Aşılama Kasım 2013 Aşılama Yaptıracaklar Buraya !

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Kızlar selam,

Biz de bir senedir korunmuyoruz fakat beybimiz olmadı. PKO hastasıyım. 8 sene yasmin doğum kontrol hapı kullandım. bıraktıktan sonra 3 ay regl olmadım. daha sonra dr bana klomen verdi. Klomen içince ne oldu? "OHSS". Yani yumurtalarım 2-3 tane olmak yerine 8 tane ve gereğinden büyük oldular. "Yumurtalık hipersitimulasyon sendromu" denen şey yani. Akciğerlere su toplanmasına kadar yolu var bu sendromun ama ben Allah'tan 2 hafta cinsel perhiz, 2-3 kilo, mide bulantısı, kusma, karında aşırı şişlikle atlattım. Arkasından klomene ve ilaçlara küstüm, 7 ay kdr hiç bir ilaç kullanmadım. Klomenden sonraki ilk 4 ay reglerim düzenlenmişti, 28 gunde bir hayatımda ilk defa düzenli regl oldum =) fakat yine bebiş olmadı. son 3 ayda 45 günde bir e çıktı regl döngüm. Yumurta takibi yapıldı falan filan yine olmadı. Bu ay "Femara" denen bir ilaç kullanıyorum. Klomen gibi bir ilaç fakat benim gibi "OHSS" yan etkisi yapanlar için veriliyor cunku daha kontrollü yumurta olgunlaştırıyor-muş. Neyse 5 gün klomen gibi femarayı içtim. Bugun bitti. Ayın 31 inde kontrole çağırdı dr. Sendrom falan çıkmazsa, bu ilaç da yanetki yapmazsa, ve yumoşlar olgunlaştıysa, çatlatma iğnesi, arkasından aşılama yaptırıcaz.Eşimin spermlerinde sorun yok ama aşılama ile % 1 bile daha fazla hamile kalma şansım olursa diye aşılama yaptırmaya karar verdim.
Aşılama da ne kdr gebelik şansı var tam bilemiyorum. Ama femara ile çok çok az yan etki gördüm. Biraz mide bulantısı biraz yorgunluk. Bu yüzden bu ay aşılamam tutmaz ise, gelicek ay tekrar deneyebilirim. Fakat tekrar olmaz ise tüp bebeğe geçiş yapıcam.
Şimdiden yorgunum kızlar. Nerde o üzerine ceket atsan hamile kalan annelerimizin rahatlığı? Neden PKO? Neden bu infertilite tedavilerine gereksinim? Bilemiorum. Rabbimin bir bildiği elbet vardır diyorum.
Hepinize bu süreçlerde kolay gelsin, hiç kolay değil gerçekten. Hepinizi çok iyi anlıyorum ve bilmenizi istiyorum ki yanlız değilsiniz..
Umarım Kasım ayı hepimiz için hayırlı ve bol bebiş haberli olur. =)

canım hoşgeldin.Allah senin ve bebek isteyen tüm annelerin yardımcısı olsun güç versin bizlere ve en kısa zamanda bize hayırlı ve sağlıklı evlatlar göndersin.
Benim hikayemi okumuşsundur ilk sayfalardan ben klomene cevap veriyorum eşimde de sorun yok ama bir türlü spermle yumurta buluşamıyor:)
Bende senin gibi istemeden hamile kalanlara veya ilk istediği anda hamile kalanlara o kadar şaşırıyorum ve özeniyorum ki.
Ama Rabbim en hayırlısını versin diye dua ediyorum her zaman.Bizim de sınavımız bu herhalde başarıyla veririz inşallah bu sınavı.Allah hayırsız evlatla hayırsız kocayla sınamasın da buna razıyım eninde sonunda bebeğimiz olur inşallah.
Senin yaş kaçtı canım ve nerelisin?

