Karsıma çıkan eş adayı bir bakarmısınız ?

Bu cumleyi kurdurtan sizlersiniz .Onune gelenle evlen diyorsunuz .Nediyeyim ya kimseyi kucumsedigim yok lafi nerden anladiysaniz umrumda degil.

sahilyolu boşversene arkadaşım ne diyorlarsa desinler, bence garanti mesleği yoksa çok düşünme. lafla herkes evlenir hurdacıyla, çöpçüyle... işlerine gelmeyen herkese amele diyen de bu kesim olur genelde. gerçekçi olmak lazım.
sen güzel canını sıkma. en doğru kararı sen verirsin.

Çok haklisiniz bende bunu düşünüyorum ama o hissi alınca bari Allah gönlünuzden düşüren gerçekten sevgi bağı olan biri olsun.
Tesekkur ederim tanima firsati vericem zaten umarim korktugum gibi olmaz beni ben oldugum icin sever isim icin degil .Zaman bozuk herkese guven olmaz oyun oynayan seviyor rolu yapan cok .

657 değişmez, mümkün değil, 2.5 milyon memur var, yaklaşık 10 milyon kişilk memur ailesi var yani, sendikalar ayaklanır, memurlar ayaklanır... dert etmeyin yani.
İşini yapmayan memurun işten çıkarılması gerektiğini düşünen bir öğretmenim.

Aynen öyle. Arabama arkadan çarptı birisi ilk söylediği "öğretmenim"oldu.

ben bu arkadaşın dengi olan birini reddedeceğini sanmıyorum. istediği doktor, mühendis, şirket sahibi, ev, araba, mal-mülk değil ki sadece evini alıştığı standartlarda geçindirebilecek biri. ki gözü aşktan kör olmamışsa herkes bunu ister diye düşünüyorum. bi de bu kadrolu öğretmene gelme olayı diye birşey gerçekten var yaşamayan bilmez adamlar kadrolu öğretmenim diye gelecek, ben de iyi niyetimle görüşüp görüşüp anlamaya çalışıcam insan kendini kandırılmış hissediyor herkese de şüpheyle bakmaya başlıyorsun bir değil iki değil onca kez başıma geldi bu olay. bir ceo değilim ay sonuna cebimde 5 kuruş kalmayabiliyor eksiye düşebiliyorum ama insanlar ceo olduğumu düşünüp geliyor. yine tekrarlıyorum aşık olsam işini önemsemezdim ama aşık değilsem en azından evini geçindirebilsin derim

Bu cumleyi kurdurtan sizlersiniz .Onune gelenle evlen diyorsunuz .Nediyeyim ya kimseyi kucumsedigim yok lafi nerden anladiysaniz umrumda degil.

Lafi nereden mi anladik?
Bir egitimciye yakışmadı. Siz, ben ve diğer meslektaşlarımız nesil yetistirecegiz di degil mi? Ama siz elestiriye bile açık degilsiniz.
Size denildi ki once taniyin karekterine bakin size uygunsa maddiyatina bakin. Diyelim ki maddiyati uygun ama yalan soyleyen, sadakatsiz vs. biri o zaman ne olacak? Size gayet iyi niyetli onerilerde bulundu herkes.

Ama, karsi tarafin aldigi maasa bakarak parana gelip gelmedigini anlayamazsin ki. Asgari ucretli bir kimse pek ala durustce yaklasabilecegi gibi, aylik geliri 10 bin olan kisi bunu 13-15 bine cikarma amacli hareket ediyor olabilir.
Bugu, suan ki gelirinden degilde, tanistikta gosterecegi tavirlarindan, hareketlerinden anlarsin.

Senin ki biraz on yargi.
Ustu basi yirtik, yuzu gozu kirli bir kimseye hirsiz muamelesi yapmak gibi. Yuzune karsi soylemeyeceginden eminim fakat kendini garantiye alip, karsi seritten yoluna devam edeceginde acik.

Tesekkur ederim tanima firsati vericem zaten umarim korktugum gibi olmaz beni ben oldugum icin sever isim icin degil .Zaman bozuk herkese guven olmaz oyun oynayan seviyor rolu yapan cok .
Benim gosutugim kişi de sonradan öğrendim ki ben 4.öğretmenmisim girustugu .Birde kendi işinden memnun olmadığını ve isten cikacagini anlatıyor. Gerçi sonra ben uzakta olduğum için nasıl ajlasacagimizı söyleyerek görüşmek istemedi bu da ayrı mesele. Keşke ben de kafamdaki soru işaretleri içinde gorusmeseydim birde adam istemedi .Garip

Cevrem ogrenmensun aklin yok mu isi basit gibi laflar ediyorlar ,paran icin meslegin icin diyorlar acaba ondan mi aklim karisti daha o beni gormedi ben gordum tanisalim bir demedim aracıya cunku isi nedir bilemiyorum .
Sanatını iyi ve Hakkı'yla yapıyorsa asla işsiz kalmaz ve sizden de çok para kazanır.

Anlamiyorlar yada anlamamazliga geliyorlar meslek kucumsedigim yok .Karsima rol yapan meslegim den dolayi beni seviyor gibi gorunen biri ciksin istemiyorum .Eger sartlar esit olsaydi bunu dusunmeyecektim yada cevrem dusundurtmeyecekti .Simdiki analar ogretmen kiz pesinde tatili ,ev hanimi gibi olusu cikis saatlerimiz bile uygun onlara gore ,maasi cok olmasa da ayakli banka gibiyiz gozlerinde milletin .Ben gercek sevgi istiyorum yoksa parada pulda gozum yok .Yarin oburgun bu adam bana guvenip is biraksa ,sevgisi evlenene kadarsa ,kaynana adayim meslekten oturu cok iyi davranir niye oglunu gul gibi yasatirim diye .Kim istemez ogluna calisan hemde memur bulmus kacirir mi ?Burdakiler hayal dunyasin da yasiyor mantigini devreye sokmuyor .Beni para goz yapmislar hayret bir sey .

