- Konu Sahibi mutluluk_27
-
kızlar bugün adetimin son günü artik korunmayı birakacaz ama ben çok korkuyorum yine aynı şeyler olsa ben ne yaparım yada hamile kalabilecek miyim offf bir sürü kuruntu işte kızlar birbirimize dua edelim bu topikte daha hamile kimse yok insallah gelecek ay o tabloda bebişlerimizin dogum tarihleri yazar hepinizi öpüyorum ve çoook seviyorum allaha emanet olun
2 temmuz 2012 pazartesi...
insanlar bazı anları bazı şeyleri hiç unutmaz ya ben de bu günü hiç unutmayacağım hiç affetmeyeceğim... an an saniye saniye hatırlayacağım.. 3temmuz eşimin doğum günüydü halbuki ona hediye alıcaktım bir de lezzetli bir pasta 3 kişilik gece 12 de eşime sürpriz yapıp kutlayacaktık kızım ben ve eşim... öğleden sonra karnım yamulmaya basladı kızım kafasını uzattı ve oksadım oksadım onu ve mutluluktan ucarak biraz uyumak için yataga yattım... kızımla keyif yapıp yatıp uyanıp babamıza hediye almaya gidecektik... 30 dakka sonra ani bir su gelmesi uykumu böldü ve uyandım ayakta beklerken telime sarıldım hemen eşimi aradım yetiş suyum geldi dedim... eşim hızlıca eve geldi... ben telaş ve korkuya kapıldım, oysa korkaacak birsey yoktu daha yarım saat önce kızımın o güzel basını oksamıstım.. eşim hastane cantamıızı(kızımla benim) aldı bir havlu aldık ve hemen hastaneye doğru yola cıktık. ucarak gidiyorduk.. eşim korkma diiyordu ve bu söz bana çok iyi geliyordu söyle sürekli dedim... bir yandan da kızımı hissetmeye calısıyordum... hastaneye vardığımızda hemen bizi doktor muayeneye aldı acılman yok bebeğin kilosu iyi sıkıntı yok dedi, seni nst ye sokucaz eger bbeklerse bebek aksam sezeryana alıcaz dedi,aç olmam gerekiyordu çünkü, normal doğum baslamamıs dedi, ama bebek kaka yapmıs dedi, defalarca tekrarladım hocam 2 bebek kaybettim bebeğim iyimi dedim, iyi iyi korkma dedi, nst den sonra sezeryan olacaksın dedi..
hemşireler beni aldı eşim ben 4 kişi alt kata indik cok mutluydum, nst odasına girmeden önce bir bebek vardı tombik mi tombikk güzeller güzeli ayagına dokundum, mutlu oldum... odaya girdik,herkes ne rahatsın aferin dedi. mutluyum dedim kızıma kavusucam dedim. eşim odamızı ayarlamıstı, canım oda süsü de varmıs dedi, yasasın dedik. önce genc bir hemşire geldi baktı donuk donuk ama, ne oldu neden öyle bakıyosun sıkıntımı var dedim yok dedi, kan almaya calıstı beceremedi defalrca elimi deldi, sonra baska biri geldi, o da baktı baktı nst de, baska birini cağırdı, sonra baska biri geldi, hadi bakalım nazlı kız nerdesin dedi gülerek.. o an sanki içimde fırtınalar koptu, çooook bunaldım klima acın lütfen sıkıldım dedim, hayatımda hiç öyle birsey olmamıstı, biri beni öldürse rahatlayacaktım sanki, ebe dediki haklısın bunalttık seni dedi, cekilin kızın basından anneyi rahat bırakın dedi gülerek... yok yok bunalmıstım ama neden bilmyordum kızım iyi mi diyordum sürekli, 37 haftadır benleydi iyi mi kızım diyordum, ultrason ciihazı getirdiler ve kadın doğumcu geldi, uzun uzun baktı ve ben sıkılmaya devam ediyordum, hiç bilmediğim bir his sanki deprem altında göçükte kalmıstım nefes alamıyordum, ve doktor donuk soğuk bir sesle sessizce KONUSMAMIZ LAZIM