• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşı cins iş arkadaşlarıyla mesafe, yanlış mı düşünüyorum?

by2016

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2015
260
113
53
33
Türkiye
Herkese merhaba,
Çalıştığım işin tanımı gereği belli bir uzmanlık seviyesine gelene dek bana işi öğreten birinin yanında çalışmam gerekiyor ve kurumun her hafta farklı bir şubesinde çalışıyoruz, bazen şehirdışı şubelerde. Bana işi öğreten kişi yönetici konumunda değil, sadece benden daha kıdemli. 2-3 ayda bir de bu kişi değişiyor. Şimdi bu kişilerle şehirdışı şube olunca uzun yola beraber gidiyoruz, bütün gün işyerinde beraber, şehirdışı olunca otel aynı. Suistimal etmeye de müsait, aksine yakın arkadaş gibi abi-abla kardeş gibi bi ilişki kurmaya da müsait.
Benim şu an yanında çalıştığım kişi erkek. Bana tam anlamıyla abi gibi davranıyor, aramızda 10 yaş var. Yemekten iyi anlıyor, lükslük anlamı da değil bazen çok salaş bi yere gidiyoruz ama lezzet harika falan. Farklı konularda sohbet ediyoruz o bana ben ona tavsiye veriyorum vs. Görev gereği de diğer çalışanlarla iş dışında pek konuşmuyoruz, zaten bi şubede 1 haftadan çok kalmıyoruz. Neyse ben sohbet ediyorum falan ama halime tavrıma da dikkat ediyorum adam da öyle. Eşiyle tanıştım, ben ona ailemi anlatırım vs. Bi ara konuşurke parfümden konu açıldığında bana bi marka söyledi, üzerinden 2 ay geçti ben de bugün aldım denemek için. Anneme de telefonda söyledim eve gelirken parfüm aldım böyle böyle diye. Anneme göre erkek bi iş arkdaşımla parfüm konuşmam gereksizmiş, konuşsam bile bana marka tavsiye etmesi çok saçmaymış, biraz daha mesafeli olmalıymışım. Ben gerçekten abim gibi görüyorum, o yüzden de yanlış anlamadım. Yanlış mı yapıyorum?

Evliyse diyaloglariniza daha dikkat edebilirsiniz.kadinsiniz size yaklasimini zaten sezersiniz.yanlis davranisinda sinir koyarsiniz.arkadassaniz arkadassinizdir sinirlari belirleyecek yastasiniz saniyorum.

Bakın dikkat! Ederseniz uyarı diğer bir kadindan
Bu eşi olabilir anneniz olabilir yada arkadaş

Herkese merhaba,
Çalıştığım işin tanımı gereği belli bir uzmanlık seviyesine gelene dek bana işi öğreten birinin yanında çalışmam gerekiyor ve kurumun her hafta farklı bir şubesinde çalışıyoruz, bazen şehirdışı şubelerde. Bana işi öğreten kişi yönetici konumunda değil, sadece benden daha kıdemli. 2-3 ayda bir de bu kişi değişiyor. Şimdi bu kişilerle şehirdışı şube olunca uzun yola beraber gidiyoruz, bütün gün işyerinde beraber, şehirdışı olunca otel aynı. Suistimal etmeye de müsait, aksine yakın arkadaş gibi abi-abla kardeş gibi bi ilişki kurmaya da müsait.
Benim şu an yanında çalıştığım kişi erkek. Bana tam anlamıyla abi gibi davranıyor, aramızda 10 yaş var. Yemekten iyi anlıyor, lükslük anlamı da değil bazen çok salaş bi yere gidiyoruz ama lezzet harika falan. Farklı konularda sohbet ediyoruz o bana ben ona tavsiye veriyorum vs. Görev gereği de diğer çalışanlarla iş dışında pek konuşmuyoruz, zaten bi şubede 1 haftadan çok kalmıyoruz. Neyse ben sohbet ediyorum falan ama halime tavrıma da dikkat ediyorum adam da öyle. Eşiyle tanıştım, ben ona ailemi anlatırım vs. Bi ara konuşurke parfümden konu açıldığında bana bi marka söyledi, üzerinden 2 ay geçti ben de bugün aldım denemek için. Anneme de telefonda söyledim eve gelirken parfüm aldım böyle böyle diye. Anneme göre erkek bi iş arkdaşımla parfüm konuşmam gereksizmiş, konuşsam bile bana marka tavsiye etmesi çok saçmaymış, biraz daha mesafeli olmalıymışım. Ben gerçekten abim gibi görüyorum, o yüzden de yanlış anlamadım. Yanlış mı yapıyorum?
Annen haklı. Yanlış evet

Evliyse diyaloglariniza daha dikkat edebilirsiniz.kadinsiniz size yaklasimini zaten sezersiniz.yanlis davranisinda sinir koyarsiniz.arkadassaniz arkadassinizdir sinirlari belirleyecek yastasiniz saniyorum.annelere kalsa erkekten arkadasta olmaz.ama benim yakin arkadaslarim erkek olmustur :)
Ya annem aslında modern biridir, o da çalışan bir kadın. Ben bi iş arkadaşımla böyle parfümmüş kıyafetmiş konuşmam doğru bulmuyorum dedi. Ama annem 60 yaşında ben 25 işin şakası bi yana adamın tavrında gerçekten kötü bir şey sezmedim. Aklımın ucundan bile geçmedi. Biraz da ilgisi var giyim kuşam gibi konulara. Eşine aldığı markalardan falan bahsediyor şu zamanda indirime giriyor vs. diye

