Benim kanamamda gunlerdir az az geliyordu ama dun 1 saat yogun bir sekilde geldi sonra yine kesildiBoş yere o kimyasal karışımları içmeyin bence. . Sadece su yeterli diye düşünüyorum süt için. .Ayrıca spinal olanlar kanama durumlarınız nasıl? Benim az önce yogun bi kanama başladı. 5 gündür bitmişti.
Bilmiyorum ki canm ama benimde bebeğiminde gazı oluyor ama sütten mi bilemeyeceymmSütggaz yapmiyormu ben ne yesem gaz oluyor bende de bebegimdede
Bebekle kendini bir tutuyoSanırım onlarda analarımız gıbı lohusa sendromuna giriyorlar �biz dogurduk ama bir biz olamadık lohusa
ben 2. bebeğe tövbe ettim bile meleğim bana yeter eşime de dedim benden bu kadar artık bir an önce 6 aylık falan olsunlarda oyun oynamaya başlayalım onlarlaKocalarla ilgili kisma kesinlikle katiliyorum..
Bir biz lohusa olamadik..
Tum gunum kisir dongu uzanamiyom diyorum ..bebek uyurkn uzan diyor cocugun uykusu kus uykusu surekli siiss siis yada salliyorum gaz sikistiriyo. Suan omzumda 2 kez yataktan aldim artik yatirmaya korkuyorum.
2. Bebek bana da cok uzakkk
ben bu gaz olayını anlamadım zaten gaz olmasın diye nerdeyse yoğurt çorbası bulgur pilavı peynir ve zeytinle besleniyorum yine gaz yine gaz ne zaman bitcek bu yaa allah ın gücüne gitmesin ama durmadan ağladığında bende ağlıyorum beceremiyorum diye fena haldeyim ben
Canım 300₺ yi almak için aile ve sosyal politikalar bakanlığı birimlerinden birine bebeğin doğum belgesi ile birlikte başvurman gerekiyor. Bizimkini eşim götürdü başvuruyu yaptı, 45 gün sonra ptt ye yatacak demişler.Ben dun 170i aradim analik ve sut parasi ziraate yatacak e devletten kontrol edebilir ya da 170ten yatip yatmadigini ogrenebilirsiniz dedi. Ziraatten 8i ile 14u arasi cekebilirmisiz. Cocuk parasi icin de 144u arayip bilgi alabilirsiniz dedi ama hep mesgul caliyo ulasamadim. Sosyal ve politikalar bakanligi odedigi icin biz bilmiyoruz dedi 170teki kisi. Sizin bilginiz var mi nasil alacagiz ilk cocuk icin 300tl lik parayi?
Benimki doyduğu Zaman memeyi kendisi bırakıyor ama bazen de emzik gibi kullanıyor beni emme şeklinden anlıyorum o an süt gelmediğini ağzında geveliyor sadece o Zaman da ben bıraktırmaya çalışıyorum. Bir de gazı olunca ayaklarını karnına Çeke çeke ağlıyor. Sadece acıktığı için ağladığında kafası bir sağa bir sola ağız kuş gibi açık şekilde ağlıyor o Zaman ayaklarını da çekmiyor yani Zamanla anlıyor insan bebeğin dilinden. Ben bi ağlama sesinden ya da ağlama Zamanından gazı mı var acıktı mı anlıyorum mesela.Kizlar ya bebegin doydugunu gazinin olduguu nasil anliyorsunuz allah askina biri yardimci olsun bana
Ben dun 170i aradim analik ve sut parasi ziraate yatacak e devletten kontrol edebilir ya da 170ten yatip yatmadigini ogrenebilirsiniz dedi. Ziraatten 8i ile 14u arasi cekebilirmisiz. Cocuk parasi icin de 144u arayip bilgi alabilirsiniz dedi ama hep mesgul caliyo ulasamadim. Sosyal ve politikalar bakanligi odedigi icin biz bilmiyoruz dedi 170teki kisi. Sizin bilginiz var mi nasil alacagiz ilk cocuk icin 300tl lik parayi?