dedi, o soğuk ve korkunc ses devam etti BEBEĞİN KALBİ DURMUŞ dedi fısıldayarak, öyle bir fısıltıydı ki o çınladı kulaklarım, eşim BU OLMAMALI dedi defalarca BU OLMAMALı, bense bir doktora bir eşime baktım dondum kaldım, ve çığlıklar attım kendimi sedyede vuruyordum sağa sola, eşimle sarılıyorduk ayrıl benden dedim bırakmam seni dedi, sen daha önemlisin dedi, hemen koluma sakinleştirici yaptılar, tekerlekli sandalyeye bindirdiler az önce mutlu bindiğim o sandalye artık mezardı bize, odada kızıımın suyunun kakasının olduğu havluyu öptüm buna mı kaka yaptın annem ben yeseydim o kakayı dedim bağırarak, beni yukarı odaya götürüyorlardı, cığlık cığlık içinde gözyasları sel oldu o an, odanın yanındaki odalar da bebekler için kapı süsü vardı, baktım ve cığlık attım, isterseniz baska kata alalım dediler evet görmek istemiyoruz dedik, hemşire üstümü giydirdi, ameliyathaneye götürdüler, eşimle sarıldık son defa kızımla beraber,kızım elvada babacığım dedi sessizce, ameliyat masasına oturdum, annem o kakayı ben yeseydim o kordon bana dolansaydı diyordum, lütfen gösterin bana yavrumu dedim ve .......
uyandığımda büyük bir acı vardı artık bedenimde ama o gececekti, kalbimdeki acı artık hiç gecmeyecek, bir sürü sakinleştirici yaptılar uyutucu ilaçlar ama ben o gece hiç uyumadım, bebek cığlıklarını duydukca agladım sanki doktor kapıdan girip şaka senin bebeğin işte burda diyecekti bütün gece onu bekledim ama doktor gelmedi, sabah olmustu, offf ların ahhh ların içinde.. eşim doğum gününde bebeğinin ölümüne uyanmıstı... doktor sabah geldi, evet bebeğim gelecek dedim, ama yoktu yanlızdı, bende yanlızdım artık... 9 ay ya koskoca 9 ay tasımıstım kızımı, neden ama neden sebep neydi, kızım acı cekmşmiydi, o soğuk mezarda yatıyorken uykular haram bana artık, 1 hafta hep bebek cığlıkları duydum geceleri, şimdi tam 5 ay oldu kızım sensiz, ne zaman geçti bu 5 ay bilmiyorum, ama sanki ben dün gibi yasıyorum arada baska olay olmamıs gibi, seni özlüyorum yavrum...
teyzelerinin melekleriyle mutlu olun cennette, Rabbim hepinizi korusun, sizler birer meleksiniz, biz anneleriniz sizleri asla unutmayacağız, sizi cok seviyoruz, nurlar yagsın üstünüze..
seni melek kızım diye seve seve melek ettim canım kızım affet beni... seni şimdiden cok özledim.. cennette gel tut elimden, gir rüyama sil gözyaslarımı anne ben mutluyum aglama canım annem de, seni seviyorum meleğim canım kızım...
nurlar içinde yat yavrum
(benim 2 bebeğimde 7 ve 11.haftalarında karnımda kalp atısları durduğundan mecburi kürtaj oldum,bu 3. bebeğimdi malesef o da nasip olmadı)
kızlar benm yoğun akıntım var ya..bu enfeksiyon nedeniyle fitil falan kullanıodum ya bi de sinüzit için..valla fitilin son bi tanesini kullanmadım siznüzit ilaçlarını da bıraktım gözümü kararttım bu ay içingerçi olacağını da hiç sanmıyorum ama..yumurtlama akıntısı ne kadar sürer bilgisi olan var mı? benm nerdeyse 3-4 gündür baya yoğun bi akıntım var..ama zararlı değil sanırım renksiz ve kokusuz çünkü..ve enfeksiyon şikayetlerim de kalmadı zaten..bu hala yumurtlama olabilir mi? en son 28 kasımda adet oldum bu arada adetlerim de 24-25 gün sürer..
