Karşımızdaki doğru erkek mi? Nasıl Anlaşılır? Tavsiyeleriniz nelerdir?Paylaşalım..

doğru insan olup oladığını anlamak çooook zorrrr oluyor. benim için deli olan, herşeyime koşan, bana şiirler yazan romantik sevgilim... benim biraz depresyona girdiğim dönemde mücadele etmektense kaçmayı tercih etti. o zamanlar evlilikten dönmüştük. iyi ki dönmüşüz:) zor durumda yanında olan insan doğrıu insandır. ama gercekten yanında olmalı, benimki yanımda oluyordu olmasına ama bi süre sonra banane senin depresyonundan dediiiii....

ben her defasında doğru insanı buldum tamam artık başka kimseyi sevemem diye başlıyorum sonra hop bir başkası çıkıyor olay kişi yer zaman birden değişiyor :lepi:
sanırım hiçbir zaman emin olamayacağım derken karşıma biridaha çıktı ilk defa 9 aydır şüphesiz seviyorum. Umarım bir aksilik olmaz opuyorumnanaktan

bence sorumluluk bilen, eğitimi sana uygun, dürüst, eee biraz da yakışıklı tabi maddi durumu da idare etmeli ,ailesine aşırı düşkün olmayan ama onlaraa da değer vermesini bilen biri olmalı diye düşünüyorum ama benimde bu konuda yardıma ihtiyacım var aslında:S

Öncelikle özü ve sözü bir olucak bu çok önemli, tutamayacağı sözler veren, yanında rahat ve güvende hissetmediğiniz birisinden uzak durun hele ki ciddi bir ilişkide huzur ve güven sevgiden sonra en ihtiyaç duyulan şey.. Bence..

bnm için kendi şahsi fikrimdir
öncelıkle müslüman olsun
dinini yolunu yordamını ümmetini sünnetini bilsin
gerisi gelır evelallah

Benim eski erkek arkadaşımdan ayrılma sebebim imam nikahlı bir eşi olmasıydı, bu şahıs içki içmez sözde dini bütündü, nasıl bir inançsa içki içmeyip insanları aldatmak?

Bayıldım bu tanıma, bende bundan istiyorum:)

kızlar bu işler biraz da şans meselesi
sen kimin doğru kimin yanlış kişi oldugunu öyle hemen anlayamazsın gercek karakterini saklayanları secemezsiniz ama yer yer onlar kendilerini ele vereceklerdir o saman da bize sadece yaptıgımız yanlıstan geri dönmek kalıyo üzgünüm baska yol yok gibiyerimseniben

evlenmiş ve evliliği bitme aşamasında olan bir kadın olarak yazıyorum. tecrübelerimden ders almaya çalışan bir insanım tekrar etmemeye itina ile dikkat eden biri olmaya çalışıyorum. yediğim kazıkların acısını hala taşıdığım için öncelikle güven konusunda temkinli olmak lazım. çok saygılıyız sevgiliyiz güveniyoruz. bitmiyor işte; öyle bir zaman geliyor ki bir şeyleri garantilemiş olmanın güveniyle karşınızdaki erkek sizi birlikte çıktığınız yolda dımdızlak bırakabiliyor. hayat çookkk uzun bir yol bunu başında da görmeniz ihtamal sonunda da. benim felsefem erkeklerden herşeyi bekleyin hiç bir şey beklemeyin. çok fazla beklenti içine girmeyin. ama hakkınızı da isteyin. gerçkeçi olun. aşk var dünyada buna inancım sonsuz. o kalp çarpıntısı o heyecan o duygular çok güzel şeyler. bunları yaşamış olarak bir daha yaşamak isterim ve de kesinlikle korkmyorum. dünyada sevmesini bilen erkekler var.
velhasıl; sevmesini bilecek, kırmayacak, incitmeyecek, bedenine ruhuna saygılı olacak(buraya dikkat saygılı olacak saygılıyım demeyecek saygılı olacak) sevecek bu da öyle lafta değil gerçekten, ben deli gibi aşık olduğum için biliyorum aşkın insana neler yaptıracağını o yüzden gözünden tanırım aşık adamı, haaaa bu nların hepsine okey dendi mi evlilik kararı alındı mı sakın sakın demeyin tamam doğru adam. evlilik ayrı bir kurum aynı yatağa aynı eve girmeden bilemezsiniz. herşeyi dört dörtlük olup cinsel problemi olan erkekler var ve kabul de etmiyorlar. o yüzden evlenmeden bilemezsiniz. amaaa evlenmeden bilemem deyip de bodosloma da gitmek olmaz. temkinli davranıp seçici olup değer verip değer görüp evlilik kararı almak lazım. ha ondan sonra aynı ev aynı yatak olmadı mı o da kader......

bence nişanlılıkta ya da sözlülükte ya da bilmem ne de değişmez insan. bana adam olsun da gelsin. yani ben kimseyi eğitmekle değiştirmekle uğraşamam. herkes kendisi kadardır. bu dünya ya değiştirmeye gelmedik dengimizi bulup mutlu olmaya geldik, aşık olmaya sevmeye sevilmeye saygı görmeye güzel duygular yaşamaya geldik. ben inanmıyorumn kimse kimseyi değiştiremez. ancak zamanla insanlar üzüm üzüme baka baka misali birbirlerinin aynası olurlar bazı konularda. herşey için zaman lazım. bence kızlar olmazsa olmazlarını belirleyip ona göre tercih yapmalı. olmazsa olmazlar listesi de çok uzun olmamalı ki güzel insanları elden kaçırmamalı bu uğurda.....

bu yoruma bayıldım en doğru tespit. aileler eşplerimizi hamuruna bir şekilde şekil veren insanlar aile önemli....

