Karşı Komşum Çocuğunu Dövüyor

Benim yan bina da da böyle bir bayan var ama ne yapayim ki her daim bagiriyor bence kadinin psikolojisi bozuk öte yandan da bazen cileden cikariyor cocuklar ama dayak çözüm degil bence cocuk gelisimi hakkinda bi kitap alip onu hediye edebilirsiniz paketletip kapisina birakin yada siz verin derim daha nazik olur uzerine de bir not yazin daha faydali olur

Dövdüğünü gözümle görmedim. Seslerden öyle anlıyorum. Bağırma, bağırmanın kesilmesi, koşturma ağlama falan.
Bizim evdende öyle sesler çok çıkıyor. Çocuğumu dövüyormuyum hayır dövmüyorum. Sadece çocuğum çok yaramaz ve dayanamayıp bağırdığım kızdığım çok oluyor. İnsanız sonuçta tahammül bir yere kadar. Ama bu seslerden yola çıkarak şikayet ederseniz haksızlık etmiş olursunuz. Kadının kapısını çalıp elinizde bir tabakla birşeyler ikram edip güzelce konuşabilirsiniz. Çocuk hakkında konuşun çok sesinizi duyuyoruz felan filan derken dövdüğünü söylerse uyarırsınız. Eğer devam ederse o zaman şikayet edersiniz.

yazık ya
Allah şifa versin inşallah

Ay bizim komşumusun sen benim iki çocuğum var oğlan kardeş olduktan sonra sanki evde dövüyoruz gibi çığlık çığlığa bağırıyor örneğin şu istedi önce kardeşi içti kendini yere atıp öfke krizi geçiriyor bir gün üst komşum geldi orta yaş bir abla oğlanı dövüyor musunuz dedi aradan 5 dk geçti bizim oğlan çığlık kendini yere atmaya başladı abla durum bu dedim şimdi ne zaman görse oğlum anneni üzme diyor yani olayın aslını bilmeden yapmayın birşey....

Hicbir anne baba cocuguna ne sebeple olursa olsun vuramazda oyle deli gibi bagiramazda.once kendimizi egitelim.o bagirmalarin sebebi yine biziz.biz cocuga bagirirsak o da bize bagirir.bizden ogreniyor.

Benim cocuklar da oyle agliyorlar ki komsu arada caktirmadan yokluyor dovuyorum sanip. Polis falan gonderseler kapiya al polis abi gel sen bak iki dakka da kafa dinliyim dicem
Direkt polisi falan aramayin bi emin olun once.
Böyle bir olay yaşandı.Cocuk mor gözle okula gidince yetkililere haber veriliyor.Kamu davası açılıyor.Hakim babaya bir daha böyle yaparsa çocuğu elinden alırım diyor.Baba da "alsana" diyor hakim denetimli serbestlik görevlisi gönderdi okuluna filan....ama çocuk akıllara zarar bir şeydi öğretmenlerinin arabasına zarar verir,kendi evlerini ateşe verir....çocuk aileden alınmadı .Aslında tedavi olmalıydı ama onu da yaptirmadilar

Önce emin olun lütfen.
Kardeşim var, hayatında bir fiske yemişliği yok.
Küçükken annem kızdığında
‘Nolur dövme beniiiiii’ diye bağırmaya başlardı.
Dayagı hiç bilmiyor, dayakla hiç tehdit edilmedi ama çok korkardı.

Annem sırf bu yüzden bilmediğimiz bir yerde şiddete mi uğradı, okulda bir şey mi oldu diye psikoloğa taşıdı :) sonuç, sadece korku var.

Önce anne ile konuşun.

Çocuk yetiştirme tarzını eleştirir gibi değil,
Anlamaya çalışın, ne olunca dayaga başvuruyor?
Durumları varsa yardım almasını teklif edin.
Yoksa en azından psikiyatriye gitsin belki hafif bir ilaç falan başlar.
Çocuğu yoklayın arada. Gözünüz üzerinizde olsun. Tehdit falan demişler, o işlere hiç girmeyin. Şiddeti tehditle çözmek pek akıllıca gelmiyor.
Baktınız değişiklik Yok, o zaman183 ı ararsınız.
Ama emin olmalı ve en azından biraz uyarılmaşı.

