Karşı cinsi, ihanetten ve şiddet eğiliminden ne caydırır?

bana saygısından sevgisinden değilde sırf cehennemde yanacam korkusuyla aldatmıcaksa aldatsın daha iyi günahını ben alim kadını ben verim ellerine gocunmam..

Dinle, töreyle, örf adetle veya başka bir inanışla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bunlara sahip olduğu halde aldatan çok insan var. Kişi önce kendine saygı duymalı ki kendiyle hesaplaşabilsin, kendini sorgulayabilsin. Aksi halde ne sevgi engel olur buna ne de evlilik, çocuk. Kendine saygı duymayanın başkasına saygı duymasını zaten bekleyemezsiniz.

Zayıf karakterli insanların işidir şiddet, kendini ifade etmekten aciz insanların başvurduğu yol, Şiddetle yetişenler şiddet uyguluyor. Anneden babadan ne öğrendiyse kendide öyle devam ediyor. Taa çocukluktan oluşan karakterine aile böyle yön verince ne din tutar adamı ne başka birşey. Tedavisi yok malesef

[Cehennem justice, post: 36821340, member: 339967"]
bana saygısından sevgisinden değilde sırf cehennemde yanacam korkusuyla aldatmıcaksa aldatsın daha iyi günahını ben alim kadını ben verim ellerine gocunmam..[/QUOTE]

Yanma korkusuyla yapmaz düzgün bi dindar, Allah'ın rızası için sevdiğine "gerektiği gibi" davranır. Yanma korkusunu nerden çıkardın ben onu anlamadım..

bana saygısından sevgisinden değilde sırf cehennemde yanacam korkusuyla aldatmıcaksa aldatsın daha iyi günahını ben alim kadını ben verim ellerine gocunmam..[/QUOTE]

Yanma korkusuyla yapmaz düzgün bi dindar, Allah'ın rızası için sevdiğine "gerektiği gibi" davranır. Yanma korkusunu nerden çıkardın ben onu anlamadım..

Eşimin teorisi: temiz bir döveceksin bak bir daha yapıyor mu?
Bu da caydırıcı olabilir...

[Koalina, post: 36821427, member: 234221"]Eşimin teorisi: temiz bir döveceksin bak bir daha yapıyor mu?
Bu da caydırıcı olabilir...[/QUOTE]

Dayakta olabilir haklısın

Karakter,özsaygı,merhamet,sadakat duygusu olan kişi aldatmaz ki dinde çokeşlilik makul göründüğüne göre,dindar insanlar da aldatabilir.

Çok eşlilik, kadının rızası olmadan ve mecburi olmadan yapılmıyor ki "dindar insanlarda aldatıyormuş" gibi garip bi kanıya varalım. Din de söylediğin duyguları aşılar zaten onu demek istiyorum ben.

bana saygısından sevgisinden değilde sırf cehennemde yanacam korkusuyla aldatmıcaksa aldatsın daha iyi günahını ben alim kadını ben verim ellerine gocunmam..

Yanma korkusuyla yapmaz düzgün bi dindar, Allah'ın rızası için sevdiğine "gerektiği gibi" davranır. Yanma korkusunu nerden çıkardın ben onu anlamadım.. [/QUOTE]

bizde din korkutularak yaşanıyor malum.. daha bu sitede bile dini yorum yapılırken ( güya cehennem) fotosunu paylaşanlar var.. kii kaldı ki kuran da bile zina yapanın cezası ayetlerde yazıyor.. buda işte benim dediğim gibi korkudan cayma oluyor..

herneyse dini yoruma kayacak konu zaten kapanacak o yüzden çav bella

Çok eşlilik, kadının rızası olmadan ve mecburi olmadan yapılmıyor ki "dindar insanlarda aldatıyormuş" gibi garip bi kanıya varalım. Din de söylediğin duyguları aşılar zaten onu demek istiyorum ben.
herkesin kendi görüşü tabiki,benim görüşüm çok eşliliğin aldatma olduğu yönünde,inan hiçbir kadın istemez.Bu aradakonu dini değil ama cevapların din üzerinden giderse konun kapanır.

[Konu E="4justice, post: 36821530, member9967"]Yanma korkusuyla yapmaz. düzgün bi dindar, Allah'ın rızası için sevdiğine "gerektiği gibi" davranır. Yanma korkusunu nerden çıkardın ben onu anlamadım.. [/QUOTE]

bizde din korkutularak yaşanıyor malum.. daha bu sitede bile dini yorum yapılırken ( güya cehennem) fotosunu paylaşanlar var.. kii kaldı ki kuran da bile zina yapanın cezası ayetlerde yazıyor.. buda işte benim dediğim gibi korkudan cayma oluyor..

herneyse dini yoruma kayacak konu zaten kapanacak o yüzden çav bella [/QUOTE]

Konu din tartışmasına dönücekse kapansın zaten, saçma yerlere gidiyor güya cehennem (!) fotoğrafları, ayet göstermeler falan.. Bunlar çok amaçsız ve saçma. Müslüman değilseniz en saçma yerlede bile din eleştirisi yaparız zaten Türkler olarak.. Yanma korkusuyla yapçaksa yapmasınmış, te allahım..

[İYİCE="breakingbadd, post: 36821575, member: 616269"]herkesin kendi görüşü tabiki,benim görüşüm çok eşliliğin aldatma olduğu yönünde,inan hiçbir kadın istemez.Bu aradakonu dini değil ama cevapların din üzerinden giderse konun kapanır.[/QUOTE]

İyide ben dindarlığın aldatmayı önlemesinden bahsediyorum, millet ordan ayet getiriyor, çok eşlilikten bahsediyor vsvs. Ben değilim ki mevzuyu dine getiren sizsiniz. Sizde biliyosunuz zinanın günah olduğunu ve engelleyici olduğunu dinin ama saçma yerlerden muhalefet olmaya çalışıyorsunuz, bende cevap vermek zorunda kalıyorum.

Dinle hiç alakası yok bencede.İnsanın karakteriyle alakalı bu durum.Hele bu son günlerde birşeye şahit oldum ki tamamen dinle alakalı olmadığının kanıtı.Tanıdığım bir bayan eşini eski sevgilisiyle aldatıyor ve hiçbir cuma sohbetini kaçırmaz ve Allah korkusu olan bir bayan ve yaptığı iğrençlikleri bi bilseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…