Doğru erkek kendisi için ne istiyorsa senin içinde aynı şeyi istemeli ve her durumda senin yanında olabilmelidir.
Sözünün eri olmalı seni yarı yolda bırakmamalıdır.
Yeri gelince fedakarlık yapabilmelidir.

Bir yerde şöyle bir söze rastlamıştım; "ideal kadın bir erkeği ideal kadın arayışından vazgeçiren kadındır"

Erkekler için de kadınlar için de bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Bana göre kusurlarıyla, erdemleriyle, iyi kötü her yanıyla kendini olduğu gibi kabul ettiren, böylece ideal erkek arayışımıza son veren erkek doğru erkektir. Onu bulduktan sonra daha iyisi de olabilirdi, şu özelliği de olsaydı vs diye düşünmeyiz. Ama bu bulduğumuz kişi mükemmel olduğu için değil, biz mükemmel arayışından vazgeçtiğimiz içindir.

ınternette tanıştığım biri var, bir yıl birlikte olduk, ayrılalı dokuz ay oluyor. O beni hep seviyor ona güvenim tam ama ben yurtdışındayım o ise türkiyede görüşemiyoruz 1 yıllık birlikteliğimizde de yüz yüze gelmedik. Burdan da biri var seviyorum ama güven vermiyor o bana. Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun...

canlarım bır kere sıze karsı durust oldugundan emın olun saygılı oldugundan emın olun alkolluyken nasıl takıp edın gozlemleyın en net ozaman olurlar vede keısnlıkle sızı dınlemeyı bılmelı ıyı gununuzdede kotu gununuzdede sıze yoldas olmalı gosterecegı bır yol olmalı sıkıntınızı paylasmalı her zaman her ortamda arkanızda durmalı en son olarak beraber ıyı vakıt gecırmelısınız ortak yonlerınız olmalı sohbetınız onunla bol olmalı yanı ıyı ıletısım kurabıldıgınız bırını secın bu saydıklarım olursa gerı kalan kader (iş para sağlık)anlattıklarım sızın elınızde ahandaaaaaaa tum genc kızlara kupe olsun:lepi:

merhabalar :) hemen hemen hepimiz ayni seyleri diliyoruz :)
ama cok onemli seyler var ki ; mesela unutmayalim ki biriyle evlenince ayni sekilde karsinizdakinin ailesiyle de evleniyorsunuz yani kimse tek basina olmuo kimse kimseyi deistiremez belki ama birbirlerine uyum saglar insanlar anlasmak yasamak icin. iki tarafta esit oranda feragat eder bazi seylerden kimse kimseyi ezmemeli dengeli olmali hersey. yasamin zorluklari paylasilmali her konuda. kimse 4/4 luk diil ama iki tarafta birbirinin aciklarini kirmadan incitmeden bazen de farkettirmeden doldurabilmeli. iki tarafta iyi birer dinleyici olmali. allah korkusu ve kesinlikle vicdan olmali ... ask sevgi saygi ve ozellikle guven huzur bunlar zaten bi butun biri bile eksik olsa iliski de catlaklar olur.. ayni eve girmeden anlasilamaz bazi seyler ama farkli durumlar yaratilip denenmeli bence evlenilmeden yani en azindan az da olsa onceden tepkileri kestirilebilmeli daha bi cok sey var aslinda.... kesinlikle caliskan sorumluluk sahibi bazi seylere doymus olmali tabii erkek... aile kavramina onem vermeli ki bu da onun ailesinden gelir....

evet bende bu konuda bikaç bişi paylaşmak istiyorum.

yeni evlendim. ve şöyle düşünüyordum "Allahım nasıl böyle biri çıktı karşıma??? diip şükrediyodum.

taaa ki nikah işlemleri bitti. bazı şeyler biiiir biiiir kendini gösterdi.
önceden yani tüm bunları yaşamadan birisi karşıma çıkıp bunları yapıcak dese inanmazdım. öyle inanmış ve güvenmiştim. eee nede olsa 4 yıl peşimde koştu. ama o 4 yıl bile onu tanımaya yetmemiş. ya da şöyle evlendikden sonra müthiş değişti.benim sevdiğim beğendiğim yönleri değişti ama. ben üzülüyorum. zaman zaman ağlıyorum da.mafoldumben

ama o her seferinde özür diliyo bi daha üzmüycem die bide söz veriyo. ama yine de yapacağından kalmıyo. bilir ki kendide bende çok hassas bişiim.

ama değişdi. gözlerimin önünde ve ben engel olamayıyorum.sadece sabır diyorum:Saruboceq:. çünkü henüz 4 aylık evliyim.

evet konuyu bağlayayım. herkes için geçerli olmadığına inanıyorum ama çoğunluk böyle sanıyorum. evlenmeden ne olduğunu anlamak mümkün değilmiş. tecrübe ile sabit.:sm_confused:

Allah sabır versin geçer umarm herşey eskisi gibi olur.. bu yazdıklarınızı okuyunca kuşkuya kapıldım.aynen bende nsl böyle biri çıktı diyorum şuan ama bi yandan da acaba diyordum ki bu yazdıklarınızı görünce bi tuhaf oldum.biraz detaylara inerseniz çok sevinicem.yaşanmış deişimleri öğrenip duruma göre önlem alabilmek içinCADIARZU :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…