Kasayı kayınpedere emanet etmek

Konu sahibi icin soylemiyorum ama 5 yil once babamin arkadaslarinin dernek pikniklerine gittik. Hepimiz spor rahat giyecekler tercih ettik. Bize göre piknik demek = top oynamak , cimenlere yayilmak ,mangal yakmak salıncaga binmek vs. Anaaaa servise bindikki herkes dantelli güpürlü gömlekler, vatkalı ceketler giymis. Bütün kadınlarin dirseklerine kadar bilezikleri var hepsi salon makyaji yapmiş. Bir ara şüphe ettim acaba biz yanlislikla düğüne gidiyoruzda haberimiz mi yok diye. Ama o yörenin adeti o şekildeymis. Kadinlar gömleklerini dirseklerine kadar sıyırıp altın gösterisi yaptilar. hayatimin en ilginc piknigiydi

Bu konuda güven olgusundan ve eşin ailesi ile ilişkilerden bahsedilmiş ama buradaki asıl bölüm sonu canavarı Maliye.

Elinde olta büyüklerin kasasına altın koyarak tutumlu olmaya çalışan vatandaşlarımızı balık gibi avlamayı bekliyor.

Aaaaaaa gigles ya niye öyle diyorsun tüm hayatımız o sarı altınlar üzerine kurulu.
İstemez misin şıkır şıkır bilezikler gelin topuzu yapmışsın akraba düğününe gidiyorsun skdlsd

3 yıl önce kuzenim evlendi.
Önce köye gidevektik oradan da düğüne
Bende yanıma altın almadım köye gideceğiz diye (Altın dediğim bir tane annemlerin taktığı bilezik )
Yengem bana laf etmişti
Düğünde halayda yanıma gelip senin bileziğin yok mu demişti
Çünkü bende yeni gelindim ama kollara altın takmak bana çok çirkin bir görüntü gibi geldiği için satıp araba almıştım

Hangi yöre o? Bilelim de gitmeyelim ahsjajsjja

+1
İç sesim oldunuz resmen.

Yalan değil ben bir iki bayram, düğün taktım.
Onda da annem kv yalvar yakar diye hadi dedim gönülleri olsun
Şimdi banka da ama bozuk halde, ev alırsam oraya değerlenecek evi de alamadım

Görüyorum ve artırıyorum
Olsaydı da düğünlerde takmazdım sanırım
Belki böyle kardeş düğününde filan olabilir
Yine de sarı altınlar içinde hayal edemem kendimi
Setim, bileziklerim, zincirim var. Kardeşimin düğününde bile takmadım. Çünkü çirkin duruyor. Konu sahibi diyor ya bizim yörede normal diye. Balıkesirliymiş. Ben Bursalıyım, eşim de Antepli. Asıl benim takmam lazım ya ahjsjajs.

Eşinizin ailesi ile koca bir aile olmuşsunuz ve kayınpederinize çok güveniyorsunuz. O halde hangi endişe yada soru işaretiyle konuyu açtınız anlayamadım. Daha spesifik sorarsanız belki yardımcı olunur.
Bu kadar güven ve mükemmel aile birliği içerisinde neden kasayı eşinizle ortak açıp işinizi kolaylaştırmadınız ve hala da kasaya ortak olmak yerine kayınpederinizin üzerine yapmayı düşünüyorsunuz? Sizin üzerinize kasa olmasında ne gibi bir sakınca var?

Valla takarsan hangi yörenin hoşuna gitmez ki altınlar?
Buna itiraz edecek Türkiyede bi yöre bilmiyorum ben
Ben kendime yakıştıramıyorum sarı sarı altınları
Pırlanta set filan olsa neyse

eskiden daha kv ler çıkarıp kendilerininkini geline takarlarmış satmış oldukları görünmesin diye

görümcem takılarını ev alırken sattı

kv dem çok laf etti dedim boş ver ev aldılar, benimkiler satılmadı da ne oldu

evet dedi taktığını görmedik hiç

yani önemli olan o takıyı başkasına göstermek yatırım, birikim vs değil

sonra sattık ev aldık ama kv hala takmadım diye dertlenir

Valla takarsan hangi yörenin hoşuna gitmez ki altınlar?
Buna itiraz edecek Türkiyede bi yöre bilmiyorum ben
Ben kendime yakıştıramıyorum sarı sarı altınları
Pırlanta set filan olsa neyse

işte biraz da alışkanlık meselesi

o bilezikleri sadece düğünde taktım

ama annem ben liseye gidinceye kadar yıllarca kolunda 5-6 tane burma bilezik ile yaşadı

hatta onunkiler çıkmazdı da kilo almıştı gece falan yatar onunla yıkanırdı

yengem falan da takardı hatta kızının bebek altınlarını satıp bilezik almıştı takacağım diye

ben küçükken bana da alırlardı bilezik

( bu arada örnekteki kadınlar öğretmen, yani öyle düğünden düğüne yaşamıyorlar)

sonra ama 2000 de galiba bir ortam değişti kimse altın takmıyor, bu örnekteki kadınlar da dahil

setimi taktım dedim ya fotosunu bulup atayım dedim ama fotoları bulamadım, spor set diye almıştım zamanında ama o bile abartılı günlük zaten olmaz da düğünde de her kıyafetle olmaz

kv demin vitrini var orada benim görümcemin düğünündeki foto da var ama malum bende vitrin yok fotolar da nerede bilmiyorum

hatta bir foto buldum ama set kasada olduğu için onda boynum boş :)))

Vaayyy arkadas ne güzel bir dert
Takım falan yok olsaydı da pandemi döneminde zaten takamayacagım için şuan bu bir dert olmazdı. Onun dısında neden kayınpeder neden senin üzerine degil

Benim düğünde k.v bilezikleri takti esimde seti taktı. Takı töreni bitince biz gelin odasina giderken baktim kolumu çekeşliyor . Ne oldu anne dedim. Gelin saatini takmayi unuttuk dedi. İllaki piste getirip orda taktı. . ( bu arada tüm takilari eşimle birlikte aldık.onlar sadece havasini atti)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…