benim gebe kaldığım ay 15.günümde yumurtam yoktuu eve gelmiş çok ağlamıştımmm.ben kadın değilim galiba benim hiç yumurtam olmuyor olsada küçük oluyor die.ertesi gün bi hayır yaptımm hayrı yaptığım günün ertesi doktora gittim 16mm yumurtan var dedi.çatlatma iğnesine bile lüzüm görmedi küçük olduğu için galiba.4 gün sonra gün aşırı ilişkiye girin dedi ve ramazan sıcak die biz o ay yer yatağında yatıoduk ve ben 1saat yattıktan sonra hemen duş alıodum ramazan die sabaha kadar yatmıodum bie.normalde yıkanmam spermler ölmesin die sabah yıkanırdım.veren allah her şekilde verio.ve o ay adetim az oldu ve ben hergün misafir ağırladım topuklu ayakkabı giyerek.ev temizledim belim ayrılıyodu ayakta durmaktann.
o ay hamileymişim herşeye rağmen
neden se sizle paylaşmak istedimmm
benimde son adetim 14 eylüldü ve sonraki 2 hafta boyunca yumurtlama takibine gittim doktora 1 tane yumurta yoktu çok üzülmüştüm..artık düşünmemeye karar verdim nasıl olsa kasımda tüp bebeğe başlıcaktım..ekimin ortasında eşimin iş için fuarı vardı ve çok yoğundu görüşemez olmuştuk nerdeyse..sonra bayramda yurtdışına tatile gittik deliler gibi yürüdüm, ağır bavul kaldırdım, soğukta dolaştım, içki sevmeyen ben bira içtim..ve tatilden döndük dudağımda uçuk çıkmıştı ilaç almaya eczaneye gittim test alayım dedim nasıl olsa hamile değilim dedim alıştık artık tek çizgi görmeye..derken testi yaptım ve 2.çizgi çıktı..hamileydim inanamamıştım..bağıra bağıra hıçkıra hıçkıra ağladım sevinçten..o kadar şey yapmama rağmen bebeğim benimleydi..allahım verince ne yaparsan yap hiçbişey olmuyo işte..inşallah bu güzel duyguyu en kısa zamanda yeniden yaşarım ve hepimiz yaşarız..[/QU
allahım verince veriyor işte canım ya..inşallah yine öle ummadığın anda gelir bebişin..
merhaba arkadaşlar beni de alın içinize ben de 3 aylık bebeğimin kalbinin durmasıyla kürtaj oldum 9 ay oldu ilk 3 ay korunduk 6 aydır deniyoruz olmuyor ve bu ay klomen tedavisine başlıycam
geçmiş olsn canım..sorunun ne olduğunu öğrendin mi? allahım en hayrlı zamanda nasip eder inşallah..
benimde son adetim 14 eylüldü ve sonraki 2 hafta boyunca yumurtlama takibine gittim doktora 1 tane yumurta yoktu çok üzülmüştüm..artık düşünmemeye karar verdim nasıl olsa kasımda tüp bebeğe başlıcaktım..ekimin ortasında eşimin iş için fuarı vardı ve çok yoğundu görüşemez olmuştuk nerdeyse..sonra bayramda yurtdışına tatile gittik deliler gibi yürüdüm, ağır bavul kaldırdım, soğukta dolaştım, içki sevmeyen ben bira içtim..ve tatilden döndük dudağımda uçuk çıkmıştı ilaç almaya eczaneye gittim test alayım dedim nasıl olsa hamile değilim dedim alıştık artık tek çizgi görmeye..derken testi yaptım ve 2.çizgi çıktı..hamileydim inanamamıştım..bağıra bağıra hıçkıra hıçkıra ağladım sevinçten..o kadar şey yapmama rağmen bebeğim benimleydi..allahım verince ne yaparsan yap hiçbişey olmuyo işte..inşallah bu güzel duyguyu en kısa zamanda yeniden yaşarım ve hepimiz yaşarız..[/QU
allahım verince veriyor işte canım ya..inşallah yine öle ummadığın anda gelir bebişin..