aynen bende hiç yemek yiyemiyorum havadaki nem bile gaz yapacak vallaben bu gaz olayını anlamadım zaten gaz olmasın diye nerdeyse yoğurt çorbası bulgur pilavı peynir ve zeytinle besleniyorum yine gaz yine gaz ne zaman bitcek bu yaa allah ın gücüne gitmesin ama durmadan ağladığında bende ağlıyorum beceremiyorum diye fena haldeyim ben
Valla Benim dördüncü ama yinede çok panikluyorum okadar zor kucagımıza aldık ki yavrumu zor korkutucu hamilelik ten sonra .birşey olacak korkusu panikletiyor insanı2. Bebegi düşünmek için çok erken zaten. Biraz büyüsün bu uykusuz günleri bile özlüyor insan. Sirf o melek kokusunu bir daha almak için. Benim ilk bebegim de 40 dk da bir uyaniyordu maalesef.
Ama 2. Cocugun tadi bir başkaymış. Acemilik olmadan çocuk sevmek, doydu mu diye stres yapmamak. Panik duygusu olmuyor tecrubelenince.
Bende de iki gündür ağrı var adet ağrısı gibi ama pede kan gelmiyor tuvalette kanamam luyorKızlar benim de sanki kanamam olacak ama dışarı akamıyor gibi garip bişey oluyor. Tuvalete gittiğimde o Zaman Bikaç damla aktığını görüyorum kırmızı kan, ama gün içinde pede kan gelmiyor ve ağrı oluyor arada bir. Sizde de bu gibi bir durum var mı? Bu arada bu sabah kızımı bezlerken bir baktım göbeğinin
Kenarında iltihaplı sivilce gibi birşey çıkmış hemen aile hekimine götürdüm orada göstermek için açtığımda patlamıştı. Patlaması iyi sesi doktor iyileştiği için patlatmış. Krem verdi iki tane onları kullanacağım. Bebeklerde olurmuş böyle bazen ama ilk görünce korktum birden vücudunda yara mı çıkıyor diye. Resmini de çekmiştim ama yüklemeyeyim buraya şimdi, sizin bebişlerde de olursa telaş yapmayın yani.
Süt ve süt ürünleri en çok gaz yapan şeylerdir o yüzden yoğurt süt peynir özellikle bebe gazlıysa kaçınmamız gereken yiyecekler.ben bu gaz olayını anlamadım zaten gaz olmasın diye nerdeyse yoğurt çorbası bulgur pilavı peynir ve zeytinle besleniyorum yine gaz yine gaz ne zaman bitcek bu yaa allah ın gücüne gitmesin ama durmadan ağladığında bende ağlıyorum beceremiyorum diye fena haldeyim ben
Çok doğru canım çekip bizzat yediğim geceler kabus oluyordu zaten geriye yiyen pek birsey de kalmıyor doğumdan beri açım vallaSüt ve süt ürünleri en çok gaz yapan şeylerdir o yüzden yoğurt süt peynir özellikle bebe gazlıysa kaçınmamız gereken yiyecekler.
Bunun yanında süt yapsa da bulgur tehlikeli çünkü epey gaz yapıyor, bunla beraber soğan sarımsak lahana bakliyat da kaçınmak gereken şeyler, en azından 40 çıkana kadar.
Ben hiçbir şey anlamıyorum.Sürekli meme veriyorum ağladığında ; ama bazen karnının tok olduğuna emin olduğumda bir türlü uyumuyor.O zaman gazı var diyorum.Kiraz çekirdekli patik ve bel bandı kullanıyorum.Acı elma yağı alıp ayaklarının altına sürdüm.Bakalım...Canım 300₺ yi almak için aile ve sosyal politikalar bakanlığı birimlerinden birine bebeğin doğum belgesi ile birlikte başvurman gerekiyor. Bizimkini eşim götürdü başvuruyu yaptı, 45 gün sonra ptt ye yatacak demişler.