Deniz'cim. 26 yaşındayım ve İstanbul'da yaşıyorum. Hikayeni şimdi okudum. Benim de en çok korktuğum durumlardan biri o aslında. İstediğin kadar yumurta olgunlaştır büyüt , spermi de istediğin kadar yumurtalara yakın yere bıraksınlar,döllemezse döllemeyebilir. Tüp bebeğe kadar hep o ihtimal var. Tüp bebekte de bitmio ki, tutundu da tutunmadı da o da bir şans.. Mucize işte boşuna denmiyor her çocuk bir mucizedir diye diymi=) Rabbim ol demedikten sonra istiyorsak takla atalım olmuyor =) Hayırsız eş konusunda doğru sölemişsin. En azından o konuda şanslıyız değil mi Deniz'cim..Eşlerimizin sabrı ve desteği olmasaydı, veya her gece başka alemlerde olsalardı, ne klomen kalırdıı ne tüp bebek değilmi..

Çok haklısın canım çok şükür eşlerimizin desteği var.Allah eşimden razı olsun her konuda en büyük destekçim.En yakın arkadaşım ilk bebeğine evlenir evlenmez hamile kaldı o 1 yaşındayken de 2.bebeğine.ikisine de istemeden hemde.Ama gel gör ki ne eşinden yana mutlu ne kaynana kayınbabadan.Sürekli mutsuz sürekli boşanmak istiyor ve çocuklardan dolayı boşanamıyor.Öyle bir durumda olmaktansa bizim durumumuz daha iyi bence.Çok şükür mutlu bir evliliğimiz var eşim yeter ki üzülme istersen hemen tüp bebek yaptıralım diyor Allah razı olsun ondan ve anlayışlı tüm eşlerden.Eşler tamam birde bebişler oldu mu değmesinler keyfimize.
Ben kasım ayında hamile kalmayı çok istiyorum o zaman bebeğim evlilik yıldönümümüzde doğabilir çok istiyorum o yüzden:)
Kulun başka bir kula ettiği dua daha makbulmüş dua edelim birbirimize.

Canım, ve sevgili adaşım=) ne kdr güzel yazmışsın. Allah'ıma binlerce sükür gerçekten, arkadaşının şanssızlıgına çok üzüldüm, biz aslında şımarıklık yapmamalı sabırla bebelerimizi beklemeliyiz. Allah'ım bize belki de bebekten de daha hayırlı bir şey vermiş aslında ama farkında değiliz. Kıymet bilmeliyiz.. ve sana söz her gece senin için de dua edicem bundan sonra.
Ben de kasım da kalmayı çok istiyorum.
Beni haberdar et olurmu? Çok merak ederim. Benim de çarşamda kontrolum var, dr un soylediklerini aşılama yapıp yapamayacagımızı yapacaksak ne zaman yapacağımızı herşeyi haberdar ederim.

evet canım arkadaşıma ben de çok üzülüyorum keşke elimden birşey gelse ama yok maalesef
Sabır ediyoruz zaten Allah'a olan inancımız tam bekliyoruz tevekkülle.Çok teşekkür ederim duaların için Allah'ım kabul etsin dualarımızı.Bende dua ettiğim arkadaşlarıma seni de ekliyorum Rabbim kabul etsin.
İnşallah kasım ayında hamile kalıp sağlıkla kucağımıza bebeklerimizi almayı nasip etsin Allah'ım.
Tabi ki yazarım buraya merak etme ama benim daha var önce senin hayırlı haberlerini bekliyorum.
Benim adetim 12 kasım kasım sonuna aşılamam olur kısmetse.

valla canım umut tükenmiyor.
ilk aşılama olmadı hemen ikincisi için sabırsızlandım bayağı.
ama tatile gittik sonra kurban bayramı falan derken bu zamana kaldı.
ben de çok sabırsızlanıyorum valla

y

Yaşadığımız sürece umut her zaman var canım.Allah en kısa zamanda umutlarımızı yeşersin inşallah .Bende çok sabırsızlanıyorum ya ama daha benim aşılamama 1 ay var.zaman geçsin diye dua ediyorum ama sonra da diyor iki ömür geçiyor ve biz tadını bile alamıyoruz.