Herkese merhaba,
Eşine nasıl davranılmasını istersen öyle davran.Evli bir erkeğin başka bir kadına parfüm tavsiyesi hiç hoş değil bana göre

Ya annem aslında modern biridir, o da çalışan bir kadın. Ben bi iş arkadaşımla böyle parfümmüş kıyafetmiş konuşmam doğru bulmuyorum dedi. Ama annem 60 yaşında ben 25 işin şakası bi yana adamın tavrında gerçekten kötü bir şey sezmedim. Aklımın ucundan bile geçmedi. Biraz da ilgisi var giyim kuşam gibi konulara. Eşine aldığı markalardan falan bahsediyor şu zamanda indirime giriyor vs. diye
Bencede normal bir sey yok.anneler abartirlar.parfum markasi alt tarafi.yanlis bulanlar ne gibi manaa cikarttilar bilemiyorum

B by2016
Parfüm konusu bence, "Kıyafetini hangi mağazadan alıyorsun, ya da hangi marka giyiniyorsun" ile aynı şey. Yani iş dışında konuşmak gayet normal tabi ki seviyeyi siz belirleyeceksiniz. Alys Alys nın dedigi gibi üslup önemli.. Genelde kadın erkek iliskilerinde sınırı belirleyen kadındır. Erkek sınırı aşıyorsa o zaman dikkat..

Ne kadar abi olarak görsende abin değil abiler de parfüm tavsiye etmez kızkardeşlerine zaten. Annen haklı.

Eşine nasıl davranılmasını istersen öyle davran.Evli bir erkeğin başka bir kadına parfüm tavsiyesi hiç hoş değil bana göre
Dışardan bakınca aslında doğru söylüyorsunuz. Ama şöyle ki bizim işte gerçekten günün 8-9 saati beraber geçiyor, 2-3 saatlik yola gittiğimiz oluyor, başka da konuşacak insan yok. Yani mesela şu renk bi kazak şu kesim bi elbise sana çok yakışır tarzı bi konuşma olsaydı zaten bariz bi şekilde rahatsız olurdum. Ama konu mesela parfüme geldi ben de dedim çiçek kokularını çok seviyorum. O da aa o zaman bak x markasının y serisi var onu sevebilirsin dedi o kadar.

Dışardan bakınca aslında doğru söylüyorsunuz. Ama şöyle ki bizim işte gerçekten günün 8-9 saati beraber geçiyor, 2-3 saatlik yola gittiğimiz oluyor, başka da konuşacak insan yok. Yani mesela şu renk bi kazak şu kesim bi elbise sana çok yakışır tarzı bi konuşma olsaydı zaten bariz bi şekilde rahatsız olurdum. Ama konu mesela parfüme geldi ben de dedim çiçek kokularını çok seviyorum. O da aa o zaman bak x markasının y serisi var onu sevebilirsin dedi o kadar.
Sen niyetini biliyorsunda ya karşındakinin niyeti sadece empati diyorum...

Erkekler böyle bir kız görünce eridiği için hemen annen içgüdüsel olarak seni uyarmış
Hani öyle bir tiptir başın ağırır diye

Yani normalde genel erkek arkadaş algıma göre pek olmaması gereken bir muhabbet gibi gelirdi bana bu. Genelde parfümden ve bu tarz muhabbetleri yapmaktan hoşlanmaz erkekler, bir kızı tavlama amacında değillerse. Ama istisnaları da var, iş arkadaşlarımdan biri her türlü kız muhabbetine girer mesela, hepimiz çok severiz onu, eşini de ayrı severiz. Onun niyetinin temizliğinden hepimiz eminiz cidden. Ama herkesten emin olmak okadar zor ki... dikkatli olun yeter bence...

hayatım boyunca iş arkadaşlarımla hiç arama mesafe koymak gibi bir çabam olmadı,
aynen sizinki gibi dışarda işlerimiz olur başbaşa yemek yeriz,kahve içeriz, bazen alışveriş yaparız, uzun yolda sohbet ederiz, müzik dinleriz,
en ufak bir sorun yaşamadım bu konuda.
yani ne asılan oldu, ne yanlış anlayan vs vs
bence iki insan birlikte çalışıyorken gayet insani bir şekilde iletişim kurar, kurmalıdır da.

Son düzenleme:
Konusulur her sey sorun o degil,davranisa ve konusma tarzina dikkat etmek bence. Yani mesela ahmet bey,ayse hanim uygun uslup. Hanimli beyli sohbette isteseniz de belli sinirlamalar zaten kendiliginden olur. Parfum konusunda yanlis bir sey yapmadiginizi dusunuyorum. Anneniz abartmis artik. Ben de is geregi pek cok yurt disi seyahate katildim is arkadasimla,mudurumle. Beraber alkol de aldim,yemek de yedim,alisveris de yaptim. Ters bir durum asla olmadi. Bir erkekle bir kadin cani isterse cok guzel arkadas da olur yani

Ben kötü bir niyet sezemedim. Konu kokulardan açılmış beyfendi de marka söylemiş. Anneniz tabii yaşınin verdiği tecrubeyle söylemiş bir şey diyemiyorum. İkinizin de davranışları belliyse sorun olmaz

Is arkadaslarimdan kadin erkek farketmez hepsiyle cok samimiyim
Samimi olmadigim kisileri ekibimde tutmuyorum zaten.
Ama hic birisi yeni degil uzun zamandir birlikte calisiyoruz.
Birebir 2 3 saat kalsam yeni tanidiklarimla da herhalde parfum falan konusurdum.

Zaten ekibim disinda da kimseyle samimiyet kurmam. Benim isim biraz bu samimiyeti gerektiriyor.

Back
X