Karşımızdaki doğru erkek mi? Nasıl Anlaşılır? Tavsiyeleriniz nelerdir?Paylaşalım..

seninle tanışmak için günlerce belki aylarca uğraştıysa günde 2-3 kez arayıp seni merak ediyorsa,sürekli sana bakıyor gözlerinin içini okuyorsa,sürekli seninle görüşmek hayallerini seninle kuruyor,yıkıcı değil yapıcı ise,kavga ettiğinizde telefonu yüzüne kapamayıp aşkım sonra konuşalım sakinleşelim önce diyorsa,ailesiyle tanıştırmak için can atıyorsa,sana sürekli sevdiğini söylüyorsa,süprizler yapıyorsa,yan yanayken elini hiç bırakmıyorsa,kalabalık ortamlarda gözlerini senden alamıyorsa seni yere göğe sığdıramıyorsa doğru insandır arkadaşım...

bunda tavsiye edilecek birsey yokki:)
o kendini cooook iyi belli ediyor zaten, bir bakis herseyi anlatiyor ve iste bu diyorsun..
agladiginda gözyasini öper,güldügünde gamzelerini,özlersen yüregine düser,baktiginda gözbebekleri titrer... ben yarimden bunlari görüyorum.. hayat iste diyorum tam karsimda duruyor, yalnis olamiyacak kadar dogru, sahte olamiyacak kadar samimi...

ERKEK DEDİĞİN

Seni elinin tersiyle değil avucunun içiyle kavrayacak. Bileceksin ki emin ellerdeyim, başkası tutamaz elimi böyle.

Rahat olacaksın yanında, çok konuşmayacak, beynini didiklemeyecek.

İnce olacak; seni senin kadar düşünecek. Sen onu merak ettiğinde kendisine hesap soruluyor havalarına girmeyecek. Senin inceliğine karşı umursamaz sözler sarf etmeyecek.

Adamın sinirini bozmayacak, cinlerini tepesine çıkarmayacak, sanki sen onun için varmışsın her ne zaman istese emrine amadeymişsin, o ne yaparsa yapsın her istediğinde yanında elinin altında olacakmışsın triplerine girmeyecek.

Sen ona sevgini hissettirdiğinde, sen ona kayıtsız şartsız aşıkmışsın gibi havalara girmeyecek.

Erkek dediğin ilgi gördüğünde ilgiyle, sevgi gördüğünde sevgiyle karşılık verecek.

Erkek dediğin, sen onun için kendine baktığında, sırf ona daha güzel görünmek için giyinip kuşandığında hiçbir şey olmamış gibi davranmayacak.

Ruhunu okşamasını bilecek. Romantik olacak kimi gün habersizce kucağında çiçeklerle çıkıp gelecek. Özel günleri unutmayı marifet sanmayacak.

Kayıtsız olmayacak senin bütün zarafetine karşı. Gerçekten seven bir kadın sevgi ve ilgi bekler, erkeğine verdiği aşkın karşılığında küçük bir tatlı söz, kısa bir mesaj, bir çağrı bile onu mutlu edebilir. Erkek dediğin bütün bunları cebinden para harcıyormuş gibi cimrilikle yapmayacak.

Ben aranmayı, çok aramayı sevmem demeyecek. Her şey kendi istediği gibi olsun istemeyecek. Sadece kendi canının istemesine bağlamayacak her şeyi.

Erkek dediğinin, hissettiğiyle yaptığı şey arasında uçurum olmayacak. Cesur olacak cesur. Seni seviyorum derken korkmayacak, başka şeylerin arkasına gizlenmeyecek.

Seviyorum deyip bir sonraki perdede kaçmayacak, özlüyorum diyorsa gelecek, kaybetmek istemiyorum diyorsa kaybetmeyecek.

Erkek dediğin askına sahip çıkacak. Korkak olmaz erkek dediğin. Erkek dediğin iyi sevişecek. Koyun gibi yatmayacak, bir an önce şu iş bitse demeyecek.

Aşksız yatmayacak yatağa ve sen bunu bileceksin. Bir baba şefkatiyle seni alnından öptüğünde bileceksin ki sevgisi geçici ve zayıf değildir.Ve sevgiyle öptüğünde dudaklarından bileceksin ki öpüşün tek sebebi şehvet değildir.

Erkek dediğin yakışıklı olacak, çekici olacak ama bundan çok daha öte bir şey...
Zeki olacak.