geçmiş olsn canım..sorunun ne olduğunu öğrendin mi? allahım en hayrlı zamanda nasip eder inşallah..[/QhOTE]hayır canım benim ilk olduğu için doktor 2. de 3. de yaşarsak öyle arştırırız dedi
valla bende sadece bir tek onda hissettim ici rahatladı sanki ben olsaydım özelliklede o beşiği almazdım ben oğullarımı o beşikte yatarken hayal etmiştim ve ne kadar beğendiğimide söylemiştim onun evinde görünce sok oldum hatta yüzüne öyle bir baktım ki fark etti kocam ısrar etti bende aldım dedi o zamana kadarda gizliyordu beşik aldığını neyse ya allaha havale ettim sende öyle yapbeni anladığınızı çok iyi biliyorum kızlar..ben de sizi çok çok iyi anlıyorum.insan bazen ya ben mi abartıyorum die düşünüyo ama ben çevremdeki her hamileye karşı hissetmedim bunu.hatta bazen kendime kızıodum ben ne kadr kötü bi insanım nie böle düşünüom onun da sevinci var sonuçta diyodum ama başka hamileler yapmadı bunu bana..ben de diğerlerine karşı gayet olumluydum..demek ki dedm bende bi sorun yok..vicdan muhasebesi yapan ben oldum yani yine komik ama..allahım bizlere de inşallah acımızı unuttursun ne diyelim...yapcak bişe yok kızlar..
cnm ne güzel korunmayı bırakıyosun sonunda..sakın korkma ve aynı şeyleri yaşarım düşüncesini taşıma artık önüne bak herşey çok güzel olacak ve bebeğim bana gelecek tekrar de..inan güzel motivasyon oluyo..inşallah yakın zamanda hamile haberini alırız..
cnm kızlar cevaplamışlar ama bende yazmak istedim..bence yumurtlaman uzun sürmüş olabilir..bu zamanları iyi değerlendirmişsinizdir inşallahumarın yakın zamanda güzel haberini alırız
valla bende sadece bir tek onda hissettim ici rahatladı sanki ben olsaydım özelliklede o beşiği almazdım ben oğullarımı o beşikte yatarken hayal etmiştim ve ne kadar beğendiğimide söylemiştim onun evinde görünce sok oldum hatta yüzüne öyle bir baktım ki fark etti kocam ısrar etti bende aldım dedi o zamana kadarda gizliyordu beşik aldığını neyse ya allaha havale ettim sende öyle yap
2 temmuz 2012 pazartesi...
insanlar bazı anları bazı şeyleri hiç unutmaz ya ben de bu günü hiç unutmayacağım hiç affetmeyeceğim... an an saniye saniye hatırlayacağım.. 3temmuz eşimin doğum günüydü halbuki ona hediye alıcaktım bir de lezzetli bir pasta 3 kişilik gece 12 de eşime sürpriz yapıp kutlayacaktık kızım ben ve eşim... öğleden sonra karnım yamulmaya basladı kızım kafasını uzattı ve oksadım oksadım onu ve mutluluktan ucarak biraz uyumak için yataga yattım... kızımla keyif yapıp yatıp uyanıp babamıza hediye almaya gidecektik... 30 dakka sonra ani bir su gelmesi uykumu böldü ve uyandım ayakta beklerken telime sarıldım hemen eşimi aradım yetiş suyum geldi dedim... eşim hızlıca eve geldi... ben telaş ve korkuya kapıldım, oysa korkaacak birsey yoktu daha yarım saat önce kızımın o güzel basını oksamıstım.. eşim hastane cantamıızı(kızımla benim) aldı bir havlu aldık ve hemen hastaneye doğru yola cıktık. ucarak gidiyorduk.. eşim korkma diiyordu ve bu söz bana çok iyi geliyordu söyle sürekli dedim... bir yandan da kızımı hissetmeye calısıyordum... hastaneye vardığımızda hemen bizi doktor muayeneye aldı acılman yok bebeğin kilosu iyi sıkıntı yok dedi, seni nst ye sokucaz eger bbeklerse bebek aksam sezeryana alıcaz dedi,aç olmam gerekiyordu çünkü, normal doğum baslamamıs dedi, ama bebek kaka yapmıs dedi, defalarca tekrarladım hocam 2 bebek kaybettim bebeğim iyimi dedim, iyi iyi korkma dedi, nst den sonra sezeryan olacaksın dedi..
