Kasada tartıştım

Selamlar
Bugün markete indim biraz alışveriş yaptım kasada beklerken bir baktım arkamda bir öğrenci bi meyve suyu kek almış benimde acelem pek yok
Sen geç dedim arkasında arkadaşı abla bende geçeyim mi dedi hadi sende geç dedim
Bir baktım kadının biri mazemelerini kasaya uzattı
Hoppp dedim ne oluyoruz
Nasıl ne oluyoruz kasadayım işte
Sıra benim dedim
Hiç dinlemedi kasaya uzattı mazamelerini
Kasiyerde kasadan geçirdi
Kasiyere kızdım sıra benim görüyorsun
Kasiyer sustu
Bu markette bu kadın benden önce çıkarsa seni şikayet ederim dedim
Ne kadar çirkin davranıyorsunuz ekmek parasını kazanıyor diye bağırıyor etraftakileri manüpüle etmeye çalışıyor kadın
Bilemiyceğim dedim
Arkadan boşver işimiz var dedi biri
Uzatmadan kasada işimi bitirip önce çıktım
Çok kızmıştım biraz abartmış olabilirmiyim karşıdakinin yaptığı saygısızca değil mi
Rica etse belki geç diyeceğim
o kadının yaptığı da düşüncesizlik seninki de...sen sıranı çocuklara vermişsin sanıyorsun halbuki başkasının sırasını veriyorsun...

Çok güzel yapmışsınız. Hadsizlere hadlerini bildirmek lazım.
Efendilik bizde kalsın diye ses çıkarmadıkça bu tipler iyice tepeye çıkmaya başladılar.
Helal olsun size.

Kıyamıyorum ya elinde keki meyve suyu çok masum geldi
Gene olsa gene geç derdim heralde:)
Siz yapmaya devam edin yine de .Emin olun çok makbule geçiyor.Biz de bazen ders arası arkadaşımla acele acele dershanenin yakınındaki markete girip atıştırmalık alırız,genelde de sizin yaptığınız gibi bize yer verirler ve o kadar makbule geçiyor ki anlatamam çünkü bizim aldığımız bir kek bir cips önümüzde ise bir sepet dolusu eşya var vakit dar ...

Çok ıyı yapmıssınız ben olsam aldıklarımı oylece bırakır çıkardım yerlestırsin kasiyer orda agzını acıpta sıraya gecın dıyemedıyse

İyi yapmışsın. Benim de arada başıma gelir ve kasiyere çok kızarım. Artık öyle bir durum sezdiğimde kimsenin geçemeyeceği şekilde duruyorum kasada.

o kadının yaptığı da düşüncesizlik seninki de...sen sıranı çocuklara vermişsin sanıyorsun halbuki başkasının sırasını veriyorsun...

Niye başkasının sırasını vermiş olsun?

Konu sahibinin arkasında bu 2 çocuk varsa, diğer kadının önünde de 3 kişi var. Konu sahibi çocuklardan önce de geçse 3 kişi, sonra da geçse 3 kişi.

Diğer kadının arkasında değil sonuçta çocuklar.

Bende geçenlerde kadının birine söylendim benzer sebepten.
Market aşırı kalabalıktı 4 kişi vardı önümde sabırla bekledim,sorun çıktı kasada uzadı işlem zaten,tam sıra bana geldi kadının biri geldi ben geçebilir miyim diyor. Dedim jet kasaya geçin,ben onu bilmiyorum dedi,görevli yardım eder dedim hala ısrar ediyor. En son patladım,bakın ben hamile halimle uzun süre bekledim,sıram geldi bir an önce çıkmak istiyorum kusura bakmayın diye sesli şekilde söylendim. Hala konuşuyor yok farketmedim hamile olduğunuzu da vs de,hiç suratına bakmadım,döndü gitti.
Hayır beklememiş olsam geçin derdim,derimde genelde ama o kadar çok beklemiştim ki artık tansiyonum düşmeye başlamıştı. Birde jet kasa var boş duruyor gitse görevli de var iki dakikada hallolacak işi.
Geçtiğimiz haftasonu da yeşilköydeki malum dondurmacıya girdim,kızım yanımda çocuk hevesle bekliyor,ben zaten dondurma diye diye geldim kendimi zor attım içeri. Bir kadınla adam geldi kadın önüme geçti ,derin bir nefes aldım ters ters baktım,eşi anladı hemen ay siz vardınız sırada dimi,eşim dondurmanın heyecanıyla dizi görmedi önünüze geçti,kusura bakmayın vs dedi. Sıradayım ama problem yok dedim,alabilirsiniz. Onlar ısrar ettiler buyrun kusura bakmayın falan diyerek,kızamadım aldım dondurmamı çıktım.
İşin kısası insanın tavrı da önemli oluyor bu durumlarda. İkinci örnektekilere kızamadım,ama ilk kadın beni zıvanadan çıkardı,bende söylene söylene hakkından geldim.
Hakedene hakettiği şekilde davranmak gerek.

