karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207
sınav işte.allahım sınavı geçenlerden eylesin..
kızlar ben çıkıyorum artk...allahım güzel sabahlara uyandırsın hepinizi..kendinize iyi bakın..iyi geceler..

mutluluk en son umudum sendin canım bu kadar üzme kendini bak en azından kist yokmuş bu ay hepimizinki olur inşallah
yorgunbulutlar canım bende hergün doğum ve hamilelik haberleri alıyorum allah bağışlasın onlara diyecek başka söz yok umudumuz aralık ayı

ahh emacım benim bebeklerim tek kese ikizdiler bir gün ultrasona girdiğimizde resmen kavga ediyorlardı hatta doktorum yandınız bunlar hep kavga edecek demişti en son yani öldükleri zamanki görüntüleride birbirlerinin üstünde uyumuştu yavrularım o görüntüyü ömrüm boyunca unutmayacam

Ohh bende ağladım az önce ne ala( Zaten bu yıl temmuz ortasından beri ağlıyorum, bi gülmedi gitti yüzüm... Az önce bi arkadaşım aradı hamileyim dedi, müjde verdi, sana da dua ediyorum Allah sanada versin dedi, İyi bi temennide bulundu sonuçta ama bana çok dokundu, kendimi acınacak biri gibi hissettim, 2 bebeğide taşıyamayan aciz biri gibi, üstelik ne kadar bekleyeceğiz, ne olacağımız belli olmadan... Hiç beklemek istemiyorum ama beklemeliyim biliyorum...Keşke arada 2.si hiç olmasaydı belki daha umutlu olacaktım, bilemiyorum, üzülüyorum, üzülüyorum, üzülüyorum....

amin canım inşallah en kısa zamanda bu dediklerini yaşarsın..senin daha zor olmustr 20 hafta sebep ne dendi peki.çokk üzüldüm yaa yazdıkların beni çook duygulandırdı inşallah sende en kısa zamanda o minik tekmelrden yersin ve inşallah hepimiz en kısa zamanda hamile kalıp miniklerimizi kucagımza almak nasıp olsun en saglıklı sekılde.

canım öyle deme ya allah öncelikle sabır versin ama bi bakrsın allah cccokk tatlı bebekler nasip eder..inşallh allah biran önce meleklerini göndersin

sevgili arkadaşlar...
bebeklerimizi içimizde gördüğümüz günler kalp atışlarını duyduğumuz günler... çok ama çok güzel günlerdi mucize gibiydi değil mi içimizde bizden bir can bizim parçamız ve yaşıyor inanın o muayene günlerini iple çekiyordum okadar çok özlüyordum ki onu keşke hep görsem diyodum... o oson muayene günü ise aklımdan hiç çıkmıyor... eşime telefonun kamerasını veeriyordum monitörü çek diye doktor bi saniye bi saniye dedi durdum bebeğin kalp atışlarını alamıyorum dedi bebek de 15 haftalık görünmüyor dedi... ben de bir şokkk nasıl... ölmüş mü... doktor malesef evet dedi... monitördeki bebeğime baktım baktım baktım... imkansız geliyodu nasıl ölür nasılll... inanamadık belki de doktorun ultraonu bozuk belki de kalp atışını duyamadı... küçücük bir umut... eşimle aşağıda renkli ultraosona gittik ordaki radyolog da doğruladı vücudundaki damarlardan kan akışı geçse kırmızı olurmuş bana birsürü bişeler anlattı ağlamak istiyorum ağlayamıyorum... bir sürü açıdan 3 büyutlu gösterdi içimde son görüşümdü... 14 haftalık iken ölmüş meğerse hiç ama hiç anlamadım hareketlerini hissetmiyordum ki daha... sonra görmek istedim onu kürtajdan sonra. olmaz dediler ama tutturdum dayanamadılar hani öncü salçalarının plastik kabı vardır yaa ona koymuşlar kabın içinde bir sıvı vardı sıvının içinde de incir büyüklüğnde bir kese... kesesi bile bozulmamış yırtılmamış kesenin içindeydi ama ben göremedim kese beyazdı ama çok hafif şeffaftı da ama seçemedim belki de Rabbim görmemi istemedi ısrarla bakmama rağmen göremedim oysa eşim hemen görmüş başı kolları gövdesi bacakları... ama ben göremedim... patolojiden 14 haftalık erkek bebek yazısı geldi ve yapısal hiç bir ölüm sebebi bulamamışlar...offf Allahım ne günlerdi... Rabbim kimseye yaşatmasın... hepimizi bu acı sınavdan metanetle kurtarsın inşallah hepimizin bebekleri olur kızlar anne oluruz...

