Karşımızdaki doğru erkek mi? Nasıl Anlaşılır? Tavsiyeleriniz nelerdir?Paylaşalım..

ilk günden hemen evlenelimdiyenler beni huylandırmıştır hep. CADIARZU yani zor bir karar sonuçta iki taraf içinde. evlilik düşündüğünü söylemek ile hemen evlenelim demek farklı şeyler. söz devresinde ilişkiler daha farklı boyt alıyor. aileler felan karışıyor ne bilim. o zaman da dönmesi daha zor oluyor. o yüzden en iyisi eğer bir acele yoksa tabisözden önce iyice emin olmak. hakkında hayırlısı kaydirigubbakcemile5

annemle babam 22yıldır evli annem hala babamı tanımadığını söylüyorkafamçokkarıştıyani 1ay evet çok kısa ama insanın türlü türlü huyları çıkıyor yani emin adımlar at bence tanımak zor bir iş insan en iyi ya yolda tanınırmış ya da aynı evde yaşamakla aynı evde yaşamak için imza gerektiğini düşünürsek bunu eleyelimsırnaşık şeyhem aynı yaşayıp görmek demek ateşe atlamakta olabiliryerimsenibenya sana çok uygunmuş gibi gelebilir şu anda ama ilerde mutsuz olucağını düşünüyosan yani bi çekim yoksa ya da değişir gibi geliyosa o ve de sen bence nişan takmayın hiç çünkü nişan daha da resmileştiryor işi nişan atıncada etraftan yankı uyandırıyor malesef ilk önce sen varsın böyle düşünalkisalkisalkisallah yardımcın olsun:Saruboceq:

Aşk erkeği değiştirir kendisin oynayamaz erkek aşıkken.Aşk bitince farklı bir karaktere bürünürler.Sabırlı olan sabırsız olur,çiçek alan çiçek almazv ss.aşkı değil sizi gerçekten seven erkeği seçin.

valla sürekli yemin ettirmek lazım allah korkusu varsa tabi

=) yorumunuzu çok beğendim.

bence doğru erkek diye birşey yok.mutlu evliliği olan kaç kişi var ki zaten. mutlu sanıyorlarsa bile kendilerini eminim görünmez olup kocalarını gizlice takip etseler hüsrana uğrarlar. aldatan kadın da var evet ama erkekte her an aldatma potansiyeli var. önlerindekinin dürtüleriyle haraket ediyorlar.her zaman aldatamasalar bile bir mi ikimi ille aldatıyorlar.artık onlara inancım kalmadı.babam amcalarım da dahil bütün erkeklere bu gözle bakıyorum. ha bir de elde edene kadar aşık olabiliyorlar belki ama elde ettikten sonra soğuma aşamasına giriyorlar. bir zaman karşımıza geçip seni artık eskisi gibi sevmiyorum vs lafları pek meşhur.filmlerde bile öyle.pembe gözlükleri çıkartmak gerek.

Son düzenleme:

Dengeli olan:
Örneğin evli iseniz; siz ve ailesi ve aileniz ile, dengeyi sağlayabiliyorsa. Dengelidir.
Devamlı, hangi yerde durmadığını bilmiyor ise, ve bu yüzden, hem eşi ile hem ailesi ile, arası açılan kişi: dengeli olmayabiliyor.

Yetinmesini bilen: Yetinmesini bilen: Eğer; hayat koşulları, kısıtlayıcı ve zor ise, böyle olmasına karşın, devamlı ''isyanlarda ise'': yetinmesini bilmiyordur.
Ve eğer durumu, iyi ve ya orta olmasına rağmen; ''hep bana, hep daha çok çok'' diyenlerdense: yetinmesini bilmiyordur.
Durumu (maddi ve ya manevi) kötü ise, buna karşın, sabırla çalışıp, bir gün azminin ve çalışkanlığının karşılığını alacağına, inanıyorsa: bu kişi yetinmesini biliyordur.
Sürekli; iş yaşantısından, aile konularından, kendi fiziksel özelliklerinden, (v.b) konularda;''isyanlarda'' değil ise: bu kişi yetinmesini biliyordur.
Devamlı, kendinden geride, olan insanları görüp benim durumuma şükürler olsun diyorsa: yetinmesini bilenlerdendir.

