Kasim 2015 dogum yapan anneler

Canim bol bol dimlen benimde normal dogum sonrasi ayaklarim davul gibi olmustu ve ellerim uyusuyordu hala devam ediyor gecmedi doktorum firsat buldukca dinlenmemi soyledi mumkun oldugunca yaptim odem gecti ama uyusmalar hala devam ediyor
Saol tatlım tabi dinlenirsem faydasını görürüm ama bebişlerle bu iş çok zor oluyomuş

Ayaklarini mumkun mertebe yukari kaldir. Benim de patlayacak gibi sismisti ama bebegimi her emzirmeye oturdugumda ayaklarimi oturdugum seviyeden yukari uzattim 2-3 gunde gecti cok sukur..
Can'ım ama sezeryanla bebişi uzanarak vaziyette alamıyorun hatta ayakta emziriyorum beceremedin yatarak emzirmeyi

Kızlar bebeğinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz ? Ben 3 saati geçirmemeye çalışıyorum.Daha sık mı emzirmeliyim ?
Günde 3 kez kaka yapıyor.Çiş de 6 yı buluyordur.Sarılık olacak diye aklım çıkıyor.Bugün biberonla sütümü sağdım ama vermedim , biberona alışır da emmek istemez diye...Buzluğa attım.
Geceleri gazı oluyor , gazı olunca çok ağlıyor.Gündüz daha sakin , gece gaz olunca huzursuz.Bu gece ilk kez kucak dışında uyuyor.Annem 7 gün daha burada , sonra gidecek. Yalnız kalınca ne yapacağım bilmiyorum.Eşim de biraz yardımcı oluyor , tuvalete gidecekken bebeği kucağına falan alıyor ; ama geceleri hep bende , gece uyuyor , ayakta olan benim , bu konuda destek olsa keşke...ama annem çok daha fazla yardım ediyor.Annem gidince çok zorlanacağım gibime geliyor.

Biberonla süt verince memeyi almada zorluk olmuyor mu ?

Teşekkürler arkadaşım. Dediğin gibi birkaç gün sonra düzeldi durum

Benimki gece 1.5 saatte bir uyaniyor biraz emip geri uyuyor, saat kuruyorum ama ona gerek kalmadan kendi uyaniyor. Ben ameliyat yerimden dolayi yataktan kalkarken zorlaniyorum esim kaldiriyor herdefasinda sonra o geri yatiyor bende emziriyorum, zaten baska yapabilecegi bisey yok zaten. Bizimki gunduz uzun uzun uyuyor ama gece gozleri boncuk gibi acik hep
Bu arada yalniz kalmaktan hic korkma asil o zaman daha cabuk adapte oluyorsun, biz ilk gunden beri yalniziz ve dun hemsire anlatti biz esimle bebegi yikadik. Bu arada burda gobegi dusmeden bebegi yikiyorlarmis kizlar, bizimki 5.gun dustu

Bebek yikama tarzini anlatayim kuveti sicak suyla dolduruyorlar, havlu keseyi islatip uzerine sabun icermeyen vucut sabunu dokuyorlar onunla vucudunu siliyoruz, ardindan kuvetin icine koyuyoruz kafasina hic sampuan surmuyoruz, sac losyonu surup isi bitiriyorlar. Biz dun esimle tek basimiza yikadik

Kızlar , rezene çayı bebekte gaz olmaması için mi içilmeliydi ?
Acı elma yağı ayağının altına mı sürülüyordu yine gaz için ?
Başka neler vardı ?

Başka neler vardı ?
Ben rezene ve papatyayi once sutum gelsin diye, simdide gazim olmasin bebege gecmesin diye iciyorum, aci elma yagini burada okumustum ayaginin altina suruluyor diye hatirliyorum

Kızlar göğüs pompası hangi marka öneriyorsunuz? MAuel çok kullanışsız diyorlar doğru mu? Bir de sütünüzü neyle saklıyorsunuz BEn sadece Awent cam biberon aldım başka biberonumuz yok.Süt saklama poşetleri mi almak gerekiyor

Bu arada yalniz kalmaktan hic korkma asil o zaman daha cabuk adapte oluyorsun, biz ilk gunden beri yalniziz ve dun hemsire anlatti biz esimle bebegi yikadik. Bu arada burda gobegi dusmeden bebegi yikiyorlarmis kizlar, bizimki 5.gun dustu
Kesinlikle katılıyorum. Kalabalıkta her kafadan bi ses çıkıyo. Ama sessilik sakinlikte sen de sakin bebek de sakin oluyor.

Başka neler vardı ?

Rezene ve anason karisimi iciyorum ben bebekte gaz olmasin diye. Bebekte cok sanciliysa milupanin rezene cayindan 10 cc hazirlayip bebege iciriyorum rahatlatiyor. Ayrica her yemegimin ustune kimyon koyup yiyorum bu da bebekte gaz olmamasi icin. Aci elma yagiyla ayaklarini ovabilirsin, senin sutunun olmasinicin kuru incir ceviz dereotu hurma ye.

Bende aventin gogus pompasi var elektrikli. Ben cok memnunum. Ayrica sut saklama kablarininda olmasi lazim.

Kizlar bebekler cok emmek istiyor ya bazen benimki de istiyor emziriyorum.kiyamayip ama o zaman da kusuyor bazen burnundan da çıkıyor cok korkuyorum kusunca.
Sizde durum ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…