Karsıma çıkan eş adayı bir bakarmısınız ?

Fen edebiyat mezunu.Atanamamis.
Allah yardımcısı olsun atanamamak kötü gerçekten.
sonuçta denksiniz eğitim olarak bence bir görüş bakma milletin lafına sen kendin onunla görüşünce az çok anlarsın zaten acaba öyle paragöz tip mi yoksa saf temiz niyetli mi vs..

iyide bu gerçek bende devlet memuruyum yüreyen 3 bin diyen vardı ütopya falan değil yani kendini beğenmişliklede alakası yok.Çevremdeki erkeklerdende memur olsun o bu kadar alır ben bu kadar rahat ederiz ya da evlenme vaktim geldi buda öğretmenmiş hemşireymiş hadi talip olayım diyen var ki bunu yapanda memur bir adam .İş adamı ağaoğlu kızı olmuyorsun ama bir bayana göre gayet iyi maaş aldığını ve işinin garanti olduğunu öğretmen olduğu içinde çocuklara iyi bakacağını düşünerek talip olan çok şaşırmayın yani bu etrafımda dönen bizzat şahit olduğum olaylar.Piremseslik hava atma olayıda da değil ayrıca benim aldığım maaş benimdir kimseyi ilgilendirmez belkide başkası özel sektörde çalışıyordur benden fazla kazanıyordur burda hiç umrumda değil ama kimsenin sizi paranız ya da mesleğiniz için sizi tercih etmesi insanlığınızın ya da güzel huylarınızın önemsenmemesi çok ağır bir durum yaşamayan bilemez egolarınızı kenara bırakarak yorum yapın

Kesinlikle.Meslegime gelmedigini nasil anlaysbilirim belirleyici sorular neler .Bir de biz baska sehirlerdeyiz once telden konusacagiz gorusme daha sonra olacak boyle de sacma geliyor faceden falan konusmak tanimaya calismak insanlar belli etmiyor kendini.

Bekkemekte zor her sartts denk bulcam diye beklersem yas ta geciyor bir yandan da bunlari dusunuyorum .
Adı üstünde mantık evliliği, ne tatil günleriniz nede çalışma saatleriniz uyar, özel sektör iğrenç hiçbir zaman garantisi yok madem aşık değilsiniz o zaman mantığınıza yatmalı kimisi Öğretmenin niye parasına gelsin demişler, geliyorlar çünkü düzenli bir işi var çocuk olsa tatili var saatleri çok uygun özel söktörde böyle değil doğum izni belli tatili belli, özel söktörde hamileysen iş bile vermiyorlar.. Konu sahibini eleştirirken empati kurun lütfen ..

Insanlarin jestve mimikleri onemlidir. Yüzyüze ne zaman gorusebilecekseniz o zaman tanismalisiniz.

Her zaman temiz kalple yaklaşmak gerek bence belki bu kişi sizi el üstünde tutacak
Yada bir mühendis bulacaksınız burnunuzdan getirecek

Insanlarin jestve mimikleri onemlidir. Yüzyüze ne zaman gorusebilecekseniz o zaman tanismalisiniz.
Bir iki gun ayirabilirim hafta sonu icin.Daha sonra okuluma donmem lazim iki gun yeter mi acaba karar icin.Ne soracagim hic bilmiyorum ilk defa biriyle gorusmeyi kabul edecegim .

Ben anlamıyorum, böyle düşünen insanlar var yaşıyorlar aramızdalar, neden bu yüklenme.
Biz düşünmüyoruz başkaları düşünüyor, temkinli yaklaşmaya itenler de onlar.
Eve düzenli 2-3 milyar maaş giriyor diyorlar çalışma saatleri iyi diyorlar. Ki özelde bu çalışma saatlerine zor. Özelde tüm gün hatta ekstra vakitlerde çalış devlette öğretmen maaşına denk gelemiyor genelde. Garantisi yok.
Bir de bir ceo ile evlenmeye çalışmak çok daha zordur heralde denklik bakımından.
Yani adam belki böyle değil tamam ama ne insanlar var.
Bir de bir üye demiş, maaşı çok iyi olsa bile evet yine mesleğiniz yine cazip gelebilir ya da mesleğinizden ötürü olabilecek belli bir karakter özelliği ilgisini çekiyordur. Hoş bence karşıdaki kişi "para" değil "geçim" düşüncesindeyse çalışmanızı mantıken daha uygun görüyor olabilir, bu çok anormal gelmiyor bana kişiye göre, mantık evliliği düşünüyorsa bir de.
Allah gönlünüze göre hayırlısını versin, hayırsız ise olmaz dilerim.

Bir iki gun ayirabilirim hafta sonu icin.Daha sonra okuluma donmem lazim iki gun yeter mi acaba karar icin.Ne soracagim hic bilmiyorum ilk defa biriyle gorusmeyi kabul edecegim .