Merhametli olan: Örneğin; sevmediği bir arkadaşı varsa, ve bu sevmediği arkadaşının, kötü bir haberini duyduğu zaman, üzülüyorsa, sürekli yanında olup ona destek çıkmak istiyorsa; bu kişi merhametlidir.
Bir hata yapın ve hatanızdan dolayı size kızsın, küssün. Siz, onu sıkmadan, ondan özür dileyin ve ağlayın mutlaka.
Eğer; üzüldüğünüzü ve ağladığınızı gördüğü zaman, onun yüzünede bir hüzün çöküp, sizi affederse: bu kişi, merhametlidir.
Eğer, ağlamalarınıza ve üzülmenize karşın, halen yüzünde bir yumuşaklık yok ise, yüzünde hüzün belirtisi görülmüyorsa: bu kişi merhametsiz olabilir.

Vicdanı, hassas olan: Size, bilip ve ya bilmeden bir hata yapmış ise; ve siz onun bu hatasından dolayı, çok üzülmüş,
maddi ve ya manevi zarara uğramış iseniz; sonrasında onu affetmenize rağmen, barışmanıza rağmen, bir kırgınlığınızın kalmamasına rağmen, konu açıldığı zaman, devamlı size yaptığı o hatadan ötürü, özür diliyorsa, mahçup düşüyorsa, ve onarmak için, daima elinden geleni yapıyorsa: bu kişinin vicdanı hassastır.
Size yakışmayan, bir kıyafet alıp giydiniz ve birlikte olduğunuz kişiye, ''nasıl olmuş? '' diye sorduğunuzda, aniden; ''çok kötü, hiç yakışmamış'' gibi yanıtlar verir ise, aradan geçen bir kaç saat içinde: ''kusura bakma canım, aslında yakışmış sana, fakat daha farklı modeller deneyebilirsin'' gibi onarıcı cümleler kuruyorsa, bu kişinin vicdanı hassastır.
Çünkü: giydiğinizin kıyafetiniz için''yakışmamış'' gibi olumsuz cümleler kurduğundan dolayı, sizin, incindiğinizi düşünmüştür.
Ve bu durumdan rahatsız olmuştur.
Mutlaka: gönlünüzü almak için, içindeki vicdan sesi onun rahat bırakmayacaktır.
Bu çok küçük bir detay, fakat inanın ki; bu detayı uyguladığınız zaman, kolayca vicdanlı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Görmüş/geçirmiş:

Sorumluluk sahibi:

Paylaşımcı olan:

Bu detaylar için, örnekleride, sanırım yazmaya gerek yok.
(yaza yaza yoruldum sanırım = )

Arkadaşlar, az önceki mesajımda yazdıklarımı, hep kendi kafamdan ve kendi bilgim ile yazdım/paylaştım sizlerle.
Kesinlikle hiç bir yerden alıntı değildir. Doğru ve ya yalnış ben bildiklerimi yazdım.

Yazmış olduğum gibi;

*Dengeliyse,
*yetinmesini biliyorsa,
*merhametli ise,
*vicdanı hassas ise,
*görmüş geçirmiş,
*paylaşımcılığı biliyor ise,
*haksızlığa gelemiyor ise,
*sorumluluk sahibi ise,

tamamdır. Bu kişi tam istediğiniz ''ideal'' kişi olabilir.
Fakat; unutmayalım ki, biz de aynı derecede ''ideal'' kişi isek; karşımızdaki bizim ile, biz karşımızdaki ile, sevgi, saygı v.b.. gibi konularda, çok iyi anlaşıp, düzeyli ve ''ideal'' bir hayat sürdürebiliriz. (bence)

birlikte olacağınız kişide bu özelliklerin, varolup olmadığını ve ya varolma derecelerini öğrenmek için, sınayabilirsiniz.
Nasıl sınayacağınız konusuna gelincede: o da sizin, maharetlerinize ve bilginize kalmış bir konudur.

bu güzel özelliklerin hepsi bir arada olan bir erkek görmedim daha pek de umutsuzum zaten..paylaşım için teşekkürler

Kızlar sabır, bu özelliklerde kişiler vardır. Fakat kötü olan, bu özelliklere sahib olan kişilerin sayısının az olmasıboshayallersmile

