Karşımızdaki doğru erkek mi? Nasıl Anlaşılır? Tavsiyeleriniz nelerdir?Paylaşalım..

4 yıllık evliliğin verdiği tecrübe (!) ile sizle paylaşayım bilgilerimi :1closedeyes:
şaka bi yana arkadaşlar ama hakikaten iyi adam olduğunu anlıyorsunuz. benim için en önemli kriter iş arkadaşları. eğer hem bayan hem de erkek iş arkadaşları onun hakkında olumlu şeyler diyorlarsa yani "iyi insan" olarak tanımlanıyorsa ilk aşamayı geçmiştir. çıkablirsiniz. çıkarken dikkat edeceğiniz hususlar;

ince detaylar:
randevusuna sadık değilse, otaracağın sandalyeyi çekiyorsa, garsonla emrediyor gibi konuluyorsa iki de bir garsonları eleştiriyor, güzel bir yemeği eleştirip duruyorsa,

önemli detaylar
her şeye yemin ediyorsa, gözü başka kadınlara takılıyorsa, göğüslerine bakıyorsa (!), yetinmeyi bilmeyip milletin arabası şöleee evi şölee ailesi çok zengin felan konuşuyorsa- yarın bu gün sizle de yetinmez burası önemli kızlar- , kendini acındırıyorsa -ben çook çektim bla bla bla..- kendini ikide bir övüyorsa, her lafına "ben" diye başlıyorsa, fiziksel teması sıkça kullnıyorsa -özellikle bacaklar amaan diyorum- buluştuğunuz ilk akşam seni unutamadım, seni şimdide özledim vs mesajlar çekiyorsa -serinkanlı olması lazım hemen üzerine atlarsa olmaz ama saf biri de olabilir ordan burdan mesaj felan bulmuş olabilir bu maddede fazla takılmayın- cinsel içerikli konuşmayı seviyorsa, fazla samimiyet olmadan ağda, regl dönemleri gibi şeyleri sizle konuşuyorsa aman dikkat. arkadaşlar kısa yazmaya çalıştım hatta kitap bile yazabilirmişim yav sempatiksalakcinni bunlar benim fikrim

neyse iki cümle ile eşimle tanışma hikayemi anlatayım. eşimi görmeden önce atandığım yerde iş arkadaşlarımın özellikle kızların - kötükedihüso - çok beyefendi çok saygılı biri laflarından duydum. hemen bir ampul yandı sonra zorla kendimi tanıştırdım tipini de çok beğendim. ilişkisi olmadığını duyunca hemen adamı ayarttım. :lepi:

Son düzenleme:
Bir erkegi iyi tanimak ve karakterini anlamak istiyorsanizz yemege cikin onunla inanin orda hersey belli oluyor!!! Benden hoslanan birisi vardi ve yemege gitmistik... kendisi hiiccc konusmadi bana bisey istermisin diye sormadi ben ödemistim kendiminkini
1.yemege gitmek herseyi anlatio bence cokacimcoook

