- 5 Nisan 2011
- 244
- 11
- 118
- Konu Sahibi mutluluk_27
-
canım valla ben de anlamıyorum bu doktorları..ben birinde kanamayla gittim.tansiyonum falan düştü korkudan yürüyemiyodum bile inan hastaneye vardığımda.beni tekerlekli sandalyeyle götürdüler doktorun odasına.adam o kadr rahat ki ya.yüzünde en ufak bir duygu belirtisi yoktu ya. tansiyonumu ölçsek diye bile ben dedim. baktı şöle bi.rahim açılmamış düşük değil dedi yolladı adam.zatn aynı doktor yüzünden bir arkadaşım da ikiz bebeklerini erken doğumla kaybetti. kıza gelip bakmamış bile ya.offf offfff allahım iyilerle karşılaştrsn diye dua ediyorum ben
konunuzu gördüm bende yazmak istedim ilk bebeğimi üç aylıkken kaybettim hastane hastane dolaştım ilk bebekte normal dediler. ikinciyi yaşadım bi kaç tahlil yapıp bişey yok dediler 3üncüde iyi bir doktor buldum ona gittim kan pıhtılaşması dendi ve 4. kimyasal gebelik tam umudum bitmişti çocuğum olmayacağını düşünüyordum kimyasaldan sonra hemen hamile kaldım kanamam oldu ama bebeğim direniyordu aylar geçip gidiyor bebeğim çok sağlıklıydı ama 32. haftadan sonra herşey bozuldu ve 36. haftada karnımda öldü bebeğim kan pıhtılaşmasından iğne yetersiz gelmiş ben doğumu beklerken oğluma herşeyin en iyisini alırken onu sadece kuru toprağa koydum yüzünü bile göremedim 5 ay oldu acım hala dinmedi ne bebek nede hamile görmeye tahammülüm var rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun
konunuzu gördüm bende yazmak istedim ilk bebeğimi üç aylıkken kaybettim hastane hastane dolaştım ilk bebekte normal dediler. ikinciyi yaşadım bi kaç tahlil yapıp bişey yok dediler 3üncüde iyi bir doktor buldum ona gittim kan pıhtılaşması dendi ve 4. kimyasal gebelik tam umudum bitmişti çocuğum olmayacağını düşünüyordum kimyasaldan sonra hemen hamile kaldım kanamam oldu ama bebeğim direniyordu aylar geçip gidiyor bebeğim çok sağlıklıydı ama 32. haftadan sonra herşey bozuldu ve 36. haftada karnımda öldü bebeğim kan pıhtılaşmasından iğne yetersiz gelmiş ben doğumu beklerken oğluma herşeyin en iyisini alırken onu sadece kuru toprağa koydum yüzünü bile göremedim 5 ay oldu acım hala dinmedi ne bebek nede hamile görmeye tahammülüm var rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun
Yaşadıkların çok acı ve dayanması zor gerçekten. Ben 3 aylıkken kaybettim ağustosta, zor atlattım, çok ağladım. Sonra iyi ki daha ileri haftalarda kaybetmedim daha çok üzülürdüm diye çok şükrettim. Sen çok zor zamanlar geçirmişsin, Allah yardımcın olsun... Bu ay tekrar denemeye başlayacağım, ama çok korkuyorum, ya bir daha hamile kalamazsam diye ya da kalıpta tekrar kaybedersem diye( Ne bileyim korkunun ecele faydası yok gerçi, ee bide o kalp atışlarını bir kere duymak mutlaka bir kere daha duymak istiyo insan hele de böyle içinde yarım kaldıysa herşey...
iyi akşamlar arkadaşlar
dün doktora gittim karından ultrasona baktı.rahimde sorun yok bir süre daha lekelenme olabilir ya da adet te görebilirsin dedi 2-3 ay içinde yeniden başlayabilirsin yeni sürecine dedi.sıkıntı olmamasına sevindim hamdolsun. bende pcos var bakalım bundan sonra ne olacak dualarınızı eksik etmeyin...
tmyomr canım çok üzüldüm Allah sana da sabır ve yeni bebişler nasip etsin...
yorgunbulutlar canım dinlenmek iyi gelecekse öyle yap kendini nasıl hissediyorsan onu yap yine görüşürüz inşallah...
aysima_07 caım bende senin söylediğin gibi doktorlara göre her şey ne kadar da kolay diye düşünüyorum.alışmışlar her şeye .normal görüyorlar inşallah Rabbim en iiyi doktorlarla karşılaştırır.
yprak canım sen de forumda herkesin haldaşı olmuşsun ne güzel..yine çokkk ikizlerin olur nşallah sağlıklı sıhhatli...
sweetpurple canım sen de duamdasın...