Son düzenleme:
nasıl başlasam ki!!!
ben sevgilimin doğru erkek olduğunu düşünüyorum çünkü;
aynı frekansta aynı lisan ile aynı şeyleri konuşuyoruz,
hiçbir zorluk onu yıldırmıyor istediği olmazsa yapana kadar sınırları zorluyor,
Saygımız ilk gün ki gibi devam ediyor,
ailemi benimsiyor,aynn bende onun ailesini benimsiyorum,
borcuna sadık,
tam bir aile babası olacak birçok özelliği mevcut...
vs. vs. vs.
bunları daha önce kimsede görmedim ve fazlasınıda...
Rabbim yanıltmasın inşallah....:Saruboceq:
birbirimiz için hayırlı insanlar ise bir ömrü beraber geçirmeyi nasip etsin....opuyorumnanaktan
Çünkü sevgilim benim doğru eş tercihim olduğuna inanıyorum

Çok güzel, inanarak yazmışsınız.
Kimse kolay kolay; birlikte olduğu kişi hakkında, bu şekilde, inanarak, yazamaz/söyleyemeyez. opuyorumnanaktan
Umarım: inançlarınızda yanılmaz, sonsuza dek, mutlu bir şekilde ve birlikte hayatı paylaşırsınız.kaydirigubbakcemile5

Vallahi o an doğru gelebilir,doğrulur.Her doğrunun yanlış olma ihtimali de var.O doğru birgün gelir yamulur...Artık o bir yamuktur

hehehe ne güsel söylemişsin canım yaaa.

Bende 3 aylık evliyim.Eşimle severek evlendim.Ama bazı hareketleri sinirlerimi bozuyor.Şikayet edincede bütün erkeklerin aynı olduğu bahanesini sunuyor bana.Mesela yemek yaptığımda övnesini istiyorum,sadece ellerine sağlık demesi yetmiyor.Yada evde değişiklik yaptığımda çok güzel ollmuş filan demesini istiyoırum.Ayrıca yatarkende bana sarılarak yatmasını istiyorum ama o şekilde yatınca uyuyamadığını söylüyor.Ancak ben ısrar edince dediğimi yapıyor.Halbuki konu ilişkiye gelince,hergün olsa hayır demeyecek.Sizce eşim beni sevmiyor mu?

ne alakası var canım sevgiyle bunların
sevmese neden evlensin seninle ?
onun da bir kişiliği, istekleri var senin gibi. senin de bazı davranışların ona eksik geliyordur mutlaka
evlilikte önemli olan bu kişisel farklılıklara saygı duymak, orta yolu bulmak değil mi ?
sevgisini böyle küçük şeylere bağlayıp, diğer büyük sevgi göstergelerini hiçe sayarsan yazık edersin bence...

Haklısınız. hiç bu yönden düşünmemiştim.teşekür ederim cevabıınız için.

valla canım sana dürüst olayım eğer daha önce bunları yapıyor ama şimdi istemiyorsa bence aşk falan kalmamış. sen de taktik yap soğuk davran (ama ölçülü tabii) aynı onun yaptığı gibi. ayrıca ilişkiye hayır demiyo diyosun işte maalesef bu çok kötü ne kadar eşleri de olsak onların kimse bizi kullanamaz eminim ki bazıları diyecek insan eşini kullanmaz falan diye ama üzgünüm eğer beni bütün gün görmezden gelip sonra da ilişkiye gelince bi anda ilgileniyorsa bence bunun adı kullanmaktır. lütfen ona ne kadar hoş, meziyetli ve özel olduğunu göster:enbuyukkk:

bnm görüşüm öncelkle birlkte olduğu kadını/kızı malı gibi görmeyen,onun her hareketini kontrol etmeye çalışmayan,karşısındaki insana güwenen biri olmalı..bn tüm bu özelkklere sahip olmayan biriyle olmuştum hatta aşık olup 4 seene çıktım ama sonu tam bir hüsran oldu,başıma gelmeyen kalmadı..

benm için önemli olan dawranışlarıyla,bnm düşüncelerimi ve duygularımı önemsemesiyle,bnm için yapacağı fedakarlıklarla beni sewdiğini göstermesidir. yani her dk iltifat etmesi,seni sewiyorum demesi gerekmez..şu an öyle bi insanla birlkteym 1 yıla yakındır ve çok mutluyum..

Evet,dediğiniz gibi,bende soğuk davranma taktiğini uyguluyorum bazen.o zaman hatasını anlayıp benle ilgilenmeye başlıyor.yaaa illede taktik mi uygulamak lazım bu erkek milletine....?ama zaten ben eşimin yukarda şikayet ettiğim özelliklerini evlenmeden öncede biliyordum.yani aynıydı.aslında bazen abarttğımıda düşünmüyor değilim.off,ne bileyim,karışık işler bu işler.aşkının bitmesi konusuna gelince,böyle bir ihtimali düşünmek bile istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…