Sohbet edin. Ne sormaliyim diye dusunmeyin. Karsinizdakinin es adayiniz oldugunu da dusunmeyin. O nasil biri onu anlamaya calisin. Sonra sizde biraktigi izlenime gore o karekterdeki biri ile siz evlilik yurutebilir misiniz bu sorunun cevabini bulun derim.

Bu Devirde koca bulmak için öğretmen olacaksınız kızlar karaborsa gibi bişey. Bi araştırınız hakim savcı kesiminin % 90 ı öğretmenle evlenir.ısmarlama olur. yanlızca öğretmen kızlara bakılır. aynı şekilde üst düzey memur kesimi mutlaka öğretmen alır.Bekar kalan hiç öğretmen kızımız yoktur sanırım

Maaşınız için olmasa bile mesleginizin başka ozellikleri icin isteyebilir diye ben dedim. Ben de egitimciyim. Şöyle dusunen erkekler ve onlarin anneleri var; yarım gun evde. Yemekte yapar, temizlikte, cocuga da bakar vs. Ve nedense yarım gun calistigimiz icin hic yorulmadigimizi enerjimizinde yuksek oldugunu düşünenler bile var.

Hic de dedigin gibi degil ben niye evlenemedim .

işsiz kalırsa ne olur? boşarmısınız ? eve maaş getiremezse atın sokağa!!!

(uyanıklık yapıp kadın çalışsın bana baksın diyen alasakları katmıyorum)

bugün bir arkadasımın avukat bir arkadaşıyla konusuyoruz, daha bugun dostane tanıstık yani.
ben formasyon alıyorum ama elimde dursun öğretmenlik yapamam dedim.
o da öğretmen ol diye tutturdu.
sonra biz hukukçular öğretmen istiyoruz dedi
daha önce bir hukukçuda bütün arkadaşlarım da ben de bunu istiyoruz dedi.
bu adamdan çok maaş alacağımız için değil yalnız evde olur çocuklara bakar mantığından

30 olcaz .Ogretmen erkekler evlenmek icin can atar ama kendi okulundan olunca yuzlerine bakmazlar yada bana .cirkin degilim ama disaridan ciddi gorunuyorum o yuzden yaklasmiyorlar tanima firsati verseler belki ama yok Diger bayan arkadaslara bakiyorum hemen sevgili olmuslar benim neyim eksik .Evet konuskan degilim ,cekingenim ama bu taninmaya deger olmadigimi gostermez .Evlenemeyecegim ya (

Lutfen yanlis anlamayin beni. Mesleginize statunuze kulturunuze denk biri ile evlenmek isteyisinizi normal karsiliyorum.

Ama bu sizin icin sadece bu degil. Isin icine cok ego katmissiniz. Egonuzdan nefes alinmiyor konuda. Kendinizi dahi "ogretmenim,is saatim evlilige uygun, maasim evlilige uygun, herkes ogretmen oldugum icin pesimde" diyorsunuz. Bu tavir en cok size zarar verir. Siz bi bireysiniz. Calisma saatlerinizin uygun oldugu icin sizle evlenmek isteyen bi insandan farkiniz yok. Siz dahi oyle goruyorsunuz kendinizi. Bu bu kadar mi sadece! Siz bu kadarcikmisiniz

Sanki tek meziyetiniz "calisma saatlerinizin uygun" olusu gibi yansitiyorsunuz.

Allah dilerim kalbinize denk bi kalple birlestirir yolunuzu. Lutfen hayatta sadece bir ogretmen olarak var olmayin. Harika bi teyze harika bi hala, mukemmel bir evlat vs baska sifatlarda da gorun kendinizi. Kalbinizin guzelligi, hayat gorusunuz, hosgorununuz karakterinizlede ovunun, ovdurun.

Sizi sadece calisma kosullari evlenmeye uygun bi kadin olarak gordurmeyin. Kendiniz de gormeyin. Bu hale dusurmeyin kendinizi.

Son düzenleme:
Konu sahibinin adayın mesleğini, kazancını merak etmesi bana göre hiç tuhaf değil. Elbette düşünürüz ve düşündük. Kimse eşi zırt bırt iş değiştirsin istemez. Burada kaç konu açıldı eşim işsiz kaldı, iş bulamıyor, az kazanıyor yetişemiyoruz diye. Emeklilik, sigorta, emeklilik ikramiyesi, statü vs bunlar önemsiz mi? Birbirimizi yemeyelim nolur. Kadınların çoğu eşim şu işi yapıyor diye öğünmüyor mu? Mantık ve duygular birlikte hareket etmeli. Ne yazık ki samanlıkta seyran olmuyor artık. İnsan ev istiyor, araba istiyor, geleceğe yatırım yapmak istiyor... Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…