U
umutgüngör
Ziyaretçi
- Konu Sahibi DingiltereKralicesi
-
bnm için kendi şahsi fikrimdir
öncelıkle müslüman olsun
dinini yolunu yordamını ümmetini sünnetini bilsin
gerisi gelır evelallah
evli değili m ama söyliyeyim çok iyi gözlemlerim çünkü...
eğer ki..ilgilenmek sana önem vermek seni devamlı dakikada bir araması değil...
seni şuraya gitme buraya çıkma şunu giyme demesi değil.....
ilgilenmek..bir toplumda yada sıkıntılı bir durmunda öyle yanında olurki..öyle destek verir ki...
ellerini tutunca öyle güven verirki...
evet bende tecrübeli olarak birkaç şey yazmak istedim.
ben eşimi flört döneminde çok denedim. ve hiçbir tuzağıma düşmedi. beni aldatmayacağından emindim artık. ona güveniyordum. hala güveniyorum.ama tabiki %1 lik bir ihtimalde olsa aldatılma ihtimali vardır. hiçbirşey %100 değildir çünkü.
her zaman beni korudu. gerek ailesine gerek benim eski nişanlıma karşı. eski nişanlım öyleki bana iftiralara kadar götürmüştü olayı ondan ayrıldığım için.
işi gücü yerindeydi. onunla hiçbir ortama girmekten utanmadım. çünkü utandırmadı beni. harketleri davranışları ortam bilirdi. misal veriyorum benimle beraber eğlence yerine gittiği zaman asla gözleri fıldır fıldır dönmedi hala da öyle.:ecrin_bebek:
bir yerlere eğlenmeye gittiğimizde asla bana paradan puldan hesabın kaç lira olduğundan bahsetmedi. hala da bahsetmez.
giyimime karışmaz. ama bende dikkat ederim zaten. bunu bilir.
telefonlarımı asla karıştırmaz. beni biri aradığında sorar kim di? derim annem ayşe fatma. ne oldu ne dedi diye meraklara girmez.tamam der.
her ortamda arkadaş ve aile beni hep yüceltip anneme, babama: besteyi bana layık gördünüz allah sizden razı olsun der hep.:1closedeyes:
amaaaaaaaaaaaa
bana verdiği iki sözü yerine getiremedi.
1. alkolü bırakmak
2. arkadaşlarını
zaten alkol ve arkadaşları birbiriyle bağlantılı. birinin bıraksa öbürünüde bırakacak eminim.çünkü bu arkadaşlar alkol alan arkadaşlar her akşam:çok üzgünüm:
evliliğmde tek sıkıntım alkol.. rahatsız olmasa ona bile birşey demedim. çünkü eğer 10 üzerinden puanlarsam eşimi 9/10 luk bir insan.
kızlar size tavsiyem: erkek arkadaşınız nişanlınızın kötü bir alışkanlığı varsa sakın olaki geçer bırakır demeyin. size evlenince bırakırım diye birşey için söz veriyorsa erkek ona şunu söyleyin: şimdi bıraktın bıraktın yoksa evlenmeyiz..
çünkü evlenince inan verilen sözler tutulmuyor. baştan koyun tavrınızı. evlenince tavır koymak pekte kolay değil. eğer ben nişanlıyken alkolü bırak diye diretseydim bıraktırabilirdim. onu kendimden mahrum ederdim tel bakmaz aramaz görüşmezdim. ama evlilikte öylemi? annemin evine mi gideyim? eve gelince kapıyımı açmayayım? evlilikte bunlar birer kavgaya dönüşebileceği için evlenmeden önce yapılınca özlem ve kavuşamama oluyor malesef..
kualğınıza küpe olsun arkadaşlarım.. nişanlıyken yaptırdınız yaptırdınız yoksa evlenince asla değişmiyorlar emin olun buna.a.s
Bence ailesi çok önemli... Muhteşem bir erkek; hani hayatta bir kere karşınıza çıkanlardan; yanlış değerlere sahip bir aileden doğru değerlerle yetişmiş olabiliyor....
Sonuçta erkek doğru ailesi yanlış; sen arada kalmış.... Aileyi tanıyınca bazen çok geç oluyor...
Beyaz atlı prensin bir anda çıkmaz sokakta beliriyor... Ya herşeyiyle aileyi kabul edeceksin, ya da yıllarca içinde kalacağını bile bile dönüp arkanı kendinle başbaşa gideceksin... Bazı geceler aklına gelecek; düğümlenen bir gırtlakla zorla yutkunacaksın; gözlerinden iki damla yaş süzülecek ve annenin sözü aklına gelecek: "Seven erkek sevdiğinin arkasında durur." Bu kadar büyük bir sevgiyi haketmediği için ona kızarak uyumaya çalışacaksın....
Aile çok önemli... Belki demode gelecek ama konu komşusu ne diyor ailesi hakkında; özellikle mahallede konuşmayanlar varsa neden konuşmuyor; hep araştırılmalı... Çünkü ateş olmayan yerden duman çıkmıyormuş kızlar... Ben öğrendim.
evet bende bu konuda bikaç bişi paylaşmak istiyorum.
yeni evlendim. ve şöyle düşünüyordum "Allahım nasıl böyle biri çıktı karşıma??? diip şükrediyodum.
taaa ki nikah işlemleri bitti. bazı şeyler biiiir biiiir kendini gösterdi.
önceden yani tüm bunları yaşamadan birisi karşıma çıkıp bunları yapıcak dese inanmazdım. öyle inanmış ve güvenmiştim. eee nede olsa 4 yıl peşimde koştu. ama o 4 yıl bile onu tanımaya yetmemiş. ya da şöyle evlendikden sonra müthiş değişti.benim sevdiğim beğendiğim yönleri değişti ama. ben üzülüyorum. zaman zaman ağlıyorum da.mafoldumben
ama o her seferinde özür diliyo bi daha üzmüycem die bide söz veriyo. ama yine de yapacağından kalmıyo. bilir ki kendide bende çok hassas bişiim.
ama değişdi. gözlerimin önünde ve ben engel olamayıyorum.sadece sabır diyorum:Saruboceq:. çünkü henüz 4 aylık evliyim.
evet konuyu bağlayayım. herkes için geçerli olmadığına inanıyorum ama çoğunluk böyle sanıyorum. evlenmeden ne olduğunu anlamak mümkün değilmiş. tecrübe ile sabit.:sm_confused:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?