Ben isteyken komsumun benim evimi temizledigini dusunemiyorum. En katlanamayacagim gereksiz samimiyet derecesiTabakları boş iade edin, hatta bazen canım şööyle kuzu tandır tandır kebap çekti, yok şöyle güzel ev baklavası çekti deyin, bazende sarma falan
Komşu iyi niyetli olabilir ama abartmış, belki çalışıyorsunuz diye yemek yapamıyorsunuzdur ve samimiyet kurmak içindir..
Benim öyle kapı komşuları vardı, çalışan bayana çalışmayan öyle başladı yemek vs.. Şimdi çalışmayan çalışanın evini bile temizliyor, hatta yemek meselesinide beraber yapıyorlar
Aman görmeyin can ciğer kuzu sarmalar
Ama düşündürücü olan menfaatler bitince o dostluk sürermi? Yada o kadar samimi olurlarmı?
Ben şahsen bana yemek yapan, temizlik yapan dost değil, kötü gün dostu isterim..
Bencede gereksiz.. İnsan kardeşine tahammül edemez ev işi konusunda, komşu evime süpürge tutsun, mutfağımı temizlesin, ben anahtarı bırakıyım, oh hizmetçi temizler gibiBen isteyken komsumun benim evimi temizledigini dusunemiyorum. En katlanamayacagim gereksiz samimiyet derecesine bicim bir cumle oldu
Ehehehehehehe kayinvalidem gibi konustunKomşusu açken tok yatan bizden değildir hadisinden etkilenmiş olmasın.,Siz zayıfsanız aç kalıyorsunuz sanabilir,Aklıma başka birşey gelmedi.
Sizin durumunuz ne güzel miş, çünkü niyetler ortak ve kader ortaklığı olmuş.. Komşuluk ilişkileri çok önemlidir ama yemekle tatlıyla insanların gözünde saygı yada değer elde edilmezki.. (bu sözüm konu sahibinin komşusu ile ilgili ) Kaldıki mesela getirilen her yemeği herkes yiyemezki, yağı dokunur, yada sevmediği yemektir, belki komşu çöpe atıyordur.. Emeğe yazık.. Komşular birbirini tanımadan gereksiz davranış gibi geliyor bana.. Benim kendi kapı komşumda bana mesela şundan yaptım, istermisin diye sorardı, aynı şekilde bende ona sorardım.. İçten geliş farklı ama günlük aynı maddiyatta, belki o komşu daha az kazanıyorsa ortak olmak haksızlık.. Hayırına ise onu fakir fukaraya yapmak daha güzel bencebende eski evimde iken karşı komşuma haftanın en az 2 günü bir tepsi hazırlar götürürdüm pilavı sulu yemeği salatası hatta limonu ve içeceğine kadar ama o zamn ikimizde hamile idik ve o yemek konusunda çeşit bilediği ve yemeklerimi beğendiği içindi doğum sonrası da devam ettim ama halada söyler senin gibi komşu bulmamam diye .. Yemek yapıp getirmenin ne gibi bir kötü niyeti olabilir ki anlayamadım şimdi
Ya konuyu okuyunca kendimi gördüm resmen.
ben dee karşı komşuma neredeyse hergün yemek götürüyorum.
ama kız hamile, adam da uyuşturucu bağımlısıymış evlendikten sonra öğrenmiş kız da hamile diye gidemiyor da. evlerinde birşey olmuyo genelde. ben de emin olamıyorum kız yemek yiyo mu yemiyormu diye, bir de hamile ya götürüyorum heep.
acaba benimkisi de böyle abest mi kaçıyor yahu? [/QUO
Canım senin ki farklı durum Götürdükçe ne yapıyor.Mahcup oluyor mu,çekinerek mi alıyor?
Nazar ettin kızzz, bidaha getirmez konu sahibi hadi gözün aydın :) güldür güldürNe kadan iyi komşu,keşke benim olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?