Benimki sorun etmiyor emiyor ama sanirim ben kaucuk ucla emziriyorum o yuzden bi sikinti olmuyorBiberonla süt verince memeyi almada zorluk olmuyor mu ?
Bi uyudugunda saga 2 saat sonra sola cevir hep ayni tarafa yatirmaSırt üstü yatırırken kafasını hep sağa ya da sola mı çevirmek gerek ?
Bende kraftin makinasi var cekisi cok iyi ama cok acitiyorKızlar göğüs pompası hangi marka öneriyorsunuz? MAuel çok kullanışsız diyorlar doğru mu? Bir de sütünüzü neyle saklıyorsunuz BEn sadece Awent cam biberon aldım başka biberonumuz yok.Süt saklama poşetleri mi almak gerekiyor
Sut cok geldigi zaman oluyor hemen rers cevir sirtina vur bu arada tekrar yuzunu cevir bak yuzuneKızlar ya emerken genzine kaçıyor boğulur gibi oluyor okadar korkuyom ki sizde oluyor mu neler yapıyonuz
Gece bouunca karin agrim vardi sabah lavoboya kalktim kan geldi 9 45 te hastaneye gittim alttan muayene sonrasi 4 cm aciklikla 12 30 da yatisim yapildi 13 30 da suni sanciya baslandi saat 1755 te kizim dunyaya geldiSelam kizlar yine dogumlabilgili sorum var sizlere persembe gunu gelen top seklinde yapiskan akinti nisanmis doktordan onayi aldim ben kansiz olunca degil mi diye dusunuyordum.Ama hala dogum yok meydanda...Dogumdan once nisaniniz ne zaman gelmisti?Birde suyu biranda bosalmayip sizinti yapan oldumu?
Benimki uzun uzun emenlerdendi ama 2 gundur 5 dk emip bırakıyor. Bende uzuluyorumkızlar benim kızım 2 saatte 1 emiyor o da 5-10 dakika endişeleniyorum acaba ne kadar çekiyor o 5-10 dakikada yetiyor mudur yavruma ama zorlasamda almıyor daha fazlasını şu an 24. günümüz. 2420 hastane çıkış kilomuz 15. günde 3000 gr olmuş bu cumartesi 1. ay kontrolümüz var ben evde tartıyorum şimdi 3350 gr olmuş( tabi 50 gr eksik yada fazla olabilir).kilo alımı iyi gibi çünkü okuduğuma göre ilk ay 600-800 gr alması anne sütünün yeterli olduğunu gösterirmiş ama ben gerçekten tedirginim kuzum doyuyor mudur yani ne biliyim okuyorum kimlerinin meleği 20 dk bi göğüs 20 dk diğer göğsü emiyor.
Bu arada kızım emdikten sonra emdiği göğsümü sağdım sadece 3 dakika sağdım 40 cc çıktı sağsam daha geliyo ama sağmayı 3. dakikada bıraktım yani bu durumda sütüm yeterlimidir???ben 3 dakikada 40 cc sağıyorsam o 5 dk da 100 cc falan çekiyordur heralde diye düşünüyorum umarım öyledir yani allah ım ya kafayı yiycem keşke çocuklarda gösterge olsa doyduklarında yeşil ışık yansa mesela
Benim ilk 2 gün çok yoğun geldi sonra gittikçe azaldı 15. günden sonra ancak silince hafif leke şeklinde gelmeye başladı günlük yaprak pede geçtim 15. günden sonra şu an 25. gün gelmiyo diyebilirimSezeryan doğum yapan arkadaşlar kanamaniz kaç gün sürdü
benim suyum ve nişanım aynı anda geldi bende hiç sancı yoktusabah eşimekahvaltı hazırlamak için kakltım ve kalkar kalkmaz sürahiden su boşalır gibi su boşadı ve tuvalete gttiğimde nişanımında geldiğini gördüm yani bende su ve nişan aynı anda geldi ama sonrası kanama oldu doktora gittik gittiğimde 3 cm açıklık vardı ama yaklaşık 5 saat sancı çekmeme rağmen hiç açılma olmadı ve kanamam olduğu için 5 saat sancı sonunda sezeryana alındım vücudum yorulduğu için genel anestezi ile oldumSelam kizlar yine dogumlabilgili sorum var sizlere persembe gunu gelen top seklinde yapiskan akinti nisanmis doktordan onayi aldim ben kansiz olunca degil mi diye dusunuyordum.Ama hala dogum yok meydanda...Dogumdan once nisaniniz ne zaman gelmisti?Birde suyu biranda bosalmayip sizinti yapan oldumu?
Oğlumu sırt üstü yatırıyorum,yüzü de vücutla aynı hizada oluyor. Siz nasıl yatırıyorsunuz ?
Canım her yatırışında kafasını farklı yöne çevir. Çünkü bebeklerin kemikleri henüz yumuşak olduğu için yatırma şekline göre şekil alıyor mesela benim kızımın doğduğunda hafif tepeye doğru sivriydi başı, her seferinde değişik yatırdım düzeldi. Kafasının yan olması da kusma ihtimaline karşı söyleniyor.Sırt üstü yatırırken kafasını hep sağa ya da sola mı çevirmek gerek ?
Ben hergün kayısı kompostosu içiyorum, rezene, ceviz, hurma, ve bol su içince süt oluyor. Bir de bugün doktorum kan ilacını kullanmaya devam et dedi hem süt yaparmış hem de sütün kalitesini artırırmış. Banyoda da ılık su ile duş al ve göğüslerine yukarıdan aşağıya masaj yap her seferinde. Ama ağlama canım ağladığından dolayı da sütün gelmiyor olabilir, ben geçen gün birşeye çok üzülmüştüm o gün o kadar az sütüm oldu ki.. Sonuçta önemli olan bir şekilde bebişin karnının doyması değil mi, öyle düşün.Sütünüz çoğalır diye bişeyler yapıyorsunuz? İçecek falan... Bugün 10 gunluk olduk sutum çok az geliyor mecbur mama veriyorum sariligimizda var çünkü. ..2 saatte bir emziriyorum ama bi bakıyorum memede sut yok...bir tarafı emerken diger tarafı sagiyorum...çok az sutum...çok üzülüyorum her mama verisimde Ağlıyorum. ..
bana da hastanede yan yatırın dediler sırt üstü yatırmada gece kusma durumlarında boğazında kalıp nefes almasını engellemesin diye ama dediğin gibi ya yüz üstü dönerse şimdilik onu yapamaz ama allah korusun ya olursa valla anne olmak ne zormuş ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?