Kasayı kayınpedere emanet etmek

Emir olarak değilde rica sonuçta babam hep bizim iyi olmamız için çabalar ben çocuklarım için çabalamayı severim hem emekliyim evde işim yok sizin için çabalamak hoşuma gider siz işinize sahip çıkın der. Ama vefat konusunda (Allah gecinden versin ) haklısınız bu yönünü düşünmemiştim

Varsayıyorum ki kayınpedere sonuna kadar güveniyorsunuz ve gerçekten melek gibi bir insan.

Yine de açtırmayın, neden derseniz:
1) Kasa ortağı olmak basit bir iş değildir, devlet içindeki altınların kasa sahiplerine ait olduğunu varsayar.
2) Kayınpeder Allah korusun vefat etse, devlet gözetiminde o kasa açılır, sayılır ve kendi altınlarınızın yarısı onun sayıldığı için üstüne vergi de ödersiniz. Yanlış biliyorsam uyarın lütfen.

Kasa olayı ciddi bir iştir, kendi altınınız varsa o kasaya da sizin gidip açabilmeniz gerekir.

Bende çalışıyorum mesai saatlerinde hiç çarşıya gidemiyorum müsait olsam kendi üstüme geçiricez eşimde diyor zaten ama izin alıp gidemem ki

şimdi biraz daha olay açıklığa kavuşuyor

diyelim ki kasayı kp e geçirdiniz

haftasonu da kuzeniniz x in oğlunun doğum günü

yani erkek tarafının değil sizin bir etkinlik var

kp e bunu nasıl deyip ne istediğinizi tam anlatıp getirteceksiniz

yani bu kp, en az 50 yaş üstü bir erkek

oradaki bilekliği, kolyeyi, küpeyi nasıl ayırt edecek de istediğinizi getirecek

taktınız, ertesi gün hangi ara gelip sizden alıp geri götürecek

Mutlaka iyiliğinizi ister
Bir çoğumuzunki öyledir hatta
Ne bileyim ben beni şuraya bırakır mısın diye rica etmekten de çekinirim
Ki aramız iyidir desem kesin bırakır
Ama belki hiç bırakası yok ben söyleyince mecbur kalacak
Takı için hayatta kasaya yollayamam
Takı daha keyfi bi durum
Bana göre tırnağın varsa başını kaşı yani

Sizin değer algınız altın ve para üstüne kuruluysa saygı duyarım

ha sizin değer algınız altın ve para üzerine olmadığı için düğünlere giderken altın takıp takıştırmak önemli ve o sebeple kasaya her an kolay nasıl ulaşırımı düşünüyorsunuz.

mevzu maddi bi varlığa değer vermek değil kendine değer vermek. eşinle ortak kasa açmak gibi bi seçenek varken sadece eşin üzerine açılması ve hatta kp üzerine açılması düşünülebiliyor.

umarım anlatabilmişizdir..

Tövbe yarabbim.
Kendine kazık attırmaya bu kadar meraklı insanı ilk defa görüyorum.
Hayret verici bir şey.
Bence olaya çok farklı yönden bakıyorsunuz siz evliliği ne sanıyorsunuz eşinizin ailesi hep arkanızdan kuyu kazar fesatlanır diye mi bizde öyle değil evlendik koca bir aile olduk kenetlendik yeri geldi sorunlar yaşadık çözdük onlar bize bir aile birey olarak saygı duydu biz onlara büyük ata diye saygı duyduk bu çerçeveden çıkmadık kazık atma tabiri bizim çevremizden hiç geçmedi

Kasa babanın üzerine olur ise, vefat durumunda kasaya ortak olmadığınız için sayım yapılmadan açamazsınız bile, bu sefer tüm takılar için vergi ödersiniz. Bankalara bu tip durumlar için hemen bildirim gidiyor.

Kasa sahibi = mal sahibi

Aman diyeyim.

Bu yönüyle hiç düşünmemiştim teşekkürler

Ne münasebet, siz neden alamıyorsunuz, takılar sizin değil mi??
Saygıdan ataya dedeye güveniyorsunuz ama eşiniz size güvenmiyor belli ki, tek sizin adınıza ya da ortak kasa açma hakkına izin vermiyor.
İzin veriyorsa soruya gerek yok, ne güzel siz gidin alin isterseniz

İş bankasında ortak kasa oluyor geçen sene sormuştum ben
Niye kp olsun ki kendiniz olun
Buarada nerelisiniz merak ettim
Tahmin ediyorum: afyon

Allah başka dert keder vermesin. Çok Amin

Düğünlerde altın takıp gitmek kimseyi değersizleştirmez ha tek gayesi o altını takıp düğüne gitmek üretken olmayıp koca parasına tamah eden eşinin ailesinin yaptığı altınlardan başka bir düşüncesi olmayan bireyden bahsediyorsanız haklısınız ama o taktığım altınların yarısı benim emeğim düğünden sonra tüp bebek tedavisi için yarısını bozdum gözümde yok hiç sonra çalıştım didindim yenilerini yaptım takıp hava atmak için değil tekrar tedaviye bşlamak için

Kurda kuzu emanet etmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…