Bunlar unutulacak gibi değil ve yaşamayanda bilemiyor... Üzüntümüzün hafifleyeceği tek gün bebeğimizin doğduğunu gördüğümüz gün olacak heralde...

tabi ki allahım hepsini anasına babasına bağışlasın..kimsenn bebeğinde gözümüz olduğu için konuşmuyorz bunları..allahım bize de nasip edicek inş ben çok inanıyorum..aralık ocak ya da şubat..allahım bigün nasip edicek inşş...

canım ya annelik nası bişe..hepimiz senn gibiyiz inan.bende hep bişiler hatrlıorum bebeğime dair..allahım inş kardeşlerini gönderir de yüzümüz güler..

canım benm ben son 4 yıldır ağlıyorum belki de..önce yeğnim hastalandı, ilik nakli oldu..sonra annemle babama araba çarptı, sonra diğer yeğnim daha 3 yaşındayken vefat etti..babam kalp krizi geçirdi..ablam verem oldu..ben bebeğimi kaybettim..sırada ne var diye düşünmekten alamıyorum bazen kendimi..ama allahım kışın ardından baharı da gösterir elbet..büyük acıların ardından büyük sevinçler de gelir elbet diyerek teselli ediyorum kendimi..allahım sabrımızı arttırsın..dayanmak için de güzel şeyler yaşatsın bunların arasında inşallah..

canım benm trizomi 18 di.yani bebeğimin kromozomlarında bi terslik vardı..allahım inşallah hayrla sağlıkla yeniden bi evlat nasip eder inşllh..

off off meggie..hepimizn hikayesinde aynı duygular..allahım sabrımızı ve mükafatımızı verecektr inş...

Bende hazıran ayında kaybettım 6+5 gunluk yavrumun kalb durmus.kurtaj oldum cok zordu sımdı yıne hamıleyım aynı seylerı yasmaktan cok korkuyorum.ılk bebek olunca arastırmadılarda rabbıme sıgındık devam edıyorum persembe ınsallah kontrolum var ödum kopuyo doktorun kalbı durmus demesınden ancak yuce rabbım hayırlısını versın.hıc meraklanmayın saglıklı bebeklerınız olur ınsallah ben 5 ay sonra yenıden hamıle kaldım hıc korkmayın emı

ooooofff offf bugün cok mutsuzum carsamba izmirden evime döndüm hakkriye.2 hafta önce kürtaj olmstum hiç korunmadım.göğüslerim inmişti 1 hafta önce bugun tekrar acıo ve büyüdü..kendı kendime psikoljık diorum..yaa evde gebelık testi vardı yaptım negatıf olunca cok üzüldüm.sankı hemen pozıtıf olck gibi.kendime ugrascak bişeyler bulmalıyım galıba.böyle kendi kendimi mutsuz hissediyorum.herseyın hayırlısı ama adet olcaksamda biran önce olsamda bende zamanımı bilsem..allah en kısa zamanda saglıklı bebekler nasip etsin.kucagımıza almayı nasıp etsınnn

adet zamanımda cnm asırı tatlı ister 2 gündr cok istio.aranızda 15 gün içinde adet olan var mı yanı kürtajdan 15 gün sonra adeti gelen.

canım ayy ne güzel masallah sana ve bebeğine.allahım kazasız belasız saglıklı bi şekilde bebeğini kucagına almayı nasip etsin.korkma böyle olupta saglıklı bebk olan cok hamileliğini böyle seylerı takarak mahvetme.