Benimki doyduğu Zaman memeyi kendisi bırakıyor ama bazen de emzik gibi kullanıyor beni emme şeklinden anlıyorum o an süt gelmediğini ağzında geveliyor sadece o Zaman da ben bıraktırmaya çalışıyorum. Bir de gazı olunca ayaklarını karnına Çeke çeke ağlıyor. Sadece acıktığı için ağladığında kafası bir sağa bir sola ağız kuş gibi açık şekilde ağlıyor o Zaman ayaklarını da çekmiyor yani Zamanla anlıyor insan bebeğin dilinden. Ben bi ağlama sesinden ya da ağlama Zamanından gazı mı var acıktı mı anlıyorum mesela.
Herkes farklı dertlerle boğuşuyor ınan yanlıZ değilsin bende yanlız olmaktan şikayetçi yim dört çocukla annem karşımda gelmiyor yanlizim gelse de ben artık rahatsız oluyorum bebeğim hep emmek istiyor yatağa koyunca uyanıyor ev okadar dagiliyorki toplayamiyoeum sadece yemek yapabilirsem çok mutlu oluyorum odA çocuklara kadar nasıl olacak böyle bilmiyorum huzurumuzu olsun da önemli değil diyorum ama yetişemiyorum duygusu çok berbat .hep aglayasim geliyor gündüz ne uyuması tuvalete gidemiyorumBen hiçbir şey anlamıyorum.Sürekli meme veriyorum ağladığında ; ama bazen karnının tok olduğuna emin olduğumda bir türlü uyumuyor.O zaman gazı var diyorum.Kiraz çekirdekli patik ve bel bandı kullanıyorum.Acı elma yağı alıp ayaklarının altına sürdüm.Bakalım...
Kendimi hiç lohusa gibi hissetmiyorum.Annem geldi neyse ki ; yardımcı oluyor.Yemekleri hazırlıyor,ev işlerini yapıyor ; ama çalıştığı için Pazartesi sabah dönecekYalnız kalınca ne yapacağım , korkuyorum , eşim annem gibi yapamaz.Annem kucağına alıyor , 2 saat kucağında oturuyor.Gece durmazsa alıyor ,eşim uyuyor...
Kv,kp de çok iyi insanlar.Eşimin kızı geliyor 2 haftadır hafta sonu aralıksız , doğumdan sonra eve çıktığımız gün 1 saat sonra geldi.Bebeği emzireceğim , acemiyim yanımda.Altını değiştireceğim , yanımda vs...Çok fazla yanıma bırakmadılar ; ilgilendiler çocukla ama çocuk ben yine de.Heyecanlı ve sürekli bebekle ilgili bir şeyler yapmak istiyor...Babası geldiğinde birlikte yıkarız , demiş,Olur mu öyle şey ya...Çocuğa neden böyle şeyler söylüyor ki...Biz de poz pohluyuz , abla vs diye ama yıkamak vs , saçma.Kucağına almak istiyor falan.Gereksiz gerilmişim.Evde sadece annem , eşim , ben ve canım oğlum durmak istiyorum bu lohusa günlerinde ama olmadı bir türlü.
Eve geldiğimiz ilk gün kv,eşimin kızı geldi.Ertesi gün kv,kp , eşimin kardeşi , nişanlısı,kv ve kp in 2 arkadaşı geldi.
Ertesi gün kv,teyzem,kuzenim geldi.
Kv,teyzem şeklind devam ediyor bu döngü.
Yarın yine bize yemeğe gelecekler...Hiçbirinin hakkını yemek istemem , hepsi iyi insanlardır ama kimseyi istemiyorum artık annemden başka... Bunalmışım...Sadece annem olmalıydı , başka da kimse olmamalıydı.Eşimi de anlıyorum , çocuğu var , ne yapsın yani...Çocuk bu.İnsanın içi eriyor ; ama o Mutlu olsun diye de beraber yıkarız demesine sinir oldum.Daha önce de kızına altını değiştirirken yardım edersin diyordu.Kızı da altını değiştirdin mi diye o yüzden soruyordu demek ki bana sürekli.Neyse...Yazdım rahatladım.
Meme uçlarım da yara oldu.Evde üstsüz dolaşıyorum.Kv,teyzemin yanında da öyle durdum; rahatsız oluyorum öyle durmaktan ama yapacak bir şu yok.Avent kalkanı koyuyorum,sürekli sızdırıyor.Göğüs pedi uçlara değince acıtıyor.
