İlk oğlumda lansinoh aldım çok memnun kaldımKızlar göğüs pompası hangi marka öneriyorsunuz? MAuel çok kullanışsız diyorlar doğru mu? Bir de sütünüzü neyle saklıyorsunuz BEn sadece Awent cam biberon aldım başka biberonumuz yok.Süt saklama poşetleri mi almak gerekiyor
Canım soracaktım sana da unuttum. Hangi hastanededoğum yaptinEvet sonunda doğum hikayemi yazabileceğim öncelikle dualarınızla benim ve bebeğimin yanında olduğnz için hepinize çok teşekkürederim tek tek alıntı yapamadm kusuruma bakmaynn
Geçen hafta bugün sabah beş gibi belimin ortasındn yedi sekiz dakika dabir gelen hafif sancılarm vardı gecede uyumamştm 11 e kadar felan uyudm kalktığımda sancılarm hala devam ediyordu işlerimi halletm eşim 13:30 gibi beni aradı nasl oldn diye benmde ağrılarm artmıştı gel dedim izin alıp grldi doğm yapacağım hastane özeldi ve uzaktı önce bi devlet hastabesine gidelim dedim ona göre evde çekip öyle gidrym dedim neyse devlt hdtnesine gittik acille sancılarm var diyorum sıra var sıranı bekliyeceksn diyorlar aradan yarm saat kırbeş dakika felan geçti sonunda bi ilgilenen buldk doktor altan muayene etti doğm başlamş akşama felan olur dedi saatte 16:00 biz eşimle eve gittik annemleri aradm 17 gibi bizdelerdi bu arada sancılarm beş dakikada bir geliyor bayada bi artmştı hastaneye gidene kadar öldüm trafik vardı bir saatte ancak vardk vardk varmasına ama bizim doktor yok eğer çağırırsak doğum parası+ bin lira ücret istediler nöbetçi doktorda erkekmş bizde kadın olsn diye o kadar para saydk bide ekstra ücret istediler neyse beni doğmhaneye aldılar açıklık iki santm çıktı ama benm sanclarm baya baya artı şimdi yatş yapsak doğm 11, 12 gibi olur dediler bende eşimde istemedk doğumumu orda yapmayı Allahtan babamn bi tanığı doktor arkaaşnn hastanedinde kadn doğmcular hep kadnmş oraya gidelm dedk ben normalde Sarıyer'de oturuyorum ama gideceğim hastane Ümraniye'de neyse yola çıktık saat 19 :00 nasl trafik var anlatam yol bi türlü bitmedi bn dedm ki heralde yolda doğuracağmbabamda korktu emniyet şeridnden bastı hastaye geldik saat 20:00 açılmam 4 sntm 21: 45 gibi felan açılman sekiz dokuz santim maşallah çok hızlı ilerledi dedi doktor hadi doğumhaneye dediler kızlar burda size tavsiyem sancılarınız geldiğinde kendinizi yormayın yani bağırıp çağırmayn çünkü doğum sırasında ıkınmak için gücünüzü toplamanız gerekiyor ben sancılar geldiğinde hep bağrdım doğum sırasında da ıkınmaya bile hiç gücüm kalmamştı doktor sancı geldiğinde nefesini tut ve ıkın dedi gücm kalmadığı için baya bi zorlandm ama hepsi küçük prensimin sesini duyduğm anda bitti yanıma getirdiler kokusunu içime çektm öptüm Rabbime şükürler olsun oğlumu götürdüler sonra dikişlerm felan atıldı odama çıkardılar maalesef bebeğimi yoğn bakıma almşlar nefes almasında sorn var diye bu sırada hepinize minnettarm dualarnzla bana destek olduğunz için bir gün eşim bn annem orda kaldk bebeğim üç gün otda kaldı çok korktm ona bişey olacak diye pazar günü öğleden sonra çıkartılar Teyzeleri bi tatlı oğlm varki yarn 10günlük ollacağz nasıl geçti anlamadım bile burayada hiç yazamadm fırsatm olmadı Rabbim herkese bu mutluluğu yaşatsn inşallah...
Bazen getek olmuyorHer emzirme sonrası gaz çıkarıyor musunuz ? Biz emerken hep uyuya kalıyoruz da...
Aynı durum bizde de oluyor bazen çıkarmıyorum ama reflü yatağında yan yatırıyorumHer emzirme sonrası gaz çıkarıyor musunuz ? Biz emerken hep uyuya kalıyoruz da...