Ben de dayanamayıp bağırıyorum seslere bakıp şijayet ederlerse yandık benşm 2kız geçinemiyo arada bi bakmışım saş baş girmişler kızıp ayırıyorum sonra yine kavga geçen gün tırnak izi yapmışkar biebirinin yüzünü kızıp bağırdım izi kalcak birvirinize zarar vermeyin falan eşim geldi o ayrı kızdı çocuklara yani bilip bilmeden biri beni şikayet etse 1saat bile ayrı kalsam evlatlarımdan o kişi yandı demektir

Yani git otur evinde çocuk yaramazlık yapınca ne tepki veriyo izle zaten normalde şiddet uygulayan biriyse belli olur o zaman şikayet edersin

katiliyorum. Bazen cocuklari susturamiyor insan. Belki cocuk elindekileri firlatiyor, siz dayak zannediyorsunuz.

Ya duvardan dinlenen sese gore insanlarin hayati belirlenemez. Bir gece komsudan gelen sesleri duysaniz adam kesiyorlar zannederdiniz, evdekiler kendini yirtarcasina bagiriyordu cok korktum ben uyuyordum.

Meger mac varmis!!!

Yine de o saatte gurultu yapmalari normal degil. Ama ben artik anladim ki laftan anlayacak olan insan zaten o saatte gurultu yapip insanlari rahatsiz etmez...

Konu sahibi arayin polisi.
Buradaki yorumlara da hayret ediyorum, emin olmadan aramayin diyorsunuz da, bir cocuk eger her aksam bagiriyorsa kosarak kaciyorsa illa siddet vardir. Anne cocugu dovmese de bagirirsa bile, bu da siddettir, ve bunun cozumunu bulmak da anne babanin gorevidir. Yani burada kadinlar siddete ugrayinca bosan laflari havada ucusuyor, kucucuk cocuk siddet gorunce onemsiz mi olmus oluyor, neden zaman kaybedilsin ki? Gercek bir sorun varsa cozulsun, yoksa da zaten sorun yok.
Cocuk vurmayi da bagirmayi da anne babasindan ogrenir, bir hata yapilmis demektir, ve bunu duzeltmek de anne babaya duser.
Ben ilk cocugumda cok genctim, cok hatalar yaptim -buradaki kadar degilse de- sonucta da cocugumda hatali davranislar olusmasina neden oldum, bunlarin sebebi ben ve babasi. Elbette cocugun icinden gelen yanlis davranislar da olabilir, ama onlari azaltmak da bizim gorevimiz. Is isten gecmeden aramizdaki sorunlari cok cok azalttik. Kizimda ayni hatalari tekrarlamadim, daha saglikli iletisim icindeyiz.
Tekrar donuyorum konu sahibi direk arasin polisi. Ben ust komsumu sikayet ettim polise, hemen geldiler sagolsunlar, bir daha sikayet gelirse islem yapariz dediler, ondan sonra sesler kesildi. Ben kendisiyle direk gorusmedim, cunku pek laftan anlayan bir kadin degil malesef. Siz de direk soyleseniz ne olacak, size dusman olur, kendi hatasini gorse zaten yapmaz.

yorumları okumadım . daha önce burda buna benzer konu vardı. konu sahibinin eşi polisti.
durumu görev yaptığı yere anlatmıştı. ve o karakoldan birkaç kişi gelip gözdağı vermişlerdi komşuya. arada da gelip bakacağız çocuklara. en ufak bir iz görürsek sizden biliriz demişlerdi. sanırım işe yaramıştı.

Kanıt olmadığı sürece ya da kamera kaydı falan hiçbirşey ispat edemezsiniz. Ayrıca dövdüğüne dair bir kesinlik de yok bağırıyor olabilir çocuk o yüzden ağlıyor olabilir. Bizim üst kat komşumuzun iki kızı var yaşları yakın ve anlaşamıyorlar küçükler büyük ola çok hırçın çok bağırıyor kırıyor herşeyi atıyor sürekli koşuyor falan annesi babası dayanamıyor artık ve çok kızıyorlar bağırıyorlar tabi bu seferde çığlık çığlığa ağlıyor ama aşağıda bizim bile sabrımızı zorluyor ancak dövmediğine eminim mesela

Ses kaydı al yasal mi bilmiyorum ama bundan 10 yıl öncesi ses kaydı ile annemler bı komşularının çocuklarını yuvaya yerleşmesine sebep olmuştu

Çocuklar sürekli şiddet hakaret görüyordu şuan büyüdu yuvada n ayrıldılar

Biri evlendi çocuğu oldu diğeri askere gidecek

Kurtarın o çocukları lütfen

Bagirmak cagirmak iyi zarari yok ama dovmesin o kotu gibi mesajlar var.bagirmakta cok kotu.bagirmayla o cocuk agliyorsa korku panik kirginlik uzuntu var acaba bagirdiktan sonra acaba ne olacak diye panik halinde aglamasi ondan.bagirmadan anlasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…