erkek yada kadın fakretmez dogru ınsan olup olmadıgı bence söyle denenir, yemek yerken ekmeğin cogunu kendıne alıyorsa azını sıze verıyorsa bu ınsan bencıl kendını dusunen ınsandırr .mesela caydanlıgı bardakları verın cay yapınca kıme once verıyo kendınemı sızemı bakın ufak seyler daha buyuk seylerın habercısıdır..gecende bı erkek bana evlenelım dedı bende 10 bılezık ısterım dedım hemen savunmaya gectı benım hıc bıseyım yok ancak gecınıyorum dıye ben orda kıslar bılezık derdınde degıl fedakar olup olmadıgına baktım bana deseydıkı sırtımdakı cekerı satar evımdekı kapıyı söker odun yapıp satar gene sana ıstedıgın bılezıklerı alırım deseydı canım feda olurdu 1 tane bıle ıstemezdım ..anlıyorum hayat cokpahalı ama erkegın hoslandıgı kıza yok demesı yapamam demesı bence cesur olmadıgını hazırcı oldugunu,yorulmak ıstemedıgını ,elını taşın altına koymak ıstemedıgını gösterır ..sonra dedımkı pekı hıcmı bırıkımın yok dedım yok dedı bu ınsan 30 yasında calısyoo ayda 100 lıra bıle ayıramamıs kızım dedım sorumsuz davranıp bugun buldugunu bugun yıyen bırınden sana hayır gelmez dedım.sonra dedımkı pekı bu maasın nereye gıdıyo bana bı bılsen nereye gıttgını dedı anladımkı acındırmaya devam edecek o an kestım zaten konusmayı bı erkegın güçsuz ayaklarına yatması hıc yakısmıyo ..bboyle tıp erkekler sahıp cıkmasını yemeyıp yedırmesını gıymegıp gıydırmesını bılmezler atarlar ustlerınde sorumlulugu kadın evı gecındırsın kadın evde 2 kurusu 3 kurusu denklestırsın bıseyler yapsın dıye bakarlar etrafımda göruyorum suya sabuna dokunmayan erkekler cok elımde avcumda dıyen cok erkek var bı erkek para bırıktırebılıyosa gelecegı ıcın ufak uafak planlar yapıyosa ıdeal erkektır ..bırde gelecek zaman ve genıs zaman kipi kullanarak konusan erkekte yarım agız konusuyo demektır yaparım ederım alırım dıyosa ınanmayın kesınlıkle soyledıklerı yapılmaz alınmaz konusurken sımdıkı zaman emır kıpı gecmıs zaman kipi kullanacak.dıyecekkkı ben sana sunu aldım ben sana sunu alıyorum ıkımıze sunu yapmıstım .dıyorsa hıc kacırmayınn

en önemli nokta da...ailelerin ve yaşamış hayatların birbirine denk olması lazım... Geçmiş günümüzün aynasıdır... iş yaşamaı ve arkadaşları o kişiye ışık tutar buna sonuna kadar katılıyorum...

aynı dili konuşmak lazım...

kendi özeliiklerini yazıcan... bir erkekte istediğin özellikleri yazıcan
en önemli kaç tanesi tutuyor gözünle görüp değerlendiricen...

zemuszemuszemuszemuszemuszemus

Mesala evlilik çağında genç kızlara sorarlar nasıl biri ile evlenmek istersin.?
nasıl bir insanla ömür geçirileceğini saptamak nasıl olur ki...
Sevgi olması lazım saygı olması lazım. başka neler olmalı... sadık kalabileceğini.... merhametli olabileceğini sadece- kısa sürede 4-5 kere konuşmakla yada 2-3 senelik beraberliklerde nasıl anlaşılabir.. kimse kimseye kötü huyunu göstermez ki!!!!

çok zooor evlilik de.... anlaşabilmek... DOĞRU insan yoktur zaten... senin ölçütlerinde birini bulmak mantık evliliği oluyor ... aşık olduğun insanda aradığın hiç bir özellik olmayada bilir.... bu da aşk evliliği olur...

çok zor işler bunlarr....
2-3 sene de tanısan aynı evde iki kişi birbirne yabancıdır. insanları en iyi tatilde ve yemekte tanırmışın... bu da herkese nasip olmaz... o yüzden Allah herkese . Hayırlı evlat olmuş - helal süt emmiş kişiler çıkarsın karşına...

Son düzenleme:

valla birbirinizi tanıma evresinde iseniz uzak bir ihtimal bir erkek bu kadar zeki olmaz... hem her zaman senin istediğin yanıtlarıda vermez ki?

sende çok istemişin 10 bilezik.. oda hava yapmamış açıkça doğruyu söylemiş bence...

hemen alırım .. senin için yaparım sen iste yeterki demesi bana göre ters gelir di... beni etkilemek için söylediğini düşünürdüm....
fikirler farklıdır...
bazı insan saklar malını mülkünü... o da seni denemiş olabilir ! aza kanat ediyor mu bakalım.. param yok desem ne diycek!!!!!!