Ama başkaları görünce insan rahatsız oluyor.Sadece annem olsa böyle bir rahatsızlık hissim olmayacaktı.
Söylendim , durdum mesajımda :) oh rahatladım.
Oğluşum da annemin kucağında uyuyor , ben de kendime biraz Zaman ayırabildim.Evi topladım, düzenledim.
Gündüz uyuyabiliyor musunuz ? Ben hiç uyumuyorum.
Ben tekim evde.Ben hiçbir şey anlamıyorum.Sürekli meme veriyorum ağladığında ; ama bazen karnının tok olduğuna emin olduğumda bir türlü uyumuyor.O zaman gazı var diyorum.Kiraz çekirdekli patik ve bel bandı kullanıyorum.Acı elma yağı alıp ayaklarının altına sürdüm.Bakalım...
Kendimi hiç lohusa gibi hissetmiyorum.Annem geldi neyse ki ; yardımcı oluyor.Yemekleri hazırlıyor,ev işlerini yapıyor ; ama çalıştığı için Pazartesi sabah dönecekYalnız kalınca ne yapacağım , korkuyorum , eşim annem gibi yapamaz.Annem kucağına alıyor , 2 saat kucağında oturuyor.Gece durmazsa alıyor ,eşim uyuyor...
Kv,kp de çok iyi insanlar.Eşimin kızı geliyor 2 haftadır hafta sonu aralıksız , doğumdan sonra eve çıktığımız gün 1 saat sonra geldi.Bebeği emzireceğim , acemiyim yanımda.Altını değiştireceğim , yanımda vs...Çok fazla yanıma bırakmadılar ; ilgilendiler çocukla ama çocuk ben yine de.Heyecanlı ve sürekli bebekle ilgili bir şeyler yapmak istiyor...Babası geldiğinde birlikte yıkarız , demiş,Olur mu öyle şey ya...Çocuğa neden böyle şeyler söylüyor ki...Biz de poz pohluyuz , abla vs diye ama yıkamak vs , saçma.Kucağına almak istiyor falan.Gereksiz gerilmişim.Evde sadece annem , eşim , ben ve canım oğlum durmak istiyorum bu lohusa günlerinde ama olmadı bir türlü.
Eve geldiğimiz ilk gün kv,eşimin kızı geldi.Ertesi gün kv,kp , eşimin kardeşi , nişanlısı,kv ve kp in 2 arkadaşı geldi.
Yarın yine bize yemeğe gelecekler...Hiçbirinin hakkını yemek istemem , hepsi iyi insanlardır ama kimseyi istemiyorum artık annemden başka... Bunalmışım...Sadece annem olmalıydı , başka da kimse olmamalıydı.Eşimi de anlıyorum , çocuğu var , ne yapsın yani...Çocuk bu.İnsanın içi eriyor ; ama o Mutlu olsun diye de beraber yıkarız demesine sinir oldum.Daha önce de kızına altını değiştirirken yardım edersin diyordu.Kızı da altını değiştirdin mi diye o yüzden soruyordu demek ki bana sürekli.Neyse...Yazdım rahatladım.
Meme uçlarım da yara oldu.Evde üstsüz dolaşıyorum.Kv,teyzemin yanında da öyle durdum; rahatsız oluyorum öyle durmaktan ama yapacak bir şu yok.Avent kalkanı koyuyorum,sürekli sızdırıyor.Göğüs pedi uçlara değince acıtıyor.
Ama başkaları görünce insan rahatsız oluyor.Sadece annem olsa böyle bir rahatsızlık hissim olmayacaktı.
Oğluşum da annemin kucağında uyuyor , ben de kendime biraz Zaman ayırabildim.Evi topladım, düzenledim.
Ben hiçbir şey anlamıyorum.Sürekli meme veriyorum ağladığında ; ama bazen karnının tok olduğuna emin olduğumda bir türlü uyumuyor.O zaman gazı var diyorum.Kiraz çekirdekli patik ve bel bandı kullanıyorum.Acı elma yağı alıp ayaklarının altına sürdüm.Bakalım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?