Karşımızdaki doğru erkek mi? Nasıl Anlaşılır? Tavsiyeleriniz nelerdir?Paylaşalım..

Anneannem derdi ki karşındakini tanımak istiyorsan onun damarına bas o zaman gerçek yüzünü görürsün :)

ananene katılıyorum..ben resmen sevgılımı cıldırttım ıkı senedır buldugum her fırsatta (bu bırazda sınırlı bı yapıya sahıp olmamdan kaynaklanıyo) benı hala bırakmadıysa hala butun nazımı kaprısımı cekebılıyosa benı gercekten cooook sevıyo bılıyorum :))))

bizler yaratılırken ruh eşimizle yaratılırmışız ancak kimimiz bu dünyada kimimz ahirette kavuşurmuşuz ben hep dua ettim bir an önce ruh eşime kavuşmam için ALLAHIM'A şükürler olsun buldum doğuruluk görecelidir elbet ancak ALLAH korkusunu bilen insandan zarar gelmez eşine çevresine saygı ve seygiyle yaklaşır bunu hiç unutmamak gerekir Rabbim herkes için en hayrlısını eylesin hakkımızda

evlenmeye karar verirken ben de bu soruyu kendime sordum hatta evlenmeyi düşündüğüm kişiye bile sordum, ''senin doğru kişi olduğunu nerden bilecem?'' o da ''bunu bilemezsin, kimse bilemez, kriterlerimize göre bakar ve karar veririz.'' dedi

ha aramızda sevgi var ama sevgi de herşeyi çözmüyor o yüzden bu soru önem arz ediyordu. sonra düşündüm, uzun uzun düşündüm, dua ettim hayırlı karar vermek için. etrafta bilgisine güvendiğim insanlara sordum, karşı tarafı araştırmaya çalıştım ek olarak bol bol konuştuk ve karar verip yola çıktık.. çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok nişanlandık, bakalım hayat neler gösterecek

Son düzenleme:
Doğru erkek kavramını idrelemek lazım, bir kere ne biz mükemmeliz ne de erkekler mükemmeller o nedenle herkesin kaşındakinden ne beklediğine bağlı bu sorunun cevabı.
Herkesin ilişkilerde karşı taraftan beklentileri farklı kimisi mesela sürekli beni arasın sorsun diyorsa kimisi de ne bileyim hep yanımda olsun der salladım biraz çok mantıklı bir örnek olmadı ama... Yani kızlar bu sorunun cevabını kendiniz vereceksiniz :)

Bi kere seni degistirmeye kalkismamali kesinlikle.
Benim yasadigim en buyuk sıkıntı buydu. Karsindaki seni degistirmeye kalkiyorsa (kadin/erkek) ondan uzak durmalisin.
Cok buyuk sorunlara yol aciyor. Zamanla sıkılıyorsun. Ayrica zamana bu islerde falan gerek yok. Istersen adami 50 senedir taniyor ol bu hic birseyi degistirmiyor. Yeri geliyor kucucuk birseyiyle seni sasirtiyor. Bazen bir dklik hareketiyle bile nasil biri oldugunu anlarsn. Ya da bir sozuyle.

Kizlar ayrica sunu da unutmayin, Allah korkusu dediğiniz sey sadece disardan goruneni ile biliniyor. Kisi "evet inaniyorum O'nun üzerine yemin ederim ki....." gibi bi suru yeminler ediyor, sözler veriyor ama gün geliyor ki bi dinsizden bile daha igrenc ahlaksizliklari yapmis oluyor. Arkanizdan bin turlu dumen cevirmis oluyor. Hüsrana ugruyorsunuz Onun icin Allah korkusu benim icin 2. planda. Daha cok davranislari önemli. Yani icraata bakmak lazim

Mesela anne babasina etrafindakilere saygili olmali, sozleri düzgün olmali nerde ne diyecegini bilmeli. Oturup kalkacagi yeri nerde ne yapacagini bilmeli. Sizi girdiginiz ortamda rezil etmemeli. Kolunuza takip her ortama getirebilmelisiniz. Bunlar cok onemli bence

Anneannem derdi ki karşındakini tanımak istiyorsan onun damarına bas o zaman gerçek yüzünü görürsün :)