Benim suyum doğum sırasında geldi.Nişanın ertesi gün doğurdum.Nişan geldikten sonra bir iki hafta da sürdüğü oluyormuş.Selam kizlar yine dogumlabilgili sorum var sizlere persembe gunu gelen top seklinde yapiskan akinti nisanmis doktordan onayi aldim ben kansiz olunca degil mi diye dusunuyordum.Ama hala dogum yok meydanda...Dogumdan once nisaniniz ne zaman gelmisti?Birde suyu biranda bosalmayip sizinti yapan oldumu?
Oğlumu sırt üstü yatırıyorum,yüzü de vücutla aynı hizada oluyor. Siz nasıl yatırıyorsunuz ?
Benim nişanım geldikten sonra o gün sancılarım başladı ama suyum gelmediği için çok önemsememiştim ama ilerleyen saatlerde sancı fazlalaşıp sıklaşınca dr gittik doğum başlamış dediy diSelam kizlar yine dogumlabilgili sorum var sizlere persembe gunu gelen top seklinde yapiskan akinti nisanmis doktordan onayi aldim ben kansiz olunca degil mi diye dusunuyordum.Ama hala dogum yok meydanda...Dogumdan once nisaniniz ne zaman gelmisti?Birde suyu biranda bosalmayip sizinti yapan oldumu?
Biz genellikle yan yatıyoz yatağımız eğimli dr önerisi bu şekilde sırt üstünü çok önermiyorlar lütfen dikkat edinOğlumu sırt üstü yatırıyorum,yüzü de vücutla aynı hizada oluyor. Siz nasıl yatırıyorsunuz ?
bizim dr.da tam tersi sırt üstü yatırıp kafayı sağa sola çevirmeyi önerdi,yan yatırmak riskli dedi.Biz genellikle yan yatıyoz yatağımız eğimli dr önerisi bu şekilde sırt üstünü çok önermiyorlar lütfen dikkat edin
biz bugün yedi günlük olduk bile.
asm de topuk kanı verdik çok ağladı yavrum kıyamam, hafifde sarılığımız varmış inşallah artmaz.[
oooh maşallah kuzucuğuna allahım uzun sağlıklı ömürler nasip etsin canım sarılık içinde bol bol emzir ; bir de istersen şekerli su verebilirsin 1-2 kaşık sarılık için benimde sarılık belası var başımda Allah a şükür değerimiz düşüyor sen de bilirubin değerine baktırdın mı
bana da hastanede yan yatırın dediler sırt üstü yatırmada gece kusma durumlarında boğazında kalıp nefes almasını engellemesin diye ama dediğin gibi ya yüz üstü dönerse şimdilik onu yapamaz ama allah korusun ya olursa valla anne olmak ne zormuş yaBende sirt ustu yatiriyorum sadece kafasi saga yada sola donuk yan yatmayi onermiyolar yuzu koyun doner diye
maşallah maşallah çok iyi sütün. kızın doyduğu için bırakıyodur. ben e kadar çıkacak diye merak ettim emdiği taraftan 5 cc falan diğerinden de 40 falan çıktı ancak.kızlar benim kızım 2 saatte 1 emiyor o da 5-10 dakika endişeleniyorum acaba ne kadar çekiyor o 5-10 dakikada yetiyor mudur yavruma ama zorlasamda almıyor daha fazlasını şu an 24. günümüz. 2420 hastane çıkış kilomuz 15. günde 3000 gr olmuş bu cumartesi 1. ay kontrolümüz var ben evde tartıyorum şimdi 3350 gr olmuş( tabi 50 gr eksik yada fazla olabilir).kilo alımı iyi gibi çünkü okuduğuma göre ilk ay 600-800 gr alması anne sütünün yeterli olduğunu gösterirmiş ama ben gerçekten tedirginim kuzum doyuyor mudur yani ne biliyim okuyorum kimlerinin meleği 20 dk bi göğüs 20 dk diğer göğsü emiyor.
Bu arada kızım emdikten sonra emdiği göğsümü sağdım sadece 3 dakika sağdım 40 cc çıktı sağsam daha geliyo ama sağmayı 3. dakikada bıraktım yani bu durumda sütüm yeterlimidir???ben 3 dakikada 40 cc sağıyorsam o 5 dk da 100 cc falan çekiyordur heralde diye düşünüyorum umarım öyledir yani allah ım ya kafayı yiycem keşke çocuklarda gösterge olsa doyduklarında yeşil ışık yansa mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?