çok kısa ve ani karar vermişiniz... hayat pahalı kardeşim... azıcık maaşla ne biriktirebilir kiii! fedakarlık daha farklıdır bana göre... bu da altın istemekle anlaşılmaz borç isteseydiniz daha makul olur du....

şu açıdan haklısın......hem evlenmek isteyen insan kenara köşe biriktirmediyse evliğe nasıl kalkışır... neyiine güvenip evlenecek!!!!

Son düzenleme:
merhaba,
genelde doğru yorumlar var,hepsini okumadım ama bende tecrübelerimi paylaşmak istedim.önceden olsa görüş derdim de artık tecrübe sahibi bile olduk bu konularda.kesinlikle ailelerinizin ekonomik ve kültür seviyesinin denk olması önemli.ben sonradan farkettim,erkek bunun ağırlığı altında ezildiği için(her ne kadar siz serzenişte bulunmasanız ve eşiniz ne kadar medeni görünse bile)bu ezikliğin acısını bir şekilde çıkartıyor.
kontrolü tamamen elinde tutmak isteyen erkeklerden uzak durun kızlar.parada pulda diğer hususlarda görüşlerinize saygı duymayacaktır çünkü.elinizdekine avcunuzdakine göz dikip hiç oralı değilmiş gibi davranırlar.
küsmeyi seven adamdan iyi koca olmaz,hayatı size zindan eder.
egoları yüksek kibirli narsist tipler çok havalı ve hoş görünselerde evde o hoşluk yerini hoşnutsuzluğa bırakıyor,çünkü her konuda en iyisini en doğrusunu yaptıklarını sanıp,çevre tarafından da şişirildikleri için kendilerini bir b.. sanabiliyorlar.
bencil olduğunu anladığınız anda arkanıza bile bakmadan kaçın,hayatınızı ve doğacak çocuklarınızın hayatını kurtarın.çünkü evliliğin ilerleyen safhalarında taraflar daha da bencilleşiyorlar.bu bir süreç yani istesek de istemesek de böyle,tahammülünüz zamanla azalıyor.
asabi kavgacı kızgınlıktan zevk alan bir erkekten uzak durmanız kendiniz için yapacağınız en doğru davranış.
alkol ve sigaradan hoşlanmıyorsanız ve size bunları bırakırım yeter ki benimle evlen senin için yapamayacağım hiçbirşey yoktur diyorsa sakın inanmayın hepsi yalan dolan,köprüyü geçinceye kadar,her yıl dozu daha da artıyor.
şimdilik aklıma gelenler bunlar,sonra ilave ederim.
aman ha çok iyi düşünün,evlenince hallederiz dediğiniz sorunlarınız varsa bilin ki halledilmiyor,yol yakınken dönün.aşk meşk hepsi geçiyor.
en önemlisi size saygı duyup her ortamda sevgisini rahatlıkla gösteren,ekonomik anlamda denginiz olan birisini seçmeniz,hadi hayılısı

şöyle yazdıklarımı okudum da zannedeceksiniz bir çulsuzla evlenmişim.aslında öyle değil,ancak benim evlenmeden önceki malvarlığım onu çok rahatsız etti,bir kere de olsun ne iyi yapmışlar da evini arabanı almışlar demedi,bana sattırıncaya kadar uğraştı,rahat etti.bizim evlendikten sonra aldığımız evimiz arabamız olmasına karşın bana ait bir mal görmeye tahammül edemedi.yoksa Allaha şükür ekonomik anlamda sıkıntımız yok,parasızlıktan da satmadık.öyle de ilginç bir durum.şimdi pişmanım sattığıma o da ayrı konu.