çok doğru ama bir yandanda insanın sabrını zorlamakta iyi değil diye düşünüyorum..çoğu kişi strese dayanıklı yani sabırlıdır ama o sevgiyi yıpratabilir zamanla..hiç umulmadık yerde o sabır kalmayabilir huyu değişebilir bana göre..bıkkınlık gelir insana gibi geldi düşününce..

son günlerde merak ettiğim bir soru?? doğru kişi mi? neye göre?? size olan ilgisi,yaklaşımı,nezaketi,düşüncesi,bakış açısı,temizliği...vs..bunların hepsi var ama o kişiye bakınca heycan duymuyorsunuz? önemli mi bu? çıkamadım işin içinden hani derler yaa " seni seveni mi yoksa senin sevdiğini mi..." diye..aynen öle bir kör nokta...

senin için herşeyden endişelenen,dışarıda sana bakan gözlerin içine içine bakan,bi zarar görmeyesin diye hep kendini öne atan,ufak bi sıkıntını bile büyümeden çözüme kavuşturmak için çabalayan,aranızda en ufak dediğimiz şeyler olsa bilesöylenen/yapılan saygısızlığa ve bayağılığa izin vermeyen,saygı biterse sevgi de biter anlayışında olan,birbirini sevmenin,ilgilenmenin,mutlu etmemenin güzel olması yanında bir ibadet olduğunu bilen ve bu bilinçle hareket eden,senden başkası onun için hiçbir anlam ifade etmeyen bir erkek idealdir...tecrübeyle sabittir
Allah iyi olup iyilerle karşılaştırsın...

karşımadaki doğru erkek; EVET!
çünkü beni taparcasına seviyor
ben yoksam birşeyler yemek boğazından bile geçmiyor
kavga ettiğimizde çekip gideceğim sıra ayaklarıma kapanıp ağlıyor
beni aile içi ya da aile dışı kimseye ezdirmiyor
onunla beraber değilsem makyaj yapmamı,güzelce giyinmemi ve onsuz biryere gitmemi istemiyor
bana sarılması,yüzümü ellerinin arasına alıp gözlerimin içine bakması,masumca öpmesi,göğsünde yatırması beni ona güvendiriyor.
her fırsatta beni kimseyle paylaşamıyacağını ve benimle evlenemezse dahi benden sonra hayatında hiçkimse olamayacağını söylüyor
bana süprizler yapıyor;sevimli hediyeler alıyor..
yemeğe çıkarıyor ya da farklı yerlere gezmeye götürüyor
beni hergün arıyor,sms siz bir günümüz geçmiyor
hakkımda (geçmişteki özel yaşantım hariç) herşeyi bilmek istiyor
beni sürekli memnun ve mutlu etmeye çabalıyor
elinden geldikçe her dediğimi yapıyor
hergün bana ne kadar güzel hoş olduğumu ayrıntıları ile birlikte söylüyor

ve biz sadece 4 aydır beraberiz.
en başında bir arkadaşımız vasıtasıyla tanıştık.ikimizde ciddi bir beraberlik istediğimiz için anlaştık..
başta beğendik birbirimizi,daha sonra hoşlanmaya başladık..
derken kocaman aşık olduk!!
1 ay gibi bir sürede sözlendik..şimdi de nişanlıyız..3 ay sonra da evlenicez Allah nasip ederse
o kadar büyük sorunlarla karşılaştık ki ve bir çoğunda ben tarafından bitirmeye bile kalkıştık..en yakını dün geceydi..
ama şimdi bakıyorum da..hiç pişman değilim :)
iyiki var,iyiki benim..yıllardır beni biryerlerde bekliyormuş ve şimdi bende onunum

doğru erkek ilgili olmalı,sizin fikirlerinize görüşlerinize önem vermeli, sizi adam yerine koymalı,küçümseme duymamalı size, şefkatli olmalı,vicdan sahibi olmalı,peşinden koşturmamalı,küsüp kaçmamalı,sorumluluk alabilmeli..size huzur vermeli, yanında kendinizi güvende hissetmelisiniz..kendi isteklerini sizin istekleriniz üzerinde tutmamalı..bunlar yaşadıkça anlaşılıyor tabii..böyle birini bulsam bir de ona aşık olsam o da aşık olsa bana, aşık olsak :) ..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…