Kadının küçük yalanlara, bahanelere inanmayacağını, kendisini kendi gibi tanıdığını bilecek. Kadının zekasını küçümsemeyecek kadar zeki olacak. Zeki olacak, seni bir hamur gibi karmasını bilecek, o hamura kendisi
katmasını da.

Değerlerini bir anlık hevesler uğruna satmayacak.
Namussuzluğunu, ahlaksızlığını ancak ve ancak seninle yataktayken kullanacak.

Erkek dediğin önce sevecek.
Kendini sevmeyen erkekten kimseye hayır gelmez. Bir bakarsın ki yıllar sonra bu adamla ne yatağa sığıyorsun, ne toprağa... Koluna girip gezmesini bileceksin gururla, koynuna alıp sevişmesini de. Babalığını da bilecek, ana-babaya hürmet etmeyi, kadir kıymet bilmeyi, vefakarlığı, fedakarlığı...

Erkek dediğin seni koruyacak,kuşatacak.

O nerede olursa olsun seni koruyacağını bileceksin.
Pısırık olmayacak erkek dediğin. Erkek dediğin erkek olacak.
Seni sadece sen olduğun için sevecek. Parayla pulla, kariyerle, güçle, kimin ne dediğiyle hareket etmeyecek.

Hem sevgilin, hem arkadaşın, hem dostun, hem baban, hem çocuğun olacak, huzurla bağrına basacaksın....

CAN YUCEL

çok şey söylenebilecek bir konu başlığı ama söylenebileceklerle uygulanabilecekler her zaman birbirini tutmuyor işte..evliliği bitmiş bir insan olarak şunu söyleyebilirim.yani kendi tecrübemden öğrendiğim şeylerden birisi aslında aşkın gözümüzü kör ettiği gerçeği..nişanlıyken berbat bir evlilik yaşatacağı sinyallerini verdiği halde onunla evlendim..ama o zaman bu kadar kötü olabileceğini düşünemiyor ya da iyi şeyleri görmekten yanlışları es geçiyorsunuz..sorun da bu..o beni çok seviyordu hatta tapıyordu güyaa..ben de onu sevdim..ama erkek kadın kadar fedakar cefakar olamayabiliyor..en ufak olumsuzlk onların gözünde büyüyor..onlar hep haklı olmak istiyorlar..itaat etmenizi istiyorlar..bazen bundan bile memnun olmuyorlar..şimdi nişanlılıktaki sinyallere geçeyim..çok sinirli olduğunu ona aşık olup kendimi kaptırdıktan sonra öğrendim.daha 2.ayımızda..eleştirmeyi çok sevdiğini ama eleştiriye gelemediğini öğrendim..saygın bir mesleğin mensubu olmasına rağmen ,35in üstünde olduğu halde beş kuruş para biriktirememiş,kazandığını aynı gün yemiş bir insan olduğunu oğrendim..buna rağmen ne kadar maddiyatçı olduğunu öğrendim..insanlara karşı çoook kibar ve sempatik göründüğü halde aslında nazını geçenlere çektirebileceğini öğrendim..ve..herşeye rağmen çok sevilip sevdiğimi düşünerek,olumlu açılardan bakarak,olumlu yanlarını düşünerek evlendim..olmadı..o ilk baştaki muhteşem adam(ilk tanıştığımız aylardaki) meğer bir psikopatmış..kötü bir şekilde bitti.çok çektim..Allah kimseye böyle acı vermesin..benim evlilik tecrübem bu..bazı insanlar göründüğü gibi değildir..çok iyi zannettiğiniz,çok güvendiğiniz kişi aslında çok farklı birisi çıkabilir.insanlara ve size karşı aşırı kibar ve canayakın davranan erkekten hayır gelmez.el iyisi değil ev iyisi olmasına dikkat edin..ağzı kaba olsun varsın ama yüreği ince olsun..çalışmayı sevmesi ve sorumluluğunu bilmesi gerekiyor..buna önem verin.ağzından haklısın sözcüğünü duyamadığınız kişi sadece kendini sevecek kadar yüksek bir egoya sahiptir bunu anladım..sonra siz ağladığınızda saatlerce sizi o halde bırakabilecek hatta alay edebilecek kadar merhametsizse zaten hiiiç olmaz..,ve bir de en önemlisi oturup konaşabilmek ve çözümcü olabilmesi..iletişime açık ve çözümcü bir erkek olmasına dikkat edin..elbette daha bir çok şey söylenebilir..ama zor be..bu devirde insan evladı bulmak zor..ALLAH kötüye çattırmasın arkadaşlar.hep iyilerle karşılaştırsın hepimizi..Allah güzel yazgılar yazmış olsun dua edin ki...a.s.