YA BARI YA HALIK YA MUSAVVİR...(YARATAN,YARATICI,DİLEDİĞİ GİBİ ŞEKİL VEREN)
bol bol okuyalım ve dualarımızı bibirimizden eksik etmeyelim...
İnan çok haklışın ilerleyen haftalarda daha zor oluyor düşüklerime üzülürken daha büyük acı yaşadım hepsi zor ama bebeğin hareketlerini hissedip doğum için hazırlanırken büyük yıkım rabbim tez zamanda hepimizin kucağını doldursun
amin canım ne yapayım burdakilerin halinden ben benim halimdende burdakiler anlar sen ne yapıyorsun kaç gündür yoktun
bende napıyım okulla ev arasında mekik dokuyorum bir yandan yeni tedavi yöntemleri düşünüyorum bende de pcos var o sebeple Allah yardımcımız olsun.sen de ve sizer de yeni gelişmeler var mı??
iyi akşamlar arkadaşlar
dün doktora gittim karından ultrasona baktı.rahimde sorun yok bir süre daha lekelenme olabilir ya da adet te görebilirsin dedi 2-3 ay içinde yeniden başlayabilirsin yeni sürecine dedi.sıkıntı olmamasına sevindim hamdolsun. bende pcos var bakalım bundan sonra ne olacak dualarınızı eksik etmeyin...
tmyomr canım çok üzüldüm Allah sana da sabır ve yeni bebişler nasip etsin...
yorgunbulutlar canım dinlenmek iyi gelecekse öyle yap kendini nasıl hissediyorsan onu yap yine görüşürüz inşallah...
aysima_07 caım bende senin söylediğin gibi doktorlara göre her şey ne kadar da kolay diye düşünüyorum.alışmışlar her şeye .normal görüyorlar inşallah Rabbim en iiyi doktorlarla karşılaştırır.
yprak canım sen de forumda herkesin haldaşı olmuşsun ne güzel..yine çokkk ikizlerin olur nşallah sağlıklı sıhhatli...
sweetpurple canım sen de duamdasın...
YA BARI YA HALIK YA MUSAVVİR...(YARATAN,YARATICI,DİLEDİĞİ GİBİ ŞEKİL VEREN)
bol bol okuyalım ve dualarımızı bibirimizden eksik etmeyelim...
benm de bebeğim 5. ayımda karnımda öldü. ama sizinkinden farklı olarak ben rahatsızlığını da öleceğini de biliyrdm. bile bile bekledm. kıyamadım. allahım verdi yine o alsın dedim. ben de suni sancıyla doğum yaptım ve sonra kürtaj. şu an tam 2 ay oldu. zaman geçiyor bi şeklde arkadaşlar. geriye takılmamaya çalışmak lazım. insan üzülüyor ama elden bişe gemezki.benm de kapı komşum devamlı görüştğm arkadşm hamile.ben hamileyim dedm ben de istyrm dedi.o ay hamile kaldı.ben 5. ayda kaybettim. o çok şükr sağlıklı devam ediyor. onu her gördğümde içim yanıyor. benm de karnım bu kadr büyücekti şmdi diyorum. işin kötü tarafı ben uzak kalmaya çalıştıkça daha da yaklaşıyr. bana bak bak şimdi tekme attı. şimdi yer değiştrdi gel dokun karnıma bak diye anlatıyor.beraber beşik bakıyoruz.kıyafet alıyoruz.doğum planları yapıyoruz. içim kan ağlıyor hem bebeğimi kaybettiğime hem de beni nasıl anlamadığına. ama arkadaşım işte herşeye katlanıyrm. gülümsüyrm...
