- 9 Mart 2015
- 2.169
- 1.567
- 83
- Konu Sahibi naylonprenses
-
Bizim evdende öyle sesler çok çıkıyor. Çocuğumu dövüyormuyum hayır dövmüyorum. Sadece çocuğum çok yaramaz ve dayanamayıp bağırdığım kızdığım çok oluyor. İnsanız sonuçta tahammül bir yere kadar. Ama bu seslerden yola çıkarak şikayet ederseniz haksızlık etmiş olursunuz. Kadının kapısını çalıp elinizde bir tabakla birşeyler ikram edip güzelce konuşabilirsiniz. Çocuk hakkında konuşun çok sesinizi duyuyoruz felan filan derken dövdüğünü söylerse uyarırsınız. Eğer devam ederse o zaman şikayet edersiniz.Dövdüğünü gözümle görmedim. Seslerden öyle anlıyorum. Bağırma, bağırmanın kesilmesi, koşturma ağlama falan.
Ömce gerçekten şiddet uyguladığına emin olun. Bazı çocuklarda aşırı bir agresiflik, ufak bir isteği olmayınca ağlama krizleri olabiliyor. Veya ekstrem bir durum ama arkadaşımın hasta bir çocuğu var. Dışardan görsen çocuk sağlıklı ama bağırsak hastası, poposunda yaralar var. Çocuk altına yaptıkça temizlerken acıdan çok ağlıyor ama gece gündüz annesi yapmak zorunda. Bir komşusu çocuğa şiddet uyguluyorlar diye şikayet etmiş. Kapısına dayandılar. Neyse ki durum anlaşıldı. Bence önce kapısını çalıp sohbet arasında ne olduğunu öğrenin. Direkt yargılamayın.
Sahte diyemem tam ama kadın bir konu daha açtı sonra özür diye orda ceza vermek istedim beni dövdü diye tecavüz falan yok yazdi
Böyle bir olay yaşandı.Cocuk mor gözle okula gidince yetkililere haber veriliyor.Kamu davası açılıyor.Hakim babaya bir daha böyle yaparsa çocuğu elinden alırım diyor.Baba da "alsana" diyorBenim cocuklar da oyle agliyorlar ki komsu arada caktirmadan yokluyor dovuyorum sanip. Polis falan gonderseler kapiya al polis abi gel sen bak iki dakka da kafa dinliyim dicem
Direkt polisi falan aramayin bi emin olun once.
katiliyorum. Bazen cocuklari susturamiyor insan. Belki cocuk elindekileri firlatiyor, siz dayak zannediyorsunuz.bakın ne olursa olsun şiddet olduğunu tespit etmeden hiçbir yeri aramayın
benim oğlum 2 yaşındayken, bazı anlarda 2 yaş sendromu yüzünden öyle deli gibi ağlıyordu ki
yerdeki bir arabayı elime alsam, "anne yapma, yapma anne" diye ağlıyordu
bunu duyan yeni taşındığımız apartmandaki insanlar ona zarar verdiğimi düşünmüşler, sonradan öğrendim
bağırıyor olabilir, ama dövüp dövmediğini anlamak çok zor
o yüzden önce kendisi ile konuşun derim ben
Ses kaydı al yasal mi bilmiyorum ama bundan 10 yıl öncesi ses kaydı ile annemler bı komşularının çocuklarını yuvaya yerleşmesine sebep olmuştuArkadaşlar merhaba, danışmak istediğim konu bir aile içi şiddet konusu.
Yan daireden neredeyse gün aşırı annenin bağırma sesleri ve 6 yaşlarındaki çocuğun şiddetli ağlama sesleri geliyor. Seslerden anladığım kadarıyla da anne çocuğuna vuruyor. Söz konusu olan erkeğin kadına şiddeti olsaydı, hiç düşünmeden polisi arardım. Çocuk olunca tereddüt ettim, ve kendi tereddütümü de bir çeşit ilkesizlik olarak görüp kendime kızdım açıkçası. Ne farkı var ki aslında, şiddet gören bir birey var neticede. Yapılması gereken belli. Ama öte yandan, bu durum çocukların daha da psikolojisini bozar diye düşündüğüm için duraksadım işte.
Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım? Bir şey yapmam lazım ama, çünkü duramayacağım artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?