MEBe bağlı öğrenmen bayan ideal, garantili geliyor millete, erkeklere, dünür adaylarına ayrıca çok düşük de almıyorlar günümüz şartlarına göre yanlış bilmiyorsam, biraz branşa da bağlı sanırım. Öğretmeni de geç devlet memuru ya da belli bir mesleği olan bayanlara da ayrı bir bakıyorlar. Artık erkeklerden de çalışan katkı sağlayan eş isteyen fazla. Bunlar bir gerçek. Ve bu düşünceleri de toplum oluşturuyor.
Sen böyle düşünmezsin ama karşındakinin ne düşündüğü önemlidir, niyeti önemlidir. Acaba böyle mi düşünüyor endişesi de gayet normal, ben böyle düşünüyorum demek anlamına gelmiyor, temkinli yaklaşmak olay.
Mantığa önem veriyorsanız dolu dolu bir aşk, büyük bir etkilenme duygusallık vs. de yoksa denkliğe önem verilebilir ayrıca, kişiye göre değişir. Ama belki bir tanışabilirsiniz, elektrik durumuna bakarsınız, belki farklı gelecek.Çalışkanlık tabi daha önemli aslında.

Not: Memur değilim. Ve annem bile diyor bir memur olsan hemen istemeye gelirler vs. diye.

Icinizden gelen sesi dinleyin derim.ask sevgi önemli ama yeterli degil malesef.evlenince gelirde önemli hayat sartlari cok ağır. Davul bile dengi dengine demişler. Kimse alinmasin lütfen. Senin yazin 2ay tatilin var.onun izni sınırlı. Öğretmen eş herkes ister.hem evde ev hanımı hem dışarda çalışıp maaşı var.sakin başkalarını dinleme.sen ne hissediyorsan onu yap evlilik toz pembe degil.ödemeler yetismeyince samanlik seyran olmuyor malesef

Mantigima hayir diyemiyorum yani bu iliskiler de mantigimmda devrede ,ask ,sevgi bunlardiz da olmaz .Evet o yuzden beni seviyor rolu yapip memur kacirilmaz niyetiyle evlenmek isteyen biriyle karsilasmak istemiyorum .Cok cabuk kana bilirim bu insana sevgiye ac oldugum icinde sevebilir etkilenebilirim yillardir bunun ozlemini cekiyorum .O yizden korkuyorummmmmmm yanlis yapmaktannnn insanlari taniyamiyorummm

Eğri oturalım doğru konuşalım.
Artık erkeklerde mantık aramaya başladı ve öğretmen maaşı gayet iyi .
Tatilleri var 3 bine yakın maaşları var yanılmıyorsam.
Bi kadının bu devirde 2-3 bin maaş getirmesi süper bence .

Konu sahibi mutlaka mantikta var bu iste ama belki tanışınca seversiniz mantık geri planda kalır bilemeyiz.
Bence bi şans ver derim.

Es te bulamiyorum yaaa yasim geciyor .Okul da da bulamiyorum kendi meslektaslarim dan onlar ayri bir alem kaldim boyle ne yapsam bilemedim .Tanisam bu kisiyi severim belki ama o benim meslegimi mi sevecek beni mi((

O beni sever mi korkuyorum isim icin sevmesin den.

O beni sever mi korkuyorum isim icin sevmesin den.

Sizi anlamadigimizi yazmissiniz. Ben anladim da siz anlamiyorsunuz. Adamin maaşı sizden yuksek olsa da sizi mesleginiz icin secebilir. Yarım gun, yaz tatili vs. vs. vs.
Once konuşup karekter analizi yaparsaniz bunu anlayabilirsiniz diyoruz.
Bence siz en iyisi görüştüğünüz kişilere evlenince çalışmayı düşünmüyorum deyin. Tepkisine göre karar verirsiniz.

İyi niyetli derken saldirdiniz resmen .Paragoz ettiniz beni ya.İyi ki korkularimi anlatmisimEgitimciligime laf soyleyemessin bir kez daha kanitladiniz nekadar dusman oldugunuzu .Acimasizca yorum yapiyorsunuz .Bazilari icin bu gecerli .Guzel bir sekilde elestirseniz birsey demem.

Paragoz olsam adamla gorusmem ama ben gorusecegim cunku gercekten sevilmek istiyorum ,mutlu olmak istiyorum meslegim icin secilmek istemiyorum .Cabuk kana bilirim anlatabildim mi cunku yillardir diyorum ki artik cocugum olsun evlenebileyim en onemliside sevip sevileyim .Ben iyi niyetli bir insanim kardimdakini tam taniyamiyorum.

Yani aslında iki türlü de dikkat etmek gerekiyor ama konu maddi denklikse ki maddi denklik bazı mesleklerde zevkleri manevi denkliği de etkileyebiliyor, ama özellikle maddi istek kişiye duyulan sevgi, etkilenme, uyum ve karakterini, çalışkanlığını beğenmeyle yok olabilir. Fakat karşınızdaki insanın size sadece maddi bakma ihtimaline dikkat etmek gerekiyor gerçekten.
Anladım sizi.. Bence iç sesinize kulak verin, olmadı bir görüşün ve iç sesinize tekrar sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…