üşüme nöbeti geçirdim tahmin edersiniz. Bağıra bağıra 3 saat kadar ağladım ve artık takatim kalmamıştı ne ağlamaya ne konuşmaya... Ailemle ve yakın çevremle aynı çevrede yaşamadığımız için yanımda kimsem yoktu. Bu süreçte sadece eşim hep yanımdaydı ve birde dr'um. Bu durumlarda drun çok önemli olduğunu iyi anladım. Krizi iyi yönetmesi, sana gereken ilgiyi alakayı göstermesi. benim jinekologum olduğu kadar bu süreçte psikologumda oldu, tatmin olduk açıkcası...
Ben ilk zamanlar keşke 4-5 haftalıkken olsaydı bukadar üzülmezdim diye ağlayıp durdum. Ama sonra iyi ki daha ilerki aylarda olmadı diye şükretmeye başladım. Hayatta her zaman şükredecek şeyimiz var ne mutlu aslında. Ama o üzüntüyle onları pek idrak edemiyorsun maalesef. O yüzden sizlere daha çok geçmiş olsun, dayanmanız eminim daha zor oluyordur.
Şuan 2. adetimi görmeye başladım. İlki 36 gün sonra olmuştu ve baya yoğun geçmişti. 2. si 29. günde oldu normal seyrinde. 2 kere adet gör sonra hemen başla demişti dr'umuz. Korkuyorum ama çok istiyorum. Kürtajdan sonra ilk kontrolde parça yok herşey normal demişti. 25 gün sonra akıntım çoktu tekrar gittim ve ovül kapsül verdi vajinit olmuşum. Ondan sonra akıntı azaldı, bende bir daha gitmedim. Sizce tekrar denemeden önce kontrole gitmeye gerek varmı? Benim pek gidesim yok aslında, çünkü hastaneye gidince moralim bozuluyor, çünkü heryer hamileBide çok evhamlanıp kendimi daha fazla kurcalatmak istemiyorum, ne dersiniz?
kışımı bahara döndürecektin güzel oğlum,içimin en acıyan yanı oldun şimdi oysa,yüreğime bu kış daha çok kar yağacak gönül dağım ayaza çekilmiş olacak..
biliyor musun oğlum bu siteye ilk girdiğim de sana hamile kaldığımı öğrenmiştim ve paylaşmak için gelmiştim.ismimi de mutluluk vermiştim.çünkü sen benim mutluluğumdun beklediğim özlediğim istediğim...istedim Rabbim verdi kulunu incitmek istemedi gönlünün huzurunu bozmak istemedi yıkılmasını için için yanmasını istemedi...tam 6 ay geçirdik birlikte biraz gecikmişti gelişin kıymetliydin o nedenle.oturmam kalkmam yatmam yemem içmem eğilmem kalkmam nasıl da değişivermişti seninle, yok yok hayatta öyle yapamam onu yiyemem bunu giyemem derken her şey seninle sil baştan oluvermişti.ben annendim ama hep senin istediğin gibi yaşamaya devam etmiştim.yararlı şeyler yemiştim ,kalın giysiler giyinmiştim,hiç karnımın üstüne yatmadım biliyor musun,ya seni sıkıştırsaydım ya rahatsız etseydim incinirdin değil mi kuzum seni hiç incitmedim ki ben hep sevdim Rabbimin armağanıydın en güzel dualarla besledim her gün...
sonra bir eylül sabahı veda edeceğini bilemedim...ben seni aylarca içimde dağ gibi hasretimle büyütürken sen benim için Cennette bekleyecekmişsin çok özlediğim yüzünü orda gösterecekmisin bilemedim ki...duydum ki ibraim peygamberimizle sare annemiz büyüteceklermiş seni onlar bakacaklarmış ben onlar gibi bakamazdım değil mi yavrum,ama her şeyden çok severdim kokunu her gün içime çekmek için sabahı beklerdim ağlayacaksın hasta olacaksın diye kirpiğimi kirpiğime değirmezdim ok oluverirdi gözümde.seni yine seviyorum güzel oğlum benim cennette bana sevgiyle özlemle baktığını biliyorum..hani ben olmadan cennete girmek istemeyecekmişsin yaa içimm nasıl dayansın buna ...gönlüm sel olup akıvermez mi kara kışta...
geldim mezarına toprağına el değdiğimde bile sıcacıktı biliyordum senin yüreğinin sıcaklığıydı o benim de gönlümden akıvermişti orda yine birleşmiştik biliyorum...seni her gün yine yeniden ısrarla özlüyorum...Rabbim verdi seni emanet olarak geri alma zamanı kısa sürdü anlayamadım ama verdi yaa yine verecek biliyorum ben ona inandım, her anına her gününe şükrettim ve sabrettim çünkü ben unutmadım
"HAMD ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAHA'(c.c.) DIR" ve "ALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?