adet zamanımda cnm asırı tatlı ister 2 gündr cok istio.aranızda 15 gün içinde adet olan var mı yanı kürtajdan 15 gün sonra adeti gelen.

canım benım kurtajın ılk gunu adetın ılk gunu olarak kabul edılır .bu arada saglık personleıyım ben.yanı kurtajdan bır ya sonra adet olman gerekır bende kurtajdan sonra kanamam 15 gun surdu bır hafta temız gezdı adet oldum sonra hıc korkma .uzuntulerını cok ıyı anlıyorum ama bana hep dusugun bı bacagı ıcınde olur hemen hamıle kalırsın dedılr kurtajdan sonra 2 ay korundun sonra 2 sonra yenıden kaldım hıc meraklanma hıc beklemedıgın anda gelıverıyo:)

inşallah canım.ben adet belirtisi yasadım bugun aksama kadar ondan merakettim.ne güzel bi duygu gerckten.darısı bize inşallah.ben korunmadım hiç.hayırlısı artık.

canım benim üzülme allah hayırlısını versin.allah hepimize saglıklı bebekler nasip etsin..o günler gelcek umudumuzu yitirmeyelim.

amin canım çok haklısın her şeyin hayırlısı mevlamızdan hepimize inşallah...

evet bitanem o hisleri yaşamayı o kadar istiyorum ki hepinizgibi güzel günler yakındır biliyorum şu son yazdığın cümle özetliyor aslında her şeyi ALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR bizi bu sabırdan hiç alıkoymasın inşallah .bu arada 4 yıldır neler yaşaömışsın rabbim sağlık versin canımm...

SAbretmekten başka çare yokki mecburuz allah büyük canım inşallah gelicek o günler cook yakında 2013 hepimiz anne olucaz allahın izniyle inanıyorum allah nasip etmeyeceği birşeyin hayalini kurdurmazmış..

evet canım sabır en büyük ilaç...

emacımm canım benim her yazdığınız her anlattığınız o kadar dokunuyor ki içime siz de öylesiniz biliyorum geçecek hepsi geçecek...

yaprk ben de böylece önümüzdeki aya yelken açtım hala adette olamadım söktürü kullanmak istemedim ama kullanıcam anlaşılar...

yorumsuz....sözün bittiğiyerler vardır öyle bir mesaj...

hepimiz yoğun günler geçiriyoruz ve çok duygusalız rabbim tez zamanda mutluluk gözyaşlarına boğsun hepimizi inşallah...

canımmm hayırlı olsun sakın üzülüp stres yapma her şey güzel olacak inan rabbim sizleri korusun ...yavrunu da sana bağışlasın...

o mutsuzuk nedir bilirim canım ama dedim ya üzülmek yok bu üzüntüde adetlerimizi engeliyor etkiliyor bak bende öyle oldum şimdi de adet olsam diye dua etmeye başladım...her şeyin hayırlısı canım...

canım 15 gün biraz erken sanırım ama vücudun da her zamanki gibi normal olmayabilir elbette.ben 27.günde adet olmuştum ki normalde de 25-24 günde bir olurum.yani biraz daha zaman ver kendine.ne zaman olucak.oldum mu oluyom mu die bekleme.en doğru zamanda olucaktr merk etme.ben sadce adetimde bi problem olmasın di dua eder dururdum.olsn da geç olsn canım.adetin normal düzene girmesi de biraz zamn alcaktr.fazla düşünmemeye çalış.yoksa stresten iyice şaşıcak bak yapma böle.benm gbi kendine bi puzzle al olmazsa :)

GILO canım allah tamamına erdirsin inşllh. sağ salim 9.ayını da görürsn inş.i.içini ferah tut arkadaşım.bak stres en kötüsü hastalıkların..allahım yüzünü bu kez güldürsn inşşllhhh

kızlar slm herkese yazamadım bi kaç gündür yoğundum şu genetik testi pıhtılaştırma testini yaptıranlar biliyodur eşinizden de kan alıyorlar mı gelmesine gerek var mı ben içimdeki şüphelerin gitmesi için yaptırıyrm diyorumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…