ya arkadaşlar bende çok düşünüyorum doğru kişimi değil mi? bir yıldır beraberiz ama benim istediğim gibi birimi hala karar veremedim. evlilik düşünüyoruz tamam ama evlendikten sonra çok sıradan olacak herşey diye korkuyorum. konuşarak herşeyi çözsekte hep o haklı çıkıyo yine ben haksız oluyorum bi şekilde. bana sürekli inat olma diyo bende alttan alacak kadar suskun biri değilim dayanamıyorum sevgisine inanıyorum ama bir yıl içinde yakınlaşmalarımızda oldu bu normal mi bu da ayrı sorun kafam çok karışıkkkk:sinifsinif:

Senii Cok sevdiğini anlamak zor braz.
Ama sen buldğna inandğndaa gitmek istediğindee dr diebiLiosann aynada kendnede soruosan ben bu kadr ck seviomym die.
O dğru kisi elbet sni blmstr.Saana karsı nasıl davranmasını istiyosan buna karsılık ona öyle davranıosann o sana asla ihanet edemez eğer dğru biri ise.Sana kıyamıyosa canını önne serebiliosa.Birazda afallıyosa sevgini hak ediosa.Sevmeyi biLiosa ilk ve sonunsa seni ilk ve sonu olarak görüysa snin iicin herkesi her şeyi silip yakıp yıkıp yok ediyosa. Deli ise.
Fizğine dıs grnsne bakmıosa bakışlarında ölüp biitiosa seni düşünüosa her olayda.
Seni gercekten seviosaa her seyi göze alıırr .

Bu kadar anlatıyorum .Eediyorum..Ben bu kisiyi buldumm.Dğru dürst her seyiyle icten.
Dışı ici özü sözü bir.Güveneblceim tek erkek .Aslında benm drmmda karıısık
Onu cok seviyorum o nasılki bana bnları ypıosa bende onları yaparmm .
Ama engellere taklıyorz
Basit ck basit bi neden gitmesne sebep olabilio.
Cok cabuk giden ve bakmak istesede arkasna bakaamayn biri.
Tek bu huyundan sikaytcym galiba./
ama onu hera haliyle svmeyi beceri edindim.
Gitse biLe kaL diebiLiorm.
O bana kıyamağdı iicnde kalıo kalmak istediğ icnde.
Ama bu son sansım bana hep inandı
Gzünde yalancı coban oldm gene inandı.
Bu sefer son dedi
Ben eğer o basit nedeni ortadan kaldramaz isem giidcek.
Sevse öLse gebersede askından giidcek ((
Cnkü COk hakLı..
bu sefer kal desemde kalamaz mı biLmiorm.
Ama beni gercekten sevdiğine adım gibi eminim.
Hissedersin yaa.O derece napcağmı biLmiorm
Bna yardm eder msnz

Arkadaşım beklentilerini çok iyi ölçüp tartacaksın kafanda. Sen neler bekliyorsun bu insandan? Soru yağmuruna tut birbirine benzer sorular sor çok farklı cevaplar da alıyorsan zaten bil ki sana yalan söylüyor. Beklentilerine yarım yamalak bi cevap veriyorsa sakınnn!!!!!!!! Asla bi ciddi ilişkiye bile girme...

şunu bilir şunu söylerim sen karsındakını sevıyosan senın ıcın dogru ınsan olduguna ınanıyosan sen ona nasıl davranıyosan oda sana aynı şekılde davranıyosa ahanda dogru ınsanı bulmussun demektır aklinialirimsmile

bencil değilseee artık o sen olmuşsa kendinden önce seni düşnüyosa ve bndan hiçte rahatsız değilse ağırbaşlıysa seni sürekli eleştirmiyosa anlayışlı davranıyosa kısacası senn için fedakarlık yapablioyasa ve bndan hiçte şikayetçi dğilse doğru erkektir

senin demek istediğini bakışından anlıyosa
senin güvenini kaybetmemek için aptal konumuna düşmeyi göze alıyosa
ve yanındayken atom bombası bile düşse sana bişi olmaz gibi hissettirebiliyosa doğru kişidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…