HAZANSONBAHAR arkadaşım buraya tekrar girersin belki diye yazıyorum.özel mesaj yazamadığım için mesajına karşılık veremedim.iyi dileklerin için tşk etmek istedim.inşallah Allah kalbimize göre verir.bundan sonra herşey çook güzel olur..

işallah bundan sonra çok mutlu olursununuz..bu olayı bence kötü bir deneyim olarak hatırlamayın..bence bu sizin için artı bi durum bundan snra çok dikktli ve mutlu bi evlilik en azından oyle arkadaşlıklar edinceğinizi düşünyorum efendimm:))opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

merhaba arkadaslar bende 7 aylık evliyim daha ama karşılaştığım sorunlar ve doğru insanı bulma konusunda tavsiyelerim olacak eşimi üniversitede eski kız arkadasının yanında gördüğümde ya ne kadar efendi ve iyi biri diye düşünürdüm (biz eşimle aynı üniversitede öğretmenlik okuyorduk o baska sınıftaydı)ve tayinim afyona çıktı onu tesadüfen gördüm onun da tayini afyona cıkmıştı ve ben tanıdığım bi arkadasıma rica ettim bizi buluşturması için biz ole sıkı fıkı değildik çünklü ve ilk günden o da zaten üniversite beni gördüğünü ve begendiğini soledi ve bole basladı bir ay içinde nişanlandık şimdi 7 aylık evliyiz şunu solemek istiyorum birisini çok beğendiyseniz illa onun size gelmesini sakın beklemeyin artık devir bole ben iiyi ki bole yaptım yoksa görücü usulüyle evlenmek zorunda kalacaktım şimdi ii gidiyo eşimin tek sorunu fazla iyi olması herkesin yardımına koşacağım diye bizi düşünmemesi ama kızlar eşinize her baktığınızda ona sarılmak kalbinizde bi heyecan duymak gerekli bence çükü sorunlarınıza bole katlanıyorsunuz Ayrıca ailenizin onaylamadığı bi insandan da hayır gelmez..birde eşler arasında uyum önemli diye düşünüyorum eşler birbirine kesinlikle benzemeli doğulu-batılı,sağcı-solcu,aktif-pasif bole çiftlerde hep sorun cıkıyo sakın zıt kutuplar birbirini çeker demeyin eşler bence biebirine çok benzemelidir herşey denk olmalıdır birde erkeklerle sakın maddiyet konuşmayın sevmiyolar hatta tutumlu olmaya çalışırsanız pinti denebiliyor ama herşeyiyle evlilik özellikle cinsellik(o da bi ihtiyaç sonucta) çok güzel kavramlar adam gibi biriyle evililiği herkese tavsiye ederim

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun her iş de bir hayır olduğunu düşünen biriyim inşallah eski eşinde bi gün gerçekten yanlışlarını görürde kıymetini anlar.

Ne saygısızlığını ne yalanını gördüm. Önce tüm arkadaşlarıyla tanıştırdı sonra ailesiyle tanışmamı istedi. Cesaretimi toplarsam tanışıcam bakalım. Benim için doğru insan olduğunu düşünmek istiyorum. İnşallah yanılmam.

mrbb ben bi arkadaşın önerisiyle üye oldu.18 yaşındayım ve 22 yaşında bana aşık oldunu söyleyen bir erkek arkadaşım var.ona inanıp inanmamakta kararsızım her lafında birşey arıyorum aslında ondan çok hoşlanıyorum ama hata yapmak istemiyorum.bazen gidebildigi kadar gitsin ben seviyorum ya o bana yeter yalandanda olsa yanımda olsun diyorum ama her zamanda böyle düşünemiyorum.çokda yakışıklı kendinden 4 yaş küçük birine nasıl aşık olur bilmiyorum kendi yaşıtları da var sevdini nasıl anlayabilirim napmam gerekiyor lütfen yardımcı olun onu sevgisini anlamam için öyle birşey olsun ki beni sevdigine inanayım...:çok üzgünüm:

