Karşı cinsi, ihanetten ve şiddet eğiliminden ne caydırır?

sözde dindar bi aileden geldiğimi belirterek söylemeliyimki...gerçek dindar aldatmaz.
özünde Ahlak sahibi karakter sahibi kimse aldatmaz...
Ben hep şöyle düşünürüm; Rabbine nankörlük eden benimi aldatmayacak ?

Dini gerçekten yaşayanlar için etkili olabilir belki
Eşime beni aldatır misin dediğimde Allah korusun nikah düşer demişti. .

Aynı fikirdeyim..

Günümüzde görünüşte dindar, ağzından Allah eksik olmayan ama karaktersiz o kadar çok o kadar çok insan var ki. Gerçekten dini yaşayan insanlar parmakla gösterilcek kadar az. Neden yaşamıyorlar demiyorum tabiki niye öyleymiş gibi yapıyorlar anlayamıyorum.

Bu iş ne dine, ne tipe, ne paraya bakar. Olay tamamen vicdan ve merhamet. Bir insan vicdanlı ve merhametli olduktan sonra varsın ateist olsun. O insana güven.

Benim dinine bağlı yaşayan tanıdıklarım, Akrabalarim var onlar henüz bilindiği kadari ile ne aldattı ne şiddet uyguladı ne de cok esliligi var..
ama din ile alakasi olmayan kisi hem siddet uyguladi hemde aldatti hala da firsat kolluyor..
Ayrica dinine bagli degil ama muslumanim diyen arkadasimin kocasi da aldatti..diger arkadasimin kocasi da siddet uyguladi..hele bu2. Sadece muslumanim der bayram namazina bile gitmez, oruc tutmaz,Zekat vermez vs..vs..hicbir sekilde yasamiyor?
simcik ne olacak...simdi olani soyleyeyim her muslumanim diyen yasamiyo ondan sonra genelleme yapiliyor bi de aslini bilmeden yorum yapiliyor..musluman mi aaaa onlar soyle onlar boyle..nefis ve seytan butun insanlarin dusmanidir hakkindan gelemeyenler iste ne diyim..

Ya birşey söyleyeceğim ama yanlış anlaşılmak istemiyorum. Ben de inançlı biriyim ve oldukça da Rabbime hizmet etmek için elimden gelen gayreti gösteriyorum.
Bir gün Bursa'da başka şehre gitmek için otobüse bindim. Koltuğa oturdum sağ tarafımdaki koltukta şalvarlı takkeli genç bir çocuk 20'li yaşlarda gazete okuyor. Her halinden belli böyle bir tarikat üyesi gibi bir şey. Okuduğu gazeteye şöyle bir baktım ki ne göreyim? Bikinili artistlere bakıyor onların haberlerini okuyor. Dedim ki iman şalvarda takkede değil, Rabbim kalpleri iyi bilir.

O yüzden her dindarı, erdemli insan olarak görmemek gerekiyor sanırım.

[QUOTE="nilinur, post: 36822108, member: 60505] söyleyeceğim ama yanlış anlaşılmak istemiyorum. Ben de inançlı biriyim ve oldukça da Rabbime hizmet etmek için elimden gelen gayreti gösteriyorum.
Bir gün Bursa'da başka şehre gitmek için otobüse bindim. Koltuğa oturdum sağ tarafımdaki koltukta şalvarlı takkeli genç bir çocuk 20'li yaşlarda gazete okuyor. Her halinden belli böyle bir tarikat üyesi gibi bir şey. Okuduğu gazeteye şöyle bir baktım ki ne göreyim? Bikinili artistlere bakıyor onların haberlerini okuyor. Dedim ki iman şalvarda takkede değil, Rabbim kalpleri iyi bilir.

O yüzden her dindarı, erdemli insan olarak görmemek gerekiyor sanırım.[/QUOTE]

Tabiki hepsi bir değil. Bizim mahallede aynı bahsettiğin gibi bi adam var ama Cumaya gitmiyor mesela, parayla iman kimde belli olmuyor..

Düşüyor mu gerçekten
Valla benim fazla dini bilgim yoktur
Eşim çok çok bilgilidir o konuda
Ona güveniyorum ama yine de bilemem.
Ama şunu da söylemek isterim
Çok dindar geçinen bir eski sevgilim vardı sorsan hersey namaz oruç vs.
Basit Bi kavgada direkt bana tokat atmıştı
Bende anında tekmeyi b as mis tim.
Aradan zaman geçti eşime aşık oldum..
Allah a şükür eşimin 3 senedir yanlışıni görmedim. Maşallah.
Yani bu biraz da kişinin gerçekten içinde taşıması ile ilgili.
Bunu da asla bilemeyiz o yüzden bu konu bir kriter olmamalı bence..