hemşireler beni aldı eşim ben 4 kişi alt kata indik cok mutluydum, nst odasına girmeden önce bir bebek vardı tombik mi tombikk güzeller güzeli ayagına dokundum, mutlu oldum... odaya girdik,herkes ne rahatsın aferin dedi. mutluyum dedim kızıma kavusucam dedim. eşim odamızı ayarlamıstı, canım oda süsü de varmıs dedi, yasasın dedik. önce genc bir hemşire geldi baktı donuk donuk ama, ne oldu neden öyle bakıyosun sıkıntımı var dedim yok dedi, kan almaya calıstı beceremedi defalrca elimi deldi, sonra baska biri geldi, o da baktı baktı nst de, baska birini cağırdı, sonra baska biri geldi, hadi bakalım nazlı kız nerdesin dedi gülerek.. o an sanki içimde fırtınalar koptu, çooook bunaldım klima acın lütfen sıkıldım dedim, hayatımda hiç öyle birsey olmamıstı, biri beni öldürse rahatlayacaktım sanki, ebe dediki haklısın bunalttık seni dedi, cekilin kızın basından anneyi rahat bırakın dedi gülerek... yok yok bunalmıstım ama neden bilmyordum kızım iyi mi diyordum sürekli, 37 haftadır benleydi iyi mi kızım diyordum, ultrason ciihazı getirdiler ve kadın doğumcu geldi, uzun uzun baktı ve ben sıkılmaya devam ediyordum, hiç bilmediğim bir his sanki deprem altında göçükte kalmıstım nefes alamıyordum, ve doktor donuk soğuk bir sesle sessizce KONUSMAMIZ LAZIM dedi, o soğuk ve korkunc ses devam etti BEBEĞİN KALBİ DURMUŞ dedi fısıldayarak, öyle bir fısıltıydı ki o çınladı kulaklarım, eşim BU OLMAMALI dedi defalarca BU OLMAMALı, bense bir doktora bir eşime baktım dondum kaldım, ve çığlıklar attım kendimi sedyede vuruyordum sağa sola, eşimle sarılıyorduk ayrıl benden dedim bırakmam seni dedi, sen daha önemlisin dedi, hemen koluma sakinleştirici yaptılar, tekerlekli sandalyeye bindirdiler az önce mutlu bindiğim o sandalye artık mezardı bize, odada kızıımın suyunun kakasının olduğu havluyu öptüm buna mı kaka yaptın annem ben yeseydim o kakayı dedim bağırarak, beni yukarı odaya götürüyorlardı, cığlık cığlık içinde gözyasları sel oldu o an, odanın yanındaki odalar da bebekler için kapı süsü vardı, baktım ve cığlık attım, isterseniz baska kata alalım dediler evet görmek istemiyoruz dedik, hemşire üstümü giydirdi, ameliyathaneye götürdüler, eşimle sarıldık son defa kızımla beraber,kızım elvada babacığım dedi sessizce, ameliyat masasına oturdum, annem o kakayı ben yeseydim o kordon bana dolansaydı diyordum, lütfen gösterin bana yavrumu dedim ve .......
uyandığımda büyük bir acı vardı artık bedenimde ama o gececekti, kalbimdeki acı artık hiç gecmeyecek, bir sürü sakinleştirici yaptılar uyutucu ilaçlar ama ben o gece hiç uyumadım, bebek cığlıklarını duydukca agladım sanki doktor kapıdan girip şaka senin bebeğin işte burda diyecekti bütün gece onu bekledim ama doktor gelmedi, sabah olmustu, offf ların ahhh ların içinde.. eşim doğum gününde bebeğinin ölümüne uyanmıstı... doktor sabah geldi, evet bebeğim gelecek dedim, ama yoktu yanlızdı, bende yanlızdım artık... 9 ay ya koskoca 9 ay tasımıstım kızımı, neden ama neden sebep neydi, kızım acı cekmşmiydi, o soğuk mezarda yatıyorken uykular haram bana artık, 1 hafta hep bebek cığlıkları duydum geceleri, şimdi tam 5 ay oldu kızım sensiz, ne zaman geçti bu 5 ay bilmiyorum, ama sanki ben dün gibi yasıyorum arada baska olay olmamıs gibi, seni özlüyorum yavrum...
teyzelerinin melekleriyle mutlu olun cennette, Rabbim hepinizi korusun, sizler birer meleksiniz, biz anneleriniz sizleri asla unutmayacağız, sizi cok seviyoruz, nurlar yagsın üstünüze..
