karsi komsuda art niyet aramalimiyim

Ben isteyken komsumun benim evimi temizledigini dusunemiyorum. En katlanamayacagim gereksiz samimiyet derecesi ne bicim bir cumle oldu

bende eski evimde iken karşı komşuma haftanın en az 2 günü bir tepsi hazırlar götürürdüm pilavı sulu yemeği salatası hatta limonu ve içeceğine kadar ama o zamn ikimizde hamile idik ve o yemek konusunda çeşit bilediği ve yemeklerimi beğendiği içindi doğum sonrası da devam ettim ama halada söyler senin gibi komşu bulmamam diye .. Yemek yapıp getirmenin ne gibi bir kötü niyeti olabilir ki anlayamadım şimdi

Ben isteyken komsumun benim evimi temizledigini dusunemiyorum. En katlanamayacagim gereksiz samimiyet derecesi ne bicim bir cumle oldu
Bencede gereksiz.. İnsan kardeşine tahammül edemez ev işi konusunda, komşu evime süpürge tutsun, mutfağımı temizlesin, ben anahtarı bırakıyım, oh hizmetçi temizler gibi
Komşuluk ve dostluk başka, günlük yemek getir götürü başka,.. Samimiyet varsa bile zırt bırt değilde, arada bir değişik tatlı yada kendi yöresinden bir şeyse tatması için normal ama günlük saçma ve anormal.. Kesene ortak etmek gibi

Komşusu açken tok yatan bizden değildir hadisinden etkilenmiş olmasın.,Siz zayıfsanız aç kalıyorsunuz sanabilir,Aklıma başka birşey gelmedi.
Ehehehehehehe kayinvalidem gibi konustun zayıflar aç sismanlar tok yemek yemesine gerek yok onun gözünde. Gülmekten oldum gece gece...

Ayrıca konu sahibi tabağı her zaman dolu vermek zorunda değilsiniz ki. Boş verin kusura bakmayın diyn. Varsa bu anormallik zamanla çıkar ortaya

Sizin durumunuz ne güzel miş, çünkü niyetler ortak ve kader ortaklığı olmuş.. Komşuluk ilişkileri çok önemlidir ama yemekle tatlıyla insanların gözünde saygı yada değer elde edilmezki.. (bu sözüm konu sahibinin komşusu ile ilgili ) Kaldıki mesela getirilen her yemeği herkes yiyemezki, yağı dokunur, yada sevmediği yemektir, belki komşu çöpe atıyordur.. Emeğe yazık.. Komşular birbirini tanımadan gereksiz davranış gibi geliyor bana.. Benim kendi kapı komşumda bana mesela şundan yaptım, istermisin diye sorardı, aynı şekilde bende ona sorardım.. İçten geliş farklı ama günlük aynı maddiyatta, belki o komşu daha az kazanıyorsa ortak olmak haksızlık.. Hayırına ise onu fakir fukaraya yapmak daha güzel bence

Bu arada şunu da söylemeden gecemeyecegim; şu tabak boş ver dolu ver muhabettinden nefret ediyorum. Ben komşuma birsey ikram ederken tabağımi o anda istiyorum. Tabak umrumda bile degil Neden karşı tarafı zor durumda bırakayim ki!! Birisi de bana birsey getirirken tabağıni vereyim: kirilmasin malum sakarim diye espri yapıyorum. Ve ben bunu bütün apartman yaydim galiba

Ya konuyu okuyunca kendimi gördüm resmen.
ben dee karşı komşuma neredeyse hergün yemek götürüyorum.

ama kız hamile, adam da uyuşturucu bağımlısıymış evlendikten sonra öğrenmiş kız da hamile diye gidemiyor da. evlerinde birşey olmuyo genelde. ben de emin olamıyorum kız yemek yiyo mu yemiyormu diye, bir de hamile ya götürüyorum heep.

acaba benimkisi de böyle abest mi kaçıyor yahu?

Art niyet yok bence paylaşmayı seviyor zavallı ne bilsin başkalarının düşüncesini demek ki kalabalık ailede büyümüş paylaşmanın sıcaklığını arıyor bence , bu zamandada böyle insanlar kalmadı kalanlarada art niyetli bakılıyor ne yazık ki

Keşke banada böle her gün yemek getiren komşum olsa :)

Bence tabakları boş gönder illa her zaman göndermeye gerek yok yine geliyorsa bu durumu niye getirdiğini anlam edemediğini soyle

Bana da hiç garip gelmedi. Öğrenci olduğum için mi acaba? Keşke bana da her gün yemek getiren olsa

Ya sevabına bir öğrenci evine yönlendir komşunu. Öğrenciler zor durumda malum

Sanırım bizim buralar hala masum...Benim de komsum var pisirdigimden vereyim diye can atarım. ..eve geleceği zamanı bile bazan sorarım onlara sıcak yetissin diye keza o da öyledir sıcacık vereyim diye elleri kolları dolu gelir. ..yemeğin zekatı başkasına da tattirilip verilmesi. ..ki ev hanem yemeden vermek evla olan...nasıl bir art niyeti olabilir ki size yaranmaya mi çalışacak siz üst mercii misiniz?
Bunu sorgulamak bile ayıp bence . Ha getirdikleri damaginiza hitap etmezse de açıkça söylemek en doğrusu. ..yoksa başka ne olabilir Allah aşkına ya....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…