açık yüreklilikle ne güzel paylaşmışsınız Allah inşallah çok daha iyisini karşınıza çıkarır. şutarafagitti

bence daha çok küçüksün hayatında farklı şeylere öncelik ver ilişkiler ve evlilik sonradan da olabilir. lütfen kndine bu kötülüğü yapma

hayatınızda ne kadar sıkıntı olursa olsun hepsinde yanınızda olandır, maddi sıkıntım oldu, ciddi saglık problemlerim oldu her gün başımda bekledi, ailevi sorunlarımız oldu, yine yanımda oldu. başkası olsa banane ben bu yaşımda bu kadar sıkıntı mı cekicem diyip çekip giderdi, başka kız mı yok derdi, ama demedi. neden diye sordum, hayatımda gecici biri olmadıgın icin dedi, inandım güvendim evet oydu dogru insan, kaybettim ama onu, ailem yüzünden uctu gitti ellerimden.

*iyi bir dinleyici olmalı, aynı zamanda kendini güzel ifade edebilmeli illa sözlerle olması gerekmiyor.
*acımasız olmamalı, yaşadığın duygusal anlarda çözümcül olmaya çalışmalı.
*güven problemi yaratacak boşluklar oluşturmamalı. oluşmuşsa şayet tepki gösterip bişeyleri kaba egosuyla ispatlamaya çalışmaktansa seni güzellikle telkin etmeli.
*ince ruhlu olmalı sevdiğini belli etmeli.
*elinden daha iyisi gelmediği için daha kötüsünü yapıp sonra o durumu ortadan kaldırarak nasrettin hocanın eşeğini bilerek kaybedip bulması gibi sahte tatmin yöntemleri geliştirmemeli.
*çevresine karşı iyi biri olmalı.
*yanına sevişmek için yanaşmadığını hissettirmeli.
*paylaştığın kendine dair sırlarını kavga anında yüzüne vurmamalı.
*sosyalleşebilmeli. gezmeyi tozmayı külfet olarak görmemeli.
*fakir olabilir ama cimri olmamalı.
*erkek olmasına rağmen kendini sürekli seninle kıyaslamamalı.
*haklı haksız suçu senin üstüne atmamalı.
*düşüncelerine isteklerine önem vermeli bencillik etmemeli, sana saygı duymalı.
*boşaldıktan sonra hiç olmazsa 5 dk uyumamalı :) yenmiş bir öğün misali olmandan ziyade özel olduğunu hissettirmeli zaman zaman.
*cahil olabilir ama aptal olmamalı.
*seni koruyabilmeli yanında kendini güvende hissetmelisin.
*birlikte olduğunuz anlarda suratında kötü birşey koklamış gibi bir ifade bir sıkkınlık belirtisi olmamalı.
*arkadaşınmış gibi davranmamalı.

NOT: Bir erkeğin hayatına stres topu olarak girmediğinize emin olun.

Dogru insan olup olmadığını evlenene kadar asla anlayamazsınız evlendiğinizde aynı evi paylaştıgınızda artık rol yapamıyorsunuz bunu anlayabilmek çok zor kesinlikle çok muhteşem olarak gördüğünüz bir insan evlenince bide bakıyorsunuzki aslında hiç öyle değilmiş.....ben eşimle evlenmek istemiyodum hiç ama nedeni ne biliyomusunuz çok iyi olması gözümü korkuttu bukadar ii bir insan asla olamaz diye istemedim...benim için okadar çok şey yaptıki bisikletle kartaldan ümraniyeye bile geldi bana gül getirmek için mutlu oliyim diye vsyre şeyler çoooook yani..evlendiğimiz gün bi anda karşımda başka birini buldum haklıymışım tereddütlerimde...agladıgımda benimle aglayan perişan olan adam..ilk günden sonra kanepede uyumaya başladı neden böyle dediğimde yorgunluktan diyerek çıktı işin içinden sonra ben agladığımda bana zırlama be uff senimi çekicem herşeye aglıyosun sende diyerek banyo kapısını üstüme kapatıp dışarı çıktı...inanamadım 1 sene böyle devam etti şimdi yine eskisi gibi ilgili ama bende herşey bitti ne yapsa umrumda bile değil..kaçan kovalanır hesabı onunki sanırım..evlenmeden asla ama asla anlayamazsınız kimin nasıl bir kişilikte oldugunu derim ben kanımca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…