seni melek kızım diye seve seve melek ettim canım kızım affet beni... seni şimdiden cok özledim.. cennette gel tut elimden, gir rüyama sil gözyaslarımı anne ben mutluyum aglama canım annem de, seni seviyorum meleğim canım kızım...
nurlar içinde yat yavrum
(benim 2 bebeğimde 7 ve 11.haftalarında karnımda kalp atısları durduğundan mecburi kürtaj oldum,bu 3. bebeğimdi malesef o da nasip olmadı)
kızlar amacım sizi üzmek değil
belki acılarınızın daha beteri var dedirtmek ve şükür edebilmenizi sağlamak
ama en cok da ben yazdıkca anlattıkca kusuyorum yasadıklarımı
yeniden bebek sahibi olmak istiyorum,ilac kullanmadan bu zor zamanları sadece anlattıkca asabiliyorum
eşimle bebek konusunda pek konusmuyoruz
cünkü konusunca onun gözünde,doktorun bize bebeğiniz öldü dediğindeki acıyı görüyorum
artık eşimin gözlerinde sanki sürekli bir hüzün var
benim de öyle
ama sabah bir bebeğimiz olsun hepsini unuturuz eminim dedi,zaten bebek baslı basına bir sorun(yani gazı maması gibi tatlı bir sorun),onunla uğrasırken geçmişi sileriz dedi
insallah insallah güzel günler bizim olucak
canım zaten kimse senn anlattıklarından rahatsz değil..nasıl iyi hissediyosan öyle yap..istersen sayfalarca yaz ya..burdaki kimsenn okumaktan da yorum yapmaktan da gocunacağını sanmıyorum..evet gerçekten bebek büyüdükçe acısı da daha büyük oluyor..doğanın kanunu bu biz senle teselli bulup şükredicez sen de senden beterlerle...bak benm 3 yaşında yeğnim vefat etti 2 sene önce..ve bir de abisi vardı onun o zaman 5 yaşındaydı..abisi hastanede ilik nakli beklerken 3 yaşındaki yeğenim vefat etti..ablam kahroldu biz de tabi..ne diyeceğini şaşıyorsun..allahım bu kadar da olmaz diyesi geliyor insanın dudaklarını dilini ısırıyorsun..hala rüyalarıma girer melek yeğnim halan ağlıyorum onun için bide ablamı düşünher zman beterin beter, vardr canım..doğurup büyüttükten sonra daha da büyüyor acılar..allahım tüm annelere sabır versn...inşallah hepimizn sağlıkla bebekleri doğucak..sonra başka bi topikte ( mesela bebek gazı için ne yapmalı ) buluşup orda kaynatıcaz :) inanıyorum ben...
bende kendimden bahsedeyim kalp şekkinde bölünmüş rahmim var tek rahim ağzı var
6aylık hamilelğim hep kanamalı geçti sürekli yatıyordum son ay biraz evin içinde dolaşmaya başlamıştım
defalarca aşırı kanamadan düşük tehlikesi atlattım
diküş atmak için kanamanın durmasını beklediler ama kanamam hep vardı
kanama azalıncada düküş atmak için zamanın geçtiğini söylediler sanırım 17. haftaya kadar atılması gerekiyormuş
en sonunda suyum bile gelmişti kanamayla birlikte
bu son olay mayıs ayında oldu
2li 3lü testlerim hatta 4lü ultrasonum bile olumluydu
4lü ultrasondan 10 gün sonra bebeğimin karnımda 24 haftalıkken öldüğünü öğrendim üstelik 3gün olmuş bebeğimin kalbi duralı
4lü ultrasonda herşeyin çok yolunda bebeğin sağlıklı demişlerdi ama 7gün sonra öldüğünde
gelişimin bir ay önce durdugunu hatta bebeğin içinde bulundugu sıvının dondugunu derisinin de kalınlaştıgını söylediler
ama bunu bebek doğmadan ultrasondan bakarak söylediler patalojiye filan göndermediler herhangi bir rapor vermediler
suni sancıyla normal doğum yaptırdılar eşimle biz anlam veremyip şimdi neden öldü diye sorunca nasip böyleymiş dediler
şimdi ben ne yapacağımı bilemiyorum defalarca doktora gittim ama verilen cevaplar cevapsızlıklardan farksız değildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?