haklısınız belki düşünmesi gerek ama ben onun karakterini çok iyi bildiğim içn bunu kötülükten yapmadığını biliyorum. zatn çok deli dolu ağzına geleni hemen söyleyen içinde bişe tutamayan bir insandr ve düşünemiyor eminim.çünkü benm bebekle ilgili bütün kötü sürecimde yanımdaydı. beni hiç yalnız bırakmayan gerekrse yemeğimi yapan bir insandr ama düşünemiyor işte. herşey geçti bitti sanıyor. ona kızmıyorum sadce üzülyrm nasıl düşünemiyor diye. çünkü dediğim gbi bütün süreçte yanımdaydı. gözyaşlarımın en yakından tanığı odur eşimden sonra. ben de bunu kötülükten yapmadığını bildiğim içn bencillik yapmk istemiorum.onun da sevinci var sonuçta ama zaman zaman ağlamamak içn zor tutuyorm kendimi. allahıma sığınıorum. allahıma dua ediyorum o anlarda da.sen görüyorsn allahım diyorum. elimden bişe gelmiyor sabretmekten başka. ama benm durumum cidden bebeğini kaybetmekten fazlası.devamlı bu muhabbetin içindeyim işte. hayrlısı hakkımzda inşllh arkadaşlar. sabır sabır sabır. sabrın sonu selamettir inş ben inanıyorum
evet dünyalar iyisi, melek de olsa bi insan bunu anlayamaz. başına gelmeyen bilmiyor işte ateş düştüğü yeri yakıyor. o yüzden kızmıorum artk sadce üzülyrm o kadr. o da geçmiycek bişi değil. onlar acı ne demek bilmiyorlar. biz zaten alışığız be. bunu da çekeriz diyorum. şimdi oturup anlatsam diyorum bazn snra vazgeçiorum. çünkü anlamycak. belki kıskanmakla suçlıycak beni. blki araya soğukluk gircek. belki nazarım değer die korkucak. ne gerek var diyorum kendime. sabret işte biraz daha diyorum. sınavım 27 temmuzda o berbat hastanede bitti sanmıştım ama bitmemiş diyorum. allahım neyi layık gördüyse yaşıycaz. bunu neden bana layık gördün deme lüksümüz yok çünkü o bizi hiç bişe değilken yoktan var etti. ne denebilir ki? kimi kime şikayet edicez? komik oluyor. sabretmek en güzeli. "ALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR." (bakara 153)
seni okadar iyi anlıyorum ki.hepimiz benzer şeyler yaşamışızdır da seninki ile daha çok benziyo yaşadıklarımız.bende öleceğini tıbben bildiğimiz halde taşımayı tercih ettim.sonuç erken doğum oldu.ve bebeğim uçup gitti((benimde hiç çocuğum yok.çevremde benden sonra hamile kalan çok samimi ark var.yeni doğum yapanlar var.ama napalım kaçsak nereye kadar heran bizimle yaşayacak an lar bunlar.ve sakın yaşamayan kişilere anlatma ben anlatıyorum ama anlıyoruz deselerde üzülselerde AN LA MI YOR LAR maalesef.ben hamileyken durumumu anlattım o an üzüldüler.sonra dedileki hamiş arkadaşlar.ağlayacak şey bulamıyoruz dediler.oysa ben bebeğimin durumunu anlatıp yanlarında ağlamıştım.düşünselerdi ki ağlayacakları yerde şükredecek ne çok şeyleri vardı ama yok anlamıyorlarki ((
haklısın canım aramızda fazla yokmuş bende 8 ağustosta kaybettim yavrularımı doğru söylüyorsun konuşsan aynı dediğin gibi kıskandı falan der bizi anlamalarını bekleyemeyiz anlamasınlarda canım inan ağlamamak için ne kadar çabalasamda dayanamıyorum yine ağlıyorum elimde deil hergün ağlıyorum ve kendimi suçluyorum belki daha dikkatli olsaydım meleklerim beni terketmezdi diye. birde geçenlerde biri bana anne karnında ölen bebekler şefaatçi olmaz falan dedi doğrumu acaba çok merak ettim?
bende senin gibi gün be gün ağlıyorum ark.yaşadığım sürece de bu gözyaşım hep akacak sanırımsana kim demişse sen bakma onlara.RABBİM merhametlidir.daha anne rahmine düştüğü andan beri parmak izi oluşan bir kimliği olan bebek,anneye şefaat etmez mi? onun ne kadar yaşayacağını biz bilemiyoruz biz bellirlemiyoruz ki.RABBİM öle uygun gördüyse bizim ne suçumuz var.inşallah sana ve eşine ve senin imtihanına ortak olup sana sabrı tavsiye eden tüm yakınlarına şefaatçi olur.biz mükafatımız RABBİMDEN bekliyoruz.