Canım bu arada kaç yaşındasın, kaç yıllık evlisin, kaç yıldır bebek istiyordunuz,testleriniz normal mi, memleket neresi. Çok soru sordum demi ama ne yapayım tanımak istiyorum kader arkadaşlarımı:)

merhaba
benim hikayemi kısa kısa anlatayım. 2yıllık evliyim. 2yıldır bebeğim olmuyor. bende çikolata kisti eşimde ise sperm azlığı ve hareketsizliği var. 1.aşılamamı haziranda yaptırdım. olumsuz. 2.aşılamamı 24ekimde yaptırdım. olumsuz. hiç ara vermeden 3. aşılamamı yaptırıyorum. pazartesinden itibaren iğne yapıyorum.yarın kontrolüm var. bu hafta aşılamam yapılacak. bana da dua edin. ben isteyen dileyen herkese rabbime dua ederek ver diyorum. bu bizim sınavımız. benden sonra evlenen arkadaşlarımın kucaklarında yavrularını görüyorum rabbime bana da nasip et diyorum. eşim benim herşeyim. o olmasa bu süreci nasıl atlatırdım. gücümü önce rabbimden sonra ondan alıyorum. içinde bulunduğumuz durumu bizden başka kimse anlamaz. anlayamaz. ben sizleri çok iyi anlıyorum. çevremdekilere bakıyorum." ben çocuk istemem kim bakacak, 1tane yeter bakamam". diyen insanlara çok kızıyorum.hemen çocuğu olan insanlara çok özeniyorum. eğer rabbim birgün izin verirse bebeğimin olmasına 4-5tane bebeğim olsun isterim:)))))) yaşta gidiyor((( allahım sana sığınıyorum rabbim. herkese nasip et anne baba olmayı.......

Canım bebek isteyen, bebek hasreti çeken herkesin duygularına tercüman olmuşsun Allah en kısa zamanda sana da bebeğini göndersin inşallah evin çocuk sesleriyle dolsun. Kasım ayı hepimize uğurlu gelir inşallah . Çok zor bir süreç Allah hepimizin yardımcısı olsun. Kaç yaşındasın ve nerelisin bu arada?

kızlar nerdesiniz çıkmıyor sesiniz bu kadar mıyız kasımda aşılama yapacaklar.
Kızlar akşam yatarken aklıma geldi ben bazı aşılama topklerini okuyorum 2007 ve 2008 de açılmış aynı bizim gibi umutsuzlar ilk sayfalarda ama şimdi bi bakıyorum hepsinin bebeği olmuş hatta ikinci bebeklerini bekliyor bazıları.
İnşallah bizim topiği de 5 -6 yıl sonra okuyanlar bizimde bebklerimiz olduğunu görüp sevinirler.
Amin:)

merhabalar kızlar

benim eşimde de sayı azlığı var. ilk teste 5 milyondu 2. de 8 milyon olmuş doktor klomen tedavisi verdi 3 ay olmazsa aşılama yaparız demiş. % 30 hamileliğin gerçekleşebileceğini söylediler ama ben emin olamıyorum adetin 2 günü gelmemi kist yoksa eğer aşılama için tedaviyi başlıcaz. sizde de böyle bi durumda olupta hamile kalan varmı. bir o kadar heyecanlı ve endişeliyim.durumu benim gibi olup da hamile kalan varmı acaba

selam kızlar benim eşimde de sperm sayısı azlığı var 3 aydır klomen kullanıyor bu ay aşılama tedavisine başlıcaz 8 milyon sperm sayısın da aşılama ne kadar etkili olur doktor aşılama yapalım dedi ama ben yinede emin olmıyorum allahın izniyle kasım 15 gibi başlıca aşılama için sizce şansımız varmı bu kadar sayıyla aşılamadan hamile kalan varmı

bizim sayıda 16 milyon ama 1 yıldır olmuyor 1 aşılama geçirdim 2.yapılacak.aşılamada şans %15-20 arası.sayıda önemli ama önemli olan hızlı hareketli oranı.bizim hızlı hareketli %0 yerinde hareketli %40 yavaş hareketli %20 bu sayılarla olmadı.fazla ümit bağlama ama şunu da unutma allah ım ol dedikten sonra eşi azospermi olan bile hamile kalıyor içini ferah tutmaya çalış.allah tan hep hayırlısı neyse onu iste sabır iste.bu işte en büyük silahın sabır.

Allah ım bu yolda olan herkese sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…