Son düzenleme:
Selamlar
Bugün markete indim biraz alışveriş yaptım kasada beklerken bir baktım arkamda bir öğrenci bi meyve suyu kek almış benimde acelem pek yok
Sen geç dedim arkasında arkadaşı abla bende geçeyim mi dedi hadi sende geç dedim
Hoppp dedim ne oluyoruz
Sıra benim dedim
Kasiyer sustu
Ne kadar çirkin davranıyorsunuz ekmek parasını kazanıyor diye bağırıyor etraftakileri manüpüle etmeye çalışıyor kadın
Bilemiyceğim dedim
Çok kızmıştım biraz abartmış olabilirmiyim karşıdakinin yaptığı saygısızca değil mi
Bayanin yaptigi saygısızlık değil resmen kul hakkı yemek

Kadin zaten terbiyesiz o çok net ama göz göre göre haksızlığa ses çıkarmayan kasiyer esas suçlu burada bence.
Ben kesinlikle şikayet ederdim kasiyeri.

eger kadın senin arkanda sıra bekliyorsa haklı bir nevi cünkü onuda beklegmiş oluyorsun . ama diper yürlü haksız

Kadın terbiyesizlik etmiş o kesin de,kasiyere noluyor,kadına yerini bildirecekti.
Kısmen aynı şey başıma geldi.
Kadının biri -kimseye yer vermediğim halde- ürünlerimin üstünden kendi ürünlerini geçirdi,önüme geçmeye yeltendi.
Ben uyarınca çemkirdi ama kasiyer duruma müdahale etti.
Orda beklenen de odur.
Kasiyer dangozluk etmiş.

Kesinlikle sonuna kadar haklısın.
Kasiyer de suçlu. Göz göre almamalıydı. Haketmiş.
Benim de bir kez başıma böyle bir şey geldiğinde iptal ettirmiştim. Daha çok uzamış daha çok beklemiştik ama içim rahatlamıştı. :D

Selamlar
Hoppp dedim ne oluyoruz
Sıra benim dedim
Kasiyer sustu
Bilemiyceğim dedim
Çeşit çeşit insan var.Haklısı haksızı,saygısızı,öfkelisi,fırsatçısı......
Hayat içinde güncel sıkıntılar,yaşayablir,densiz insanlarla karşılaşabilir,tartışabilir,sinirlenebiliriz.Yani bunlar güncel hayatın getirisi.Çokta kafaya takıp konu etmemek gerekir.Geldi geçti gözüyle bakılmalı.Bazı şeyleri arkaya atmak gerek.Yoksa hayat çekilmez

Direksiyon hocamın ilk öğrettiği şey istanbul trafiğinde kimseye yol vemiceksin çünkü bi kişiye yol verirsen herkes önüne geçer.. sizinki de o hesap olmuş..

Ya cok ucuz işler bunlar bence kadının yaptıği ama senin de yaptığın...
İşim gücüm de yoksa ustunde bile durmam

Yaptığınızın bir benzerini eşim dün eczanede bir kadına yapmış :) bence iyi yapmışsınız. Hatta oradan çıkmadan market yetkilisini çağırıp kasiyeri göz önünde şikayet etseymişsiniz daha iyi olurmuş. Sadece biraz daha sakin olmaya bakın bence, o da kendiniz için :)

Back
X