canım böyle kendini yıpratma bak. ben köyde görev yapıyorum.burdaki kadınlar hamileyken neler neler yapıor bi görsen. odun kıran mı dersn badana boya yapan mı dersn. duvardan damdan atalayan mı dersn. köy yeri işte kısacası. ve inan sapasağlam taş gbi çocuklar doğuruyorlar. sakınkendini suçlama. doğacağı varsa öyle ya da böyle doğardı.bunu bırakmalısın bi kere. yoksa bu vicdan azabıyla acabalarla yaşanmaz ki.anne karnında ölen bebeklere gelince dini olarak şefaatçi kavramına girer mi bilmem. ama kalbi atan bir varlıktı o. benm yavrumdu. doğmamış yavrum. bana onun öleceğini söylediler. ben acılar içinde hergün ölmesini bekledm herkes gülüp oynarken. isyan etmedim çok şükür neden ben demedim. aklmdan geçmedi desem yalan olur ama benm başıma gelmesinin bir sebebi var mı die düşündm. yani isyan değil de kendime çekidüzen vermem gereken bir konu var da allahım beni uyarıyor mu acaba dedm hep.bunların bir değeri vardr eminim allah katıında. bebeğin doğup ölmesi tabi ki daha büyük bir sınav ve eşittir sevap. ama bu da çok zordu. allahım yavrularmzla bi daha sınamasn inş. ne dielim
ben bize sürekli şehit askerleri örnek verip bak daha kötüsü var diyen insanları anlamıyorum.hatta biraz kızıyorum onlara ve diyorum ki kırmadan:atbiki onlar için o anneler için daha zor ama HERKESİN YAŞADIĞI KENDİNE ZORDUR.yaşanmışlık var anılşar var RABBİM yardım etsin şehit annelerine ama bize bu teselliyi verenlere sormak lazım başları ağrıdığı zaman şikayet etmeyim kanser hastaları ne ağrılar çekiyodur benimkide bişeymmi diyebiliyorlar mı?yani teselli verirken bazen daha da can acıtıyorlar farkında değiller
RABBİM sabır versin bende 14 ağustosta meleğimi uğurladım.kaybettim demek istemiyorum çünkü onlar bizim ahiret için en büyük kazandıkalrımız inşallah.bende yeni doğmuş yada böyle ilk aylarında çocuk görmeye tahmmül edemiyorum yani ağlıyorum mani olamıyorum kendime...ne yapalım canım içimiz acıya acıya hayata devam...
mehaba canım sen de hoşgeldin aramıza yüzümüz yakın zamanda güler inşallah..Allah acını dindirsin sabrını arttırsın...
seni okadar iyi anlıyorum ki.hepimiz benzer şeyler yaşamışızdır da seninki ile daha çok benziyo yaşadıklarımız.bende öleceğini tıbben bildiğimiz halde taşımayı tercih ettim.sonuç erken doğum oldu.ve bebeğim uçup gitti((benimde hiç çocuğum yok.çevremde benden sonra hamile kalan çok samimi ark var.yeni doğum yapanlar var.ama napalım kaçsak nereye kadar heran bizimle yaşayacak an lar bunlar.ve sakın yaşamayan kişilere anlatma ben anlatıyorum ama anlıyoruz deselerde üzülselerde AN LA MI YOR LAR maalesef.ben hamileyken durumumu anlattım o an üzüldüler.sonra dedileki hamiş arkadaşlar.ağlayacak şey bulamıyoruz dediler.oysa ben bebeğimin durumunu anlatıp yanlarında ağlamıştım.düşünselerdi ki ağlayacakları yerde şükredecek ne çok şeyleri vardı ama yok anlamıyorlarki ((
bende senin gibi gün be gün ağlıyorum ark.yaşadığım sürece de bu gözyaşım hep akacak sanırımsana kim demişse sen bakma onlara.RABBİM merhametlidir.daha anne rahmine düştüğü andan beri parmak izi oluşan bir kimliği olan bebek,anneye şefaat etmez mi? onun ne kadar yaşayacağını biz bilemiyoruz biz bellirlemiyoruz ki.RABBİM öle uygun gördüyse bizim ne suçumuz var.inşallah sana ve eşine ve senin imtihanına ortak olup sana sabrı tavsiye eden tüm yakınlarına şefaatçi olur.biz mükafatımız RABBİMDEN bekliyoruz.
ben bize sürekli şehit askerleri örnek verip bak daha kötüsü var diyen insanları anlamıyorum.hatta biraz kızıyorum onlara ve diyorum ki kırmadan:atbiki onlar için o anneler için daha zor ama HERKESİN YAŞADIĞI KENDİNE ZORDUR.yaşanmışlık var anılşar var RABBİM yardım etsin şehit annelerine ama bize bu teselliyi verenlere sormak lazım başları ağrıdığı zaman şikayet etmeyim kanser hastaları ne ağrılar çekiyodur benimkide bişeymmi diyebiliyorlar mı?yani teselli verirken bazen daha da can acıtıyorlar farkında değiller
allah sana sabırlar versin canım inşallah tez zamanda hepimizin yüzü güler bebek haberleri veririz birbirimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?