İnsanlar çok değişik.. Kurtulmuşsun ondan adına sevindim

Karakter,özsaygı,merhamet,sadakat duygusu olan kişi aldatmaz ki dinde çokeşlilik makul göründüğüne göre,dindar insanlar da aldatabilir.

Kendi yazinizda celiski var sizin bahsetmIs oldugunuz duygular zaten muslumanda olmasi gerekenler hatta daha olumlu duygulari besler...Dinde çok eşlilik derken dini nikah tan bahsediyorsunuz galiba? Anladigima göre yorum yapacağım. Din aldatmayi makul görmez ve engelleyebilmek adına aldatan larınyyaptığına zina denir yasaktır ve cezası vardır. .Ancak dini nikah eşinden başkasına da kıyılacaksa o kişinin kendi karardır. .eger kadın istemezse evlilik gerçekleşmez. .ve gerceklesse dahi bütün şartlar eşit olarak gerçekleştirilir. .maddi ve manevi...katiyen haksızlık yapılamaz. .din dışı olan ilişkiler böyle midir gerçekten? nasıl olurda bir tutarsiniz. .siz konustuklarinizla benim geçmişime saygısızlık ediyorsunuz. .ama ne diyeyim Çevrenizde gerçek bir Müslüman ggörmemiş siniz demek ki? Bu da sizin sucunuz olmayabilir etraf munafik kaynar ken çeşit çeşit hocalar varken vs..Ancak bu tarz bir yazıyı yazdığınız zaman bir düşünün lütfen çünkü insanların inançları ile ilgili bir durum ve su bahsedilen saygi müslümanlara da gösterin çünkü ben böyle bir yazı gördüğümde üzülüyorum size karşı haklı çıkamaya bilirim diye değil siz nasil kendinizden eminseniz bende eminimMüslümanlığın geçmişine kadar gidebilecek saygısızlık içindir uzuntu . .Islam dini gelmeden önce kadınlara kızlara yapılanları biliyor musunuz? insanların nasıl sapıklık içine girdiklerini? islam dini kadına değerli olmayı kilmistir ancak günümüzde geçmiş nasılda carpitilabiliniyor. ..öyle bir yazı yazmışsınız ki kaç yere çekilebilir?

3.sayfa haberleri
muge anli
basin meyda internet hepsi ama hepsi dindar diye dusundugunuz sapiklarin rezillikeriyle dolu
size de iyi aksamlar

[BolTE="CakmaLaraCroft, post: 36822883, member: 382941"]3.sayfa haberleri
muge anli
basin meyda internet hepsi ama hepsi dindar diye dusundugunuz sapiklarin rezillikeriyle dolu
size de iyi aksamlar[/QUOTE]

Ben de okuyorum ama ben niye bu dolu olan rezillikleri göremiyorum acaba, bi kaç tane atar mısın dindarların rezilliklerini?

Bu hesabı aynı kişi mi kullanıyor? Hayır öyle değilse kocası dövdüğü için, ondan korkusuna evine gidemeyen bir kadın, karısının anlattıklarından sonra da neredeyse katil ilan ettiğimiz bir koca vardı da. Merak ettim. Adama boşuna mı saydık sövdük bu kadar maşallahlıksa.

Okuduklarınizi daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim

Başka yorum yapmayacağım.
Zira tatilde yim hiç polemik havam yok

Ya aslında dindar ya da dindar değil diye düşünmemek lazım. Çünkü çok dindar görünen biri aslında öyle de olmayabilir. Ya da aslında o geleneksel yasantısını dindarlık olarak tanımyabilir. Mesela video izlemiştim dün, adam diyor ki kadın namazını kılacak, dindar olacak vs vs sonra da başbakan olsam bütün kadınları kurşuna dizerim. ŞAka gibi. Yani demek istediğim nasıl göründüğünden ya da kendini nasıl gösterdiğinden ziyade aslında nasıl biri olduguna odaklanmak lazım. Mesela trafikte bi kadına küfreden bi adam eşine de bunu yapabilir. Ya da acize düşmüşe kötü davranan bi adam ya da insanların kalbini kolayca kıran bir adam merhametsizdir. Yani davranışlarındaki alt metne bakmak lazım ben buyum ya da böyleyim demesinden ziyade.

Şiddet konusundaysa, o kişi istemezse sen hiç birşeyi değiştirmezsin sadece kendini üzdüğünle kalırsın.

Okuduklarınizi daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim

Başka yorum yapmayacağım.
Zira tatilde yim hiç polemik havam yok

Polemik mi? Neden bu tepki? Çok şükür okudugumuzu anlıyoruz üstelik unutmuyoruz da. Ama vakti zamanında da keklendiğimizi görürsek neden keklendik diye de sormak hakkımız değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…