- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
Bu çok mu önemli cidden yatakılarını takmak istediğimde bazen müsait olup gidip açamıyor bu yüzden çok düğüne takısız gitmişliğim var.
Aaaaaaa gigles ya niye öyle diyorsun tüm hayatımız o sarı altınlar üzerine kurulu.
İstemez misin şıkır şıkır bilezikler gelin topuzu yapmışsın akraba düğününe gidiyorsun skdlsd
Bu KK iyi ki var ya.
Sabah moralim çok bozuktu.
2 konu okudum, yorum yaptım ne iyi geldi!
Hangi yöre o? Bilelim de gitmeyelim ahsjajsjjaKonu sahibi icin soylemiyorum ama 5 yil once babamin arkadaslarinin dernek pikniklerine gittik. Hepimiz spor rahat giyecekler tercih ettik. Bize göre piknik demek = top oynamak , cimenlere yayilmak ,mangal yakmak salıncaga binmek vs. Anaaaa servise bindikki herkes dantelli güpürlü gömlekler, vatkalı ceketler giymis. Bütün kadınlarin dirseklerine kadar bilezikleri var hepsi salon makyaji yapmiş. Bir ara şüphe ettim acaba biz yanlislikla düğüne gidiyoruzda haberimiz mi yok diye. Ama o yörenin adeti o şekildeymis. Kadinlar gömleklerini dirseklerine kadar sıyırıp altın gösterisi yaptilar. hayatimin en ilginc piknigiydi
Ben bir ara dellendim stres attım biliyorsun
+1Ya gerçekten bu hayatı bu kadar seviyor musunuz? Yani gidip kasadan altınları aldırıp takıp takistirip düğünlere gidecek kadar? Takisiz gittiğiniz düğünlere üzülecek kadar?
Ve tabi ki kayınpeder adına olmasına izin vermezdim
3 yıl önce kuzenim evlendi.
Önce köye gidevektik oradan da düğüne
Bende yanıma altın almadım köye gideceğiz diye (Altın dediğim bir tane annemlerin taktığı bilezik)
Yengem bana laf etmişti
Düğünde halayda yanıma gelip senin bileziğin yok mu demişti
Çünkü bende yeni gelindim ama kollara altın takmak bana çok çirkin bir görüntü gibi geldiği için satıp araba almıştım
Setim, bileziklerim, zincirim var. Kardeşimin düğününde bile takmadım. Çünkü çirkin duruyor.Görüyorum ve artırıyorum
Olsaydı da düğünlerde takmazdım sanırım
Belki böyle kardeş düğününde filan olabilir
Yine de sarı altınlar içinde hayal edemem kendimi
Eşinizin ailesi ile koca bir aile olmuşsunuz ve kayınpederinize çok güveniyorsunuz. O halde hangi endişe yada soru işaretiyle konuyu açtınız anlayamadım. Daha spesifik sorarsanız belki yardımcı olunur.Bence olaya çok farklı yönden bakıyorsunuz siz evliliği ne sanıyorsunuz eşinizin ailesi hep arkanızdan kuyu kazar fesatlanır diye mi bizde öyle değil evlendik koca bir aile olduk kenetlendik yeri geldi sorunlar yaşadık çözdük onlar bize bir aile birey olarak saygı duydu biz onlara büyük ata diye saygı duyduk bu çerçeveden çıkmadık kazık atma tabiri bizim çevremizden hiç geçmedi
Valla takarsan hangi yörenin hoşuna gitmez ki altınlar?Setim, bileziklerim, zincirim var. Kardeşimin düğününde bile takmadım. Çünkü çirkin duruyor.Konu sahibi diyor ya bizim yörede normal diye. Balıkesirliymiş. Ben Bursalıyım, eşim de Antepli. Asıl benim takmam lazım ya ahjsjajs.
3 yıl önce kuzenim evlendi.
Önce köye gidevektik oradan da düğüne
Bende yanıma altın almadım köye gideceğiz diye (Altın dediğim bir tane annemlerin taktığı bilezik)
Yengem bana laf etmişti
Düğünde halayda yanıma gelip senin bileziğin yok mu demişti
Çünkü bende yeni gelindim ama kollara altın takmak bana çok çirkin bir görüntü gibi geldiği için satıp araba almıştım
Valla takarsan hangi yörenin hoşuna gitmez ki altınlar?
Buna itiraz edecek Türkiyede bi yöre bilmiyorum ben
Ben kendime yakıştıramıyorum sarı sarı altınları
Pırlanta set filan olsa neyse
Hangi yöre o? Bilelim de gitmeyelim ahsjajsjja
işte biraz da alışkanlık meselesi
o bilezikleri sadece düğünde taktım
ama annem ben liseye gidinceye kadar yıllarca kolunda 5-6 tane burma bilezik ile yaşadı
hatta onunkiler çıkmazdı da kilo almıştı gece falan yatar onunla yıkanırdı
yengem falan da takardı hatta kızının bebek altınlarını satıp bilezik almıştı takacağım diye
ben küçükken bana da alırlardı bilezik
( bu arada örnekteki kadınlar öğretmen, yani öyle düğünden düğüne yaşamıyorlar)
sonra ama 2000 de galiba bir ortam değişti kimse altın takmıyor, bu örnekteki kadınlar da dahil
setimi taktım dedim ya fotosunu bulup atayım dedim ama fotoları bulamadım, spor set diye almıştım zamanında ama o bile abartılı günlük zaten olmaz da düğünde de her kıyafetle olmaz
kv demin vitrini var orada benim görümcemin düğünündeki foto da var ama malum bende vitrin yok fotolar da nerede bilmiyorum
hatta bir foto buldum ama set kasada olduğu için onda boynum boş :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?